superkutil 08.08.08 09:32
« Re: Síť mezi zadní sedadla a kufr u kombi
DR: Díky, na tom posledním odkazu je jedna, co se mi moc líbí. :yes: To víš, že jsem se nedřív ptal u Charouze, ale nedokázali odpovědět, tak jsem poslal žádost na FMC na homologační protokol přepážky, čekal jsem, že mí pošlou oskenovanou homologaci, ale dostat z nich takový dokument není možné a tak mám pocit, že takový dokument neexistuje a nebo fakt nevím. Přepážka je uchycena na 4 šroubech o průměru 2,5mm. Při váze přepážky nevěřím, že při nehodě ji šrouby udrží. Natož zboží za ní. Navíc mám neoficiální informaci, že při rozvinutí střešníšních airbagů se madla, na kterých přepážka drží, utrhnou aby se mohli airbagy rozvinout. To bohužel z obrázku není vidět. O té deaktivaci stropních airbagů mi nikdo nic neříkal, při prodeji mi tvrdili, že auto má i střešní airbagy.
Krkovička: Ta síť co má lulipin je opravdu hodně pevná a uchycená ve stropě v masivních úchytech. Tu neprotrhneš ani nevytrhneš úchyty. -
lulipin 07.08.08 20:09
« Re: Síť mezi zadní sedadla a kufr u kombi
Krkovička: nemůžu s tebou souhlasit, že by ta síť v případě prudšího zabrždění propustila obsah kufru do vozu. Je pevná a pevně uchycená, myslím si že by odolala, ačkoliv to zřejmě není její prioritní funkce, zřejmě spíše slouží k oddělení pasažérů od psa vezeného v kufru. -
"-- skrytý --" 07.08.08 16:56
« Re: Síť mezi zadní sedadla a kufr u kombi
kutile, kutile. Kde jsou stropní airbagy umístěné a kam vystřelují máš samozřejmě napsané i nakreslené v návodu k autu, co kdyby sis to tam prostě přečetl? Další obrázek (barevný ;-) ) máš tady [odkaz] Co já vím, tak pokud je v autě posuvná přepážka, tak se stropní airbagy trvale deaktivují, ale to ber jako neověřenou informaci. Jiné zdroje zase uvádějí, že airbagy zůstávají a jsou i funkční. V novém mondeu se stropní airbagy pro N1 dokonce rovnou demontují [odkaz]… Nicméně u charouze to svému oblíbenému zákazníkovi jistě milerádi detailně vysvětlí, proč hned psát na FMC?
Síť řešíš zbytečně, tady prostě nejsme v německu. Počkej si rok, pak nebudeš muset mít přepážku v nově koupeném N1 autě vůbec. Pro tvou potřebu by mohlo stačit i něco takového [odkaz] -
"-- skrytý --" 07.08.08 15:59
« Re: Síť mezi zadní sedadla a kufr u kombi
Sit je naprd v tom, ze v pripade prudkeho zpomaleni, nebo nedejboze havarie stejne nic neudrzi. Nejsem si jisty zda by subtilni mriz byla o mnoho lepsi..
Neprijde mi proto dobre (obzvlaste tehdy, kdyz v aute cestuji deti obracene proti smeru jizdy) davat cokoli tesziho nad uroven sedacek. Pokud to nekdo vazne potrebuje, pak by mel popremyslet nad dukladnou a masivni prepazkou. -
superkutil 07.08.08 12:04
« Re: Síť mezi zadní sedadla a kufr u kombi
No, já jsem Audi a Ford nechtěl srovnávat, to ani nejde, jen se mi líbili takové blbinky za pár korun, které ta 9let stará Audi má a ani nejnovější Mondeo nemá.
Spíš jsem psal o té síti a jak je vidět, tak se do německých Focusů a Mondeí montuje stejná síť jako do Audin. Problém je v tom, že se nemontuje pro český trh.
Auto mám s odpočtem DPH, ale mám problém když vozím zboží, tak se mi díky přepážce do vozu nevejde. Tak řeším způsob, jak zboží naložit a přitom přepážku zachovat. V zadní poloze mi ubírá 10cm a v přední dokonce přes 20cm. Řeším to i s dodavatelem přepážky, ale tomu je to jedno a to že přepážka ubírá místo neřeší. Pro ně prý toto bylo nejednodušší řešení.
