FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto martin-z

martin.z 24.02.09  15:20

« Re: Ford tdci

G.M. Necekal sem, ze do neceho takovyho, co uz sem tolikrat jinde cetl a co jeste nikdy nedavalo smysl ani vysledek, sam zabrednu, ale ted fakt koncim. Zkusil jsem udelat krok naproti tobe, bez uspechu. Tady nejde o omluvu, priznani chyby nebo cokoliv takoveho, ale jen o ego posledni slovo.
    Tak tedy at je po tvem, zkusim nepsat nic kritickeho a ty me na oplatku zkus ignorovat..
  • « 00 Reagovat !

foto g-m

g_m 24.02.09  15:02

Tak Martine, dal jsem si kafe a cigaretu, ale přesto nějak nemám potřebu ukončovat tuto hádanici.
    Na úvod mě poučuješ, co je dost naivní si myslet, aby jsi v ještě v tom samém souvětí napsal něco, co si naprosto protiřečí.
    Jak může být něco výrobní vadou a zároveň se to neprojevit u všech vyrobených aut, Martine?
    Co se týče té rychlé jízdy - tak tys ironicky žertoval, aha... Zkusím ti tak za rok, až tady zase budeš plakat, jaká jsou Mondea špatná, napsat, že to je třeba tím, že jezdíš jako prase (a dám k tomu třeba dva smajlíky) a uvidíme, jak to ponese tvá útlocitnost, jo? Já ti dnes psal cosi o tom, že pláčeš, blbě plkáš a moralizuješ. A ty na mě, že to jsou invektivy, že tě napadám. Slovo prase je dle mě oproti tomu slabý odvar.
    Vykládáš mi tady, jak se mám uklidnit a sám používáš vícero vykřičníků a otazníků, používáš slova jako "fakt neskutecny", "nemam slov" a pak mi vykládáš, jestli něco ve mně vzbuzuje emoce a doporučuješ mi kafe, čaj a uklidnění. Jinak ještě - tvé auto mě nesere, jak píšeš, je mi naopak úplně fuk, nezajímá mě ani, že ti toto fórum na webu přivodilo ztrátu důvěry v Mondea. To je tvůj privátní problém.
    O černé nebo bílé a o nadšenosti - po všech mých kritických příspěvcích na tomto fóru o Mondeu máš pořád dojem, že slepě hájím své auto? To je divné.
    Ohledně tvých bývalých aut - jak je nemám řešit a dokonce si je nemám dobře pamatovat (včetně jejich správných motorizací i když jsi je dnes původně nezmínil), když to tady o tom Passatu a té tvé Fabii padlo tak 5x?
    Budu rozhodně rád, že si už nekoupíš Forda, jak píšeš, protože já u nich zůstanu i s jejich chybami.

Ještě se těším, až napíše ten Kutil, jaks ho vyzval.. Martine že vy jste oba z Prahy a oba máte kombíka, oba jste kdysi měli Passata a i Škodovku a oba...... no to je fuk. :-)

Hezký den, už mě nebavíš.
  • « 00 Reagovat !

foto martin-z

martin.z 24.02.09  13:54

G.M. myslim ze je dost naivni si myslet, ze nejaka vyrobni vada postihne vsech 100% vyrobenych aut, tzn. to ze u tvyho se neprojevila neni zadna statisticka informace a treba zrovna kutil kupoval mondeo novy, ma rocnik 2006 nebo 2007, nevim, at napise ale zrovna pred chvili psal ze uz to ma menene..
    Co se tyce rychle jizdy, byla to ironicka srandicka, ktera zjevne vytocila jen tebe coz me mrzi.
    Co se tyce myho auta, ktery tebe zjevne sere, tak je to auto s kterym ziju, jen jsem k mondeim obecne ztratil duveru diky tehle diskuzi. Ano muj kus je dovezenej, ano mel stazenej tachac ze 120kkm na 63kkm, ano ja o tom vim a to diky vypisu z ford servis systemu kde byla posledni prohlidka tesne pred prodejem (a stocenim tachometru) Auto proste za 2 roky natocilo co mohlo.
    Me postrehy tady nejsou o breku, jen o prekvapeni o tom ze clovek neni vzdycky jen nadsenej, nic neni cerne nebo bile.
    Co se tebe tyce tak si dej caj nebo kafco a zkus se trochu uklidnit. Jestli te urazi pomysleni ze se tu navazim do lidi co koupili ford tak to proste tak neni, jen nepovazuju ford za firmu hodnou vychvalovani.
    A co se tyce moji byvale octavie, fabie a passatu, neres je, vzdyt tady jde zjevne taky o to, ze strasi benziny nebo tdi proste nebyly tak slozity jako to tdci, jen to nevnimam jako duvod k tomu abych to tu nenapsal.
    Ano tdci bylo problematicke z nekterych mozna objektivnich pricin, jine veci mohli urcite udelat lip, to je cely.
    Ale moje dalsi auto uz proste ford nebude.
    Rad bych tu prestrelku ukoncil, souhlasis?
  • « 00 Reagovat !

