superkutil 15.12.08  11:38

« Re: Mondeo není pro běžný život.

WinDiesel: Ta 1.5dCi je asi ta, co se dává i do Renaulta. Pokud ano, tak ji znám z Megane a je to úžasnej, živej a úspornej motor. Měl jsme možnost jezdit s Nisan X-trail a překvapila mě hlučnost a poskakování auta. To třeba Fuga nebo Koleos se chovají lépe. Ale tvé pocity chápu, měl jsem možnost jezdit na horách se Subaru Forester 2.5Turbo 4x4 a nemohl jsem se nabažit, ale byl kamaráda a tak jsem ho musel vrátit. >:D

WinDiesel 15.12.08  10:42

« Re: admin: PORUCHA?

Kdyby něco, jsem k dispozici, můžem na to spolu kouknout. U Fordů jsou matláci, věděj pr.d a s diagnostikou neumí pracovat.

DIM 15.12.08  10:24

« Re: admin: PORUCHA?

....tak zkus jinou diagnostiku, ty symptomy jsou velmi charakteristické.....

foto cja

cja 15.12.08  09:04

« Re: admin: PORUCHA?

A teď je náhle vše v pořádku.

Protože při čtení diskuze na tomto foru občas mívám záchvaty obav co se objeví na motoru - vstřiky mě lehce straší :-) , tak teď po několika nepříjemných zvucích a kolísání volnoběhu, dým při startu, při pomalém přidání plynu na volnoběh výrazné vibrace motoru, tak jsem zajel do servisu - diagnostika nic neukázala, vše OK ,... tak asi žhavicí svíčky - uvidíme co mě při převzetí vozu čeká :-) .

foto cja

cja 15.12.08  08:45

« admin: PORUCHA?

Již poněkolikáté se nemohu dostat na vlákno a teď navíc chybí příspěvky - poslední co se zobrazuje je od Kutila ze 6.12.08

"-- skrytý --" 13.12.08  10:06

« Olej + palivovy filtr pro 2.2TDCi Euro4

Tak kolega udelal pokusneho kralika a byl v servisu u Charouze na beznou vymenu palivoveho filtru a oleje.
    Filtr jsme kontrolovali a dali tam original DELPHI HDF924 opravdu novy (stary byl tovarne oznacen na jinem miste a zaprasen).
    Akorat nechapu, kontrolovali jsme fakturace na motorovy olej a ty se zatim u tri vymen ze ctyr pokazde lisi!
    2x5W40 a 2x5W30 - z toho
    1x5W40 (nejaky Motorcraft)
    1x5W30 A1 (asi Castrol A1)
    1x5W40 SLX (asi Castrol SLX)
    1x5W30 A1 (asi Castrol A1)
    Posledni tri jsou plna syntetika!
    Ten prvni nevim?

Nekde jsem cetl ze motory 2.0 a 2.2TDCi nejsou tak narocne na extremne kvalitni oleje jako jine motory?
    A co taky udela s motorem pokazde jiny olej?
    Je to nejaka zavazna chyba nebo se nic tak hrozneho nedeje.
    Zkontroluju i sve faktury a dam vedet, zatim jsme oba jezdili do stejneho servisu.

WinDiesel 12.12.08  12:20

PepeCarrita:
    Původní common rail pro Hondu byl vyráběn v Japonsku a byl snad nejlepší ze všech. Pro druhou generaci je vyráběn v Evropě a už to nebude ono, kvalita ani spolehlivost.
    Motor již nemá tak tichý chod a není tak kulantní, psali o tom myslím v Autodieselu.

WinDiesel 12.12.08  12:17

« Re: Slíbený follow-up - garančka a palivový filtr

DIM: hodně mne překvapil, asi toho nechci zas až tam mnoho ale pocitově je perfektní. Zatáčky pohoda. Jasně, řízení je přeposilované, ale zase to parkování je lahůdka. Do města opravdu dobrý.
    Dnes jsem se rozjížděl ne mokrém sněhu do příkrého kopce a i když je to dvoukolka, rozjezd neuvěřitelný, bez prokluzu (pravda mám opravdu řácké zimní gumy).

