FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
cja 30.01.09 20:11
« Re: oprava stavu km
oleowr1: chápu, že to mají zakázané, ale když ti mění palubku, tak vidí kolik máš najeto a mohou to i zdokumentovat nebo podchytit smluvně, vložit do toho jejich Ford systému ,... cokoliv, ale udělat to. Kdo jiný by měl nastavit tachometr a stav než servis s autorizací??? To jsem nevěděl, že výměnou palubní desky si v podstatě pořizuji auto s nulovým počtem km a tudíž nový vůz a to zcela legálně - opravdu , jak jsem psal jsou to trubky a trubkama s takovým postupem zůstanou >:D >:D -
Janerad 30.01.09 18:19
« Re: Nové Mondeo
Moik: Doporučuji projet novýho Monda - je dost pohodlný, hezky se řídí, nový 2.2 TDCI pěkně jede. Dynamické přesuny po Evropě s podobným komfortem, jistotou, spotřebou za srovnatelnou cenu se hledá těžko...
Se slevou 23% oproti ceníkovce, nebo koupit v DE, SWE apod. je to zajímavý auto za zajímavou cenu...
O úrovni lidí na FMCZ a ve většině servisů - bez komentáře...
Buď se domluvim s budoucim vlastnikem Ford Europe a udělám ve FMCZ čistku, nebo nechám vybudovat novou strukturu obchodu a servisů a zahodím stávající.
NEBO, Aź otevřu vlastí distribuci a servis Mondíků, dám vědět :-) -
martin.z 30.01.09 15:33
« Re: Rychlý ohřev motoru a přídavný elektrický ohřev
Kutil:
nevim co to je, ale kdyz otocim klicem do polohy kdy to zhavi a jde proud do radia apod. tak se mi nekde v tech mistech pod volantem rozjede nejaky servo a pak uz trvale jede, resp. slyset je dokud nenastartuju takze nevim jestli i potom..
Zatim nikdo mi nerekl co to je, ani netusim jakej to ma odber, docela me to vadi. Kdyz nekde napr. cekas a chces mist pusteny radio tak mi jednak vadi ten zvuk a druhak kvuli odberu z baterky..
Netiste co toje? Dela vam to taky? -
DIM 30.01.09 15:31
« Jen tak.....
...si dovolím napsat, že jsem absolvoval nějaký ten tisíc km u soudruhů v NDR a poslušně hlásím, že 220 km/h to ještě dá ( tedy podle navigace to bylo jen 205 ). Ale jinak je tam taková pohoda, všichni jedou podle provozu, situace a počasí - a podle značek. Žádné nervy......a jede se tak kolem 150 pořád. A pak přišel Rozvadov a rozzuřené Octavie vzadu na kufru.... :-) -
oleowr1 29.01.09 20:29
« Re: oprava stavu km
cja: autorizované servisy Ford prý mají funkci nastavení km zablokovanou (kvůli stáčení) Známý mechanik od konkurence (Škoda servis) mi tvrdil, že pro koncernová auta je nastavení km na tachometru normální servisní úkon při výměně přístrojovky. Obvolával jsem x servisů, všude řekli, že to nejde, pouze machanik od Charouze mi sdělil, že to jde, ale nesmějí to dělat. Záruka je pochopitelně 24 měsíců, ale kdyby se mi tachometr pokazil za řekněme měsíc a přibylo tam 130tkm, bylo by jasné, že se v tom vrtal někdo "neautorizovaný" čili ten kdo tomu rozumí. Je mi to celkem jedno, neměl jsem čas ani sílu trvat na tom, aby mi km upravili, jen to zase trošku u mně snížilo důvěru ve FMC... -
superkutil 29.01.09 15:34
« Rychlý ohřev motoru a přídavný elektrický ohřev
Ahoj, jak je to s elektrickým přihříváním chladící kapaliny u Mondeí? Prý je někde pod volantem? Také se prý montuje do ventilace elektrická topná spirála pro vytváření horkého vzduchu když je studený motor. Máte s tím někdo zkušenost? Co tomu říká baterka? Znam akorát to řešení s elektrickým ohřevem před jízdou napájeného z 220V. -
RADEK1 29.01.09 08:42
« Re: termostat
martin.z : termostat mě měnili u forda tady u nás na moravě. taky jsem na něj čekal cca 3 dny , ale jen proto, že v danou dobu byly na skladě v ČR jen 2 . jakmile přišel ten můj technik se ozval já přijel a za 1,5 hod odjížděl. jediným prohřeškem co udělali bylo to ,že asi při výměně jim vyteklo trochu chladící kapaliny , kterou po opravě nedoplnili.cca mě chybělo 0,5 l. zjistil jsem to až když jsem dolíval kapalinu do ostřikovačů. -
-
martin.z 28.01.09 09:10
« termostat
Kvuli tomu termostatu sem volal do charouze a zase sem jen nas..