foto g-m

g_m 24.02.09  13:27

To víš, že si budu psát, co chci. Oplácej mi, jak chceš. To, že nejsi sám, co se trojkombinace týče, to vím moc dobře, "překvapivě" toto fórum čtu také. Ale tys psal, že to dodnes nevyřešili. A já ti říkám, že lžeš, protože já mám auto skoro 3 roky a nic jsem neměnil a ani nic nerachtá.
    Ohledně jízdy po dálnici 200 - já tak nejezdím, ale můžeš mi napsat, co je ti po tom, že někdo tak jede? Ptal se tě snad někdo na to? Myslíš si snad, že někoho převychováš?
    Martine, už jednou jsme tady my dva rozebírali, že tvoje auto je odkudsi dotažené a že může mít namotáno třeba 4x kolem koule a tys na to tenkrát napsal, že jsem tě osočil, že bourané auto bys nekoupil. Vzpomínáš si, ty moralisto?
    A ostatní, že jsou na tom se svými auty mnohem hůř, jak píšeš - proč se za někoho schováváš? Co je mi do ostatních? Je tady každý sám za sebe. Jaké sis koupil, takové máš. Koupil sis ojetinu za pár peněz, tak nebreč furt jak malý kluk. Mě to stálo ranec a problémy nemám. Kup si zase Passata a budeš spokojený. Tím narážím na tvou poznámku na závěr, že tě napadám za to, žes chválil auta z VW - mysli si klidně dál, že mě to drásá a že mám dodnes mokré sny o Passatu. Je mi to fuk. Kdybych Passat chtěl, tak bych si jej koupil.

Zkusíš mě rozebírat i dál? Emoce a horkou hlavu tady ukazuješ ty, tak mě nesud' podle sebe.
  • « 00 Reagovat !

foto martin-z

martin.z 24.02.09  13:19

pava1: to tu psal i nekdo jinej a za 30kkm to mel opet doma..
    me to v charouzovi teda pri vymene tvrdili taky ze mi tam davaj uz nahrazeny dily, ale moc tomu neverim, najel jsme od ty doby 20kkm a zacinam to tam slyset zas.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 24.02.09  13:18

Od té doby co přidávám VIF je pohoda se starty pod 0°C, předtím velký problém i s naftou od Shell nebo Benzina. Motor nechtěl naskočit, když naskočil, tak byl nepravidelný a bíle kouřil. S VIF naskakuje napoprvé a bez kouře.

Už ve 40000km údajně měnili v servisu kladky, protože motor po startu drnčel. To neřešení konstrukčních chyb je velký problém. Není zpětná vazby servis/zákazník na vývojové oddělení Forda.

