FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto cja

cja 03.11.09  11:18

« Re: Convers+ (nebo minus?)

DIMe: aux heater je přídavné topení elektrické, park heater je nezávislé topení na naftu
    já mohu v menu Settings v Convers+ zaškrtnout políčko aux heater, park heater jde aktivovat pouze při vypnutém motoru
    a dle jejich "manuálu" ho opravdu mají(aux h.) všechny naftové motory, ale na mém autě(které mě teď momentálně štve) lze toto pole volit.
  • 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 03.11.09  10:07

« Taurus 2010

[odkaz]

To je " Americké Mondeo " ??
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 03.11.09  09:58

A aux heater mám v menu nepodsvícený, takže ho nezaškrtnu.....
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 03.11.09  09:56

CJA: aux heater je asi to nezávislé topení na naftu, ale když se podívám do přehledu výbavy, tak je tam u všch dieselů uvedeno " přídavné topení elektrické ( pouze pro vznětové modely ) " a je to u všech stupńů výbav jako že to tam automaticky je !!
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 03.11.09  08:46

ke: baterii jsem nakonec nedobíjel, nechám to na servisu - je to v záruce a nakonec by to mohlo dopadnout nějakým záhadným problémem způsobeným mou neodbornou činností, takže ať se s tím poperou,... prostě mi není jasné, že auto, které má takovou spotřebu el. energie není nachystané od výrobce - ten test udělám taky , ale před servisem, abych to neměl tak daleko - ještě zapojím to jejich slavné nez. topení, co škytá při °C.

Jinak k těm užším pneu - tohle jsem měl na předchozím Mondu 2,2 - tam jsem měl v zimě nižší spotřebu než v létě(léto 225 , zima 205)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.11.09  06:59

Takze na to mem vypozorovanem "poklesu napeti na palube" asi neco bude ? Navecer to testnu, zapnu schvalne nekde pri stani na volnobeh vse co lze: vyhrivani skel, sedacek, vetrak, "nocni svetla", mlhy, lampicky, varovne blinkry, i ty dvere otevru, okna + sedadlo nahoru dolu, zpatecku zaradim..... No nebudu to jmenovat vsechno :-)

Pred sebou si necham prozretelne misto pro odtahovkou.

Kdo se prida, at je zitra statisticky soubor alespon
    nejednicovy?

Jinak dalsi vyjeta nadrz(Shell Rakousko + WIF): PP 5,6 l/100, prum. 74 km/h --> pocetne 5,86 l/100. To by na 2,2 v kombiku slo, ty uzsi pneu delaji hodne, uz se to blizi ke 407 SW, ta si taky sedla nekdy v 50 t.
  • « 00 Reagovat !

foto Dong1

Dong1 02.11.09  20:08

« Re: Odtahovka - turbo kaput....

Dim: Ale do cervena je na strane turbiny pohonu, ne na strane turbiny kompresoru. Ale je fakt, ze je tam asi vetsi prenos tepla nez u turbokompresoru pohanenem elektromotorem :-)
    Ale zase na druhou stranu se konstrukteri kompresoru budou snazit teplotu na vystupu zbytecne nezvysovat.
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 02.11.09  15:52

DIM: aux heater? pokud ano tak je to předehřev, aby to začalo dříve topit, musíš to zaškrtnout v menu? Jak to funguje? Manuál na dvě věci to vysvětlí - ten manuál je jedná velká parodie překladatele, který o autě neví nic. Začíná mě to auto štvát tím jak si dělá co chce a ne to co chci já, ještě by mohlo začít točit volantem a vzdám to. Takže jdu dobít baterii a doufat, že se odpojení žroutů elektické enrgie nebude opakovat, to nezávislé topení jim asi vrátím 8-s >:D
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 02.11.09  15:38

Já tam něco těch hraček taky mám, ale nemám navigaci a key free.

