FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto cja

cja 12.03.09  14:10

« Re: Obutí na léto

Kutil: možná dávají do prvovýroby lepší pneu, já zkoušel jednou v 16" CSC2 sundané z nové O2, chtěl jiná kola, tak to nechal u známého a já je vzal, no a vydržely mě +-15t km , pak jsem to předal kolegovi a ten na nich natočil ještě asi +- 10t km - takže celkem 25t km - o tolik víc nevydržely. Asi to bude těma indexama a tvrdostí gumy. Ale ty to uvádíš u P6000 a ty pro mě byly rekord, akorát to bylo v r.2002, že by od té doby inovace.
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 12.03.09  14:01

DIM: na tebe by se hodilo - "šťastná to žena" >:D
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 12.03.09  13:22

cja: Nevím jak to dělám, ale nejsem žádný sváteční ani pomalý jezdec, zatáčky jezdím hodně ostře a o zrychlovaní a brždění taky není nouze. Ale je pravda, že mi v servisu po 60000km říkaly, že destičky jsou v pohodě, jak prý to dělám. Asi hodně brzdím motorem. ;-) Co se týče rychlosti, tak v ČR do 160km/h (běžně 130-140km/h) ale Německo většinou 180-220km/h.

Na ty ER300 je celkem chvála ze všech stran i když na Mondeo spíše doporučují RE050, ale ty jsou hodně tvrdé.

Jako zimní se mi osvědčily Nokiany, ale jako letní hodně plavaly.

Ty problémy s P6000 byly na zadních, vpředu je to v pohodě, ale zadek se sjíždí do pilky (jak jen brzdí a nezrychluje).
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 12.03.09  13:20

Mě se osvědčil následující recept : protož čím víc jsem gumy různě zkoumal a vyhledával testy, tak to byl v konečném důsledku větší propadák..... Takže teď přijdu do pneuservisu, podívám se co je v akci , poptám se u prodavače co by doporučil on...a beru a jedu. A od té doby jsme spokojen, a ani nevím, co tam teď vlastně mám !! :-)
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 12.03.09  13:09

Krkovička: to jsme rád , že to není jenom rukama, že i někdo jiný má takovou zkušenost >:D
    Akorát si u tebe teď nejsem jistý jestli si s tím Hankookem neděláš legraci, pokud ne , tak se omlouvám. Četl jsem test na čínské pneu a na suchu jakž takž, ale na vodě tragedie.
    No a těch 225/50/R17 - to víš rodinný tuningový model , ty se vždycky prodraží. >:D
    Michelin jsem zatím nikdy nejezdil, tak možná na něj někdy dojde, odrazovala mě vždy vysoká cena a to , že vydrží o hodně více - tomu jsem nikdy moc nevěřil . Zkoušel jsi je nebo jen info z druhé ruky?
    Jinak kromě těch Pirelli, kde jsem prohazoval, tak ta výdrž okolo 20t km byla vždy na předek, nejsem příznivcem(kromě zimní sady) prohazování pneu předek za zadek, radši koupím nový pár, zadek drží vždy dvojnásob s rezervou(přezouvám při 3 mm).
  • « 00 Reagovat !

foto Dong1

Dong1 12.03.09  12:57

Ja sem mel na svem Focusu Michelin E3A a pri cca 30t km maji asi 4,5-5mm, bohuzel mam jednu neopravitelne poskozenou, tak sem predevcirem objednal ER300. Podle referenci co sem cetl, sou na suchu bezkonkurencni, na mokru dobre a pry i tiche, tak sem zvedavy. A nebyly o moc drazsi nez Bravuris.
    Jinak rekord ve "vydrzi" u me drzi Kleber, na Fabii to bylo necelych 17t. km.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.03.09  11:53

cja: 2.2TDCi je vylozeny zrout prednich pneu. Myslim, ze vic jak 25tis nevydrzi nic, krome nejakych tvrdych slupek, na kterych to pak na kazdm druhem kruhaci za mokra neudrzi tezky predek.
    Preferuju mekci smes, ktera sice prd vydrzi, ale zase podrzi kdyz je to potreba.
    Myslim, ze Micheliny maji tohle zvladnute nejlip- na mokru vetsinou horsi nez konkurence, jenze vydrzi dvakrat tolik.
    Mel jsem Potenzy RE50A - tiche,lepive,skvele na vode i a suchu, ale vydrzely jen 15tis normalniho jezdeni.
    Dobre gumy jsou Hankook Ventus. Ted shanim 225/50/R17 a je to vsecko drahe jak prase!