U Renaulta teď vytvořili systém, kdy technik připojí auto na diagnostiku s kterou je spojen odborník ve Francii a místní technik mu přes kameru ukazuje chování auta. Výsledky z diagnostiky pak sbírají v cenrále ve Francii a podle nich upravují ŘJ. Je to reakce na špatnou pověst elektroniky u Renaultů.
  • « 00 Reagovat !

foto martin-z

martin.z 24.02.09  13:17

GM: precti si par poslednich prispevku od pava1, DIMa a pak se zamysli jestli jsem lhal a jestli by treba nebylo dobry drzet debatu (mysleno tady mezi nami zucastnenymi) na slusne urovni bez napadani.
    Co se tyce napadani servisu, tim tu snad nikoho neurazim a hlavne oni sami jsou tak arogantni ze jim to nemuze uskodit.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.02.09  13:15

WinDiesel tady ale psal, že nyní má na autě namontováno konečné řešení co opravdu vydrží, tak se tím snad Fordi zabývali nebo to mají jen výmluvu pro neodbytné zákazníky?
  • « 00 Reagovat !

foto martin-z

martin.z 24.02.09  13:13

Pis si co chces, nehodlam ti oplacet invektivama. Nemam ve zvyku si vymyslet, my byvaly auta byly v pohode, nektery sluzebni, nektery vlastni. A co se tyce trojkombinace tak nejsem sam, nekteri jiny tady ji museli menit taky a hlavne nekteri vickrat.
    Co se tyce jizdy 200 po dalnici, nehodlam rozebirat.
    A co se tyce meho kusu auta tak ten za vrak nepovazuju, spis ho muzu jen obdivovat, ze dosud jen trojkombinace a termostat, protoze ostatni tu sou na tom mnohem hur.
    Spis je zajimavy jak me napadas za to, ze o jinych znackach aut tvrdim ze s nima problemy nebyly - vyvolava to v tobe emoce? Z jakeho duvodu?
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 24.02.09  13:10

Je to tak, trojkombinaci neřešili, jen ji donekonečna vyměnují.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.02.09  13:09

Ta trojkombinace je fakt průser, měnili to snad všichni. Teď jsem se bavil náhodně na ulici, Mondeo stejně staré jako mám já, dovezl si to z Itálie, najeto cca 60 tkm a říkal, že řemen se viditelně pohupoval nahoru dolů, že to nevibrovalo ale hrkalo a při puštěné klíme ještě víc. Co dodat. Uvidím, jak dlouho to vydrží mě, opraveno neoriginálními, ale značkovými díly.
    Mechanik od Forda, to byl přeci vždy výraz pro někoho, kdo své práci rozumí ne? >:D
  • « 00 Reagovat !

foto g-m

g_m 24.02.09  13:06

Martine,
    ještě jsi zapomněl zaplakat tu svou oblíbenou - jaký byl Passat 1.8 T skvělý, jak se ti na něm nic nerozbilo, bla bla bla...
    Pak ještě Fabia 1.4 74 kW, jak byla boží, bla bla bla...
    O trojkombinaci lžeš, mám auto od r. 2006 dosud a nevím co to je hluk z motoru.
    A to, že mechanici ti správně nedolili olej, to se děje všude.

Dokud jen blbě plkáš, neporadíš a moralizuješ (viz včera 14:16), tak se pousměju a je mi to fuk, ale když začneš lhát a ještě spílat (hlavně sám sobě - tu ojetinu sis vybral sám), jaký vrak sis to koupil, jsem zavázán ti napsat, co si o tom myslím.
  • « 00 Reagovat !

foto martin-z

martin.z 24.02.09  12:39

« Ford tdci

To uz je fakt neskutecny co tady ctu, nedela jim ty motory a elektroniku na kolene nejakej soukromnik??
    A presto se tu najde jeste nekdo kdo to obhajuje s tim, ze je fajn, ze drzi podvozek a napravy..Nemam slov.
    At si kdo chce co chce pise, ale trojkombinace mluvi o peci pri vyvoji a vyrobe za vsechno, a hlavne tenhle "sofistikovanej" problem nevyresili od roku 2002 dodnes! Meli na to teda jen 6 let ale dodnes to lidem nahrazujou dilama ktery nejsou upraveny, presto ze o problemu vedi!
    A tohle vsechno je v kombinaci se servisni siti jejiz nekteri reprezentanti maji problemy i s prostou vymenou motoroveho oleje!!
  • « 00 Reagovat !

foto Petr-Kneifl

Petr Kneifl 24.02.09  12:29

« Re: Re:

Ford od 9/2001, Renault dříve. U Forda je třeba jen kvalitně tankovat, mluvil jsem s firmou kde je měli, na českou naftu odcházely vstřiky kolem 150 tis. km. Já dávám aditivum, vstřiky se vzpamatovaly a teď už na volnoběh drží otáčky
  • « 00 Reagovat !

foto Petr-Kneifl

Petr Kneifl 24.02.09  12:24

nemýlíš
  • 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 24.02.09  11:13

« Za 500,- Kč bez nervů.