Problém není v přepážce, ale v jejím mizerném provedení. Mám strah, že při nehodě zraní přepážka řidiče a nebo spolujezdce, v přední poloze totiž blokuje vystřelení airbagů a drží na dost malých šroubech, které se vystřelením airbagů utrhnou. Čekám na vyjádření FMC, ale zatím nic.
Nevíte náhodou někdo, když jsou stropní airbagy, kde jsou umístěné a kam vystřelují?
S tou sítí to byla spíš hypotetická otázka. Proč když jí mohou mít v Německu, proč ne u nás. -
cja 07.08.08 10:36
« Re: Síť mezi zadní sedadla a kufr u kombi
Kutil: no srovnávat Audi a Ford je trochu out - to myslím nelze, ale překvapilo mne co řešíš - myslel jsem, že jsi to auto bral na leas a tudíž plátce DPH a tudíž vzadu mříž - nebo se pletu a ty to máš na rodné číslo a píšeš cesťáky, které navíc pokud nejsi majitel vozu , psát nemůžeš? - majitelem je v tuto chvíli leas. společnost - pokud se pletu , tak se omlouvám, ale dost by jsi tím překvapil a pak chápu , že sháníš síť -
lulipin 07.08.08 09:34
« Re: Síť mezi zadní sedadla a kufr u kombi
aha a já myslel že kombíky to tam mají standardně, no nic. Ale to co nabízí v tom zverimexu je jen slabá a nekvalitní náhrada té roletky. Já to taky použil když jsem jel do Chorvatska a kufr byl nacpaný až po strop, aby při případném prudkém zabrždění nedostal někdo uvnitřa auta zavazadlem do lebky >:-[] -
superkutil 07.08.08 09:28
« Re: Síť mezi zadní sedadla a kufr u kombi
lulipin: Díky za nabídku, ta síť je trochu jiná než má švagr a než byla v Mondeu (je mnohem hustší), ale to by nevadilo. Problém je v úchytech horní tyče sítě ve stropě, které v autě nemám a nedokážu je namontovat, protože jsou uchyceny do karosérie auta.
Stejný problém je i se sítí ze Zverimexu. Budu muset vyrobit vlastní rám, který uchytím na zadní opěradla. Chtěl jsem ho uchytit na naviák rolety, ale ta ho neudrží. Možná se podaří ho uchytit na zámek opěradel zadních sedadel. -
superkutil 06.08.08 14:38
« Síť mezi zadní sedadla a kufr u kombi
Ahoj, švagr koupil Audi A6 2.5TDI asi 9let starou a ta má v boxu ve kterém je roleta na kufr další box s navíjecí sítí bránící proti věcem z kufru. Je to bezva věc, když se sedadla sklopí, tak se síť sklopí s nimi a je natažená za předními sedačkami. Ona vůbec ta vnitřní výbava je úplně někde jinde jak u Forda. Takové blbosti, ale zpříjemňují život.