• « 00 Reagovat !

foto cja

cja 12.03.09  11:34

Kutil: To by mě zajímalo, jak to všichni co najedou na gumách 40-60t km dělají, já na gumě nikdy nenajel víc jak 24t km (Barum Bravuris - hlučné). okresky tak 80%,dálnice tak 10% a zbytek město. Nejezdím agresivně, že by vyšší rychlostní indexy na gumách měli takový vliv na životnost(okolo sebe mám lidi co jsou celkem defenzivní jezdci a na gumě tak okolo 30t km - to bych ještě pochopil,ale dvojnásobek? )
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 12.03.09  10:52

Na P6000 mám najeto cca 40000km a vydrží ještě tak 20000km, ale nevím, zda vydržím ten hluk. Trochu pomohlo prohození levé a pravé tak zkusím laborovat při přezouvání.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 12.03.09  10:51

« Re: VIF

Subaru mě zklamalo interiérem a kvalitou zpracování.....je už to ted lepší??
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 12.03.09  10:20

hil: a co jsi měl, CSC2 ?

Kutil: no já právě měl jednou ten šípovitý krásný dezén na Mondu 1995 ,byly to Toyo Proxes a byl jsem z nich na umření, v zatáčce jsem nikdy nevěděl co se bude dít, takže šípy na léto(kromě Dunlop 9090) taky ne, Michelin měl problémy na vodě - alespoň PS2, já teď obul na disky GY F1 v 18" , ale Asymetrico, tak uvidíme, obávám se akorát výdrže
    a k těm Pirelli P6000, měl jsem je na starém Mondu, ale v 14", tichounká komfortní guma, ale výdrž i po přehození předek zadek byla 14t km !!, od té doby je pro mě Pirelli synonymum krátké životnosti - můj rekord v požírání pneu
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 12.03.09  10:09

Zvažuju Michelin (jsou zajímavé slevy) nebo Bridgestone RE040 nebo ER300 nebo Continental XL FR ContiSportContact 3. Teď mám Pirelli P6000 a jsou hlučné. Pirelli mi tvrdí, že P6000 nejsou vhodné na Mondeo, že na Mondeo patří pneu s podélnými pruhy a ne příčnými špalky (sjíždí se na pilku a hučí).

Líbí se mi Goodyear F1 GSD 3 XL, ale v mém rozměru se nedělají a měli jsme je na firemním Passatu a do zatáček se auo divně odvalovalo. Ale na vodě a rovně super!
  • « 00 Reagovat !

foto hil

hil 12.03.09  10:07

CIA: Turanza 300R/R16. Měl jsem teď na doporučení při koupi alu kol Continental a už je nechci ani vidět. Na vodě jak sáňky.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 12.03.09  09:55

WinDiesel: Každý rok narážím na chybějící 4x4 a to nejen na horách. I přes léto, když prší, tak nevyjedu ani k chatě ani k příbuzným. A v zimě by se hodilo taky často. Ale chápu, že asi Kaškaj s 1.5dCi 4x4 není a 2.0dCi je zase moc žrout. ;-)
  • 00 Reagovat !

foto cja

cja 12.03.09  08:25

« Obutí na léto

Znovu se nesměle ohlásilo jaro, za chvíli skončí povinná zimní výbava na vybraných úsecích dálnice, tak se začněme zabývat otázkou přezutí na letní pneu, otázka vstřiků bude po oteplení méně viditelná i slyšitelná. Co budete nazouvat pro novou letní sezonu ?
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 12.03.09  08:17

WinDiesel: :-) Dík za nabídku, k dealerovi Subaru dojedu, spíš mám obavu, abych nezjistil, že budu spokojený i jinde ;-). (Kdyby u nás otevřeli zastoupení Fuji Heavy Industries bylo by to velmi lákavé)
    Naštěstí to je na pořadu dne až za 5 měsíců a to budu mít čas se zamyslet a s klidem se rozhodnout. Uvidíme, kam se to vše vyvine.
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 11.03.09  22:29

cia: Až ho budu mít domluvíme se a svezeš se... :-)
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 11.03.09  20:19