Tak jsem projel kus Evropy, auto stálo celých 6 dnů v mrazech až mínus 18 , a dokonce pak i naskočilo !!! Tedy těžce a za dým jsem se chtěl celým savojským Alpám omluvit....ale naskočilo !! :-) A pro jistotu jsem si koupil předem za 500 Kč Ford Asistenci, která má docela široký záběr a nemusel jsem myslet na to, co by bylo, když bych s rodinou zůstal s blikající kontrolkou někde u Chamonix ...:-)
  • « 00 Reagovat !

foto hil

hil 23.02.09  22:59

« Re: Reset palubních přístrojů? Was ist das?

janerad: To byly Cyloni. Kdybys měl starou Škodu 120, tak si jich ani nevšimneš. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto martin-z

martin.z 23.02.09  14:16

« Re: Reset palubních přístrojů? Was ist das?

janerad: no tak mokra silnice, teplota kolem nuly (predpokladam, ze to bylo o vikendu) a ty si to v klidku sines 200, hm.. :-)
    Jeste zes nejel jako prase :-)
  • 00 Reagovat !

foto Janerad

Janerad 23.02.09  13:11

« Reset palubních přístrojů? Was ist das?

Šinu si to v klidu 200 km/h z Plzně na Prahu, a najednou
    zhasne přístrojová deska, všechny přístroje na nulu.
    Očekávám zdechnutí motoru a odstavení, motor ale jede dál, přístroje se efektně protočí na max, pak na min a začnou zase ukazovat... Akorát se mi vynulovalo počítadlo.
    Už jste to někdy viděli??? Docela jsem se polekal...
    a) buď nějaký interní resetík,
    b) policie zkouší elektromagnetické šoky na neukázněné řidiče??

Ještě že mám veterána, který té elektroniky moc nemá :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.02.09  07:34

WinDiesel: Jednopístková čerpadla mají, ale jednu výhodu, čímž jsou nejmenší mechanické ztráty vlivem tření. Je otázkou, jak to bude s životností. Čerpadlo Bosch se v současné době tváří jako supermoderní, tak se uvidí. Jinak ze třípístkového čerpadla na dvoupístkové přešla i Honda ze svoji 2.2-kou. Že by taky snižování nákladů?
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 20.02.09  23:20

Dnešní doba má několik problémů. Nikdo nechce cpát moc peněz do vývoje a do testování, je velký tlak na to aby nové věci byly rychle ve výrobě, výroba by neměla moc stát, není zpětná vazba od zákazníků a servisů, servisy nemají dostatečné a aktuální informace a nemají ani dostatečné vzdělání/dokumentaci a možnosti testování. Výrobci místo aby rychle odchytili chyby vývoje a výroby, když už si ze zákazníků dělají testovací krysy, tak nemají zpětnou vazbu a problémy se spíše snaží krýt než aby se snažili závadu odstranit, protože chtějí, aby se vývoj zaplatil než budou investovat do nového.
  • « 00 Reagovat !

foto Dong1

Dong1 20.02.09  19:27

Totez sem cetl i 1,8 Kent. Ze je to vlastne novejsi kce, nez HDi od PSA. Akorat zaklady motoru sou o hodne starsi.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.02.09  17:43

