FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 11.02.09  11:21

« Re: Zhasla část palubky

Myslíte, že tohle může fungovat? [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto eda-nezbeda

eda.nezbeda 11.02.09  00:50

[odkaz]

az neuveritelne varianty LED
  • « 00 Reagovat !

foto Dong1

Dong1 10.02.09  12:14

Kutil: Tady u toho obchodu se bat nemusis. Je osvedceny (aspon na fotonmag foru) a ja si tam zacatkem roku taky objednal par veci. Dorazily asi za 2 tydny uplne bez problemu...ale veci za 10000Kc bych tam asi taky neobjednal :-)
    Jinak plati se pres paypal, takze by ti ani nemeli vyluxovat ucet.
    Kvalita zbozi je asi ruzna, ale spis asi na "cinske" urovni (rozumej odpovidajici cenam).
    Jinak na podsvetleni palubky budou, podle me stacit ty obycejne LED z tveho odkazu.
    P.S: Ty z meho odkazu taky asi nejsou ty prave "power LED" od Luxeonu, Philipsu nebo Cree, to by pak bylo jinek kafe :-)
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 10.02.09  10:44

WinDiesel: Nerozumím co jsi chtěl říct. Dal jsem odkaz na stránku, kde jsou jen LED, tak nevím.

Dong1: Já nevěděl že v Čechách jsou a tak mě překvapila i cena. Ty Čínské jsou pěkné, ale nemá zrovna důvěru k posílání z Číny a placení předem.
  • « 00 Reagovat !

foto RADEK1

RADEK1 10.02.09  08:24

Mě v parkovačkách první ledky také vydržely cca měsíc, ale pak jsem tam dal druhou sadu od stejného výrobce a ta drží už půlrok určitě. Teda výrobce nějaký No Name z východu ale všechny ledky byly z jedné dodávky. možná se na nich utřepe nějaký kontakt nevím 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.02.09  08:20

Já jsem je v parkovačkách měl taky, ke xenonům se jejich barva světla lépe hodí, ale do měsíce obě odešly, tak jsem tam dal zpátky obyč. Kupoval jsem na burze v OV, co to bylo zač nevím.
  • « 00 Reagovat !

foto RADEK1

RADEK1 10.02.09  08:20

« Re: Klepanie na volnobehu

To WinDiesel: jak dopředu se mám připomenout , aby jsi na mě měl čas? Tu Prahu pojedu buď v polovině března nebo až někdy ke konci.
  • « 00 Reagovat !

foto RADEK1

RADEK1 10.02.09  08:17

Já jsem led-ky nacpal kam se dalo . tedy myslím interiér. ono když se to večer rožne tak je docela hezké. 2 mám také jako osvětlení SPZ a dal jsem je i do předních parkovaček.
  • « 00 Reagovat !

foto Dong1

Dong1 10.02.09  07:46

oleowr1. Neni zac

kutil: Ja vim ze LED zarovky sou i v Cechach dostupne, taky sem to napsal. Ale tenhle cinsky obchod byl posledni, kde sem si pamatoval ze sem je videl (krome toho ty z meho odkazu maji osazenou nejakou verzi diod s vyssi svitivosti a ne "obycejne LED" :-) )
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 09.02.09  21:58

Jako obvykle, Kutile, máš za 1. Ve Tvém odkazu jsou všechny žárovky s vláknem zároveň LED a naopak. Volaaké zmätené, jako Ty, občas............ :-|
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 09.02.09  20:03

LED žárovky jsou už i v čechách a za rozumné ceny. [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 09.02.09  19:41

pava1, radek1: Nic se nemusí demontovat. Diagnostikou Diamand se dá změřit:
    1 - balance mezi válci (vyrovnávání na volnoběh)
    2 - reakční rychlost vstřikovačů (v ms, hodnota o 100 ms vyšší značí silně přidřený vstřikovač)
    3 - hodnotu klepání ve válcích - ta naznačuje, jak probíhá spalování ve válcích - bohužel tuto hodnotu silně ovlivňuje stav motoru - a já jsem kromě svého auta viděl snad jenom jedno Mondeo, kterému by motor "nedýchal". Protože takovýto dýchající motor má větší vůle, může jeho dosažení horní úvratě kolísat, jednou přijde dříve, jednou později. A pokud přijde dříve, dojde ke klepnutí a detonačnímu spalování - samozřejmě je to na závadu pouze na volnoběh, jakmile se na to dupne, tak se vůle motoru značně zmenší.
    4 - také se dá změřit počet zdvihů jehly vstřikovačů - to znamená že se v řadě případů dá odhalit stočený tachometr, protože se dá přepočítat ze zdvihů (otáček) na nájezd kilometrů, samozřejmě plus minus....
    Rád se Ti na to mrknu. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 09.02.09  19:41

