foto DIM

DIM 09.03.09  11:07

« VIF

Vif je to, co má v sobě Verva ?

Já na ty lahvičky a testíčky nevěřím, a už jedu třetí vstřiky.... :-) A myslím, že to ještě není derniéra....

"-- skrytý --" 09.03.09  08:37

« Telefon v Denso navigaci

Mám ještě problém s telefonem v Denso navigaci. Při koupi auta jsem stisknul tlačítko PHONE a při spárování přes BT jsem normálně telefonoval. Ale asi před 2 týdny se mi stalo, že při zmáčknutí tlačítka PHONE se ne displeji rozsvítí přeskrtnutý reproduktor a svítí tam i MUTED. A při vyhledání dostupných BT zařízení mi to už nic nenajde. Jako kdyby se něco stalo s tím telefonem. Co tak čtu, tak už to řešilo pár lidí, ale nikde jsem se nedočetl, zda se to někomu podařilo vyřešit, čí kde může být problém.

"-- skrytý --" 09.03.09  08:02

« Trojkombinace

Měl bych dotaz. Už jsem pročetl na tomhle fóru 1000 přízpěvků zpět, pořád se mluví o nějaké trojkombinaci a problémy s ní. Nikde jsem ale nenašel o jaké že to díly se jedná. Může mi to někdo napsat?

"-- skrytý --" 08.03.09  14:02

« Re: aditiva

A co hovorite na BishopsOriginal, tiez maju aditivim do nafty a mnoho ineho. Mate niekto nejake info?

WinDiesel 08.03.09  09:12

« Re: Palivový filtr

Ivoch a ostatní: ta možnost je k využití pro Tebe i ostatní, napiš mi SZ a já Ti poradím kde a jak si tento filtr originál pořídit za těch zmíněných 500 Kč.

"-- skrytý --" 08.03.09  08:43

« Palivový filtr

WinDiesel: Pročítal jsem tuhle diskuzi a dříve jsi tady řešil palivový filtr Delphi HDF924. Nabízel jsi, že ho můžeš sehnat zhruba za 500,-Kč. Platí ta nabídka ještě? Rád bych si koupil hned 2 (do zásoby). Teď jsem si vyměnil filtr za neoriginál a chtěl bych to napravit. Tady je můj mail. Prosím ozvi se. Děkuju. MAIL: ivoch@seznam.cz

WinDiesel 07.03.09  21:12

« Re: aditiva

cia: já už jsem to vyřešil... V rodině máme nového Kaškaje 1,5 dCi a do práce se chystám pořídít (v dubnu...) nejsem rozhodnut ještě otestovat CX-7, ale nejspíše Subaru Forester - boxer diesel mne oslovil a 4x4 taky není k zahození a při velice slušné spotřebě a výbavě.
    V každém případě dávám čas od času Delphi plus nebo Standu, od VIFu mne odrazuje šílený vzhled balení (jinak je ale VIF zjevně účinný a v pořádku) - design láhve jako za komunizmu - jako by to stáčeli někde ve stodole.
    Já se musím přiznat ke strašné zhůvěřilosti - do cca 20000 km jsem přidával M2T ke zvýšení mazivosti... Potom jsem s tím přestal a zahájil aditivaci a celý ten čas jsem měnil filtry max. do 15000 km...
    A teď mám najeto 210000 bez problému se vstřikováním, ale znám trojkombinaci a byly další mušky...

cja 07.03.09  18:59

« Re: aditiva

z toho bych chápal, že se mi vstřikovače nezadřely , ale zarezly, protože před tím bez aditiv a nafta má mazivost dostatečnou, ale nemá dostatečnou ochranu proti korozi - ale mě to auto nestálo někde v garáži, aby to mělo čas zreznout :-) Já pro jistotu budu dávat asi ten VIF, čas od času Delphi a když se mi to nebude zdát , tak dám Stanadyne, bože neměl jsem se narodit o 600km víc na západ? Příští Mondo bude 2,5T 5válec.

"-- skrytý --" 07.03.09  18:46

« Re: aditiva

Taky si myslím, že není důvod k panice. Když se podíváte na srovnání prémiových naft co jsem tady nedávno dával tak všechny, kromě PapOil a německého Aralu měly mazivost pod 200 mikronu, norma výrobců vstřikování je 300 mikronu. Tím aditivem si to jen pojistíte. Má mít čistící vlastnosti, podporuje lepší rozprach nafty, zvyšuje cetanové číslo, myslím, že to nemůže být na škodu, spíše naopak.

