FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
RADEK1 28.11.08 19:40
« Re: Svítí mi jen půl přístrojové desky.....
jel jsem dnes s novým mondem 2,2 tdci. dojmy velmi pozitivní. snad jsem čekal dynamičtější reakce od posílené 2,2 ;-\ řekl bych ,že má 2,2 je výbušnější. pak jsem navštívil mazdu a v 6 jsou strašná sedadla po první usednutí jsem věděl že je mezi náma konec ( a to byl můj favorit) ovšem co mě dotalo byl Accord zatím jen staticky ale to bylo úplně něco jiného. v tom si dovedu představit 1500 km na hory. škoda jen toho dnes průměrného výkonu. víte někdo něco víc o nové naftě do lexusu? -
lordmystic 28.11.08 09:41
« spotřeba
no k té spotřebě co tu byla nakousnutá - velký rozdíl je opravdu v použitých pneu. po celé sezóně musím objektivně přiznat, že 18/225/45 pneu mají vyšší spotřebu téměř o celý litr než původní 16/205/55. na užších se vejdu po městě do sedmi, mimo město v pohodě do šesti, při extra šetrné jízdě do pěti. na širších jsem měl město do osmi, mimo město tak 6,5 a při extra šetrné jízdě tak 5,5. jinak je to dle PP, v reálu co si měřím dle tankování to vychází tak o půl litr víc... -
"-- skrytý --" 28.11.08 00:21
« Re: FORD A FILTR BOSCH
Ano, www.carpenter.cz, není v seznamu dealerů ČR. Tudíž dieslových aut jezdí více, hlavně po Praze, ale určitě nejsou zahrnovány do celkového prodeje v ČR, jelikož jsou z EU. Auto koupené v DE Vás přijde podstaně levněji než v ČR. Když jsem se ptal jejich šéf servismana, jestli byla reklamace na vstřiky nebo čerpadlo od začátku prodeje, tak mi sdělil, že to za 3/4 roku vůbec neřešili a údajně to není ani v databázi Subaru pro Evropu. Prostě nebyly naskladněny a vyskladněny pro konrétního evropského dealera. Nechtělo se mi tomu věřit, ještě toho člověka osobně neznám.
-
"-- skrytý --" 28.11.08 00:10
Pánové nevím čím to je, ale s kolegou řešíme úplně stejný problém jako Vy. Jak jsem již psal níže, jezdím ve Fordu od roku 1992. Všechno benzín, poslední diesel. Kolega má Toyotu Avensis benzín a najeto 240.-tis (to není překlep) a bez závažnějších problémů. Nový Avesis ještě není a nový model bude mít "mouchy", jak to obvykle bývá.
Docela jsme si dali záležet na výběru a jelikož jezdím 2 roky v diesel Mondeu, zkoušeli jsme spolu Mazdu 6, novou Hondu, nové Mondeo 2.0 a 2.2 a samozřejmě Subaru, všechno v dieslu. Kolega zkušenosti s dieslem nemá, tak jsem jako "testovací jezdec" všechno absolvoval s ním. Jako firemní vozidlo si musíme uvědomit, že ho teď odepisujeme 5 let, ne jako dříve 3 roky. Tudíž chceme, aby těch pět let vydrželo bez zásadních problémů, a to je problém Fordu, zcela jednoznačně.
Mohl bych se dlouho rozepisovat a porovnávat, motor, převodovka, podvozek, interiér, exteriér i cenu. Pokud bude zájem, ozvěte se.
Výsledek volby je volba Outback diesel. Může to mít své pro a proti, ale rozhodně nechceme absolvovat to, o čem se tady hodně píše. Chceme spolehlivé auto. Subaru si dle našeho názoru nemůže vzhledem k objemu prodejů dovolit zásadní chybu.
Také jsme projeli Forestera diesel, a je to o tom, k čemu auto potřebujeme, nicméně dojem z motoru byl vynikající.
