FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
lordmystic 30.04.09 16:01
« Re: Ford Mondeo Sampler 2
Tak to děkuji za kladné ohlasy. Vím že mi to stejně nikdo kromě fandů Forda nepochválí, tak jsem se musel pochlubit alespoň vám. Časově se to opravdu stíhá velice špatně, natočeno to bylo už loni v létě, sestříháno až dnes.
Jinak Mondeo jste chválili, bohužel nevypadá pěkně, ale vypadalo... :(. Sem časem přidám fotky z kterých vás všechny budou opravdu hodně bolet oči... :(. -
superkutil 30.04.09 15:51
Já dělám pořád, ale při testech software jsou občas časové prostoje a tak koukám, co je nového a vidím, že nic. >:D
Zlobí mě rádio, ale FMC neví co s tím a tak tvrdí že zamrzání rádia není závada a nebrání užívání auta.
Jinak mám nejeto cca 70tis.km a najednou je to na autě znát. Nové pravé dveře nesedí tak jako ty původní, začínají se ozývat plasty a pneu P6000 stále hučí. Navíc po startu v motoru něco drnčí. Naštěstí při přidání plynu to přestane.
Včera to na předku bouchlo a auto nějak plave. Myslel jsme, že jsem prorazil pneu, ale všechny vypadají dobře. Spíše se musím podívat na přední nápravu, jestli se neutrhl držák stabilizátoru. -
cja 30.04.09 14:17
lordmystic: takhle nějak měla vypadat upoutávka , když šlo Mondo do prodeje - :yes:
Klip dobrej, na tom tvým autě - kola super a co mě zaujalo pěkný prahy, křídlo bych vynechal - jinak to auto vypadá dobře i po těch letech - musíme si to pochválit ;-) Nevím jestli to není monitorem, ale i světlo v tom klipu bylo dobrý. Toliko moje laické hodnocení.
Jinak smekám před lidima, který dokážou takhle fandovsky dělat věci , ze kterých není žádný zisk a věnovat tomu tolik nedostatkového času . -
superkutil 30.04.09 13:14
lordmystic: Teda pořád mi tvůj styl jízdy jde spíš k benzínu než k dieselu. S jakou počítáš životností motoru? Ten Passat je pěknej. Kolega má s tímhle motorem Golf, sice tvrdí, že je to 103kW, ale lítá mu jak raketa, musí to mít hodně čiplé. S Mondeem na něj nemám. Motor mu táhne do 4500ot bez zpomalení. Já to horkotěžko vytáhnu na 4000ot. Nevím, ale na sportovní ježdění mi připadá TDCI na prd. To raději benzín 2.5Turbo :-) -
lordmystic 30.04.09 08:30
« Ford Mondeo Sampler 2
[odkaz]
Velice svižný a akčně pojatý krátký klip s prezentací mého Fordu Mondeo. Jedná se opravdu o velice agresivní střih do hudby. Natáčeno téměř celý den ve třech lidech na dvě HD videokamery a následně stříháno více jak patnáct hodin čistého času.
Budu rád za vaše hodnocení, aby třetí díl byl ještě lepší. A kdo by chtěl vidět pokrok, tak Ford Mondeo Sampler 1 je k vidění zde:
[odkaz] -
"-- skrytý --" 29.04.09 20:21
« Re: Euro 3 a Euro 4
No pokud jde o kombik tak podle zadnich svetel to nepoznas!
Prechod z Euro3 na Euro4 u 2,2TDCi
[odkaz]
Prechod resp. facelift se uskutecnil na prelomu srpna a zari 2005. S kolegou z prace jsme kvuli tomu cekali o mesic dyl na dodani. No a na prvni pohled je poznat Euro3 od Eura4 podle predni mrizky na prednim narazniku mezi mlhovkami.
Euro3 ma pouze jednu vodorovnou
[odkaz]
Euro4 ma mrizkovani
[odkaz]
Ovsem videl jsem i jete auto z nemecka, ktere melo ve velkem technicaku Euro4, ale stary naraznik - pravdepodobne bouracka a vymeneno za stary. -
-
-
superkutil 27.04.09 21:12
« Re: Euro 3 a Euro 4
Mám 2.2TDCI EURO4 bez filtru pevných částic a až na vyšší spotřebu má lepší zrychlení a průběh. Zatím ujeto 70tis.km a v pohodě.
Škoda, že Ford nenabízí nějaký pořádný 6ti válcový motor, Mondeo by si ho zasloužilo. Třeba takový 2.7HDI nebo 3.0TDI. Něco kolem 150-170kW a 500Nm.
Kamarád má v autě 6ti válec 3.0dCi a to je úplně o něčem jiném.