"-- skrytý --" 07.03.09  18:22

« Re: aditiva

Jěště jsem našel, že "WWFC je dokument společně vydaný evropskou, dvěma americkými a japonskou asociací výrobců automobilů" . Ještě připíšu další výsledky zkoušky mazivosti pro porovnání: Castrol TDA 406, Ekolube Diesel Aditiv 341, STP Diesel Treatment 414. Výsledek zkoušek rezavění: Castrol, Stanadyne - lehké rezavění, Ekolube, STP, VIF - bez rezavění, čistá nafta - těžké rezavění. Cetanové číslo: Nafta 53,5; Castrol 56,8; Ekolube 58,5; Stanadyne 56.5; STP 56,1; VIF 57.9.

"-- skrytý --" 07.03.09  18:10

« Re: aditiva

V tom Autodieselu je tabulka "Přehled požadavků na hodnocené vlastnsti zkušebních vzorků". Požadavek na azivost nafry dle ČSN EN 590 je max. 460 mirometrů, WWFC kategorie 3 je max 400, kategorie 4 je taky 400, spolu s vyšším cetanovým číslem, požadavcky "výrobců vstřikovacích zařízení" (jakých, to nepíšou) max. 300. To mi dává smysl, výrobci by radši mazivější naftu, je z ní menší opotřebení. Zhošení po přidání "standy" je v rámci tolerance přesnosti měření při zkoušce (+- 63), nebo, jak píšou, "se může jednat o antagonismus přísad různých typů, z nichž se přípravek skládá", to neposoudím, nejsem chemik. Co jsem někde četl, tak základ VIFu vyrábí rakouská firma, která dodává aditiva i velkým prodejcům nafty. Standu zase výrobce vstřikovačů, tak snad ví, co dělá. V místním diesel servisu mi doporučili jednou za rok přidat nějaké speciální čistící aditivum od Delphi. A teď se v tom někdo vyznej :*) .

superkutil 07.03.09  18:08

« Re: Turbo zase jako nové

pava1: Tak tam dali BOSCH, chytli ho jen na dva plastové nacvakávací kolíky, takže se bojím, že filtr za jízdy upadne a za montáž si přitom řekli 320,-Kč (sestává z přecvaknutí tří hadiček a odejmutí a nasazení filtru - vše bez nářadí). Akce asi na 10min. Neskutečnej vejvar. :-(

cja 07.03.09  16:51

« Re: aditiva

WinDiesel:Petře takže mám nalít Lukanu, nebo bude stačit Ceressoft(nebo jak se to jmenovalo)? >:D
    Očekával bych , že Autodiesel nebude mít potřebu vrtěti psem, tak jak to předvádí v ČR periodikum SM.
    Takže abych to zkrátil - jednou VIF jednou Standu - člověče , abych neztratil orientaci. >:D
    Napiš , jak to řešíš ty a co používáš, jak často - a myslím, že podle toho se dá relativně zařídit. Dík

WinDiesel 07.03.09  13:25

« Re: aditiva

cia: já chemik jsem >:D >:D >:D opravdu, a tam mne v testu Autodieselu ale OPRAVDU udivil výsledek Stanadyne, nafta obyč. necelých 400, se Standou více než 400 (zhoršení). Tomu ani při nejlepší vůli nemohu uvěřit.
    Zato největší konkurent Standy měl nápadně dobrý výsledek, zatímco Standa měl výsledek horší než obyčejná nafta (samozřejmě aditivovaná již z výroby).
    Nevrtěl tam někdo psem?

WinDiesel 07.03.09  13:21

« Re: Aditiva VIF x Stanadyne

webster: kde vzali, že výrobci vstřikování vyžadují 300? Stanadyne JE VÝROBCEM VSTŘIKOVÁNÍ - hlavně pro traktory John Deere a motory Perkins, Yanmar a pod., ale i pro Hummer - vojenské provedení a americké dieselové 8 válce, a na stránkách má uvedenu hranici přes 500. S tím vcelku koresponduje ČSN vyžadující 460.