Co já vím, co jsem vyčetl Ford s CR začal v roce 2002, do té doby dělal TDDi jako mezičlánek mezi TD a TDCi. Motory TDCi (Puma) se pořád vyrábějí, používají se v Tranzitech. V novém Mondeu už jen HDi od PSA. Pokud se mýlím, tak mě opravte.Dobrý článek o tomto je v Autodieselu, kde uvádí, že motory Puma z našich Mondeí jsou modernější konstrukce než v současné době používané HDI.
    Tady jeden z prvních testů TDCi z roku 2002 [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 20.02.09  16:34

martin.z: to máš sice svatou pravdu, ale to je problém koncernu, že začal s CR až teď !!!!!
    A zatímco ostatní už to mají jakž takž vychytané (a to myslím doopravdy, protože si na tom už kdekdo nabil hubu, a to bez výjimky, takže s tím něco udělali), já se ptám:
    - proč zase VW vymýšlí, jak ten motor ošidit? - Konkrétně všechny 3 CR motory (1,2 3 válec s Delphi, 1,6 4 válec s Conti a 2,0 4 válec s Boschem) mají ošizená 1 nebo 2 pístová čerpadla, která se točí 2x rychleji než konvenční dražší čerpadla u konkurence???
    VW donutil své dodavatele vymyslet a vyrobit levnější a méně odolnější díly, no comments.
    Lidi v dieselservisech už se teď smějí, jak se jim dobře povede... ;-\
    A já vím, že všichni ostatní, počínaje Korejci, udělali vše co se dalo, aby už je podobné problémy nikdy nepotkaly.
  • « 00 Reagovat !

foto martin-z

martin.z 20.02.09  16:29

pava1, win:

navic tady je problem vstrikovani, ale objevujou se u koncernu detske errory typu moc kratkej nebo moc dlouhej remen a nevyhovujici napinaci kladka? (trojkombinace)
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 20.02.09  16:26

Souhlas. Zpětná vazba, to je to co chybí. Na druhou stranu vím jak je to u Toyoty, tam je zpětná vazba na každou blbost a stojí je to hrozný peníze, ale zákazník si fakt nemůže stěžovat !!!!!!!!!!!!!!!!
  • « 00 Reagovat !

foto martin-z

martin.z 20.02.09  16:25

pava1:
    tak to je asi drobet neobjektivni. Koncern s tim common railem prave zacal(aspon v tehle objemech), ale kolik let uz to jede ford?? Sam nevim, moje auto je rok 2004 a to nebyl zacatek CR u forda, tehdy sem dost kolem toho cetl a vysledkem bylo vyvarovat se aut do roku 2003(problemy se spatnym materialem cerpadel posilajicich spony do vstriku). Takze vite nekdo kdy s CR zacli?
    Takze srovnavejme srovnatelne a po srovnatelne dobe na vyladeni...
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 20.02.09  16:24

Zajímavý odkaz, dík ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.02.09  16:06

Neviděl bych to tak tragicky, problémy mají všichni. Teď jsem na škodaforu narazil na hodnocení nového 2.0TDi CR. Myslím, že to bude větší tragédie než TDCi, posuďte sami, třetí příspěvek od konce [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto martin-z

martin.z 20.02.09  14:41

« Re:

link na toto forum bych poslal do fordu, ale ne FMC, primo do vyroby, myslim ze by sli sami klecet na hrach :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.02.09  13:03

« Re: ojetiny

Vasik1: Už jsem o tom na jiném foru četl, že se ta elektronika turba ráda podělá. Problém je jak naznačuješ, že se to nedá koupit bez samotného turba jako náhradní díl. Teda aspoň nedalo, možná je už teď změna.
    Našel jsem tu diskuzi, mrkni na to,v podstatě ty samé příznaky co popisuješ [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Vasik1

