cja 27.02.09 16:26
« Re: Ford tdci
>:D člověk tu týden není a tady se dějí věci
martin.z:
" A presto se tu najde jeste nekdo kdo to obhajuje s tim, ze je fajn, ze drzi podvozek a napravy..Nemam slov."
- ten někdo jsem byl já a co ????? .... Mám pocit, že jsi nikdy nápravu na Passatu řešit nemusel, mluvil by jsi trochu jinak.A jak píšeš, tak tobě už zvonila , takže ...
Jinak se trochu té reakci divím, je to od tebe vytrženo z kontextu.
;-\ -
impaler 27.02.09 15:22
« souhrn
Je to tady už takový kolorit, že, pánové. O tom testu už jsme dlouze hovořili, stačí dohledat. Já mám teprve k osmdesáti tisícům, ale beru jen Shell belgický, německý a český (výhradně) a nemám problém. Ťuky ťuk. Mám jednu velkou výhodu, pohybuju se rok za rokem po stejných trasách, nepouštím se na neznámé pumpy, už znám ty svoje a problém zatím není. Aditivum jsem v životě nedal a v záruce (prodloužené) nedám. Až bude problém, možná se nechám přesvědčit, že to dělat mám, ale spíš ne. Viz DIMův postoj k aditivům a špinění rukou.
Nyní k trojkombinaci, kterou někteří téměř prohlašují za zákonitou. Nejsem si jistý, jak to má vypadat, ale nic takového nejspíš nemám, víme. Tímto zdravím po dlouhé odmlce G.M., myslím to pozdravení velmi sdrdečně i s ohledem na jeho nedávný input.
Auto řachtá a byl jsem upozorněn několika nezávislými pozorovateli v různých situacích, co to mám proboha s motorem, jakmile jsem to natočil. Došli jsme k tomu, že je to klima, která tak jako rezonuje jinak než chod motoru samotného. Vevnitř to neslyším, aspoň ne nějak vědomě. A nedělá to podle mě víc než kdykoli, auto mám od novoty.
Možná jde o naši velmi různou citlivost na pazvuky, já nejsem technik ani autař ani majitel několikátého vozu. Nicméně bych podepsal, jak tady někdo zmínil, že by mi hodně věcí asi chybělo, kdybych musel přesedlat jinam, najmě do etalonu tzv. střední třídy po česku (nic proti jinak, slušný vozík). -
superkutil 27.02.09 09:46
« Re: Znovu kvalita paliva
No hlavně po testu Shell vydal prohlášení, kterým tomu nandal korunku, protože potvrdil, že Shell v ČR a Shell v EU je rozdílný, že v ČR se nepřidává důležitá složka a tak jsou parametry Shell v ČR úplně jiné (horší). Na stránkách Shell už vyjádření změnili, ale zajímavá je i tato věta:
Porovnávat paliva prodávaná na českém a zahraničním trhu nepovažujeme za seriózní. Shell vždy uvádí, že složení paliv je založené na potřebách konkrétního trhu.
Navíc už dnes jednotlivé benzínky nezaváží svými palivy dovezenými ze zahraničí (tak jak to dělali po roce 1989), ale berou palivo od místních dodavatelů a jen přidávají aditiva.
Dělám občas pro Slovnaft a ti zaváží kde co. A zrovna u těch hypermarketů (pokud nezaškodí obsluha) je palivo kvalitní, protože se často vyměňuje a nemá možnost sedimentovat. -
hil 26.02.09 22:30
« Re: Znovu kvalita paliva
Asi je to ten Lukoil, popsal mi kde je, z Olomouce za křižovatkou za nádražím směrem na Lipník a tam je podle mapy.cz Lukoil (ano, byval to JET).
Největší prů..r je, že když jsem měl problémy se vstřiky na Tranzitu asi před 3 roky, tak ve F. Janiš mi doporučili výhradně Shell.