Moje aktuální diagnóza s Mondeem v servise po 3 týdnech je taková, že po kontrole palivového filtru tento obsahuje kovové piliny. Takže čerpadlo bude odesláno ke zkoumání. Nové vstřiky jsem obdržel a kdybych si to nevytelefonoval, tak by se servisní technik asi proháněl s novými vstřiky a starým filtrem. :'-( -
superkutil 27.11.08 23:39
WinDiesel: Je možné, že se do Čech dostaly dieselové Forestery z ciziny. Už jsem jich pár v Praze viděl a že bych měl takové štěstí nevěřím. Že by kecal si moc nemyslím, ale možná s ním jezdí dost ostře nebo má třeba nějakou vadu. Pokud opravdu jezdí Forester 4x4 za 6,7 je to zázrak. Já se při kombinované spotřebě s Modeem 2.2 pohybuju na 7,1 litrech a to není 4x4 (papírově mám mít spotřebu 6,1). A co jsem koukal, tak průměr Mondeí TDCI je 6,9litru. Jinak si stěžoval na přístup dealera Subaru, na jejich přístup, ne na poruchovost auta. Ale i tak jdu příště do Forestera.
Nevím jak nová generace Mondea, ale když vezmu jaké tahanice jsem měl se servisem já a to jenom proto, že nedokázali odhalit vadu na EGR a zřejmě přidřený IMV ventil. Sice není dobré, když na autě něco odejde, ale mnohem horší, je když to servis nedokáže dostečně rychle odstranit. Teď po 55000km už konečně Mondeo běhá jak má a je to super zážitek. Skvělý podvozek a úžasný motor je bezkonkurenční. Soused má nové Mondeo 2.0TDCI a je docela dost je po servisech. Část z toho je ale tím, že mu stále někdo auto očesává (lišty a pod). ;-\ -
WinDiesel 27.11.08 22:25
superkutil: To je nesmysl, v říjnu se prodaly 4 kusy Foresteru dieselu a už si někdo stěžuje na servis? Blbost. A já jsem jel novinářským Foresterem který dostává zatraceně zabrat a 6,7 litrů na 100 km. Takže ten kluk trochu dost kecá a nebo si někdo vymýšlí.
Jinak ale Ford zvlášť na Mondeu poslední generace hodně zamakal. -
superkutil 27.11.08 21:14
WinDiesel: Taky chci jít do Forestera, už jse ho málem měl, ale v době koupě Mondea ještě nebyl u Subaru diesel a benzín měl dost velkou spotřebu. Muvil jsem s jedním klukem, co si koupil Forester diesel, hodně ho chválí, tichý motor, spotřeba ale někde u 7-7,5litru a dost problémy s českým servisem Subaru. Ale je někde z ČB, takže je to možná lokální problém. Mondeo je pškné, ale ten víčet problémů mě také opravdu nepotěšil, nejsou to drobnosti. Mám už taky za sebou EGR, ventil je asi načnutý a 3 kombinaci prý taky měnili nebo alespoň nějakou část. A to mám najeto 55000km. -
RADEK1 27.11.08 20:12
To Win diesel: s tím výčtem jsi mě také dostal. já už bych k mondu asi moc důvěry neměl po tolika operacích. já za chvíli protnu hranici 100 tis a pořád mu moc nevěřím a to jsem měnil čidlo park. asistenta, brzdové kotouče + desky a BT hlasový modul. takže se dá říct, že zatím v poho, ale když mě přiveze z větší dálky tak ho tak nějak potichu pochválím. nedůvěru ve mě udržuje mondo sem tam nějakým zakuckáním,zaškobrtnutím i různě neidentifikovatelnými zvuky z pod kapoty . jinak zatím spokojenost. ;-) zima ukáže 8-s -
WinDiesel 27.11.08 19:42
martin.z: já vím jak to myslíš, ale porovnej:
Mondeo TDCi Euro 3 a 4
Octavia 66 kW Euro 3
TDCi dvouhmotový setrvačník
TDI 66 kW jednohmotový
TDCi common rail 1400-1600 bar
TDI 66 kW jednoduché poloelektronické čerpadlo a dvoustupňové mechanické vstřikovače, 900 barů
Víš, technika pokročila.
Pokud porovnáš PD a common rail, to bude košer a nevyjde to pro PD vůbec dobře.