pava1, radek1: Nic se nemusí demontovat. Diagnostikou Diamand se dá změřit:
    1 - balance mezi válci (vyrovnávání na volnoběh)
    2 - reakční rychlost vstřikovačů (v ms, hodnota o 100 ms vyšší značí silně přidřený vstřikovač)
    3 - hodnotu klepání ve válcích - ta naznačuje, jak probíhá spalování ve válcích - bohužel tuto hodnotu silně ovlivňuje stav motoru - a já jsem kromě svého auta viděl snad jenom jedno Mondeo, kterému by motor "nedýchal". Protože takovýto dýchající motor má větší vůle, může jeho dosažení horní úvratě kolísat, jednou přijde dříve, jednou později. A pokud přijde dříve, dojde ke klepnutí a detonačnímu spalování - samozřejmě je to na závadu pouze na volnoběh, jakmile se na to dupne, tak se vůle motoru značně zmenší.
    4 - také se dá změřit počet zdvihů jehly vstřikovačů - to znamená že se v řadě případů dá odhalit stočený tachometr, protože se dá přepočítat ze zdvihů (otáček) na nájezd kilometrů, samozřejmě plus minus....
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 09.02.09  17:10

Donq1: je vidět, že se vyrábí skoro všechno, zatím jsem po tom nějak nepátral, ale díky za tip.
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 09.02.09  14:15

« Re: asi servo motorek v palubce u volantu

martin.z : s vypnutým rádiem i klimatizací to běží, ale není to téměř slyšet, musím se hodně soustředit abych to slyšel, kdyby jsi tady o tom nepsal, tak bych to nevěděl - a myslím, že ještě úplně hluchej nejsem ,zato moc ohnout se pod volant nemůžu >:D ... asi záda :*)
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 09.02.09  09:36

ALL: :-) :-) ... myslím, že začínáte slyšet trávu růst, stejně jako já, než jsem ty vstřiky vyměnil ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto RADEK1

RADEK1 09.02.09  09:22

to WinDiesel: cca za měsíc a půl se dostanu do Prahy a budu mít čas. Nemrknul by jsi mě na auto. Po nastartování to má kolísavý volnoběh a motor jako by kope .
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.02.09  08:32

WinDiesel: Omlouvám se za dotaz, pokud to tady už bylo. Ten test životnosti vstřikovačů se dá provést i bez demontáže z motoru, nebo pouze s demontáži na speciální stolici.
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 08.02.09  22:43

STNORO:
    ano, zjistit se to dá a normovaná životnost vstřikovačů je 250000 km. Za pomoci diagnostiky Delphi Diamand se dá vyčíst opotřebení vstřikovačů. Kdyby jsi měl cestu do Prahy, rád se Ti na to podívám.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 08.02.09  21:32

stnoro: Mě motor po nastartování drnčí, když přidám, tak to přestane. Když se ohřeje, tak to zmizí.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 08.02.09  21:25

Teď odešlo podsvícení pravého LCD displaye, v předních světlometech odešly obě parkovačky.
  • « 00 Reagovat !

foto Dong1

Dong1 08.02.09  18:48

oleowr1: Nebo lze pouzit jiz hotovy vyrobek, pro sufitky napr. [odkaz] a pro bezpaticove napr. [odkaz]
    ...maji toho vic a posilaji i do CR bezplatne (platit lze pres paypal). No a myslim ze sem takove LED autozarovky videl i v ceskych e-shopech zamerenych na tunning, staci pohledat.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.02.09  18:42