DIM 12.12.08  12:08

« Re: Slíbený follow-up - garančka a palivový filtr

Hmh, a co to dělá v zatáčkách ??? ten kaškaj ..........

"-- skrytý --" 12.12.08  10:55

« Re: Slíbený follow-up - garančka a palivový filtr

WinDiesel: Přesně, automat u Toyoty. Osobě taky pokukuji po vyšší 4x4, CRV nebo RAV, ale Avensis by nebyl marný :-) Uvidím, co dovolí rozpočet. Co se Ti nezdá na novém dieselu od Hondy?

WinDiesel 11.12.08  22:41

« Re: Slíbený follow-up - garančka a palivový filtr

PepeCaria: Nejen Mondeo... Co se týče Hondy, upravený motor diesel 2,2 již není tak dobrý, benzíny nejsou špatné ale přeci jen ta spotřeba...
    Škoda že Lesník nemá automat, to Toyota již v Avensisu automat bude mít...
    Ale střední třídu již nechci, chci se posadit výš a chci 4x4 víc než ten automat.

"-- skrytý --" 11.12.08  21:45

« Re: Slíbený follow-up - garančka a palivový filtr

WinDiesel: Koukám, že Mondeo je skvělá přestupní stanice do Japonska. Taky přemýšlím a obhlížím, že další auto bude Japonec, zatím Honda nebo Toyota ;-)

WinDiesel 11.12.08  19:59

« Re: Mondeo není pro běžný život.

superkutil: Mno, auto (Mondeo) má 205 tisíc, tak jsem do toho praštil. Do rodiny jasem pořídil Kaškaje 1,5 dCi (78 kW, tedy 106 koní). Auto vypadá senzačně a nemůžu se donutit z něj vylézt. Vysoký, ale menší než SUVčka, výmoly to nezná, zpomalovací prahy to ani nezaznamená. Je to jen dvoukolka ale do té doby, než dostanu služebního Lesníka, tak z toho nevylezu. Jsem jak malej Jarda, si to užívám. Boží je bluetooth v rádiu a tím pádem moje první handsfree.
    Motor jednoznačně překvapil - jak snadno uveze tohoto malého obříka.
    Jinak ale - Nissan nelže, toto auto se ve městě vyzná - má neuvěřitelný rejd a snadné ovládání - městský kočovník - to sedí. Jsem zvědavý na spotřebu, když jsem to koupil, bylo tam 16 l na 100, teď asi po 200 km 7,5 a klesá.
    Dost zvláštní je chování motoru, ale vyhovuje mi - zátah je úplně odspoda, potom to jakoby odpovídá těm 78 kW a zase výše se opět dostaví zátah - no prostě není to vůbec špatné.

WinDiesel 11.12.08  19:50

« Re: Slíbený follow-up - garančka a palivový filtr

impaler: Dobrý vážně dobrý !!!!!!!!!!
    Chce to Japonce - každý servis Toyoty ví že většina dílů na autě je od Densa...
    Ale možná, že je to jen proto, že Toyota 41% Densa vlastní >:D >:D >:D >:D
    Jinak by to všechno byl nějakej Nipponcraft... >:D >:D >:D

"-- skrytý --" 11.12.08  19:05

« Re: Mondeo není pro běžný život.

Kutil: Tak to seš teda velkej dravec, takhle to zmasakrovat >:D ale nemyslím to zle. Já trhám jen ten plastovej spodek nárazníku :-! U Vectry jsem sundával gumu, co tam byla naklepnutá. To sváření plastu pochybuju, že seženeš v servisu. To mají spíš borci, kteří dělají v garáži do bouraček. Svaří prasklý nárazník, zakitují, lak a oprava je hotová za pár kaček. Stejně jako ten můj známý.

superkutil 11.12.08  18:30

« Re: Mondeo není pro běžný život.