Pozor - aby jsi se s 1,8 TSI nespálil:
- přímý vstřik, benzínový "common rail"
- vysokotlaká pumpa která se může zadřít (srandovních 200 barů oproti 2000 barů u dieselu)
- turbo
- komplikovaný systém řízení vstřikování a úpravy emisí
- báchorky o vynikající spotřebě, na benzín možná, ale momentálně dochází k další evoluci dieselových motorů (benzíny už mají evoluci za sebou) z důvodu přechodu na Euro 5
Viz Subaru boxer - se stálým pohonem 4x4 spotřeba 6,5 l na 100 km Euro 5.
Zrovna u VW přijde 1,6 TDI s piezovstřikováním Siemens (vydrží nejvíc) a možná se dočkáme zase držáku - výkony 55, 66, 77 a 92 kW, šušká se o 103 kW - počítej se spotřebou - reálnou - kolem 4 až 5 l na 100 kM. -
martin.z 27.11.08 18:48
windiesel: Petre ja nemam ve zvyku si v tehle vecech vymyslet, stara octavia byla zlata.
A jeste neco, mel sem za celej svuj zivot 4 soukrome auta vcetne mondea, vsechny jsem koupil jety s vice nez 100kkm. A mel jsem jen dva problemy. Termostat u prvni astry a trojkombinaci u posledniho mondea - cili 2 veci u 4 ojetin oproti tvym x hafo vecem u 1 noveho auta..to myslim mluvi za vse presto ze ja dohromady soukrome najel treba jen 90kkm.
Jo s tvym dalsim vyberem souhlasim, jen bych podotkl ze me opet hodne laka preplnovanej benzin, nepreplnovanej taky nechci, musel by to byt aspon neco jako byl 2,0 v6 v xedosu 6, ten chodil paradne. Jiak me laka konkretne 1,8tsi od koncernu, mel jsem 1,8T 110 kw v passatu a byl to zatim muj nejlepsi motor se spotrebou stejnou jakou mam ted s tdci (kde mam teda AT takze je to trochu neobjektivni srovnani) -
WinDiesel 27.11.08 17:24
martin.z: Já vím, Martine, že fkodovky jsou nejlepší a jejich majitelům se nikdy nic nestalo. Tak mě napadá, ž čeho asi tak dobře žijí majitelé různých krámů se Škoda autodíly a opraváři, kteří to do fkodovek montují.
Promiň, tyto pohádky jsem slyšel již mnohokrát.
Ale, abych nepřeháněl, motory 1,9TDI před pumpe düse byly mimořádně povedené, to je ale pryč, takže prosím srovnávej stejné generace vozů, tzn. Mondeo TDCi se Superbem TDI-PD a vyjde Ti z toho úplně něco jiného - turba, váhy vzduchu, dvouhmoťáky a sem tam i PD vstřikovače na denním pořádku.
Já jsem své závady vypočetl na férovku, což se většinou o majitelích fkodovek říci nedá.
Ale udělám Ti radost - jo, mohlo by to být lepší. A proto Ford opouštím a bude to Japonec - Subaru Forester nebo Mazda CX7, určitě v dieselu. Trápit se s benzínem (líné žravé mrd.ky) nebo s krátkým dojezdem (to fakt nesnáším) rozhodně nehodlám. -
Janerad 27.11.08 17:00
Zdravim,
tak na FMC delaji mrtveho brouka - sice mi jeste ten den na muj dotaz odepsali, aby meli jako vyreseny ticket a nikdo je nebuzeroval, ze maji otevrene volani, ale napsali mi obecne kecy, at vyuziju akce zimni servisni prohlidky s bannerem na origo nahradni dily. Jinak reakce na muj dotaz NULA.
Ujel jsem zatim 4tkm, auto jezdi jako drak i s BOSCHEM filtrem a želví Power diesel - zadne sledovatelne problemy. Dříve popisovane problemy připisuji kombinaci: čisté všechny filtry po servisce, letni nafta OMV, BOSCH filtr bez cirkulace. Neresim to, za 4 mesice jdu zase na servisku, snad zimu preckam. Shanim se po dieselu s Vervou, abych dal oři ochutnat i z jiného soudku, ale na Benzine na dalnici za Plzni ji nemaji a jinde jsem zatim na Benzine nepristaval.
* FMC, jsou tu v CZ tukani. A dalsi auto si koupim Mercedes, BMW, nebo Lexus.