WinDiesel: sice nákladný, ale bylo by to hezkýýý od FMC - i když mě to může být jedno - po záruce Fordu ;-) Taky zvažuji co dál, pokud to tedy půjde a budu nucen koupit a nákladovat další auto. Taky mě Subaru oslovuje, již delší čas, příležitost svézt se jsem ještě neměl. Mě by sice stačil Legacy, ale není tady dealer a jezdit do Ji se mi nechce, ale pokud koupíš dej vědět jak ti to funguje.
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 11.03.09  17:04

Kutil: Já už jsem s ním jezdil a je ok. Benzín nemá v podstatě nic co nabídnout, jen uzamykatelný diferák, u Forestra diesela je to nafurt natvrdo. Spotřeba 4x4 boxer diesel 6,8 l, spotřeba benzín 10 l. Boxer diesel je tišší než benzín. Pro mne je volba jasná a rád ušetřím. A dost ušetřím, specielně u Subaru, krouťák dieselu je pro 4x4 velice zapotřebí.
    Kaškaj - ani není, takhle bude mít dcera a manželka vyhovující obratný vůz s vysokou světlostí a nízkou spotřebou, na co by jim bylo 4x4. Ještě by to chtělo automat, Renaulty mají pro 1,5 dCi automat...
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 11.03.09  16:58

cia: co Ford chce, to dostane a problémy si dělá sám >:D >:D >:D >:D Ale když ten japonský způsob je tak nákladný ..... Na to má asi jen Toyota .....
  • « 00 Reagovat !

foto Janerad

Janerad 11.03.09  14:41

motor 08/2006.
    problém s trojkombinací neznám, problém se vstřiky snad taky nemám.
    nikdy jsem neaditivoval, starty jsou OK. Jenom s želví power naftou bylo kolísání otáček u studeného motoru. S "obyč" naftou pozorovaný jev mizí...

A když nebudu jezdit jako dobytek a nebudu přehřívat servo u turba, tak se snad vyvaruji i občasného přepínání do nouzového režimu....
    :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.03.09  14:35

Dobrý článek o přísadách Bishop od p. Čecha je tady: [odkaz] I ostatní jeho články o přísadách do olejů a paliv stojí za přečtení, názor si musí udělat každý sám. Dobré je přečíst si i komentáře. Rozšířím debatu - co třeba přísady od Liqui Moly? Sice to není výrobce vstřikovacích zařízení ani motorů, ale který výrobce maziv je? Více třeba zde: [odkaz] nebo zde: [odkaz] Někteří nissanisti si je pochvalují.
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 11.03.09  14:23

DIM: Hm tak se startem jsem problémy neměl, jenom to kouřilo - možná jsem tu výměnu vstřiků uspěchal >:D

... kromě toho, že to vibrovalo, mělo neklidný volnoběh, a při přidání se auto klepalo jak sulc, nad 1500rpm klid...
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 11.03.09  14:07

Vyloženě jsem psal jenom o pocitech při startu a při studeném motoru. Jak se to zahřeje, tak to šlape normálně i na Lukanu ....:-)
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 11.03.09  13:55

DIM: vidíš a já zas mám pocity přesně obrácené, ale teď co přidávám ten VIF, připravuji se na přechod na Standu :-), tak si myslím, že je klid, mě osobně OMV ty vstřiky odvařil(pravděpodobně)- nejezdil jsem na jiné palivo (1x Shell VPD - potom problém, 1x v Rakousku Esso- ale tam problém nebyl), takže teď přes jednu nádrž aditivuji a když musím tankovat někde , kde vím , že ty podmínky nejsou ideální, tak dám aditivum(příkladem je Slovinsko a Chorvatsko)
    mě přijde chod mého CR na TopQ takový měkký, na OMV byl tvrdší - ale je to jen můj pocit
    Ale jestli máš vstřiky načnuté, tak je změna nafty a aditivace paliva nezachrání - osobní zkušenost a myslím , že ty už těch zkušeností s vsrřikama máš taky poměrně dost.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 11.03.09  13:54

WinDiesel: S Foresterem dej vědět, je to můj velký adept. Jen nevím zda diesel či benzín. Měl jsem možnost si vyzkoušet Nisan X-trail a byl hlučný a hodně kodrcal. Tak bude zajímavé porovnání Kaškaje s Foresterem. :yes: A taky životnost vstřiků u Forestera. >:D

