superkutil 09.09.09 10:06
« Re: demontáž mřížky????
Vypadá to, že se časem ty odskoky zmenší a bude to v pohodě. Už se zmenšují a madla nedrnčí. Počkám ještě chvíli a když tak tu malou mezeru dorovnám filcovými podložkami. Pořád je to lepší jak těžká železa v oblasti hlavy. Podle servisu Ford jsou stropní airbagy aktivní i když je v autě mříž.
superkutil 08.09.09 16:03
« Re: demontáž mřížky????
Hm, vidíš, zda jsou aktivní airbagy mi nedokázali říct ani u Forda, spíše se přikláněli k tomu, že jsou aktivní. Železa vyndám, jsou hnusný, ale nahradím je podložkama z plastu nebo z koberce. Ty těžký kusy železa u hlavy držící na dvou samořezných šroubech ve mě nebudí důvěru. -
cja 08.09.09 13:36
« Re: demontáž mřížky????
Na STK, mimo problému, mi též řekli , že je možno bez vyjádření automobilky demontovat přepážku a není to považováno za přestavbu - takhle to ten hodný člověk na STK povídal. :-! V platnost od 15.9. 2009.
A Kutile protože jsem již jedno auto před 4 lety homologoval zpět na osobní, taky Mondeo, tak vím že ty madla nevyřešíš a musíš je tam nechat - kovové uchyty pro přepážku - a pokud vím, když byla krysí klec tak se nedávaly zadní airbagy. -
DIM 08.09.09 13:06
« Re: demontáž mřížky????
Z kusím se podívat. Pochybuju ale , že by Ford vůbec něco o kravině s názvem Česká Mřížka vůbec kdy něco slyšel, pokud tedy vůbec něco slyšel o ČR, a tudíž fakt těžko bude jiné madlo....Jedině že by ho česká ruka trochu přifrézovala. Za ty prachy , co ta mřížka stála...:-) -
superkutil 08.09.09 11:17
« Re: demontáž mřížky????
Jo, vím, že se šrouby povolují. Ale já mám pod zadními madly chycená 3mm železa a když železa vyndám, tak madla nedoléhají na polstrování a i když je utáhnu, tak drží jen na těch plíškách ve kterých jsou šrouby a madla jsou volná a drnčí. Potřebovaly by mít nožičky ve kterých jsou šrouby o 3mm kratší. Nechce se mi je ale řezat. Nechce se mi věřit, že by Ford do aut s mřížkou dával jiná madla než do aut bez mřížky. -
superkutil 07.09.09 16:30
« Re: demontáž mřížky????
A můžeš mi vyfotit madlo u zadních sedaček? A když za madla v autě vezmeš a snažíš se s nimi hýbat do strany, tak se hýbou nebo ne? Já když vyndám plechy od přepážky, tak madla drží na dvou pochybných samořezných šroubech, jsou zcela volné a za jízdy drnčí.
Tady je odkaz na novou vyhlášku ministerstva dopravy (MD) číslo 283/2009 [odkaz] -
oleowr1 07.09.09 16:00
« Re: demontáž mřížky????
Madlo nemadlo, taky jsem tam měl mřížku jen chvíli, když jsem jel po 4 letech na STK, po 6 letech jsem ji neměl a ukecal jsem to... Nicméně kdesi jsem četl, že odstranění mřížky zapsané v TP se považuje za přestavbu a musí se žádat vyjádření výrobce/dovozce o její povolení. Některé automobilky vydaly "hromadné povolení", ale v případě FMC je prý potřeba žádat individuálně pro každé auto (samozřejmě za peníze). Řeší to nějak doplněk zákona k 15.9., víte o tom někdo něco? -
Janerad 07.09.09 12:53
« demontáž mřížky????
Dim: Z čeho soudíš, že je možné přepážku demontovat, aniž by bylo vozidlo považováno za nezpůobilé? Taky bych demontoval, ale mám strach, že až se nabořím, a auto bude bez přepážky, tak mi pojišťovna nic nedá, že vozidlo nebylo způsobilé...
Jinak ventilované sedačky super, je ti teplo, ale sucho - jakmile vypneš ventilaci, hned pocítíš, jak se záda začínají potit.... Jinak pozor na sedák, neklekat, jinak můžeš zdeformovat konstrukci a pak tlačí do zadku... -
cja 07.09.09 12:04
« Focus RS
Trochu se mi splnil sen, místní dealer Fordu dělal předváděčku na ST , RS a opět Mustang GT. Dvě auta jsem měl již možnost poznat, ale RS ještě ne. Výkonné auto sice nepotřebuji, ale potřebu občas si zablbnou v něčem ostrém mám. No 305 HP a 440 N.m. je fakt v autě se 1400kg nálož. Překvapilo mě , že to auto ač na 19" kolech bylo komfortnější než předchozí Mondeo Titanium X. Jinak skvělý motor a zvuk, ale jezdit v tom celý den , by asi bylo o uši, táhne jako ďábel, akorát v kolejích je lehce neposlušný, ale to není nic divného, zatáčky projíždí neuvěřitelně stabilně- na předokolku, navíc s touhle náloží na předku, neskutečné. Legální rychlosti v tomhle autě jsou velmi těžko uhlídatelné, proto jsem si ho půjčil brzy ráno a na prázdných okreskách si to fakt užil. Pokud máte někdo možnost jenom mohu doporučit. Není to žádné zákeřné auto, spíš civilizovaný divoch. Fakt super zážitek. -
cja 07.09.09 11:28
« Re: Ford má šelmy v dieselu...