Prej sou tam 2 termostaty a neda se poznat kterej to je takze se menej oba, cena s praci 4-5kkc! a jeste je to na objednani s tim ze by to tam bylo den dva.
Ja uz od fordu nechci ani jizdni kolo, neumej nic udelat jednoduse a kazda blbost jako termostat nebo trojkombinace stoji neuveritelny tisice. (to pisu ve srovnani s feldou kde termostat stoji 100,- a clovek si ho vymeni sam).
Vite k tomu nekdo vic? Petre? Sou tam fakt 2? -
superkutil 27.01.09 17:29
« Re: Nové Mondeo
Moik: Já jsem byl taky novým Mondeem znechucenej a tak jsem chtěl S-MAX, protože ho považuju za hodně dobrý, hlavně venkovní design. No a vidíš, nakonec jsem kvůli výkonu zůstal u výběhového Mondea. Ale výkon není všechno a výbava S-MAXe je hodně dobá. Má plno vychytávek, které mi v Mondeu chybí. :yes: -
martin.z 27.01.09 11:45
« Re: teplota motoru
Radek: No tak jsme doma! Me termostat odesel uz u dvou aut, ale u jednoho tak ze se neohrivalo skoro vubec a u druhyho ze se uvarilo a neslo s tim jet..
Ted u mondea se to nedostane do kolmy polohy jak pises vubec ani kdybych jel na plnej kotel do kopce.
Tak mi prosimte jen napis kolik to stalo (hlavne i s praci)??
U astry byl schovanej nekde pod rozvodama a v autorozaku za to chteli docela velky penize na my tehdejsi pomery. -
Moik 27.01.09 11:01
« Nové Mondeo
Jaký je nový Mondeo? Možná jsem zbytečně konzervativní, zdá se mi, že o 150kg těžší a možná i neohrabanější auto s pouťovým designem vevnitř a samým chromem zvenku není to, co bývalo Mondeo - asi je v něčem lepší, ale jakoby se z něj stal Passat-auto bez emocí...
Uvažuju, že bych šel místo novýho Mondea do 3er a po mnoha letech tak opustil Ford..., ale je to tak silný citový pouto, že jsem to musel napsat sem :-! -
RADEK1 27.01.09 08:35
Mě se asi před měsícem začalo pozdávat, že se motor pomaleji zahřívá než jindy. Přisuzoval jsem to velmi nízkým teplotám. Motor se do provozní teploty(rafička kolmo) se dostala i po ujetí cca 40 km. Ale nikdy před tim (ani na TDDI) mi teplota nekolísala. To znamená , že když už se motor zahřál tak si svojí teplotu držel i když jsem jel dlouho z kopce a myslím ,že by to tak mělo být. Ovšem cca před týdnem a 2 dny před horama ve Fr mě začala teplota chodit v celém měřitelném rozsahu budíku. Pokud se jelo svižně nebo do kopce byla teplota OK (rafička kolmo ) pokud jsem to jen tak šetřil nebo jel z kopce tak se rafička chovala jako když je motor uplně studený. Auto špatně topilo . Den před odjezdem jsem nechal vyměnit termostat za 1000kč a auto drží teplotu a i se rychleji ohřívá. při asi 15 km sjezdu z horského střediska téměř na volnoběh teplota držela. to byl pro mě důkaz ,že termostat funguje jak má -
superkutil 24.01.09 22:56
Když jsi připoměl ten doraz 5tých dveří, tak se mi u MKII u kombi oba dorazy dveří zadřely a guma se úplně rozdbala. Dost dlouho trvalo, než mi to opravili. Šlo o to, že každý doraz je na dva nýty a k tomu byl problém s objednáním. Staré dorazy za jízdy jak se karoserie kroutila vrzaly. Ono vůbec když nestojí Mondeo na rovině, tak dveře kufru nejdou otevřít ani zavřít. Zažil jsem podobnou polohu s Subaru Forester, kdy bylo pravé zadní kolo ve vzduchu a dveře šly otevřít a zavřít bez problémů.