Já celý vyplašený po pročtení tohoto fóra jsem byl taky v Bosch servisu (Sobek Frýdek Místek), kvůli hlučnosti za studena, když se v listopadu ochladilo. Technik mě uklidnil, že dokud motor nepadá do nouzového režimu, bez problému startuje, bez blikající kontrolky žhavení není se čeho bát. Preventivně to nemá smysl.Doporučil mi naftu Benzina, preventivně aditivum (doporučil Stanadyne), údajně doporučuje výrobce vstřikovacího zařízení. Potom mě uklidnil i Windiesel, který vcelku dobře vysvětlil chování motoru po startu kolem nuly. Jezdit a neřešit, problémy mají i tolik opěvované TDi.
    Až bude mít to moje auto najeto 200tkm, tak už ho asi, ale spíš určitě mít nebudu, ale kdyby náhodou jo tak ty vstřiky klidně preventivně vyměním a budu si libovat, jaký je ten Ford (puma) držák.
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 08.02.09  12:39

superkutil: vyjmout přístrojovku se dá lehce podle návodu: [odkaz]

Dělal jsem předloni to x-krát, než jsem donutil servis, aby mi objednali novou přístrojovku. Na podsvětlení "budíků" jsou 4x3W bezpaticové žárovky a 2x menší žárovička 1W na podsvětlení LCD displejů, originál byly na 14V, podařilo se mi koupit jen 12V. LED diody jsou jen pro kontrolky (směrovky, žhavení ABS, dálková světla atd...). Když budu nucen vyměnit žárovku v podsvícení pouvažuju o náhradě LEDkou s vhodným resistorem v sérii. Do plastové patice to prostě nejak vyřeším.
    Stejně tak uvažuju o náhradě sufitových žárovek v osvětlení SPZ. Někde jsem viděl elegantní řešení - ze staré sufitky použít kontakty, ty naletovat na obdélníkový plošňáček tak, aby celková délka byla rovna délce sufitky. Na plošňáček se dá 2-3 LEDky + resistorek v sérii a je to hotovo. Jen je potřeba namontovat do osvětlení správně polarizované a výsledek je celkem dobrý. Dá se aplikovat i např. do osvětlení interiéru.
  • « 00 Reagovat !

foto martin-z

martin.z 07.02.09  23:00

stnoro: tak to se musis ptat jinych jestli menit preventivne vstriky, ja bych to nedelal, ale k tomu zjisteni, podle me to jde ale jen s demontazi a montazi, pokud to bude delat autorizovanej servis tak ta prace bude stat vic nez vstriky samotny (viz dopis s cenikem od technika z hale z kteryho sem tu jednou citoval)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.02.09  21:44

Dik za ukludnenie :-) Ešte by som chcel vedieť Tvoj názor. Vo forde mi povedali, že ak nebudem mať pri 200tis km žiadne problémy, tak aj napriek tomu mi odporúčajú výmenu vstrekovačov a kontrolu čerpadla, že vraj potom riskujem prepálenie piestu alebo iné poškodenie motora. A ešte sa chcem spýtať, či je možné zistiť, či sú terajšie vstrekovače, ktoré mám v motore ešte pôvodné z výroby.
  • « 00 Reagovat !

foto martin-z

martin.z 07.02.09  15:28

stnoro: uplne v poradku to neni, to bude az bude traktorovej a jakoby drncici i za jizdy :-)
    Ale vazne, koureni, nestabilni volnobeh, zvysena hlucnost, drnceni apod - to vsechno je normal..no a az to na tom volnobehu bude neunosny a budou to fakt husty rezonance tak se prihlasila trojkombinace a to je taky normalni takze muzes byt v klidu.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.02.09  07:15

martin.z: nevím proč to tak je, ale nějaký důvod to asi mít bude. Nevadí mi to, při spuštěném motoru to neslyším vůbec, při ventilátoru na 1.stupeň to zaniká. Kdyby se tady o tom nepsalo, asi bych si toho ani nevšiml.
    Tady fotka interiéru s Densem: [odkaz]
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.02.09  21:17