WinDiesel 07.03.09  13:15

« Re: Aditiva VIF x Stanadyne

webster: tak to dopadá, když si neověřím informace - popletl jsem to. Časopis už nemám, díky za korekci. Tak zase Standa nevyhrál ..... :-(

foto Janerad

Janerad 07.03.09  12:31

« Re: Turbo zase jako nové

:-) Stačí jen zvednout Kapotu!

tak jsem kouknul na servo a zjistil jsem: Táhlo je na sucho, zřejmě je tam moc teplo... zkusím ještě vyčistit kontakty, zatím to rozdělávat nebudu... Možná to zkusím očistit zvenčí, aby se lépe chladilo...

cja 07.03.09  08:30

« Re: aditiva

No nepanikaříme, ale co tedy je informace, která je pravdivá a zásadní - nejsem chemik, mozek sice používám, ale v tomto případě jsem již velmi opatrný, jedna zkušenost s výměnou vstřikovačů mě na dost dlouhou dobu stačila a nerad bych udělal chybu, která by moje nové :-) vstřikovače poslala opět do kopru. Děkuji za vyjádření , jak PetraT. , tak webster.
    Pozn: do nedávna jsem žádné aditivum nepoužíval a odmítal jsem je, až nemilá zkušenost mě poslala tímto směrem tj . dodat. aditivace

superkutil 07.03.09  08:10

« Re: Turbo zase jako nové

pava1: Na filtr se musím podívat. Je v kovové kleci a bohužel není výrobce z vrchu ale někde z boku.

"-- skrytý --" 07.03.09  02:10

« aditiva

Omluva za dvakrát vložený příspěvek.

"-- skrytý --" 07.03.09  02:07

« Re: Aditiva VIF x Stanadyne

Přátelé nepanikařte. Cituji z testu časopisu Autodiesel, mám ho před sebou: Mazivost (wsd 1,4),mikrometrů=zkouška na HFRR: nafta bez aditiv 349, nafta+Stanadyne 410, nafta+VIF 268. Číslo udává korigovaný průměr otěrové plochy v mikrometrech, čím menší, tím lépe. Výrobci vstřikovacích zařízení požadují max. 300, ČSN max. 460. Rozptyl přesnosti zkoušky je +- 63 mikrometrů. Údaj pro Stanadyne celkem odpovídá i tabulce na jejich firemních stránkách. Sorry za dlouhý příspěvek a spoustu čísel ;-)

"-- skrytý --" 07.03.09  02:05

foto Janerad

Janerad 06.03.09  21:48

« Re: Turbo zase jako nové

Vasik 1: Díky za příspěvek a fotky. Jsem rád, když se můžu trochu nachytřit. Protože jsem blikající kontrolku žhavení zažil, a nyní minulý týden opět, mám pocit, že mě podobná anabáze čeká taky... (po důkladném zahrátí, jízda přes hodinu, navíc plný knedlík na dálnici delší dobu). Ještě bych ocenil montážní foto, co a kde je v autě lokalizováno. Také by mě zajímalo, zda je možné toto servo vyměnit během 3 hodin, kdy je auto na pravidelné servisní prohlídce... Poprvé jsem se totiž s tímto problémem setkal okamžitě poté, co jsem odejel ze servisu po prohlídce... Jinak si myslím, že po 5ti letech má elektromotorek nárok na odpočinek. Je ale mrzuté, že kvůli tomu asistenti vyměňovači v servisu mění celé turbo... ale zase jednou za pět let nové turbo, to se dá snést, ne?

WinDiesel 06.03.09  21:48

« Re: Ceny servisu

cia: připoj se jednoduše na stanadyne.com a tam je obrázek s aditivy, můžeš jít do toho a kouknout se.
    Druhá odspoda je tabulka porovnání aditiv, vesměs severoamerických (tam musí tedy taky nafta stát za h.vno, když je tam taková nabídka aditiv !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!… />Já myslím že Stana je dobrej a pro běžné užívání asi nejvhodnější kompromis mezi náklady a užitnou hodnotou. Delphi Plus má silnější čistící účinky a antikorozivní a ochranné účinky, VIF má podle mne nejvyšší obsah přípravku zvyšujícího cetanového čísla ale je ošizené o mazivostní složku.
    Je to na tobě... ;-) :-!

WinDiesel 06.03.09  21:41

« Re: Ceny servisu

cia: mno, myslím že existuje i 20 l kanystr Standy, no nekup to !!!
    A TO SE VYPLATÍ !!!
    Jinak jsem od dodavatele zaslechl, že existuje 5 druhů aditiva Stanadyne, a bude se dovážet do ČR:
    - Performance Formula (formule výkonu)
    - Lubricity Formula (formule mazivosti)
    - Winter 1000 (zimní aditivum)
    - Performance Formula Junior (ekonomická verze formule výkonu)
    - Gasoline Engine Injector Cleaner and Conditioner (aditivum pro benzínové motory !!!!!!!!!!)
    Na webu stanadyne.com si také najdeš kalkulátor nákladů pro užití aditiv Stanadyne.
    Howgh !