DIM: měl jsem je v předchozím Titaniku a nebylo to špatné, ale tak, že by jsi záda neměl zpocená, tak to nefunguje - spíše to chladí, trochu to hučí
v novém autě to nešlo v kombinaci s interierem Individual, tak mám jenom vyhřívaná ;-\
Na STK jsem teď byl s Titanikem, sice prodáno, ale do ukončení leasu stále na mne psáno(řešeno smlouvou o smlouvě...), a nestačil jsem se divit, vše OK , ale neprošlo kvůli tmavším foliím na předních sklech, je to na delší psaní, ale pozor na ně, pokud je tam někdo máte, nesmí být vůbec, protože na Mondeu tónovaná okna již z výroby, takže nesmí býto folie, dostal jsem to na 30 dní s tím , že musí dolu, ... takže si budu muset půjčit skla od někoho , kdo nemá folie :-! -
DIM 07.09.09 11:10
« Re: Ford má šelmy v dieselu...
Od 15. září je možné si mřížku demontovat bez toho, že by se to považovalo za přestavbu.Konečně. To budu moci jít i na technickou !! :-)
čím díl tím víc to vypadá, že opravdu dojde na solidně vybavenou 2,2 .
Nemáte někdo zkušenosti s ventilovanými sedadly ?? -
superkutil 04.09.09 23:20
« Od 15 září nemusí být DPH mříž u N1.
Potřeboval bych radu s mým Mondeem. Za madla na zadních sedadlech je uchycený kus železa s okem do kterého se uchycovala mříž v přední poloze. Bojím se, že když by bouchly stropní airbagy, tak tyto železa zraní posádku. Když ale železo vyndám, tak mezi madlem a střešním polstrováním je mezera cca 5mm a madla za jízdy drnčí. Nevím jak tam byla původně madla uchycená, ale jako by 5mm vystupovala. Nevím, zda je něčím podložit nebo jak zajistit, aby plocha madel byla na stropním polstrování a ne 5mm nad nimi. -
superkutil 04.09.09 22:56
« Re: Ford má šelmy v dieselu...
WinDiesel: To víš, několik let ve výzkumu aut a na motorárnách dělá své. >:D
Ne, dělám si legraci, Mondeo běhá suprově a je to můj nejlepší Ford. Kombinace prostorné karosérie, skvělého podvozku a příjemného motoru z něj dělá bombu. :yes: -
superkutil 04.09.09 20:31
« Od 15 září nemusí být DPH mříž u N1.
SUPER! V tom případě potřebuji radu s mým Mondeem. Za madla na zadních sedadlech je uchycený kus železa s okem do kterého se uchycovala mříž v přední poloze. Bojím se, že když by bouchly stropní airbagy, tak tyto železa zraní posádku. Když ale železo vyndám, tak mezi madlem a střešním polstrováním je mezera cca 5mm a madla za jízdy drnčí. Nevím jak tam byla původně madla uchycená, ale jako by 5mm vystupovala. Nevím, zda je něčím podložit nebo jak zajistit, aby plocha madel byla na stropním polstrování a ne 5mm nad nimi. -
superkutil 04.09.09 09:08
« Re: Ford má šelmy v dieselu...
SiemensVDO je piezo že a to Delphi 2000bar to je elektomagnetické nebo piezo?
Dneska ráno jsem nastartoval a auto hodně smrdělo. To normálně nedělá. Čím to může být? Vždy byl cítit smrad chlóru, ale dnes to bylo spíše jako starý náklaďák (nespálená nafta). Může to být jen tím, že se ochladilo? -
WinDiesel 04.09.09 07:08
« Re: Ford má šelmy v dieselu...
kutil: Ford má naladěno na 85, 96 a 103 kW, PSA má stejný motor 103 kW až s Euro 5. Normálně má PSA vždy 100 kW a u některých MPV myslím 88 kW.
Ford má vždy vstřikování SiemensVDO, PSA má u části vozidel s Euro 4 Delphi a s Euro 5 vždy Delphi. Ford zatím Euro 5 nemá - potom bude mít Delphi také (5. generace vstřikování s 2000 bar, to co já mám na voze je 2. generace s 1400 bary).
Vše platí o 2,0 HDI-TDCi. -
superkutil 03.09.09 11:25
« Re: Ford má šelmy v dieselu...
Do čeho se dávají 2.7TDCI?