-
Dong1 24.01.09 22:09
K Ucilisti mi delali zadni naraznik po mensi nehode a v pohode. Ale zaroven sem tam chtel reklamovat odrene 5.dvere od dorazu a bylo mi receno ze takovou hovadinu reklamovat nebudou (a ze to maji vsechny FoFo - pred tim sem to ukazoval v Hale, AMB a na Kladne a vsichni kroutili hlavami co to je :-) ). No nakonec sem objednan v AMB, kde reklamaci prijali, Ford schvalil a ja ted jen cekam na volnou lakovnu. :-! -
cja 24.01.09 18:50
martin.z: auto mi uvnitř topí asi po 5 min, teplota po jízdě asi 10 km vyleze někam k 1/4 a tam se -+ drží, pokud jedu z kopce a nešlapu na plyn, tak i teplota klesá (rafika), takže to asi nebude nic nenormálního
Ač nejsem z Prahy na na obouch popisovaných pobočkách jsem měl tu čest a sice to bylo jenom převzetí náhr. dílu, ale přišlo mi na Černokostelecký, že vůbec neví o čem je řeč, a kdo to má na starosti. K učilišti byla sice v budově horší orientace :-), ale zato technik věděl co chci a staral se.(To byla taková krizovka, den před odjezdem na dovolenou do HR se jaksi odebrala klima na věčnost, no a pokud jsem chtěl odjet ve stanovený den, tak nezbylo, než podstoupit anabázi s dovozem náhr. dílu - takže jsem byl možná krapet nervozní a technici ze mě , nakonec to možná nebyla jejich chyba :*) >:D ) -
martin.z 24.01.09 18:16
kutil:
to nevím co tam všechno je na tom učilišti ale ten den tam měli pohotovost místo zavřený černokostelecky a byl tam ochotnej starsi pan mistr co nemachroval, s jednim tehcnikem sundal sani, našel tu vypadlou hadici od klikovy skrine a jeste mi vymenili parkovacku ve svetlometu.
Ten mechanik se netvaril ze motory neumi.. -
superkutil 24.01.09 16:26
K Učilišti je jen karosárna, ostatní servis je na Černokostelecké. On kdysi chtěl Charouz stavět obrovský servis někde na Praze 10 a oba servisy tam přestěhovat. Ale asi nemá peníze a tak jen dost nepovedeně rozšířil auto salon na Černokostelecké.
Zajímavý je autosalon na Spořilově, to už vypadá profesionálněji a zřejmě se jim daří. Ale jednou jsem si tam jel převzít auto a i když byla dohodnutá hodina převzetí, tak jsem musel 1,5hodiny čekat na technika. Tak jsem v ně ztratil důvěru. :'-(
Ten karton před chladič je dobrá věc a třeba v USA používají na auta na zimu takové kabátky na celý předek, aby byl v teple jak chldič, tak motor a ještě to chrání předek auta proti kamínkům. -
martin.z 24.01.09 14:45
kutil:
ja mam dobry zkusenosti s pobockou K ucilisti nebo jak se ta ulice jmenuje P10, moc se o ni nevi. Ale Cernokostelecka, to je arogance, lajdackost, z vymeny oleje se stala akce kdy sem k nim musel jeste dvakrat na reklamaci, doma v garazi louze na podlaze a nakonec se to stejne vyresilo az v ty druhy poboce K Ucilisti.
S tou teplotou sem to myslel tak ze definitivni zahrani po libovolne dlouhe jizde mi konci na ty dolni risce, proste se mi to moc nezda.
Uz sem uvazoval ze bych pred chladic dal na zimu nejakej karton jak se to delalo u starejch skodovek :-)
-
martin.z 24.01.09 14:40
kastv9:
menili na muj pozadavek, jo me to tvrdili taky, ale precetl sem si servisni knizku (mam nemeckou) a tam nejaky intervaly jsou a jsou tam vyjmenovany priklady kdy se to dela casteji a sice taxi, policie, kratke jizdy v zime, proste narocnejsi provoz.
A to je presne muj pripad, jezdim kratky jizdy z velky casti studeny.
Druha vec ale je ze stejne vymenej jen cca pul naplne, protoze cast zustava v menici atd. Cela napln jde vymenit jen pri rozebrani a to se bezne nedela. -
superkutil 24.01.09 13:59
martin.z: Auto se mi ohřívá pomalu, třeba 10km. Účinnost tDCI je opravdu vysoká. KDyž byly velké zimy, tak mi i při jízdě mimo město občas lezla teplota dolů. Když jsou teploty nad 0°C vyleze teplota někam doprostřed ukazatele. Ale já jezdím ráno poskakováním po Praze a pak na dálnici. Auto se mi ohřeje až v táhlém kopci a na nájezdu na dálnici. Vem to, že spotřeba ve městě je vyšší nejen kvůli zrychlení, ale hlavně kvůli stání se zapnutým motorem, protože Ford do průměrné spotřeby počítá i spotřebu při nulové rychlosti vozu. Některé automobilky do měření průměrné spotřeby při nulové rychlosti neměří.