Mám tam mít přídavné topení, nevíte jaký to má výkon a jak to přesně funguje ? Nikde jsem se o tom nic nedočetl.....
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 02.11.09  15:13

ke, all: takže bohužel závada se nenačetla do paměti, pravděpodobná příčina - slabá baterie po používání nez. topení a málo km po použití toho topení

Mě se to stalo po 400 ujetých km, mám Denso DIMe a tam je vše pohromadě v DVD navigaci, velká obrazovka šla spustit pouze jako když stojíš a chceš si pustit rádio bez motoru - pouze na 1 hodinu. Restartem motoru se nic nevyřešilo, až po dalších asi 200km a pauze cca 45min se to chytlo. Jen mi není jasný když bylo okolo 0°C, a já spustil nez. topení co to bude dělat při -15°C. Navíc si myslím , že mezi jednotlivými cykly toho topení jsem ujel 40 km a to se mi zdá i dost na to aby se baterie dobila. Nechce se mi věřit, že by originální výbava auta měla problém s tím, že takhle brzy vybije baterii(koupeno 13.8.)a že bude potom po 400km jízdy vybitá a bude mi to odpojovat zařízení, která nejsou nutná k provozu auta(Denso)??? Nemůže být problém v alternátoru, myslel jsem , že Ford dobíjí na vyšší hodnoty napětí a rada dobít novou baterii se mě nějak nezdá. Pár aut už jsem vlastnil a takové nároky na baterii, která je tam 2 měsíce +-, se mi nějak nepozdávají.
    Jinak DIMe mám tam key free i ostatní hračky, takže asi budu jeden z těch šťastlivců , co budou honit šotky v elektronice.
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 02.11.09  13:24

oleowr1: smůla... :'-( kdyby něco tak jedna z možností je www.turbo-tec.cz ...
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 02.11.09  13:16

jarda.suchy: Já to neřžešil protože to auto pořád docela slušně jelo, jen jako v nouzovém režimu, jako kdyby to spadlo na 115 koní a akcelerace žádná.
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 02.11.09  13:15

Nicco: Mám 2,0 TDCi ale na rozdíl od většiny uživatelů Mondeí měním olej mezi 13 tis a 18 tis km... To turbo uvítá.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 02.11.09  13:01

Vzhledem k tomu, že turbo se někdy rozehřeje až do červena, tak bych to jako 180 st. neviděl...... A výfukové plyny mohou mít taky až 350 st. ( při regeneraci PDF si to auto zařídí samo ).
  • « 00 Reagovat !

foto Dong1

Dong1 02.11.09  12:26

Myslim ze tlak za turbem je max. nejakych 2,5 bar u dieselu a 1,5bar u benzinu a teplota nebude vic jak 180st.C (pred mezichladicem samozrejme)
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 02.11.09  11:58

.......tak ale prvních 107 tis. km je poměrně důležitých, ale na druhou stranu to vypadá, že se turbo jednorázově přehřálo , zadřelo a uhořelo ....A nebo se přidíralo už dlouho a teď umřelo definitivně. Ale to by možná bylo přece jen na chování motoru znát, kdyby se občas přidíralo....
    Viděl jsem někde v Brně na veletrhu firmu, která turba renovuje......
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 02.11.09  11:54

DIM: prasklou trubku mi kdysi na Sieře mechanik letoval mosazí, nebylo to přímo od turba, ale taková harmonika od EGR...
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 02.11.09  11:50

WinDiesel: :no: bohužel, mně se pokazí cokoli.... turbo je vyšlehané, včetně očesaných lopatek (neviděl jsem to, ani nemám náladu a nemám důvod kamarádovi nevěřit).
    Jako prase nejezdím, olej+filtry měním po cca 15-18tkm, nevím sice jak se jezdilo s autem prvních 107tkm, ale podle stavu při koupi nepředpokládám, že nějak drasticky, na jaře jsem u p. Walicy měnil vstřiky a najeté km odpovídaly skutečnosti.
    Kámoš v servisu mi říkal, že se mohl stát průser s mazáním turba - ucpaný kanálek...
    Jsem prostě smolař, brácha mi doporučil, že mám na to jít z druhé strany - koupit si auto statisticky nejméně spolehlivé a ujedu s ním x tisíc bezproblémových km....
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 02.11.09  11:27