PepeCarrita: Utrhl se celý kryt nárazníku, přední maska, takže zůstaly světla a díra z které trčel motor a chladič. Celý přední plast s SPZ, mlhovkama, mřížkama atd. šel do háje. Také prasknul ten spodní kryt pod chladičem. Také se urvaly kryty ostřikovačů světlometů. Drží to celé na 4 šroubech na matkách zalisovaných do blatníků. Ty se vytrhly, utrhly se šrouby co jsou v podbězích. vytrhly se dole spony, vypadl rámeček přední masky. Kryt nárazníku dole praskl. Rozpadl se horní a dolní díl krytu nárazníku. A to všechno kvůli špatně osazenému kameni v dlažbě. Co se dalo jsem opravil, ale to svaření bych potřeboval, to zkusím, zda to nějaký servis má nebo to sešroubuju.

"-- skrytý --" 11.12.08  16:49

« Re: Mondeo není pro běžný život.

Nevím, co myslíš celým předkem, ale já ho poškodil už dvakrát, vždy o obrubník. Jak parkuji kolmo na něj, tak když je moc vysoký a najedu nad něj tak daleko, že se plast na spodku nárazníku (já ho mám lakovaný) dostane za něj, zahákne se a při couvání utrhne. Poprvé jsem odtrhl celou prostřední část pod těmi větracími otvory, nechal to tak a pak jsem při dalším najetí rozlámal ten černý plast k motoru, protože byl proti srsti při najíždění on. Oprava nárazníku 1200,- + lak a kryt 1400,- montáž svépomocí. Podruhé přu hlubokém zajetí už jsem tušil, proto jsem vystoupil a zapáčil, takže jsem to natrhl jen trochu. To mi kamarád svařil přímo na autě a zadarmo :-)

superkutil 11.12.08  16:12

« Mondeo není pro běžný život.

Tak jsem dnes couvnul z parkovacího místa u firmy a na silnici zůstal ležet celý předek. Ono to celé drží na 4 malých šroubcích, tak není co se divit. Protože jedu dnes do zahraničí, tak jsem zajel do servisu aby to opravili. Ale oni, že neopravují, že vyměňují a že se mám objednat. Tak jsem vlezl pod auto a celé to přidělal. Nakonec stačili 4 podložky, vrtačka a šrouby. Nevím o co to chytlo, parkuju tam často a nikdy se nic nestalo. Budu muset nosit s sebou centimetr a kontrolovat, kam najíždím. :-)

Příště chci vysokou 4x4.

foto impaler

impaler 11.12.08  13:22

« Slíbený follow-up - garančka a palivový filtr

Slíbil jsem info, jak Belgičani zareagují na pokyn Delphi ano, Bosch ne. Můžete hádat - vědí h.o.v.n.o. Pokyny předem včetně přesné reference od PetraT. všechny odkejvali, že jasně. Mám na stávajícím delphi ujeto jen 16 tkm, tak jsem řekl delphi, nebo nevyměňovat, ty 4 tkm mi budou ještě trvat pár měsíců a mám čas si to sehnat sám.

Debata k ničemu. Proč to chcete? My dáváme všude Motorcraft. Říkám, mám své informace a navíc, váš Motorcraft nebo Ford je obal. Panuje riziko, že v obalu se skrývá Bosch, ten nechci, chci Delphi. - Ale pane, to je všechno Motorcraft.