Měl jsem možnost vyzkoušel 2.0TDCI 100kW v MPV Kuga a nedá se s mým 2.2TDCI srovnat. Ten 2.0 mnohem lépe reaguje na plyn, je tišší, žádné vibrace, lépe reaguje v otáčkách 1000-2000ot, nemá žádný kopanec. A totéž platí i o 2.0TDCI v novém Mondeu. -
WinDiesel 03.09.09 09:23
« Re: Ford má šelmy v dieselu...
cia: po delší době jsem sedl do svého Mondea 2,0 TDCi 96 kW a musel jsem konstatovat že to auto nemá chybu a moto už vůbec ne. Já jsem si ho vymazlil častou výměnou oleje a filtrů aby dobře shell a on jde tiše výkonně a naprosto skvěle.... Nějak si nedokážu představit že by nějaký dvoulitr mohl běžet lépe. Jedině snad ten kopanec by tam nemusel být tak silný, ale spouta lidí právě tento kopanec miluje... Nevím, s kooperačním motorem jsem nejel, ale o žádných zásadních problémech nevím a sporadické problémy se vstřiky se začaly objevovat až 5 let po uvedení těchto prvních dvoulitrů na trh. A zase jen u lidí kteří se k autu chovají.... no ne zrovna správně. -
WinDiesel 02.09.09 22:03
« Re: Ford má šelmy v dieselu...
Ale to je jednoduché, Ford již motory Puma pro osobní vozy nevyrábí, takže pro Tebe platí ta spodní řada motorů, konkrétně DW10B TED4 se vstřikováním Conti VDO (bývalý Siemens VDO)... Motory Puma se dnes vyrábějí pouze pro užitkové aplikace s objemem 2,2, 2,4 a 3,2 - motor Puma 2,2 nalezneš se vstřikováním Denso v Transitech, Boxerech, Jumperech a Ducatech. S novým Mondeem odešly Fordí motory Puma z osobních vozů s výjimkou Jaguárů X-type. Tam jsou motory Puma Ford se vstřikováním Delphi €4 dodnes. -
WinDiesel 02.09.09 19:42
« Re: Klimatizace
pava1: maximální provozní tlak 15 bar říká že to neumí plnit chladivem z vysokotlaké strany. Je to šidítko. Když budeš totiž opratrný, můžeš systém naplnit i z nízkotlaké strany, a to přerušovanou dodávkou kapalného chladiva. Proto to mají řízené počítačem. To ale nic nemění na to, že se to takto dělat nesmí a je to neprofesionální... :-| A že je to bohužel běžná praxe... :no: -
"-- skrytý --" 02.09.09 19:34
« Re: Klimatizace
Win: Ta mašina si všechno dělá sama plně automaticky. Nastaví se jen množství, přesně podle té žluté nálepky pod haupnou. Hadice se opačně připojit nedají, navíc není důvod. Ta mašina si ten olej přimíchá sama přesně dle nastaveného programu. Nakonec z toho vyjede i protokol.
Strana 6: [odkaz] -
WinDiesel 02.09.09 19:33
« Ford má šelmy v dieselu...
Fordí evropské diesely jsou vždy šelmy:
1,8 TDCi je "Lynx" neboli rys (nedodává se do PSA)
vstřik. Delphi, nyní ContiVDO
2,0 TDCi je "Puma" (také 2,2 TDCi, 2,4 TDCi a 3,2 TDCi), 2,2 a 2,4 se dodává do PSA (Boxer, Jumper a navíc Fiat Ducato)
vstrik. Delphi, nyní Denso
2,7 TDCi je "Lion" neboli lev (také 3,0 TDCi), také se dodávají do PSA (C5, C6, 407, 607)
vstřik. ContiVDO
Tyto výše vyjmenované motory má v kooperaci na starosti Ford.
Motory PSA mají nudná označení:
1,4 HDI je DV4 (vstřik. Bosch, Delphi, nyní ContiVDO)
1,6 HDI je DV6 (vstřik. Bosch, nyní ContiVDO)
2,0 HDI je DW10 (vstřik. ContiVDO, nyní Delphi)
2,2 HDI je DW12 (vstřik. Bosch)
Tyto výše vyjmenované motory má v kooperaci na starosti PSA. -
superkutil 01.09.09 22:13
« Re: Klimatizace
No tak to abych raději na to nešahal. :-) Když mi totiž minule plnili klimatizaci, tak pak odešel chladič i kompresor. Respektive, on možná odešel chladič (dole prohnil), ale v servisu to nepoznali a jen klimatizaci naplnili, no a jak jsem klimu používal, tak odešel chladič ale bohužel i kompresor. Ale jak vidím, tak ho mohli oddělat i špatným naplněním.

V poznámce v TP mám"...vozidlo je vybaveno posuvnou přepážkou, úchyty pro montážní úpravu, boční okna v prostoru pro náklad jsou chráněna proti poškození. Případná demontáž této výbavy se považuje za přestavbu."
Takže nevím, jak se na to budou příště na STK tvářit...