Win to určitě ví lépe, ale já bych tady na lepení moc nesázel, vzhledem k vysokým teplotám a tlakům....Trubka se dá zavařit nebo zaletovat, ale to už dneska nikdo neumí..... :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.11.09  11:09

Windiesel: no a ta praskla trubka k turbu - da se to treba i na miste aspon zalepit nejakou paskou na dojeti - v pripade male praskliny?
    A nebo je tam takovy tlak, ze pomuze jen vymena.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 02.11.09  10:40

« Re: Elektronika.

Já na Convers + z klimatizace a větráků žádný údaj nemám, jen venkovní teplotu. Audio tam samozřejmě mám, to jo.....

Já se ptám proto, že už jsem o těchto problémech slyšel dříve a prodejce mi ale říkal, že to snad dělají jen systémy , které jsou kombinovány s key free otevíráním a navigací. Proto jsem ho nechtěl. A dnes mohu říct, že když už je startovací tlačítko, tak key free mi tam chybí. Přece jen musím vždy klíče v kapse najít , vytáhnout , otevřít.... a pak je zase schovávat do kapsy... V létě to bude ještě horší, protože to do kapsy nedám....

Zrovna tak je asi pro tento motor volit automat, protože já nevím, jak se vyhnout zhoupnutí při rozjezdu, když jdou z jedničky na dvojku a trochu i na trojku. Ať dělám co dělám, při pouštění spojky se nevyhnu napřed přibrždění motorem , které když chci kompenzovat plynem, tak zase auto vyrazí ostře dopředu. Třeba se to ale ještě rozhýbe, protože je to vyloženě problém v nízkých otáčkách.
  • « 00 Reagovat !

foto Nicco

Nicco 02.11.09  10:23

WinDiesel: Ty mas 2.2 nie? Mas vodou chladene turbo? Je to Garrett (Honeywell) alebo nieco ine? Mozno mas trvacnejsie loziska, alebo neviem co. Lebo dvojnasobna, mozno trojnasobna zivotnost uz ukazuje na inu konstrukciu.
  • « 00 Reagovat !

foto jurkoboss

jurkoboss 02.11.09  09:59

Mám Mondeo 2008, Key Free otváranie a štartovanie.

Namiesto SONY rádia je originál združený systém, v ktorom je navigácia, a aj ovládanie klimatizácie. Takže keď nefunguje toto zariadenie, tak nejde rádio, prehrávač MP3 a aj ovládanie klimatizácie a vykurovania, vetráky stoja, netočia sa. Vtedy na Ford Convers+ sú neaktívne riadky všetkých týchto údajov.

Cez zimu sa mi stalo aj to, že zariadenie fungovalo, ale Ford Convers+ zostalo čierne, akoby sa nezaplo. Tachometer a otáčkomer fungovali normálne, len stredný panel ostal čierny. Po reštarte to už fungovalo.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 02.11.09  09:46

.já pořád nerozumím tomu , že se vám ztratí ovládání klimatizace. Já mám klimatizaci zvlášť pod rádiem, taže by neměla mít s tím centrálním mozkem lidstva nic společného ! Nebo ne ?
  • 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 02.11.09  09:44

« Elektronika.