A co se týče servisu, tak jsem také u Charouze a mám s nimi nejlepší zkušenost ze servisů Ford. Ne že by to nebylo bez chyb, ale ostatní servisy byly mnohem horší - Auto Hale, Auto Beni, Ford Mělník, Ford Trondheim v Norsku atd. U Charouze jsem udělal špatnou zkušenost s doléváním ostřikovačů, protože i když před tím než auto dám do servisu doplním nádobku po hrdlo, tak se tam stejně 1 až 2 litry směsi vejdou.
Z Norska mám ale jeden postřeh. Autosalony jsou tam mnohem přepychovější, čistší, kulturnější, zaměstnanci jsou vstřícnější a ochotnější. Nikde se tam nekouří, mají informační panel koho opravují a co vše udělali, zákazník může přes skleněnou stěnu sledovat práci na svém autě. Objednávají auta na konkrétní hodinu a po celou dobu, kdy je auto v servisu, na něm dělají. Také nabízené modely jsou mnohem luxusnější a ceny srovnatelné. Ale v Norsku si Ford teprve zákazníky hledá, tak se asi víc snaží. :-) -
martin.z 24.01.09 13:17
« teplota motoru
Chci se zeptat jak se vám ohřívá auto. Mě i teď když už je tepleji kolem nuly tak při jízdě ve městě (kde to žere nejvíc a čekal bych, že tím pádem i vyrobí víc tepla) mi to jen šmrdlá dolní risku provozní teploty. Mám taky pocit, že to nic moc topí.
Drží vám to někomu trvale třeba na prostředku? Me to vyleze nad tu spodní risku jen o fous když třeba jedu do kopce nebo tak, pak to zase sleze..
Jinak sem se bavil se znamym z Vodafone kterej dlouho servisoval sluzebni mondeo u charouze, kdyz sem mu rekl, ze mi preplnili olej (nemluve o tom ze pri vymene ATF v automatice mi odpojili odvetrani klikovy skrine a zapomneli to tak takze z toho chcal olej pod baterku a na zem pod auto) tak jen pritakaval, ze tam mel uplne stejny zkusenosti a specialne preplnenej olej poradnej kus nad Max risku reklamoval taky. Tak zrejme servis delaj nocni vratni apod.. -
superkutil 24.01.09 10:14
« Re: Okýnko odjinud....
cja: Na to ESP se ptám proto, že bych čekal, že se bude chovat jak popisuješ, ale už jsem zažil dva případy, které mě překvapily. První byl ten co jsem psal, auto gumovalo i s ESP (v bezpečnosti nevadí) a druhý byl horší, při prudkém rozjezdu auto hráblo a ubralo plyn až skoro na volnoběh a i když jsem měl plyn na podlaze, tak nejelo. Musel jsem pustit plyn a znovu ho sešlápnout. Pak se auto rozjelo. A to pro bezpečnost jízdy nebyla moc dobrá reakce. Je mi jasné, že ESP není všemohoucí, ale tohle byla rána pod pás. Kdybych neměl ESP, tak bude auto hrabat, ale pojede. Ale to že takto selže v krizové situaci bych nečekal. No beru prostě, že to tak je a že si nejvýš můžu ESP vypnout. :-! -
cja 23.01.09 18:55
« Re: Okýnko odjinud....
Kutil: Dík, nic takového se u mě nekoná, diagnostika čistá, do nouzáku to nepadalo ani před výměnou vstřiků a táhne jak lokomotiva, a nad 3000 rpm taky jede(i když to často nedělám), takže mám asi schízu, no nic jdu si dát trochu červenýho , abych snáze zapomněl.
Ty protočený kola - to dělá všem , prvně protočí a potom omezí, zkus to ESP vypnou a pak tomu vsaď a uvidíš co to udělá - ale prosil bych opatrně - burnout se nemá na předních kolech moc dělat >:D

Fakt vam to nikomu nedela? Zkousel sem vypinat a zapinat vnitrni okruh abych zkusil jestli to ma na to servo nejaky vliv, pri zapnuti vnitrniho okruhu ventilace tomu nepatrne klesly otacky jako zakolisaly ale nevim.
Kdyz je vypnute radio tak je to servo slyset dokonce i pres volnobeh motoru kdyt clovek da hlavu bliz k volantu..