Ještě, že to sleduju tady a leju tam statečně aditiva. Nejdřív Stanadyne a teď VIF :-) -
hil 26.02.09 17:16
« Znovu kvalita paliva
Tak jsem se vrátil ze servisu (F. Rašíno) s překvapivými informacemi o palivu od přejímacího technika.
Shell - to nejhorší co může být.
Doporučení: OMV, Benzina+ , ještě nějaká slovenská firma, asi Lukoil ? A hlavně co mě dostalo: Globus a Makro, prý je to jedna firma (čerpací stanice). -
superkutil 26.02.09 08:53
« Re: Ford tdci
jack007: Ahoj, dělám datové přenosy a tak mám často proluky, kdy musím být u PC a sledovat provádění přenosu, ale při tom mám dost času na psaní. Ale v práci trávím třeba 12hodin denně, takže není moc o c stát. Raději bych dělal v jednom kuse 8hodin čistého času. :-)
Mám najeto 62000km a taky mi to startuje bez žhavení. Jen jsem psal, že bez VIFu to kouřilo a škubalo a s ním je to v pohodě. Ale to škubání při startu pod 0°C bylo od počátku, podle servisu to není vada.
Jak píšu, současné Mondeo 2.2TDCI je můj nejspolehlivější Ford (Fiesta už trochu trpí opotřebováním). Předchozí Mondeo i Escort na tom byly mnohem hůře.
O chování tvého auta si povíme až budeš mít najeto 150tis.km. Podle najetých km je ale vidět, že auto používáš příležitostně a tak asi většinu času tráví auto v garáži. ;-) -
superkutil 25.02.09 16:17
« Re: Ford tdci
Ahoj, moje Mondeo je vyrobené na konci roku 2006, kupoval jsem ho v 3/2007. Mám 5tého Forda (Escort 1.6D, Escort 1.6 16V, Mondeo 1.8 16V, Fiesta 1.25, Mondeo 2.2TDCI). Navíc jsme měli ve firmě samé Fordy (Escort 3x, Mondeo 3x, Transit, Scorpio) a 5 kamarádů mělo taky Fordy (Sierra 2.0, Galaxy 1.9TDI, Mondeo 1.8TD, Mondeo 1.8 16V, Sierra 2.3D). A musím říct, že to byla auta více poruchová jak jiná značka. Kamarádi mají i Renaulty a VW Group a proti nim má opravdu Ford více závad. Drobných, ale více. Jedinou výhodou Forda byly nízké ceny a velké slevy.
To poslední Mondeo co mám vypadá ze všech nejlíp a za 2roky co ho mám bylo jen několik závad (největší byl vadný EGR). Žádný z Fordů mne nenechal na holičkách, že by někde zůstal stát, ale oprav a to i opakovaných bylo dost. Problémy jako Ford mají i jiné automobilky, ale většinou to řeší co nejrychlejší změnou konstrukce. I když to dělá Ford také, protože problémy co byly s Focusem (přední náprava, brzdy, zadní náprava u kombi) se tak řešily. -
Janerad 25.02.09 11:47
« Rychlost - věc veřejná?
O tom, že se 200 km/h u nás jezdí, není potřeba diskutovat.
O tom, že následky nehody ve vysoké rychlosti jsou drasticky horší, než při rychlostech nižších, také není potřeba diskutovat.
O tom, že šinout se v klidu 200 km/h s respektem k sobě i okolí (počasí, gumy, brzdy, provoz, pomalí řidiči, auta bez řidiče, kamiony, policie atd.) je ok, zatímco šílenci řítící se 90 km/h po dálnici ve vánici a na ledu nejsou OK, o tom se diskutovat dá.
Takže diskutujme! -
Janerad 25.02.09 11:26
« Trojkombinace - problém neznámý
Ahoj, sice si to kdysi (5 - 15 tkm) občas písklo při startu (jak jsem tu kdesi už popisoval, ale nyní (95 tkm) je to OK.