Jurkoboss, cja : Co máte za model ? Máte key free otevírání ?
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 02.11.09  09:02

oleowr1: Na Mondeech se turbo skutečně nekazí, vždyť já mám 213000 a absolutně ok, akorát mi rupla ta trubka (jako tobě). Já to řešil v Hale Praha a oni: " jo to je normální, trubku k turbu měníme 7x týdně, od 100000 do 160000 km jdou všechny. Další důležitá věc je olej. U VW se půožívá olej který není pro turba ideální, páč musí mazat vačkovou hřídel od které se pohánějí sdružené vstřikovače (PD).
    U Mondea budeš mít problém pouze tehdy, když nebudeš měnit olej a ještě musíš jezdit jak prase. Je to Tvůj případ ??? >:D
  • « 00 Reagovat !

foto jurkoboss

jurkoboss 02.11.09  08:46

Ahoj,

mne toto robilo tiež, ale len v zime a raz mi to zblblo v lete.
    Možno je to citlivé na teplotu. Raz dokonca mi nešlo auto ani naštartovať. Museli ma štartovať cez káble. Bol som s tým v servise, načítali nanovo software, upgradovali mi navigáciu a od vtedy pokoj.
    Uvidím túto zimu, či to bude robiť.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.11.09  06:30

« Convers+ (nebo minus?)

cja: se bojim, ze reknou pouze "zajedte, kdyz to zrovna dela, mi jinak nic nepozname a nevypinejte to...." :-(

Mam tak nejak vypozorovano, ze to udela pri prepnuti svetel, zapnuti blinkru, atd. Pokles napeti....... ? Ted byl tak mesic klid a nastesti se to vzdy chytne po restartu.

Tak dej vedet, pokud budes moudrejsi.
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 01.11.09  21:07

WinDiesel: kéž bys měl pravdu, mechanici, co na to koukali nerozeznali focus od mondea, takže jsem to nebral jako konečnou diagnózu, mám to v servisu u známého, v pátek neměli čas, ale zítra se na to kouknou. První reakce byla "...na mondeu se turba skoro nekazí, ale rekord u Octávky II co jsem na vlastní oči viděl byl 38000km..." :-) Pokud bude turbo kaput, tak to posílá někam na repasi...
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 01.11.09  20:34

« Re: Denní svícení

Nic se nemusí stříhat, jen napojit. Celý blok spínačů světel jde vyndat otevřeným šuplíkem pod nimi. Místa je tam dost. Je to práce tak na 30min. Relé musí být rozpínací. :-)

Funguje to tak, že když zapneš zapalování, tak se rozsvítí mlhovky a zhasnou, když se zapnou obrysová. Automatické rozsvědcení taky funguje, když se zapnou světla, mlhovky zhasnou. Problém je trochu při automatickém vypínání světel, kdy zhasnou tlumená, ale na tak 10sec zůstanou rozsvícená ještě obrysová světla a mlhovky se nerozsvítí ale po těch 10sec je to v pohodě. Klasická funkce mlhovek je zachována.
  • « 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 01.11.09  19:14

Zdarec, jak jsi to tam dostal? Bylo nutné střihat vedení? Koupím nějaké relé, zatím ale uvažuju buď nad těma mlhovkama nebo potkávačkama, taky bych chtěl snížit výkon svícení. Proud bych chtěl využít, který vede k rádiu, abych nestartoval se světly, popřípadě nějaký aktivní až při nastartovaném motoru. Tož pak dej vědět, co na to policie:-)
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 01.11.09  18:31

Hooonza: a co s tím, když mám automat??
    DIM: ACC mám, mohu vyfotit, ale raději bych tempomat bez adaptivity, nějak mi nejde pod nos , že to za mě brzdí, dobře to jde využít na dálnici venku, ale na D1 to stále brzdí, teď konečně se mi podařilo otevřít ten tvůj odkaz - je to ACC v pohotovostním režim

Ke: dnes při návratu z Rakous - taky mi chyběly řádky na displayi, zmizela navi, rádio šlo zapnout jenom jako při stojícín autě, přestalo topit nešla ovládat klima, zima v autě, nic moc , vypnul jsem několikrát motor - nic. Až potom co jsem to pro zimu odstavil a šel na jídlo , tak po asi 45 minutách se to chytlo, mám najeto 7t km, zítra jedu do servisu.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 01.11.09  12:10