Mondika si ale musim pochvalit, je to super cruiser, pri jizde po silnickach super dynamika jizdy (predjizdeni), stabilni, a spotreba kolem 7 l /100km. Jediny, co me obtezuje, jsou vibrace a duneni motoru. Proto pujdu do benzinu, nebo nafta sestivalec. -
martin.z 27.11.08 16:40
windiesel:
hmm, 3x trojkombinace!!, 2x ventil cerpadla, EGR, čidlo klikovky, 2x nejakej remen altiku - noo tomu ty rikas pohodovej prubeh?
Nic ve zlym, ale to je teda mr*dka!
Moje byvala sluzebni O1, rv. cca 2004, 1,9tdi 66kw, bylo to koncem vyroby nez tomu zacli rikat Tour - tak ta nakroutila 150kkm a jen sem tankoval naftu, odesla mozna tak zarovka ve svetle (samozrejme na vymeny oleje chodila) - pak ji firma po leasingu prodala. Tomu ja rikam bezproblemovej prubeh..
To cos tu napsal ty, byl terrible horor vypis a vedet neco takovyho pred koupi tak bych do toho auta ani nekop.
To je asi rozdil mezi nami, jestli jsem dobre pochopil tvoji filosofii, tak kdybys mel Ty tento vypis o svem aute predem, tak by sis rek, jee to je fajn, samy malickosti..?? -
"-- skrytý --" 27.11.08 13:44
pava1: Udelal jsem to stejne (v kvetnu kladku+remen, origo) a v cervenci jsem to nechal dovymenit komplet, protoze to zacalo znovu a uplne stejne. Nejlepsi je vymenit vse naraz, ale stejne ti to po nejake dobe zacne znovu. Nejvic to byvalo slyset pri zaple klimatizaci v lete.
Prijde mi, ze nektere kusy jsou na trojkombinaci nachylnejsi.
-
"-- skrytý --" 27.11.08 12:44
Díky. Krátce k té trojkombinaci, koupil jsem auto s ujetými cca 45 tkm, trojkombinace byla slyšet. Vyměnil jsem řemen neorigo Contitech 6PK1635, napínací kladku SKF. Za tepla klid, po studeném startu je chvíli slyšet (cca minutu) i když teď už zase ne. Stačí to takto opravit? U nás ve Fordu co jsem zjišťoval pořádně neví, v záruce měnili komplet, po záruce prý stačí napínací kladka. Na konci seznamu píšeš, že řemen alternátoru je potřeba měnit dříve, chápu to dobře, že výměna řemenu není součásti opravy trojkombinace? -
WinDiesel 27.11.08 12:18
pava1:
Mondeo 2,0 TDCi Ford-Puma 96 kW - 130k, max 330 Nm, 6kvalt, zakoupeno 17.4.2003, najeto 202000 km.
Mám Shell kartu ale beru již jen Extra. Sem tam Benzina, v zahraničí je mi to jedno.
Opravy - pokud si vzpomenu:
015000 EGR (záruka) - šílený černý kouř
030000 trojkombinace (záruka)
045000 regulační ventil CR čerpadla (záruka)
080000 výměna destiček
100000 výměna řemenu alternátoru, trojkombinace (záruka)
120000 zadní tlumiče
140000 kompletní brzdy (kotouče a destičky)
150000 čidlo klikové hřídele
160000 trojkombinace (prý definitivní řešení)
170000 regulační ventil CR čerpadla
180000 spojka s dvouhmoťákem
200000 řemen alternátoru (pozor na něj, měnit dříve, odešel mi v Německu)
Plus pravidelný servis, filtry měněny dříve než po 20000 km. -
cja 27.11.08 07:45
WinDiesel: dvouhmoťák se spojkou dělán též ve 100t ,o auto se starám, dávám i servisu podněty co bych si i přál, filtry měním asi po 15 t km - vždy Ford???? a aditiva jsem odpůrce - dávám téměř bez vyjímky OMV, která je aditivována - vše ostatní svěřuji autorizovanému servisu . Já když udělám s někým obchod, tak se snažím o vzájemnou důvěru a né ho podvést a tak očekávám i od protistrany. Už jsem sice pár negativních zkušeností udělal i exekuci, ale přesto se snažím zůstat nad věcí, jinak bych se musel zbláznit. S touto praxí přistupuji i k servisu u svého auta. Možná je to jistá naivita, ale když jsem tento problém znovu ve Fordu s majitelem otevřel, tak mi bylo řečeno, že se nemám čeho bát a že případný problém vezme na sebe - nadstandardní vztah, jde-li to takto nazvat. Tak zkrátka počkám na ty vánoce... >:D -
WinDiesel 26.11.08 21:54
cia: teď jsem řval smíchy, jak jsi mluvil o těch vánocích a čerpadle a vstřkovačích pod stromečkem....