U té 2.2TDCI občas výkon nestačí. Kamarád má Golf 2.0TDI 103kW a je to výrazně živější. Totéž Mazda 6 s 2.0D 103kW mi v pohodě ujíždí. Také Passat 6ti válec 2.5TDI mě ukazuje koncová světla. Švára má 2.5TDI v Audi A6 a je to příjemný motor. Ono n to, že je to 9let staré auto, tak má oproti Mondeu hodně vychytávek. Proč to ten Ford dávno neokopíroval? -
Moik 23.04.09 20:52
« Re: Mondeo 1,8TDCi
Já jsem jezdil s PSA 2.0TDCi 100kW i s 1.6TDCi 80kW a neměl jsem žádný problém. Dohromady cca 60 000km.
Já mám dalších zbytečných 60km po okreskách na pizzu :-) jízda s rodinou max 110, ale spíš technická trať :-) motor nepřestává překvapovat, připravoval jsem se na slabší, podvozek toho liftbacku je opravdu neuvěřitelnej! Spotřeba dle PP 5,8 (a to jsem jezdfil s Focusem za 6,3-6,8)
Vím, že bych to měl psát do samostatnýho treadu, ale tu to lidi budou spíš hledat... -
"-- skrytý --" 23.04.09 12:18
« Euro 3 a Euro 4
Nevíte někdo kdy se u Mondea 2,2TDCI lámalo Euro 3a4 a jestli to při pohledu na motor nějak poznám při koupi? A jaké (jestli vůbec nějaké) výhody plynou z Eura4 (splehlivější, méně náchylné na naftu atd.)? Jestli mám při koupi třeba upřednostňovat auta s Euro 4 před 3, děkuji.. -
sybokcz 23.04.09 10:50
Kdyz uz jste u toho porovnavani. Sef shani Mondeo kombi (predposledni), takze jsem se vcera projel s 06, E4, 96kW. V porovnani s nasi 04, E3, 96kW se ta 06 mnohem lepe sbirala z nizkych otacek, tam kde nase uz chcipe, tak se tahle jeste statecne drzela a snazila zrychlit. Spojka mela dokonce i nejaky chod, nase ma vypnuto, zapnuto :). A co mne prekvapilo nejvic, tak razeni bylo podstatne kratsi a presnejsi, o hodne prijemnejsi nez co mame my, tedy drahy delsi a obcas se zadrhnou (coz muze byt chyba kusu). Jinak jsem z toho auta nemel dobry pocit, chlapek mel sice vsechno dolozene (kilometry, servisku), ale auto bylo hlucnejsi pri volnobehu (mozna nafta, mozna ne), drncela trochu trojkombinace, ale nic hrozneho a remen bezel rovne a trochu se mi nepozdavalo vypnuti motoru na neutralu, takove divne zacukani. U dieslu tedy nic podivneho, ale nam se vypina ciste, aspon se mi to zda :). Nic objektivniho, proste jenom divny pocit :). -
superkutil 23.04.09 10:15
Moik: Do lehčího auta bych tu 1.8TDCI 92kW bral hned, moc se mi líbí. A to že nemá DPF je dobrý argument, protože na DPF si lidi stále stěžují. :yes:
brixik: Rozhodoval jsem se mezi 2.0TDCI 96kW a 2.2TDCI 114kW a nakonec jsem zvolil 2.2 a vřele bych jí doporučil. Spotřeba stejná a chování motoru mnohem lepší, hlavně v otáčkách pod 2000ot. -
Moik 23.04.09 07:21
WinDiesel: Díky, další dobrej důvod :-) a další jsem ještě neuvedl, že 1.8TDCi nemá DPF a splňuje E5...
Napíšu sem zkušenosti s tím motorem. Já přecházím z Focuse 2.0TDCi - takže vím, že to bude slabý (i ten 2.0TDCi 103kW je) :-!
Jo, 20kkm na tacho a hulí
Nemám pražádnou zkušenost s 2.2TDCi, ale pokud nemáš jiný důvody, rozhodně bych volil 2,2

Móc móc pěkné. Mě se zdá už cca 3/4 roku , že auto plave a že je náchylné na boční vítr, ale ford tvrdí ,že je vše ok. Tak se mi to asi zdá. Geometrie je v pořádku mám tucha že to budou tlumiče jsou opotřebované z 50% tak je vyměním a pak se uvidí. Do zimy chci nějaké nové ,nebo max 0,5 roku staré auto , ale ford to asi nebude. patrně japonsko TOYOTA,MAZDA, nebo LEXus :-) a nebo pujdu do rizika a bude Insignia 8-s