Nechť se přihlásí ti s mondem po 06/2008, kdo měl problémy s trojkombinací. (spíš bych to viděl na to, že ti, kdo se nechali znervoznit písknutím a zuřivě napínali, tak odvařili kladky...)
Janerad 25.02.09 11:23
« Lopatky Turba - zakarbonování
1. můj názor na špinavé lopatky turba:
- kdo jezdí jako s traktorem, má to studený a plný sazí.
- kdo jezdí rád déle, rychleji a točí (motor lehce a otáčky, nikoliv na 6ku 80 do kopce, plyn na podlaze) pak saze spálí.
- myslím si, že želví power čistí i usazeniny na lopatkách turba (ničím nepodložený dohad založený na masírování marketingem Shell)
2. na druhé straně jsem viděl upálené lopatky turba u chiptuningu (sazepower).
3. Takže je to na Vás - jak se chováte k turbu, tak Vám turbo slouží... -
DIM 25.02.09 10:48
« Re: Ford tdci
Tak já sice pobrblávám....ale taky po novém Mondeu pošilhávám :-) Ale Octávia a nebo dokonce Fábia je jiná třída, nemá smysl to porovnávat. Octávia je na úrovni Focusu, i když ji pořád všichni cpou do střední třídy, nepatří tam. Statistiky poruchovosti jsou navíc pro Octávii a Mondeo téměř srovnatelné. Na druhou stranu při každé delší cestě - a to jich jezdím hodně - nemohu nemyslet na tu kontrolku žhavení a co by bylo, když se mi to stane někde na dovolené a pod. Mimochodem nechápu, proč bliká žhacení, když je tam ještě ta kontrolka s vyobrazením motoru. V každém případě když se ochladí a rozsvítí se žlutá vločka hned vedle toho žlutého žhavícího nepřítele, tak mě polije horko !!! :-) -
Vasik1 25.02.09 09:50
« Re: Ford tdci
Ještě se musím podělit s jedním poznatkem. A reagovat tak na přestřelky martina a G.M. Když se stala před týdnem tato věc...věc s turbem. Při prvním rozblíkání, klidná jízda z práce, jsem myslel na nejhorší, 3 dny před tím, tzn v pátek 13.tého jsem bral naftu u renovované značky Avanti, která spadá pod OMV, v okolí měla dobré reference a byla levnější o 2 kč >:-[] Po tomto natankování jsem ujel asi 50 km, pak si takhle jedu domů z práce, žádné divočení, otáčky tak do 2000. A najednou kontrolka, polilo mě, odstavil jsem to, zdechl, nastartoval, chci se rozjet a při 1500ot už zase na mě blikala, říkám si a je to, vzal sem naftu, ujel 50km, a odrovnovnal komplet čerpadlo vstřiky, motor začal pocitově i více klepat. VOlám tedy večer Petrovi T. co s tím, ten mi doporučil ihnet se nějak dopravit do prahy na servis a diagnostiku, doporučil též před tím než vyjedem vypumpovat všechnu nádrž, rozpojil jsem tedy potrubí a začal malým zubovým čerpadlem čerpat, proces na 3 hodiny, až sem vypumpoval nádrž do sucha. Nalil V power a šel to projet, nic se nezměnilo, cesty do prahy sem se docela bál. Do kopce slimák po rovince OK. DOjeli jsme do prahy provedli diagnostiku a ta odhalila nefunkční turbo. Jen tak ze zvědavosti jsme provedli test vstřikovačů, které byly netknuté, ztejně tak i čerpadlo, vstřikovače byly pouze zakarbonovaní vlivem nedobrého atmosferického spalování. Inu jeli sme tedy zase domů s jasným závěrem do našeho servisu, kde je naše turbo na pitvě, konkrétně jeho elektro část. Co se ale chtěl napsat je to, že v den a den poté co se to stalo, jsem byl rozhodnut že mondi po opravě půjde z domů, a přesedláme do koncernového vozu, konkrétně nějaké octávije +- stejného roku