FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
DIM 19.11.09 10:02
« Re: Drnčení závěsu pásu
Já vím, že posed a výhled je z takových aut lepší, ale to je pro mě tak nějak vše. Nevidím žádný rozumný důvod, proč s sebou tahat zbytečné kilogramy železa a jiných materiálů potřebných pro vyšší karoserii, proč tím vším zatěžovat podvozek , proč vyhřívat a klimatizovat mnohem více vzduchu, proč mít vysoký aerodynamický odpor, proč se kolíbat na vyšší palubě více než blíže nad "hladinou", proč riskovat , že budu venku platit nějaké mýtné na dovolené a nebo mě někam vůbec nepustí, proč si mám brát žebřík když budu dávat kola na střechu při cestě na Vysočinu, protože relativně malý kufr už budu mít plný :-) Jediné , co může vyrovnat ta negativa je ten krásný pocit, jak při jízdě seru všechny ty zelené ekology......:-) -
superkutil 19.11.09 09:43
ke: asi nejsi sám. Nejen v Evropě se rozjíždí vlna zákazů vjezdu velkých 4x4 do měst nebo placení vysokého poplatku za vjezd. Mají s velkými, těžkými a neekologickými vozy problém a tak je chtějí vytlačit.
U GLK je hezké, že např proti GL nevypadá velký a je srovnácán s Ford Kuga, ale přitom je uvnitř mnohem prostornější a příjemnější. Na to jak je to zvenku ošklivé auto, tak je uvnitř super a ten automat je fakt jedna báseň. Ale ta 320CDI je už hodně moc. Klidně bych bral 220CDI 4x4 s ručním řazením, ale i tak je cena někde na 800tis bez DPH a s Foresterem jsem někde na 600tis. bez DPH. -
"-- skrytý --" 19.11.09 06:49
WD: na auta mestskych kovboju mam proste svuj nazor. Ale pokud resis kompromisy kvuli rose na trave pred chalupou..... Po 2- hodinovem litani na krosce v piskarne si na okruh vezmu vzteklou silnici na slickach, ty tohle resis cestovnim endurem. Tak at to jezdi, at to prejede parez, ale v zatackach se to moc nenaklani ;-) . Toho motoru je skoda. Howgh. -
WinDiesel 18.11.09 21:07
superkutil: typ? GLK... :-) verze 220 CDI zadohrab je docela za dobré peníze ale hlavně se dá koupit i s 4x4 a 7st automatem, taky za relativně dobré peníze. A ten jejich automat... Prostě dobrý, hodně dobrý.
A servis má být zdarma, tak jsem zvědav, jaká je v tom kulišárna... :-| -
WinDiesel 18.11.09 21:01
ke: ty tady s námi nejsi moc dlouho, viď??? Jinak bys věděl že nejsem takovej typ týpka :-) A kdyby jsi se zajímal o GLK, tak by jsi zjistil, že máš 2 možnosti - off road paket a sport paket. A můžu Tě ubezpečit že to nevypadá nijak agresivně a je to velmi, velmi decentní paket z fabriky, není to ani tuzing, a už vůbec si GLK nekupují Tebou popsané týpky. -
superkutil 18.11.09 18:19
Hm, teď jsem byl na chalupě v Jizerských horách a i bez sněhu jsem se s předohrabem po louce nemohl vyhrabat na silnici. Taky potřebuju výměnu za 4x4. Ale na MB finančně nedosáhnu. Takže hledám něco jiného, asi Forester. Nemáte nějaký tip? :-) -
cja 18.11.09 16:43
DIM: itinerář na jedna, ale není to ,bohužel, TAVERNA(to je o kousek vedle :-)), ale Táferna, jinak to není tak dlouho co jsi tady byl??
No to Sněžné bych vynechal, pokud se jede na kole, je to trochu, na mě, do kopce,... před 20 kily to bylo v poho, ale teď už jenom rodinné vyjížďky a tak ... , takže pokud bys měl cestu a kolo nebo běžky by se vešly, tak dej vědět, třeba to ještě vydržíme. >:D -
WinDiesel 18.11.09 09:10
sybokcz: těch pár rozdílů:
CDI 200 - 1800 bar vstřikovacího tlaku a aktuátorové vstřikovače
CDI 220 - 1800 bar vstřikovacího tlaku a piezovstřikovače
CDI 250 - 2000 bar vstřikovacího tlaku a piezovstřikovače
Myslém že biturbo má i 220 CDI, ostatně biturbo mají i všechny verze Sprinteru s tímto motorem (postaveno na bázi CDI 200) -
superkutil 17.11.09 16:03
WinDiesel: Dej vědět, jaké je GLK. Dnes mě zase zradilo Mondeo, pro změnu přestalo fungovat ovládání okna u spolujezdce a obou zadních oken. U řidiče fungovalo. Po ujetí cca 60km a otevření dveří zase začalo fungovat. Ale kdy to zase selže? Jak je něco nespolehlivé, je to na prd. -
WinDiesel 16.11.09 17:09
Kuti: Mě náhodou drnčí volič k autorádiu vlevo pod volantem. Mé Mondeo 2,0 TDCi bylo mé první zcela nedrnčící vozidlo a kufr jde také zavírat i když stojí nakřivo. Něco je s tím Tvým autem špatně a nebude to jen řidič...
Jinak jsem neodolal a GLK je již objednáno... Doufám že nebudu z diskuzí zde vykopnut a zatracen. -
DIM 16.11.09 13:52
« Re: Mitsubishi 2,2 ?
Najel jsem 170 tisíc ve 2,2 a před tím asi 80 tis v 2,0. Teď
2 300 km v nejnovější 2,2. Všechno Combi. Nejel jsem nikdy v C5, ale tuším, že je to měkké, viděl jsem Luis de Funese. Nevím, ale především příčné nerovnosti a hrany dilatací a pod. jsou hodně znát. Kontroloval jsem ten kó, mám tam opravdu Q4BA !!! Asi nějaká závodní verze :-) -
cja 16.11.09 13:27
« Re: Mitsubishi 2,2 ?
Já mám kod QXBA
Dime tys najel v Mondu 170t ?
Kastle se mi zdá u nového auta daleko tužší, a musí být tuží už z principu, že je nová. Staré auto ač podvozek tvrdý, tak kastle se kroutila, parkování v kopcích - ne že bych auto nezavřel, ale bylo vidět jak víko kufru jde troch jinudy. U nového Mondea toto neznám... že by lehčí motor Dime ? Jinak auto díky předchozímu tvrdému podvozku je teď jak C5 a teď na zimních 17 jak C5 s Hydro.
Je to pořád velmi subjektivní věc (vnímání tvrdosti podvozku)

Kutil: no jo, ale to máš holý auto, a u MB dáš za slušně vybavené auto fakt hodně, oni mají politiku příplatků zvládnutou velmi dobře,
Na Subaru mi vadily dvě věci - douhé čekání a úrovně výbav s divnou strukturou individualizace.
Na druhou stranu za Medvěda při prodeji dostaneš více než za Subaru. A navíc u MB servis zdarma na x let, což ti taky pomůže zohlednit ten rozdíl v pořizovací ceně,... ale bolí ty příplatky.
4x4 by se mi taky líbilo, ale jeho potřeba 3x do roka mě usměrnila - používám raději dobré zimní pneu a když to nejde, tak holt řetězy. Ale to záleží na každém pro co se rozhodne. Tečka.