Ale proč píšu, tuhle jsem viděl Mondeo a to mělo podobnou síť jako ta Audi. Vypadalo to, že je i navinovací. Nevíte kde takovou síť sehnat? Nemusí být ani navíjecí, jen musí chránit prostor posádky od věcí v kufru. -
cja 05.08.08 13:09
« Re: Anténa
DIM: to co popisuješ by u nás nešlo, neboť by člověk šel domů pěšky, ale třeba bude líp a lidi se začnou měnit k lepšímu ... jenom aby to nebyla moc daleká budoucnost ,
Jak pravil jeden senior:" Ve Švédsku se ještě v minulém století ve 30. letech sekaly za krádeže prsty a proto se tam přestalo krást" - možná kdyby přes tu přílišnou humanizaci v Evropě něco podobného zavedli i u nás , tak by se tento nešvar rychle vymýtil. Otázka zní , kdo by pracoval když by polovina národa byla bez prstů. No nic, půjdu se radši podívat jestli mi něco na autě nechybí .... a nebo dám přednost nějakýmu sousedovi... ;-) -
DIM 05.08.08 11:10
« Re: Anténa
Stála mě 312 Kč. Tak to ještě jde.......ale stejně mě štve, jak musí mít člověk všechno třikrát zamčené a zajištěné ...... Svého času ve Švýcarsku jsme byli někde večer, bylo tam moc lidí a malé parkoviště, tak se skládala auta jak se dalo, nechala se odemčená a když bylo potřeba, tak se člověk posadil do úplně cizího auta a kousek ho odtlačil nebo posunul......ach jo . -
cja 02.08.08 15:45
« Re: Výměna čelního skla
Radek 1: vidíš tebe pes a mě před půl hodinou soused, náhubek neměl, jenom rezavou Felicii, vyjížděl ze řady v protisměru, blbě parkoval a neviděl do silnice, tak jsem mu to chtěl ulehčit, pustil jsem ho do silnice kousek mu podjel pod jeho auto , aby to mohl snáze stočit, no a on to snáze stočil málo - ale do mě, ani jsem se s ním nedohadoval, pač by ho mohl trefit šlak - takže každej dobrej skutek je potřeba po zásluze potrestat ..., no asi mi nezbyde než zase využít některého z bonusů v servise a nechat to nalakovat, je to malá rýha ne do laku , ale promáčklá, ale samo se trefil , tak že vzal oboje dveře, a to sem se svezl jenom v novém Titaniu S - asi jsou ty auta ješitný, tož , tak aby diskuze nestála - jo a tomu sousedovi je už 78, tak jsem to radši neřešil, i když je to pro zlost - on to chudák ani neví :'-(
Batman: asi se v servise u nás ošidili, protože 2hmotový setrvák + spojka za 14 500,- Kč, tak to stálo na faktuře předchozího majitele, ale nakonec mě to může být jedno, já to neplatil -
"-- skrytý --" 31.07.08 21:35
« Re: dvouhmoťák ?
Muzu Vam to rict uplne presne delal jsme to cca pred pul rokem dela se to i se spojkou a dvouhmotak stoji asi 9000 k tomu spojka asi 12000 + prace takze cely tak 25000 uz nevim uplne presne ale pokud by to nekdo fakt chtel vedet presne vyhrabu i fakturu. takze dvouhmotakum zdar.. :-( -
RADEK1 31.07.08 20:11
« Re: Výměna čelního skla
když jsme u těch servisů 8-s . včera mě nabral cca 40 kg pes . dal mi ránu náhubkem asi ve 40 km rychlosti do zadních pravých dveří :-( dvěře jsou promáčklé ,podrané a klika (madlo) je poškozené taky. díky němu zlobí zamykání. majitelku jsem našel, vzal její iniciály a zavolal dopravku. ta sepsala protokol a že vypořádat se musíme mezi sebou. vina je samo na straně majitele psa. dnes mi už majitelka nevzala telefon (je z 25 km vzdáleného města) automobilový(mondeový) bůh mě trestá jel jsem v nové mazdě 6 :-O jak dál? -
Vasik1 25.07.08 13:35
« to oleowr1: Re: dvouhmoťák ?...pastorek
Jéje, ten už u nás dal pokoj asi pochopil že se nic měnit nebude, ozval se naposledy v zimě, a to sem měl pocit že vyskočí z motoru a od té doby klid. Ale potkalo nás zase jiného trápení, byli jsme teď týden v alpách, a jezdili na bydlení po uzké cestě lemované kůly, v zimě tama jezdíme taky...zkratka, ale to tam kůly nejsou, a tak si tak jedem, kocháme se, a najednou * jak prase, zrcatko visí na drátkách, no a ve chvíli kdy chtěla přítelkyně otevřít dveře a nešlo to mě málem jeblo, takže pravej přední blatník nasračku, a přední dveře na sračku, pak sem za to asi škub takže zbytek dobrý, tož tak, teď už 14 dní stojíme v servisu, dneska by to mělo být, chceme jet na víkend na akci...nevidím to ale reálně nevolají a nevolají -
oleowr1 25.07.08 12:09
« Re: dvouhmoťák ?