výroby. Po stupně to ovšem ze mě začalo vyprchávat, nemaj sice problémy se vstřikovači, ale interiér, výbava to vše na co sem byl zvyklý by bylo pryč. K tomu ještě méně kvalitní podvozek, menší zavazadlový prostor. Bylo to prostě jako přesednout z ferari do trabantu. Na tdi sice vstřiky neodchází, ale turbo a podobné sračky to má taktéž. takže by to bylo stejně z bláta do louže. Kluci zkuste přesednout na týden do fobie, nebo octávie do rv 2004. To je prostě hnus.Srovnáváte nesrovnatelné. Zůstanu věrný mondíkovi -
Vasik1 25.02.09 09:19
« Re: Ford tdci
To All: Můj mondík z roku 2004, též nedává o své trojkombinaci znát, tedy si to aspoň myslím, nemám srovnání, ale zvukový projev vozu je i po dvou letech provozu v mém vlastnictví pořát stejný a je porovnatelný i s ostatníma mondíkama které potkávám. To že jsem loni repasoval vstřiky, s tím jsem do toho šel už při koupi, po diagnostice petra T. Jinak za dva roky žádný problém. Až na to * turbo co se vysralo minulý týden 8-s , podle všeho to ale vypadá že tohle nebude zásadní investice, turbo je OK, jen ten elektrickej pajšl je v kopru. Ten má teď na stole, jeden ele. mechanik, z mého garážového servisu. Včera jsem s ním mluvil a pravil že to na 99% opraví, nikdy tuhle krabici ještě rozebranou neměl, takže se na ní učí, respektive se spíš učí myšlení té jednotky. Já mu ale věřím, věřím i v to, že když dám auto do servisu tak mi jej připraví na dalších 20000 km, nic jiného mi nezbývá, je tu riziko, všude na světě se najdou hajzlíci, co shrábnou peníze, přelepí nálepky a úkon neudělaj -
"-- skrytý --" 24.02.09 19:47
« Re: Ford tdci
G.M.: Připojuji se k Tobě. Mám na 2.0 TDCi (3/2007) najeto 67tkm a o trojkombinaci nevím. Také ostatní problémy zde popisované znám jen odsud. Měl jsem však jiné problémy: po 30tkm klepající zadní nápravu (povolený šroub u stabilizátoru) a blbou geometrii přední nápravy (odnesly to první gumy a šly po 20tkm do kopru). ;-) -
g_m 24.02.09 17:43
« Re: Ford tdci
DIMe, ber to tak, že poslední slovo máš skutečně ty, tohle je jen můj minidovětek.
Add 1) Samozřejmě vím o vás všech, koho kladky potkaly, mě však ne, takže změna se udála (pozdě, ale přece). Takže nemůžu souhlasit.
Add 2) Udělal jsem v životě tu zkušenost, že nejvíce nám na ostatních vadí to, co nesnášíme sami na sobě, takže řečnická otázka - dodržujeme všichni předpisy? Já těch 200 nejezdím, to je vše, co v tomto konkrétním případě pro bezpečnost ostatních mohu udělat, komentovat něčí rychlou jízdu má nulový efekt.
Add 3) Když se podívám na srovnání spolehlivosti např. Fordu a VW (více modelů od obou firem), tak to tak dramaticky zase nevidím. Projděte si pozorně celou tabulku ve spodní části stránky.
DIM 24.02.09 16:47
« Re: Ford tdci
Tak poslední slovo udělám já ?? Jako zakladatel ??
1) Trojkombinace jsou na h..... už od začátku, t.j. 6 roků . A zatím je to pořád stejné.
2) 200 km/h se u nás nejezdí. Takže to tak nějak není jenom tvoje věc, G.M., protože to má vliv i na ostatní......
3) Že Ford není zrovna etalon spolehlivosti není přece žádným tajemstvím.

PS:kdo bude mít zájem mrkněte ke mě na moje auto, vložím tam fotky oné řídíci elektroniky.Je tam patrné množství součástek, v připadě kdy by byl KO ten velký šváb, není oprava možná.