Ještě asi dvakrát dokola mě ujistil, že stačí jednou za tři roky nebo šedesát tisíc, tak jsem vyplázl něco přes 130 eur za zadní desky s prací, ale bez DPH, a jel. Náplň do mnou ráno naplněné nádržky ostřikovačů mi naúčtovali (2 eura), ale nechali to aspoň v lahvičkách na sedadle, za výměnu zadních dvou žárovek stála práce 11 eur bez daně, dobře mi tak, že sem na ně zapomněl a neudělal si to sám. V kufru jsem nechal zimní kola, když budou sundávat, ať nahodí pak ty. Naúčtovali si 17 eur bez daně, což je dražší, než kdybych jel do Forda, co mám blíž, úplně separé. No aspoň se to sfouklo jedním vrzem. Jinak sem rád, že to bylo rychle, ráno tam, v 10.30 hotovo k vyzvednutí, což teď hodně oceňuju, protože můžem každou chvíli jet do porodnice.

Takže tak, nechám si to vyměnit na jaře v NJ, kde si s pánama lépe porozumíme, proč chci, co chci.

RADEK1 10.12.08  18:27

« Re: 2,2 nebo 2,0

ne z kopce to nebylo, ale jel jsem v neděli dopoledne za minimalniho provozu, takže se dalo jet předvídavě. Ale jízda to byla pasivní ne pomalá,ale ne taková na jakou bych si kupoval 155 hp auto.prostě žádná zábava. 8-s za většího provozu bych to nedal.

superkutil 10.12.08  17:23

« Re: 2,2 nebo 2,0

RADEK1: Máš nějaký návod, jak toho docílit? Nebyla ta trasa z kopce? V létě ve Skandinávii jsem na 6500km udělal 5,5litru. Nijak jsem se neomezoval, ale za první 2dny jsem ujel cca 3000km po rovině rychlostí 100km/h, což je na 6ku asi 1730ot. A ještě tam byl jeden úsek cca 800km stejnou rychlostí. Jinak to byly kopce a motor se točil dost.

Mám vyzkoušeno, když motor točí do 2000ot s lehkým plynem, ta je spotřeba opravdu slušná a dá se jí udržet podle PP pod 5litrů. Je ale potřeba využívat terén a i vyřazovat.

RADEK1 10.12.08  14:55

« Re: 2,2 nebo 2,0

zdravím,o víkendu jsem jel trasu cca 70km se spotřebou dle pp za 4.8 l.byla to plynula jízda dle předpisů. Je to můj rekord a jen se potvrzuje jak je naftový motor citlivý na jízdní styl. Normálně nám 7 až 7.5l. Tak to jen tak. ;-)

superkutil 07.12.08  20:47

« Re: 2,2 nebo 2,0

Moik: Ty problémy s mým 2.2TDCI byly z výroby a bohužel je servis ani po 1,5 roce nenašel ale výměnou EGR zmizely. Jinak určitě vem 2.2TDCI než 2.0TDCI. Spotřebu budeš mít skoro stejnou, ale 2.2TDCI se chová mnohem líp v otáčkách 1200-1600ot, motor už krásně táhne od 1700-2700ot. a vydrží do 3500ot. Navíc 6ka je super. Má EUROIV má mít lepší zrychlení než EUROIII, ale má vyšší spotřebu (je to proto aby splnila EUROIV). Motory s EUROIV by již neměly trpět odcházením vstřikování. Jedinné co mi u 2.2TDCI vadí je maximální výkon jen ve 3500ot, zatímco konkurence ho má ve 4000ot. To mi chybí ale jen při předjíždění nebo ostré jízdě. Při běžné jízdě jezdím 1500-2500ot, při 130km/h na šestku motor točí jen 2250ot. Průměrná spotřeba 7,1litru, ale dá se jet i pod 5litrů. Takže pokud chceš Mondeo, tak 2.2TDCI jen a jen doporučuji.

foto Moik

Moik 07.12.08  19:29

« 2,2 nebo 2,0

Sem tam sleduji diskuzi a zaznamenal jsem Superkutilovy problémys 2,2TDCi... jak je to teda s tím motorem, koupil bych si Mondeo 2005,6 a radši bych 2,2TDCi, mám?
    edit: a EURO III nebo IV?