A co když já mám najeto 201000 km a kromě trojkombinace a pár dalších drobností (dopřál jsem tomu z vlastního rozhodnutí nový dvouhmoťák i se spojkou) jsem neměl problém.
Ty filtry poctivě měním co 15-20 tis. km a hlídám si Delphi - to je ale vše co dělám. Už dokonce ani nedávám aditivum, občas vezmu lepší naftu (už ale ne Shell). -
cja 26.11.08 19:36
WinDiesel: to vše je u benzínu pravda, zpřísňování norem je bohužel nepříjemná realita, ale na motoru benzín 2,0i 16v se za 250 000 km měnily akorát svíčky a vodní pumpa - asi jsem byl klikař, ale co mám commonrail, tak mám pořád obavu, abych nenatankoval nějaké bláto do nádrže, aby mi tam dali správný filtr, aby to nenýtovalo, trojkombinace ... - myslel jsem si , že zpět k benzínu ni krok, ale i při současné ceně benzínu vůči naftě začínám pochybovat, auto je sice auto, ale řešit to tím, že se ze mě stane skoro mechanik přes motor mi přijde jako ztráta času(já se živím jinými věcmi než servisováním auta) - jasně auto mě i baví, ale jestli ta zábava není vykupována příliš častými obavami , aby něco .... Možná jsem v současné chvíli pesimista, to víš blíží se vánoce a já bych mohl pod stromem mít pěkný čerpadlo i se vstřikama, a to bych asi jako dárek neustál :-) ... navíc jak jsem psal , jezdím už 10 let do stejného servisu, téměř vždy spokojenost, takže fakt nemám důvod dělat nějaké vlny. Navíc pár aut už jsem u nich koupil... nevím , možná je lepší umřít ve sladké nevědomosti >:D -
WinDiesel 26.11.08 19:12
cia: jestli chtějí konkurenční boj, asi ho mají mít. Skutečně je to možná trochu hysterie ale vychází z toho, co už se skutečně stalo, že byly problémy a Ford je musel řešit.
Teď si Ford řekl - všechno už je po záruce a my musíme ušetřit - tak tam flákneme z prvovýroby levnější (neříkám že nekvalitní, jen nesplňující specifikace Delphi) a je vymalováno. Na zájmy zákazníka se nikdo nekoukal.
Ale uklidním Tě - zapomeň na to, že s benzínem máš klid.
Co se rádo porouchává na benzínu (od nádrže):
1 - palivová pumpa
2 - benzínové vstřikovače
3 - vysokonapěťové cívky nebo hrazdy
4 - váhy vzduchu
5 - škrtící klapky
6 - zapalovací svíčky
7 - EGR ventily
8 - u turboverzí turba
8 - lambda sondy (díky zpřísněným emisním normám jich můžeš mít na autě i 8, 4 jsou normál.
Stačí ? Auto je Auto.
:no: :yes: -
cja 26.11.08 18:57
WinDiesel: poslal jsem jim link na ten odkaz co jsi sem dával, viz někde níže,
- bohužel z toho nejsem taky uplně moudrý, ale zkrátka pro mě je partner servis Fordu a ne Delphi, pokud se něco podělá, tak hned s čím by na mě šli by bylo to, že jsem si nechal na vlastní žádost namontovat díl, který není schválen a ať se nedivím
- nevím jak je to s tím okruhem ve filtru Delphi, ale já tam mám filtr made by Ford a o víkendu se mi zadařilo na Pitztalu -20°C a nafta nezamrzla, takže zkrátka budu ovce a počkám až se mi ten
commonrail podělá a koupím si zpátky benzínový motor, pač tyhle problémy a nejistoty mě už docela unavují
- co se týče vyjádření Fordu - jak jsem koupil, tak prodávám, bylo mi řečeno ,že je to zbytečná histerie 8-s 8-s -
WinDiesel 26.11.08 17:10
cia: Ten první odstavec, buď jsem úplně blbej ale vůbec jsem tomu neporozuměl:
- v rámci jakého konkurenčního boje
- kde nevpustil Delphi
- jak mohla tento problém způsobit společnost Delphi
- co bude řešit Ford dopisem, komu bude dopis posílat
- proti komu a proč podnikne právní kroky (že by potrefená husa kejhala?)