WinDiesel 06.03.09  21:29

VYLEJ, DO NÁDRŽE, A PŘÍŠTĚ STARÉHO DOBRÉHO STANDU... >:-[]

"-- skrytý --" 06.03.09  21:12

superkutil: a jaký palivák ti tam dali Delphi, nebo Bosch? viz tady: [odkaz]

s těma stěračema máš pravdu za sněhu a ledu fungují hůř, musí se perfektně očistit a i tak to není 100%, ale teď s nimi problém nemám.

cja 06.03.09  20:45

« Re: Ceny servisu

pava1: dík za odkaz, tu cenu tam mají asi i s dobírkou, jinak to není možný :-) , počkám na vyjádření WinDiesela a pak objednám, buď Delphi+ a nebo STANADYNE

"-- skrytý --" 06.03.09  20:02

« Re: Ceny servisu

cia: Meřo ano, zvyšuje mazivost, bohužel v posledním Autodieselu v testu naft na mrazuvzdornost zjistili, že u většiny vzorků je ho tam 0,3% což je nic, dokonce tam i mazivost zpochybnili, byť ji konkrétně v tomto testu neměřili. Jestli je zájem nafotím a hodím to sem podobně jako první test.
    Co se týče Standy, tak dobírkou ho posílají tady: [odkaz] cena je ale dost vysoká já včera lahvičku 235ml kupoval za 180,-Kč Na stránkách je leták jak na Delphi+, tak na Standu.

cja 06.03.09  19:01

« Re: Ceny servisu

omlouvám se , opakující se příspěvek

cja 06.03.09  18:51

« Re: Ceny servisu

Win Diesel: a co s tím VIFem, vylít? já myslel , že přidávání MEŘO ten problém s mazivostí odstraní >:D >:D A když přidám VIF, tak se to srovná. >:D Dejte sem někdo link na Stanadyne v ČR, ať mohu objednat kontejner, prosím, nebo mám dávat Delphi+ a je po starostech? :*) :*)

Na URL Stanadyne se nemohu nějak připojit, asi zahlcen server uživateli TDCíček >:D

superkutil 06.03.09  18:46

« Re: Turbo zase jako nové

pava1: Kupoval jsem AERO stěrače u Forda a v zimě mi hrozně namrzaly a nestíraly. S klasickými stěrači takové problémy nebyly, ty stačilo zbavit ledu a sněhu. Ale ty AERO po chvíli přestávaly stírat a musel jsem zastavit a úplně je zbavit ledu a sněhu. Bohužel ani úplně očištěný levý u středu okna nestíral.

Cenu palivového filtru jsem si už ověřil, ta je v pořádku. :yes:

WinDiesel 06.03.09  18:44

« Re: Ceny servisu

superkutil: přišel jsem na šílenou věc. V tom testu v Autodieselu měli nesprávně-chybně vyhodnocený test mazivosti (neboli opotřebení). Udává se v mm, v testu vyšlo pro Stanadyne 0,42 mm, což je přesně hodnota, kterou Stanadyne udává na svých stránkách. Ale!!!!!!!!!!! Hranice je as 0,53 mm. Takže dle testu Stanadyne je na dolní hranici s mazivostí. CHYBA LÁVKY !!!!!!!!!
    Čím nižší hodnota, tím lepší mazivost = menší otěr !!!!!!!
    Takže VIF, který měl hodnotu 0,60 zdánlivě vyhrál, ale cokoli nad 0,53 mm je již špatně !!!!!!!!!!!!!!
    Stanadyne je jasným vítězem, opakuji, čím více pod 0,53 mm, tím lépe !!!!!!!!!!!!!!!!
    Můžete kouknout na stanadyne.com/docs/puba/99625%20PF%20pos… tam je porovnávací tabulka a v ní je vše jasné...

WinDiesel 06.03.09  18:43

« Re: Turbo zase jako nové

vasik: přišel jsem na šílenou věc. V tom testu v Autodieselu měli nesprávně-chybně vyhodnocený test mazivosti (neboli opotřebení). Udává se v mm, v testu vyšlo pro Stanadyne 0,42 mm, což je přesně hodnota, kterou Stanadyne udává na svých stránkách. Ale!!!!!!!!!!! Hranice je as 0,53 mm. Takže dle testu Stanadyne je na dolní hranici s mazivostí. CHYBA LÁVKY !!!!!!!!!

WinDiesel 06.03.09  18:41

« Re: Turbo zase jako nové

pava1: přišel jsem na šílenou věc. V tom testu v Autodieselu měli nesprávně-chybně vyhodnocený test mazivosti (neboli opotřebení). Udává se v mm, v testu vyšlo pro Stanadyne 0,42 mm, což je přesně hodnota, kterou Stanadyne udává na svých stránkách. Ale!!!!!!!!!!! Hranice je as 0,53 mm. Takže dle testu Stanadyne je na dolní hranici s mazivostí. CHYBA LÁVKY !!!!!!!!!