Znám 2,0TDCi 96kW a má menší rozsah otáček jak můj 2.0TDCi 100kW, ale není to nic dramatickýho, jaký je v tom ten 2,2 a je to jen převrtaný 2,0 96kW??

superkutil 06.12.08  23:14

« Jak jezdit s TDCI?

Ahoj, doufám, že mě neukamenujete, ale potřeboval bych poradit. Jezdit na spotřebu nebo normálně s TDCI už umím. Ale občas potřebuju i ostřejší jízdu. S benzínem jsem to zvládal v pohodě, čím vyšší otáčky, tím vyšší moment a tak stačilo motor držet v otáčkách a zrychlení bylo v pohodě. Navíc velký rozsah otáček umožňoval pružnou jízdu. Ale u TDCI mám sice úžasný zátah mezi 1750 - 2750ot. a ještě vydrží tak do 3500ot., ale s rostoucími otáčkami zrychlení klesá. Takže mám trochu problém najít vhodný rozsah otáček pro jízdu. :-) Chybí mi moment mezi 3000-4000ot.
    Nedokážu si představit sporťák s dieselem. >:D

"-- skrytý --" 06.12.08  20:23

« Re: prohlídka po 60.000 km

tak to je klasika.... mne na 60ts. zabudli vymenit vzduchovy filter(samozrejme uctovali), chcel som vymenit jednu parkovacku ktora nesvietila a vymenli obe... lebo vraj nesvietila aj druha a tom som den pred tym kontroloval,lebo som si to chcel urobit sam.... s predchadzajucim autom mam podobne skusenosti .. tam mi vzduchovy filter za 4 prehliadky vymenili len raz

"-- skrytý --" 05.12.08  19:35

DIM, martin.z: demonáž světel na MK III je tady [odkaz]

A výměnu žárovky v zapalovači by tam mohl DIM doplnit ;-) Zapalovač se jednoduše vyloupne ze středové konzoly spolu s popelníkem (popř. držákem nápojů, pokud ho tam máš) - vyndáš celý ten hranatý plast s víčkem.

superkutil 05.12.08  00:00

« Re: Forester boxer diesel

WinDiesel: jo, jo, máš pravdu. U dnešních dieselů je opravdu velký rozdíl v jízdě na spotřebu a nebo co to dá. Já taky jezdím mezi 5-7,5 litry a kdybych jel pořád 200km/h, tak jsem taky na 8,5litrech. Proto říkám, že ta spotřeba 6,7litrů je u Foresteru úžasná. Vždyť i ta moje 2.2TDCI EURO IV má vyšší spotřebu než stejný motor v EURO III.

Dobře je to taky vidět na 2.0TDI PD a novém 2.0TDI CR. Nové TDI už nejsou tak úsporné. >:D

WinDiesel 04.12.08  23:11

« Re: Forester boxer diesel

superkutil: 8,5 litrů měli po 2 hodinové jízdě 170 km/h... Já jsem jel za 6,7 l...
    Ne všechny diesely mají nízkou spotřebu.

superkutil 04.12.08  23:09

« Re: prohlídka po 60.000 km

Ty ostřikovače je klasický trik. Dávám auto k Charouzovi, nádržku ostřikovačů vždy naplním po okraj a přesto mi dolejou třeba i několik litrů za šílený peníze. Když jsem to reklamoval, tak prý tam ten technik co to dělal není a nepodařilo se mi ho sehnat. Krásně se z toho vyvlíkli. Teď teda už ne, říkám, že dolít ostřikovače, výměnu stěračů nechci. Jednou mi dokonce vyměnili pylový filtr i když byl v autě jen měsíc starý. Když jsem to reklamoval, tak mi ukázali údajně ten starý, ale byl úplně jiný než jsem v autě měl.