Ahoj, tady je návod. [odkaz] Stačí jedno rozpínací relé a funguje to perfektně. Dokonce se dá použít i funkce automatického rozsvěcování světel. Ten konektor je od hlavního ovládání světel a mlhovek.
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 31.10.09  08:52

DIM: konstatování že turbo je kaput je předčasné. Mechanici neměli recht. Je to hadice, rupají kolem 150 tkm pravidelně. Mě rupla taky - syčení když se to přišlápne a výkon jako když máš atmo.
    Trochu mne akorát mate zvýšení volnoběhu. Jinak ale s ruplou hadičí turba to skutečně hodně kouří.
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 31.10.09  08:51

oleowr1: Mechanici neměli recht. Je to hadice, rupají kolem 150 tkm pravidelně. Mě rupla taky - syčení když se to přišlápne a výkon jako když máš atmo.
    Trochu mne akorát mate zvýšení volnoběhu. Jinak ale s ruplou hadičí turba to skutečně hodně kouří.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.10.09  17:24

To může. Jakmile začne spontánně zrychlovat, tak to znamená, že jede na volej. V takovym případě musíš při zařazený rychlosti šlápnout na brzdu a motor udusit, protože odstavení přísunu paliva už k vypnutí nemusí stačit. Průser je to u automatických převodovek, tam se motor udusit nedá...
  • « 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 30.10.09  16:06

Kutil: zrovna včera jsem se chtěl dostat do přepínače světel, ale nakonec jsem to vzdal, abych něco nepoškodil, ale mělo by to jít a do spínací skřínky možná ani nebudeš muset chodit. Schéma nemám ani na své auto, ale zkoušečka by měla stačit. Pak dej vědět, co to je za relé, jestli jen nějaké obyč a kolik cca stojí. Pošli mi to zrovna s tím návodem, díky >:D Akorát nejspíš bude nutnost stávající vedení střihnout a buď pájet nebo na konektory! Tak ať se zadaří, já nebudu mít teď o víkendu čas.
  • « 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 30.10.09  15:59

Buď rád, že se to podařilo vypnout. Pokud motor jede na olej, může se klidně roztrhat!!!
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 30.10.09  09:22

Tak to nikomu nepřeju, držím palce. Jen mi nějak nejde do hlavy to syčení, to by ukazovalo na nějakou díru v něčem tlakovém.... Turbo, pokud by se kouslo, tak by se netočilo, ale proč sykot ? Že by výfukové plyny , které by se rozrážely v turbu o hrany zadřeného rotoru ?

Jaký to je vlastně typ a rok výroby ??

Ve kterém servisu to máš ??
  • 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 30.10.09  01:14

« Odtahovka - turbo kaput....

Taky bych rád přemýšlel o denním svícení.... Dneska mi na dálnici mezi Lipt.Mikulášem a Popradem najednou klesl výkon, při sešlápnutí plynu se ozýval sykot jako z prasklého parního stroje. Zastavil jsem na odpočivadle, při volnoběhu zvuk normální, při přidání sykot. Hadice O.K. s přivolanými mechaniky jsme se shodli, že je to turbo. Olej byl v pořádku, motor nekouřil, otočil jsem to a jel pomalu zpátky směrem domů, ženu s dětmi jsem posadil v Mikuláši na Košičan a myslel jsem si bláhově, že dojedu domů pomalu po vlastní ose. Asi po 20km kouř, zvyšující se volnoběh na 2000-2500ot/min, okamžitě jsem to vypnul, zastavil a stopnul auto, které mě dotáhlo do Ružomberku k pumpě, odtamtud odtahovkou hurá domů 150km za 200EUR... Auto jsem nechal před servisem, jsem zvědav co mi ráno řeknou. Doufám, že to tentokrát bude jenom turbo... dožilo se 161tkm. :no: :no:
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…