Vasik1 20.02.09  12:27

To martin.z : Než se k tomu vyjadří Petr, tak já jsem po včerejšku opět chytřejší, díky diagnostice jsme odhalili, že opravdu nejde o vstřiky ale o turbo. Po pozdějším zkoumání jsme dospěli k závěru, že je vadná pouze jeho elektro část, která má za ukol naklápět lopatky turba,a která jako jediná je schopna říct řídící jednotce, že je nějaký problém. Diagnostika odhalila, tlaky v turbu, rovnající se atmosferickému tlaku, při sešlápnutí plynu, pak tlak ještě klesal. A míra natočení lopatek 0%. Takže v této chvíli je místo turba jen kotouč neschopný vyvíjet jakýkoliv tlak. Co se týče vstřikovačů, jsme je přesto že nebyl problém nechaly u pana Velendorfa otestovat . Byli jsme přítomni u jejich testů. To že je motor na volnoběh hlučnější a jsou v něm kovové rázy, je způsobeno pozdním otvíráním trysky, která při malých tlacích (při volnoběhu) není schopna ještě vstřikovat palivo. Otevře se až při relativně velkém impulsu a vyflustne velké množství nafty, to zbůsobí silnější výbuch. Nejsou to žádná moudra, takhle jsem to včera při celodení návštěvy v rodinné atmosféře Velendorfů pochopil. Petr kdyžtak upřesní. Testem se prokázalo že naše vstřikovače jsou v pořádku, ukázalo se na nich ale velké zakarbonování, to může mít za následek nefukčnost turba, nebo věc jíná, kterou zatím ventilovat nebudu. Nebyli to tedy vstřiky jak jsem si myslel a musím se tímto omluvit čerpací stanici avanti, na kterou jsem poslal českou obchodní inspekci >:-[] V garáži mám v této chvíli v bečce od slivovice 55L nafty, tak kdyb měl někdo zájem do traktoru, tak je k mání. Teď mě tedy čeká výměna turba, popřípadě pouze výměna elektro části, bude li to možné. Budu vás následně informovat
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 20.02.09  11:29

« Re: Koupě a stáří vozu

cja: V bazarech nekupuju, vždy jsem bral auta od lidí co jsem znal. A po těch 3 letech se dalo sehnat dobré auto po odpisu. A třeba Passat nebylo potřeba dalších 6let opravovat. Samozřejmě jsem dělal výměnu leje a dstiček, ale to bylo vše. U nového Mondea MKII jsem za 6let dělal mnoho oprav:

- profukující a zatékající LP dveře (již při prodeji)
    - vadný zámek u LP dveří (již při prodeji)
    - odpadlá lišta na předním okně
    - špatné řazení 2, 3 a 5 rychlosti (již při prodeji)
    - zatékání do vozu podlahou (již při prodeji)
    - zatékání zadními dveřmi (již při prodeji)
    - nefunkční ventilace (již při prodeji) (rozebrání celé palubky)
    - kmitání př. nápravy (již při prodeji)
    - motor nemá tah a jeho výkon je závislý na počasí (již při prodeji)
    - vysoká spotřeba mimo město (souvisí s předchozí závadou)
    - odpadávající vnitřní polstrování (již při prodeji)
    - uvolněná sedačka (2x oprava)
    - vrzající mechanizmy stahování oken (opravováno 4x)
    - vadný motorek PP světla
    - tekoucí čerpadlo posilovače řízení
    - vrzající zadní dveře (oprava 2x)
    - problémy se startem motoru (motor naskočil, ale na cca 400ot)
    - chrastění a vrzání v palubní desce
    - nespolehlivé dálkové ovládání (někdy nelze otevřít ani z 0,5metrové vzdálenosti)
    - křivá sedačka řidiče
    - vadný ovladač stěračů
    - zatékání do pravé části u spolujezdce
    - prohnilý chladič klimatizace
    - zničené čerpadlo klimatizace díky neschopnosti servisu (při opravě chladiče)
    - vadný termostat
    - tekoucí domeček termostatu
    - tekoucí čidlo teploty

S novým Escortem to bylo podobné. Z tohoto pohledu je moje poslední Mondeo úžasné, protože zatím nemělo až na vadný EGR, zasekávající se rádio a výměnu cca 5ti žárovek, žádnou závadu. :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 20.02.09  11:01