Kutil: zvuky při startu - dvouhmoťák, trojkombinace a ještě by to mohly být možná ventily. Při vypnutí to může být snad jen dvouhmoťák a trojkombinace.
Na trojkombinaci se chystám a uvidím jestli se to změní k lepšímu. Při startu studeného motoru je slyšet i proklouznutí řemene, napínák už není nejmladší.... -
superkutil 25.07.08 10:04
« Re: dvouhmoťák ?
Mám najeto 42000km a při startu motor vydává dost šílený zvuky tak 3-5sec a podobný vydává i při vypnutí. Je to jako když dáte šrouby a matky do plechovky a zaklepete s ní. Co to je? Hlavně při startu je to hodně znát. Ale tak do 10sec je už motor v pohodě a tichý. Míval jsem diesel a ten při vypínání uzavřel sání a tam se žádné takové zvuky neozývaly. Také při startu byl slyšet klapavý zvuk dieselu, ale ne to hrozné chrastění. Prosím, jen reakce k věci, bez rýpání a poznámek. ;-) -
oleowr1 25.07.08 09:05
« Re: dvouhmoťák ?
lordmystic: Mám najeto 144tkm, dvouhmoťák při vypnutí motoru zacvaká od doby co jsem auto koupil (107tkm), tehdy jsem to z neznalosti bral jako normální. Spojka mi při sešlápnutí střídavě píská/nepíská od podzimu, ujel jsem za tu dobu asi 8-9tkm, většinou popojížděčky. Přišel jsem na to, že když začne pískat, mačkám ji při řazení pomaleji, poctivě až na podlahu a pak to na pár set km zmizí. Zatím to neřeším.
Teď se mi asi 2x stalo, že nezaskočil při startování pastorek startéru. -
lordmystic 25.07.08 07:25
« Re: dvouhmoťák ?
já měl dvouhmoťák také načatý již pár tisíc km, asi od 120, ale u mě jsou vibrace téměř nepozorovatelné, poznal to technik tak, že když vypnul motor a při tom měl neutrál a spojky se nedotýkal, tak to při vypnutí jakoby divně zahratilo a zachrčelo. to jsou prý první příznaky a ani to nemusí vibrovat.
jinak ložisko spojky mi začalo pískat je to max. dva dny a dělá to až po chvíli, ne hned co začnu auto používat. vím je to stejně riziko, všichni mi řeknou že je to risk, ale jeden dobrej známej říkal že pokud si to budu hodně šetřit, málo řadit a chovat se k tomu šetrně, že by to mohlo vydržet. hned jak se vrátím tak je jasné že se to komplet vymění.
jinak ta cena mě také hodně zaskočila, před dvěma lety mi řekly v hale že dvouhmoťák stojí kolem 6tis., spojka může stát kolik, i kdyby 5tis. to je 11 tis. a za práci když si vezmou 4tis. tak to je kolem 15tis. kč což by opravdu odpovídalo. no zkusím poptat ještě jiný servis, ale pokud někdo znáte dnešní aktuální ceny těchto součástí, zkuste napsat, ať to někde zbytečně nepřeplatím. thx. -
RADEK1 24.07.08 18:54
« Re: dvouhmoťák ?
To Lord:Cja má pravdu taky bych nejel takovou štreku s autem o kterém si myslím, že není uplně v pořádku. Mě technik říkal že 2hmoťák i se spojkou (nebo nějakým kotoučem 8-s ) 11 tis bez práce. Takže s prací by odpovídala spíš ta cena od Cja. Já mám najeto 85 tis asi měsíc počkám a pak tu vybrující mrchu vyměním. Vadí mi ,že vím o chybě a jezdit s ní mě nebaví. Technik mi také říkal, že k nim jezdí na servis 2,0 tdci a na vybrace si majitel stěžuje už více než 100 tis . Ale když to ještě jede tak to prý neřeší. On se ten 2hmoták údajně nijak nerozpadne z ničeho nic jen vybrace budou dál sílit a sílit. -
cja 24.07.08 16:40
« Re: dvouhmoťák ?