« Klepanie na volnobehu

Zdravím chalani, mám Mondeo 2.2 TDCi, 2004, euro 3 už cez rok. Najazdené má 137.000 km. Ja som ho kúpil, ked malo najazdené 86tis. A už vtedy som si všimol, že na volnobeh ten zvuk motora je taký traktorový. Ked sa však rozbehne, tak je to tiché a naprostý klud, len ten volnobeh sa nedá počúvať a počuť tam aj také slabé klepkanie. Chcem sa preto spýtať, či je to pri tomto motore normálne a aký máte volnobeh Vy. Výkon motora je v poriadku, nedymí, necuká. Inak, prešiel som asi 1500 príspevkov v tomto vlákne a priznam sa, že mám už paranoju. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto martin-z

martin.z 06.02.09  19:49

pava1: je to ford..
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.02.09  17:29

Tak jsem to zkusil s komplet vypnutým Densem a běží to pořád.
  • « 00 Reagovat !

foto martin-z

martin.z 06.02.09  13:45

jarda.suchy:zkus to s vypnutym vetrakem, me prave na tom fascinuje, ze to bezi i tak, kdyz vlastne logicky to neni treba.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.02.09  12:38

martin.z: ...no ja denso navigaci nemam a dela to stejne!!!
    mam vybavu Titanium X a je tam radio Sony MP3 na jedno CD bez menice. Vypada to opravdu spis na nejaky ten ofukovy vetracek, protoze cca po 1-2minutach to prestane, nebo spis teda neni to slyset pri jizde a zapnutem motoru. Odzkousim jeste po vypnuti motoru a nechani klicku v zapalovani.
  • 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 06.02.09  09:51

« Zhasla část palubky

Dává Ford do podsvícení LED nebo pořád ještě žárovky? V podsvícení tlačítek u Mondea z roku 1999 jsem měl už LED, ale také dokázali odejít. Jak se dá vyndat sdružený přístroj u Mondea MKIII?
  • « 00 Reagovat !

foto martin-z

martin.z 06.02.09  09:35

cja: nevim jestli se to tak jmenuje, ofiko je to navigace s barevnym dotykovym displejem, ale v diskuzich se tomu tak rika, denso je vyrobce, mimochodem mam pocit ze blaupunkt je jejich evropska divize?
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 06.02.09  07:20

martin.z: vím jak to vypadá, akorát jsem nevěděl, že se to jmenuje Denso
    o větráku pod volantem dám vědět
  • « 00 Reagovat !

foto martin-z

martin.z 05.02.09  22:55

cja: denso je taky ta nejvyssi navigace s radiem co do mondea davali :-) ma to uplne jinej stredovej panel, je v tom integrovany i ovladani klimatizace a ventilace vubec.
    sezenu nejaky fotky kdyz bude zajem ale myslim ze se o tom tak nejak vi.
    Zkus to s vypnutym vetrakem a radiem
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 05.02.09  22:09

pava1: dík, povedu to v patrnosti a na podzim až sundám kola, pokud to celé neprodám, tak se pokusím ozvat a dovezl bych to

martin.z : co je to denso, já myslel, že je to vstřikovací systém, a ten asi tlačítkem off nevypnu??
    - až se dostanu k autu? tak to taky zkusím , když vlezu pod palubku, jestli něco uslyším,
  • « 00 Reagovat !

foto RADEK1

RADEK1 05.02.09  19:53

Já to zkoušel právě teď a mě to čidlo také zapne i s ventilátorkem po zapnutí klíčku. A běží ikdyž je klima vypnutá.(tedy celková výměna vzduchu v autě) a ještě tomu ventilátorku kolísají otáčky má to nesjtejnorodý zvuk 8-s ale abych to uslyšel musel jsem se sehnout . je to jen tiché ševelení . dodnes jsem si toho nevšiml
  • « 00 Reagovat !

foto martin-z

martin.z 05.02.09  19:17

pava1: ze se k tomu jeste vracim :-)
    u me ten motorek jede i kdyz uplne vypnu ventilaci a nefouka vetrak. To mi nedava zadnej logickej smysl, nac je treba mit teplotni cidlo pod proudem vzduchu kdyz se nic nereguluje?

Muzes mi to prosim jeste zkusit i s tim ze cely denso vypnes tim off tlacitkem? jestli to pobezi dal nebo se to servo vypne taky..?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…