Díky za vyjasnění, jsem z toho mago.r >:D -
superkutil 26.11.08 14:51
cja: Vítám tě v boji s větrnými mlýny. Jsem rád, že nejsem sám, kdo se snaží nadráždit FMC a vyprovokovat je k nějaké činnosti... :yes:
Prosím ostatní, nedovolte nadnárodním firmám, aby si se svými zákazníky dělaly co se jim zachce. Ať i na ně platí obchodní podmínky v ČR. >:D
Nikdy bych neprudil, kdyby vše fungovalo jak má a kdyby servis svižně řešil chyby z konstrukce a z výroby. :-) -
cja 26.11.08 14:05
« FORD A FILTR BOSCH
Takže dnes jsem jednal s prodejcem a servisem, ke kterému jsem vznesl dotaz na filtry a jejich označení. Samozřejmě nemám nic písemně. Ale toliko k vyjádření FMC CZ . V rámci konkurenčního boje, nebyly do dodávek puštěny filtry společnosti Delphi, proto vznikl tento problém vyvolaný společností Delphi. Ford bude toto řešit důrazným dopisem , případně právními kroky. V případě pravidelného servisu a pravidelných výměn by nemělo docházet k problémům se vstřikovacím zařízením. Toto zařízení ovlivňuje spousta faktorů a nelze jednoznečně říci, že za vše může filtr.
Obrázek a názor si každý může utvořit sám. Já bohužel dojíždím do servisu, kde montují filtry Ford a tím je pro mě celá záležitost ohledně filtrů uzavřena. Záruku mi drží Ford nikoliv Delphi - navíc jsem po záruce a vstřiky se dělaly ještě v záruce ve 100 t km i v době kdy se tam dávaly filtry Delphi, než přešel Ford na filtry - asi tedy Bosch.
Budu tedy dále jezdit do servisu a budu tam dávat to co oni doporučí, pokud bude problém , tak jej budu naivně řešit s daným prodejcem a servisem - podle jejich doporučení - nemám na to abych hlídal jestli tam dávají věci, které odpovídají nebo neodpovídají te které ČSN , zkrátka jezdím do autorizovaného servisu a ten se musí o tyto věci postarat. Pokud problém, tak se bude řešit. Oni trvají na svém a zde na fóru se objevily tyto informace. To bych příště mohl chtít, aby mi tam dávaly jiné čepy, tlumiče .... protože jsou od jiných výrobců kvalitnější, ale na tohle nemám ani chuť ani čas.
Samozřejmě je dobré být informován a vznášet dotazy , ale pokud si chci trvat na svém, tak budu muset hledat jiný servis případně jiný auto - že by Superb nebo Avensis? - fuj to jsou myšlenky :-! -
DIM 26.11.08 12:14
« Re: Re: Ŕanní nýtování...
No, já jenom že s tím už jezdím nějaký ten rok a dříve jsem to nepozoroval !!! Že to můe být víceoktanovou Vervou mě napadlo, při OMV to dělá o něco méně, ale jak říkám : dříve to tam nebylo! A hlavně mám opravdu pocit , že je to jenom z jednoho válce, přece jen je to velmi jasně zřetelný, pěkně časově oddělený zvuk, žádný " hromadný" cvakot.... -
Dong1 26.11.08 07:13
« Re: Re: Ŕanní nýtování...
Mozna se to ztratilo mezi kutilovymi prispevky :-)
(sorry, ale ja musel :-D)
...Jinak me pazouti TDCi jede studeny taky jako traktor a cca po 2-3 min to jako mavnutim proutku prestane (i kdyz do ted mi to spis pripadalo jako kdyby byl motor vic zatizenej od odberu z alternatoru-zhaveni)