Koukal jsem, že toho Kaškaje máš jen s předním náhonem, není to škoda? :-O
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 11.03.09  13:31

pava1: dík za to vyjádření, z toho bych chápal, že Fordu dělá problémy T.A.D. Praha - co ty na to Wine >:D >:D - promiň to se nabízelo, samo nic ve zlým :*)
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 11.03.09  13:22

kutil: o životnosti toho mnoho nevím ale Kaškaj se svými 1500 kg není problémem.
    Mno, Forester 2,0 boxer diesel se již objednává, ponechám Kaškaje tedy do rodiny ale je fakt moc pohodlný, a ta ZPĚTNÁ ZRCADLA !!! >:D přirostl mi k srdci. A ve městě se sním moc dobře jezdí a parkuje - slogan MĚSTSKÝ KOČOVNÍK nelže, podařilo se jim to.
    1,5 dCi neboli K9K se vyrábí ve Francii. Existuje asi 30 verzí tohoto motoru, Nissan to má odladěno jinak.
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 11.03.09  13:18

pava1: nojo Toyota, ten přístup tam je... :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.03.09  12:31

cia: vrátím se ještě k té Toyotě. V posledním čísle Autodieselu je jasně napsáno, jak to je a proč to tak je. Vstřiky taky nic moc, jen dealer, lépe řečeno samotný výrobce vstřikování Denso se k tomu postavil jaksi čelem. Ofotil jsem vyjádření, posuďte sami. [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 11.03.09  11:14

WinDiesel: To máš pravdu, já snad ty průšvihy přitahuju. >:D

U toho objemu by bylo zajímavé porovnání dvou motorů s rozdílnými objemy a stejnými výkony. Který z nich bude mít vyšší spotřebu.

Nezjišťoval jsi si jakou má ten motor 1.5dCi životnost, když z něj tahaj tkový výkon? Je to Nisan motor nebo Renault? Vím že je používají oba, ale neví kde se vyrábí.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 11.03.09  10:16

Ješzě drobnost . nechci být paranoidní, ale dával jsem výhradně Benzinu a starty byly velmi rozpačité..... teď mám v nádrži OMV a zdá se to být nez problémů.....ani rozběh na tři válce , ani dým.... statisticky vyzkoušeno JEDNOU, dnes ráno :-)
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 11.03.09  10:13

No já si to snad koupím !!! Dá se to použít i na poslední pomazání ?? :-) Tak v kterém Kauflandu to mají ?
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 11.03.09  09:56

hil: babo raď !!!!!!!!! >:D >:D >:D
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 11.03.09  09:55

Přišlo mi to jako dobrý nápad ... >:D >:D >:D
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 11.03.09  09:54

jelinek4: Stanadyne se musí dovézt z USA a VIF míchají ve stodole z nějakých surovin dovezených z Rakouska (podle vzhledu lahvičky VIFU jsem usoudil na tu stodolu, design lahvičky vypadá jako z hlubokého komunismu, tak tehdy vypadaly obaly běžně...)
    Takže VIF bude levnější, nižší náklady.
    Co zvolíš, je na Tobě.
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 11.03.09  09:51

KUTIL: to je ok, tak se to chová v nizkých teplotách... Tobě se fakt stalo úplně všechno co se může stát, dej si nový nick SUPERSMOLAŘ !!!!!!!!!!!! >:D >:D >:D
    1,5 dCi je fajn, Koleos ale nevím neznám. 78 kW neboli 106 k není tak málo. Nahradíš, určitě nahradíš... Nový 1,6 dCi bude mít příští rok 96 kW, Hyundai má již teď 1,6 CRDi 94 kW.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 11.03.09  09:26

Používám VIF a když bylo cca -15°C tak z plechovky lezla spíš taková želatina než tekutina. To je normální? :-) To to tak zhoustne př teplotách pod 0°C?

WinDiesel: Jakej je ten Kaškaj v porovnání s Koleosem? Ten motor 1.5 mě zaujal uváděnými výkony a celkem dobrou spotřebou. Oproti 1.6TDCI to vypadá líp. Akorát jsem jezdil s 1.5dCi v Megane krátkém (nevím co to bylo za výkon), ale byla to líná mrcha.

A jak se říká objem nenahradíš a u dieselu to platí 2x.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.03.09  08:20

Neviete niekto preco je stanadyne o dost drahsi ako VIF? Ja davam VIF a chcel by som vyskusat Stanadyne ale VIF do 650l nafty 220 SK a Stanadyne do 120l nafty 224 Sk.
    Staci ked pridavam VIF alebo mam prejst na Stanadyne?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.03.09  07:06

WinDiesel: Díky za překlad. :-)
    hil: Já vyzkoušel obojí a lepší se mi zdá být Standa.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…