Ale zažil jsem lepší fór. Kamarád potřeboval diferenciál a nebyl k sehnání. Tak se dohodl s mechanikem a ten mu vymontoval diferenciál z jiného vozu jehož majiteli řekli, že potřebuje nový diferenciál. Bylo to u Fordu se zadní nápravou. Jinak žárovky co běžně stojí 5,-Kč, stojí u Forda 70,-Kč. Prý mají kvalitnější provedení. :-)

"-- skrytý --" 04.12.08  22:49

« prohlídka po 60.000 km

Pánové, pár postřehů, které mám z právě proběhlé prohlídky po 60.000 km na mém 2.0 TDCi. Byl jsem v Autoactivity ve Žďáře nad Sázavou. Požadoval jsem palivový filtr Delphi. Ten mě namontovali bez problémů, ale do faktury napsali, že požaduji neorginální filtr. Mám ještě 4 měsíce záruku. Dále mě na jaře dělali geometrii a po 20tkm je na vnějšku 3 mm a vnitřek je smetenej. Tak to prý seřídili, nechali si zase zaplatit a prý se uvidí. S tímhle mám problém už od nova. Těsně před koncem záruky proměřím sjetí a eventuelně je budu dusit. Dál mě začala svítit kontrolka od airbagu - záruční oprava, uvolněný konektor. A taky jsem provedl test. Naposledy mě dolili ostřikovače a účtovali 60,- Kč. Nyní jsem dolil sám a nic neúčtovali, tedy v tomhle ohledu spokojenost. To bráchovi na prohlídce v Třebíči účtovali 550,- za 4 žárovky a vodu do ostřikovače, což nemohli udělat, protože to večer před prohlídkou kontroloval - vše svítilo a nádržka plná. Nojo, nebyl tam sám, ale chlap co má na starosti auta ve firmě.

foto martin-z

martin.z 01.12.08  13:45

« Re: Svítí mi jen půl přístrojové desky.....

dim: Ta parkovacka je otazkou cca pul minuty. Kdyz otevres haupnu, tak jsou tam takove dva svisle pojistne plisky, nebijou do oci na prvni pohled, to je jedina zakernost.
    Ty plisky vytahnes smerem nahoru, tim odjistis celej svetlomet kderej jde volne vyndat a uz jen odpojis napajeci konektor, pak tu pruzinovou zavlacku co zajistuje kryt k zarovkam a je to..
    FAkt easy, skoda s tim chodit do servisu

DIM 01.12.08  11:52

« Re: Svítí mi jen půl přístrojové desky.....

Tak asi bych to zvládl.......ale vidím to tak s přípravou na dvě hodinky...ještě mi nesvítí parkovačka ve světlometu a osvětlení zapalovače.....takže to asi přenechám odborníkům !! :-)

Cukání a škubání je jedním z nejdynamičtěji se rozvíjejícím odvětvím u Fordů :-)

superkutil 01.12.08  10:49

« Re: Forester

WinDiesel: Tak jsem o víkendu koukal na autorevue a byl tam Forester 2.0D a mluvili o spotřebě. Při běžné jízdě 6,7litru, ale při testování novináři vylezla na 8,5litru. Přesto si myslím, že u tak velké 4x4 je spotřeba 6,5litru dosažitelná s lehkou nohou a je super!!!!

A co se týče nové 2.2TDCI 129kW, tak ta je právě kritizovaná za vysokou spotřebu.

foto oleowr1

oleowr1 30.11.08  12:00

« Re: Svítí mi jen půl přístrojové desky.....

DIM: Přístrojovku jsem měl venku vloni snad 10x, než jsem donuti odborníky z autorizovaného servisu aby mi objednali novou.... Podle odkazu od DR. to jde průměrně zručnému člověku dobře.

superkutil 30.11.08  11:46

« Re: Nové Mondeo 2.2TDCI 129kW

Koukal jsem na anglické fórum o Mondeích a na 2.2TDCI 129kW pěkně nadávají. Uvádím obsahový překlad:

Je tam zřejmě nějaký problém se software v ŘJ. Jedná se o propady kolem 2000ot., škubání a trhání motoru. Většinou jim mění EGR, ŘJ. Nebo po vyčištění ŘJ v servisu dojde po zastavení s znovunastartování ke ztrátě načtených parametrů. Ford provádí výměny ŘJ do 60ti dnů.