"-- skrytý --" 06.03.09  18:32

« Re: Turbo zase jako nové

Vasik1: Skvěle jsi to pořešil s tím turbem, gratuluji.
    cia: já mám stěrače Bosch Aero a zatím dobré, jsou tiché, nevržou, zimu přečkaly bez úhony. Co se týče vstřiků zrovna včera jsem byl koupit aditivum Stanadyne u Sobka v Místku, doporučili mi ho a zdá se mi být lepší než Vif (vím, že testy hovoří pro Vif) Dal jsem řeč s technikem na téma Mondeo a vstřiky a bylo mi řečeno, že je to jen a jen o naftě. Jak mi říkal, dělají i servisní prohlídky a mají tam Mondea TDCi, které mají najeto 150, 200tkm a vstřiky původní, bohužel jsou Mondea které tam byly se vstřiky už více než jednou. Co se týče nafty doporučil Benzinu (to všichni víme) a Shell hodnotil jako nic moc, to víme taky. O aditivu Delphi+ jsem četl, ale nezkusil u Sobka ho nemají, podle nich je lepší preventivně dávat Standu.

superkutil 06.03.09  18:04

« Ceny servisu

Ahoj, měl jsem auto na servisu a nestačil jsem se divit. Za výměnu filtru vzduchu, kde se povolí 3 šroubky vymění filtr a šroubky se utáhnou si řekli 430,-Kč, dokoce víc jak za výměnu pylového filtru, za tu chtěli jen 321,-Kč. Je cena za palivový filtr 1000,-Kč normální? Kolik stojí vzduchový a pylový fitr na Mondeo?

A ještě se chci eptat k palivovému filtru. Teď mi ten nový drží na dvou nacvakávacích plastových čudlících a tak divně tam vlaje. To je v pořádku? Nemá být přišroubovaný?

Vašík1: BLAHOPŘEJI, není nad české ručičky. Škoda, že Ford nepoužívá kvalitnější díly. Možná bys mél výsledek bádání poslat na FMC, aby doporučili továrně změnu dodavatele. :-)

cja 06.03.09  15:10

« Re: Turbo zase jako nové

Vašík1: znám tvoji history dobře a bohužel i p. Velendorfa,(s jeho zásahem naprostá spokojenost-aby nedošlo k omylu)

stěrače používám, ale až tak nadšený z nich nejsem, reklamoval jsem je Fordu - údajně stěrače nelze reklamovat, no... museli je vyměnit , protože to pískání bylo celkem nesnesitelné, a to že jim je dodavatel nevezme zpět mě jaksi nezajímalo, i když na druhou stranu je výměna stěračů docela legrace, za 2 roky 4páry stěračů a 4 ks vstřiků, tak doufám, že nebudu takto pokračovat dále, zkouším teď aditivum VIF a bylo mi doporučeno servisní Deplhi+, což jsem dostal , ale zatím neaplikoval - tak uvidíme

foto Vasik1

Vasik1 06.03.09  13:56

« Re: Turbo zase jako nové

to cja: No tak vstřiky ty nás potkaly minulý rok, přesně na den, termín si držíme vždy na valentýna:O) jako by nám tím mondík chtěl něco naznačit. Loni z toho ale byla po návštěvě Prahy hezká Valentýnská dovolená v Krkonoších :O) No a letos jsme chtěli taky do prahy, ale diagnostika a test vstřikovačů nás pohltil na tolik že jsme stáli celej den panu Velendorfovi za zadkem. Podotýkám že testovat vstřikovače nebylo nutné, ale když už jsme tam byli tak proč ne. Tak uvidíme co to bude za rok, už se těším. Sááákryš, nechával jsme měnit i olej, filtry,a udržbu klimy. No a pro desinfekci vzduchového potrubí, se kamsi vystříkal jakejsi spray, a teď to smrdí v mondíku jak v bordelu. No co už, ale aspoň jsme vymítili houby. No a rovněž jsme nechali měnit stěrače, zkusili jsme aera od Valea, neskutečná kvalita setření...doporučuji, včera při předání zrovna pršelo >:-[]

cja 06.03.09  13:14

« Re: Turbo zase jako nové

Vašík1: blahopřeji k rozumné i když nechtěné opravě, měl jsem taky podobné pocity jako ty po destrukci turba - u mě vstřiky, sice už tomu autu, tak nevěřím, ale stále jsem víceméně spokojený uživatel a smad i chvíli budu :-)