Ingister2: omlouvám se , ale tady vedeme diskuzi o MK3-MK4, no a ty máš novou verzi, což je fajn, ale tam budíky zatím neznám, ještě jsem se přes leasing k nové verzi nedopracoval, takže se omlouvám za chybnou nápovědu - New Mondeo má jinou palubku, a ač jsem s ním pár km nakroutil, tak kontrolku žhavení zmapovat neumím
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 20.02.09  10:57

martin.z: >:D klikař, taky bych to někdy chtěl zažít,
    kolega měl Fábii - chválený koncern - už ji dal pryč- sice se nic nesypalo, jako žeby průšvih, ale servisní prohlídky začaly být okolo 10t kš a to už bylo moc, on přistupoval k opravám poctivě a pokud byl problém tak jej řešil, zkrátka držák auto, ale náročný na servis - vím, že ty jsi ji měl taky a neměl jsi problémy - jenom na okraj byla to 1,4 s tuším 55kW
    ale uznávám, že u dieselového Monda mám taky více obav než jsem měl u benzínového Monda - zase problémy s motorem(obecně) vynahrazuje Mondo jistou mechanickou odolností podvozku v dieselových verzí - třeba Passat trpěl na přední nápravu v diesel verzi mnohem víc - je to celkem dost složité a nevím po čem šáhnou , aby člověk nebyl těmto problémům vystaven ... - možná po prémii, ale tam to vrátíš na servise...?

... a ještě jak jsem psal - záleží co od auta očekáváš - někomu nevadí, že mu něco tluče, cvaká ... a někomu zkrátka vadí kdejaký nezařaditelný zvuk - no a naftové motory oproti tichému benzínu těch zvuků vydávají až moc :-)
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 20.02.09  10:35

martin.z.:
    NĚKDY SE DÁ PROBLÉM VYŘEŠIT PŘEKALIBRACÍ VSTŘIKOVAČE, vyndat, vyčistit, překalibrovat, vrátit do motoru, zavést novou kalibraci do ŘJ.
    Jinak typicky - toto je věc, kdy pomáhají aditiva. Nejlepší je ale použít aditiva bez spalování, mimo motor, na speciální jednoúčelové mašince, kdy jeden vstřikovač týráš třeba 3 hodiny - vstřikovač nepřetržitě vystřikuje naftu a čistí se testovací kapalinou s obsahem inhibičních a antikorozivních látek (jsou obsahem aditiv) - takto se dokonale uvolní vše, co ve vstřikovači nemá být, a ten je potom úplně schopen vstřikovat i malé pilotní dávky paliva - načež nedochází k detonačnímu spalování (klepání).
    Jinak v zimě, do té doby, než se motor více zahřeje, je detonační klepání normální věc, a potom vždy ustoupí.
  • « 00 Reagovat !

foto martin-z

martin.z 20.02.09  10:11

ingister: no v pripade fordu mondo by trefnejsi nazev byl "service" pack :-)))
    Nic ve zlem
  • « 00 Reagovat !

foto Ingister2

Ingister2 20.02.09  10:08

Rok výroby 2008
    2.2 TDCi v Bussines pack
  • « 00 Reagovat !

foto Ingister2

Ingister2 20.02.09  10:08

« Re: Re: Žhavení

Rok výroby 2008
    2.2 TDCi v Bussines pack
  • « 00 Reagovat !

foto martin-z

martin.z 20.02.09  10:04

« ojetiny

tak s tim nemuzu souhlasit, ja mel predtim passata 1,8T, kupoval sem ho kdyz byl starej 4 roky a "najeto dle tachace" 120kkm.
    Ja stim jezdil 3 roky bez problemu, moc sem teda nenajel ale jedinej problem nebyl. Prodal sem to kdyz tomu bylo 7 let a najeto 150kkm presne z duvodu jak pisete, uz sem se trochu bal investic, zdala se mi nacata spojka a predni napravy uz trochu cinkaly, treba na dlazbe.
    Nicmene chlapikovi co to ode me koupil sem presne po roce volal co auto a on mi rekl, ze vsechno v pohode a zadnej problem takze to v tomhle pripade bylo taky o senzitivite.
    Zatimco mondeo, to je neustale nejakej problem, ja za tu chvili uz menil trojkombinaci a termostat. A kdyz zrovna neni nic akutniho tak muzu obdivovat ten nestabilni a hlucnej volnobeh za studena, "detonacni spalovani" kdy uplne slysim jak je jeden valec hlucnejsi (coz mi i potvrdila diagnostika) a jakoby dela kovovej zvuk - popisoval to tu Petr T.. Petre co to vlastne presne je a da se to nejak odstranit??
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…