Aktualizace k 2.2 je problematická, není stále vhodný SW, Ford má problémy uspokojit zákazníky kteří stále mají problém: Obchodník nejdříve potřebuje udělat "symptom založené diagnózy" a popsat problém jako "váhání" vyskytující se "přerušovaně" během "zrychlení". Stále se jak na zázrak čeká až bude diagnostický systém schopný nabídnout revidované PCM software ke stažení. Zákazníci jsou naštvaní, že Ford není schopen otestovat více své produkty!

Podobné chování jsem měl i u své 2.2TDCI a servis nebyl schopný s tím nic dělat. Pořád tvrdili, že je to v pořádku. Dokonce jsem nechal udělat graf motoru, na které bylo škubání a propady vidět a poslal ho na FMC ale dle nich je vše v pořádku.

RADEK1 29.11.08  18:51

« Re: Nové Mondeo 2.2TDCI 129kW

já s ním včera jel a jak jsem psal níže nezdál se mi tak výbušný a opravdu nad 3000 tis. přestával ,,táhnout" . má 2,2 se mi líbí asi o něco víc, nebo možná víc jsem čekal od nového motoru. není špatný ,ale těch 15 kw jsem nepocítil. že je nový motor a i celé auto podstatně tišší jsem zaznamenal okamžitě.dlouhodobá spotřeba u auta se kterým jsem jel byla na BC. 7,6 . nevím kdy to nulovali nebo kdo a jak s tím jezdí.

superkutil 29.11.08  12:42

« Nové Mondeo 2.2TDCI 129kW

Ahoj, máte někdo tento motor? Pročetl jsem několik recenzí a všude si stěžují na vysokou spotřebu (nad 7litrů) a na ne nijak závratný zátah nad 3000ot. Zajímalo by mě třeba porovnání s předchozí 2.2TDCI 114kW nebo porovnání s 2.2HDI 125kW Bi-Turbo nobo s Toyota Avensis 2.2 D-CAT. Kolega se chystá na tu Toyotu Avensis 2.2 D-CAT, tak uvidím, co bude říkat. Má Passata 2.0TDI a předává ho kolegovi pro nespolehlivost a ztrátu výkonu.

superkutil 29.11.08  09:56

« Vůle v řízení

Ahoj, po delší době jsem včera na delší trase zase pozoroval divné chování řízení. Jako kdyby byla vůle v řízení, v určitém rozsahu cca 3-5cm na věnci volantu auto nereaguje na řízení. V tomto rozsahu jde také volant velmi zlehka. Podobný problém jsem měl u Felície a byla to vadná torzní tyčka v posilovači řizení, totéž jsem měl u Escorta a byl to vadný posilovač řízení a nakonec to bylo i u Passata, ale tam to byla vůle na spojce tyče řízení.

Jeto u Mondea normální, způsobené např zimními pneumatikami nebo mám očekávat odchod posilovače? Od počátku mi jde posilovač hodně ztěžka, ale to prý je u Fordů normální.

WinDiesel 28.11.08  21:49

« Re: Svítí mi jen půl přístrojové desky.....

RADEK1: Lexus IS220D - jestli myslíš 4 válec 2,2 130 kW, tak ten byl vylepšen, max. tlak je nyní 2000 barů a měla by se podstatně snížit jeho spotřeba, dále katalyzátor NOx - odlučovač částic DNPR by měl méně ovlivňovat výkon.
    Toyota jinak natolik fandí hybridům a tolik jim věří, že je pořád na vážkách, jestli LS dostane 6 válec v dieselu. Euro 5 přijde příští rok, dozvíme se to brzy (nejpozději v polovině příštího roku).