Lordmystic: já mám sice 2,2 - ale cena ve Ford servisu byla za spojku a 2hmotový setrvačník, což se má dělat komplet a ložisko předpokládám se dělalo s tím? , tak to bylo někde okolo 14, 5 tkč - platil to předchozí majitel, než jsem to od něj bral - dohoda, ale ta tvoje cena je nějaká přemrštěná, - tahle součástka nevydrží věčně a řekl bych , že tobě vydržela nad průměr - já ve 100t km
- jinak jet takovou dálku s problémem na autě bych já neriskoval, to Murphyho zákony budou sledovat a v mém případě by to i trestaly- takže rozhodnout se musíš sám, ale je to zbytečný riziko -
lordmystic 24.07.08 14:41
« Re: dvouhmoťák ?
tak mi včera před sobotním odjezdem do francie (5500km) začalo pískat spojkové ložisko - prý už odchází. dvouhmoťák jsem měl načatý už dřív, takže mě také čeká komplet spojka plus dvouhmoťák. a bratři, ve ford hale mi řekli, že tohle vše i s prací za nějakých skromných 28tis. co myslíte, nedalo by se to nějak vyřešit aby to nebylo tak drahé? prý jen dvouhmoťák sám o sobě stojí 11tis. (na mé 2.0TDCi).
a to hlavní, myslíte že mám reálnou šanci to těch 5500km přežít? spojku na takové dálky moc používat nebudu, tak doufám že ano, protože mi stejně nic jiného nezbyde než to risknout.
a za poslední, už jste někdo dělal dvouhmoťák či spojku? já mám najeto cca. 140tis. plus posledních 10tis. chip... je to tak normální životnost spojky či nikoliv? no a přiznám se, vůbec tu spojku nešetřím, občas si zajedu na letiště, párkrát jsem zkoušel měřené sprinty na tuning srazech, tak vám nevím... -
cja 23.07.08 19:14
« Re: dvouhmoťák ?
Radek1: pokud dvouhmoťák, tak zároveň i spojka jako komplet - bratru za 14,5 tkč, kotouče jsou sice důležitý. ale ty vibrace motoru moc neprospívají a hlavně ti to brzy bude vadit - kultivovanost chodu bude těžce raněná, já dělal 2hmoťák ve 100t km a zadní kotouče ve 130t km - a jestli mě paměť neklame , tak ty jsi někde okolo 70t km - není to brzo ? - možná se pletu
Lordmystic: to , že nemáš 18" kola ve VTP je jak praví klasik volajaké čudné - VTP od MOn 2001 jsem měl v ruce několik a vždy tam tento rozměr byl - nebyly tam 17" disky , což překvapilo zase mne, ale takhle drahý zápis mě přijde jako nesmysl, je to standardní rozměr, žádný tuning - ale holt úřední šiml ... - a na STK se nikdo na rozměr kol - aspoň podle mé zkušenost - nedívá -
RADEK1 22.07.08 20:03
« Re: dvouhmoťák ?
Dnes mi na servisu řekli , že jednoznačně setrvačník. Na kladky jsem se zeptal a prý to nejsou. Nemám důvod nevěřit všechny mechanické závady, které jsem kdy měl odstranily . Ale také říkali ,že to není ještě na výměnu že to ještě mnoho km vydrží. Ale jak chci. Tak ještě počkám, protože jsem našel nestejnoměrně opotřebované zadní kotouče a ty musím dát nové :-( Tak se mi zdá ,že se mondo začíná mstít za to,že jsem se byl poohlédnout na M6,C5, SPB 8-s . Příště na takové akce pojedu MHD aby o tom monda nevěděl >:D >:D .VIF jsem si objednal normálně u Benziny kde často tankuji.

vice info na autorevue.cz v sekci Nova Mazda6
lulipin: v pripade havarie se ta sit roztrhne jako nic. Videl jsem testy s ruznymi zavazadly a nestacil jsem se divit. Obycejna krabice s naradim ti pri narazu 50km/h dokaze rozmasirovat zadni sedacky. Doporucuje se zapinat zadni pasy, ktere to udrzi.