FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto Cico

Čičo 09.12.09  20:05

« Re: Autonavigace

Tak ono príjem na pohybujúcu sa anténu by asi nebol bohvieaký u žiadnej značky...
  • « 00 Reagovat !

foto Cico

Čičo 09.12.09  20:03

« Re: SPDS

Nové Oktávky to tak nemajú! Majú v hmlovke 2 paraboly s dvoma žiarovkami.
  • « 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 09.12.09  20:01

« Re: Hlučný posilovač řízení.

DIM: to nevím, asi posilovač nemám...??? :-)
  • « 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 09.12.09  20:00

Moik: Mlhovky mám taky na způsob alá kutil a policajti už mně dvakrát viděli, nezastavili a potřetí zastavili a bylo to za dvěstě, ale ne za mlhovky, nýbrž pás. Takže zatím je to v pohodě, oktávka má taky denní svícení v mlhovkách, ale má to řešené přes dvě paraboly. O žárovkách do mlhovek jsem uvažoval o těchto
    [odkaz]
    ale ta cena....

Jinak teď mi odešla potkávačka H7 a našel jsem nějaké modré
    [odkaz]
    ale prý svítí bíle. Je to vůbec homologované?
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 09.12.09  19:22

Pánové vy máte čas za jízdy koukat na TV, vás vozí řidič?. TV by mě zajímala v zácpě(nebo když mám ...), ale za jízdy??? A neřešte drobnosti - vestavná navi má své kouzlo - kdyby uměla ještě navíc česky , tak by byla dokonalá. To, že si doma udělám itinerář a aktualizace... u přenosných - měl jsem přenosnou a vestavba je zkrátka lepší(bohužel dražší) volba.

A řešit cenu halogenu v kontru k ceně výbojky - při ceně auta a celkové svítivosti výbojek - není to nesmysl? Na Mondeu 2005 Tit X najeto 150t a svítí jak nové, nevidím důvod tam něco bastlit.
    Teď na novém Mondeu, bixenon a opět není důvod něco dávat, věřím, že to bude svítit stejně dlouho a snižování svítivosti výbojky si myslím bude velmi malé - osobní zkušenost. Spíš si člověk zvykne a pak se mu zdá, že to nesvítí.

Moik: na nula mám denní svícení, kdy jsou podsvíceny jenom některé prvky, potom parkovačky, potom svícení, kdy lze pustit dálková světla a podsvíceno vše - lze regulovat intenzitu, a poslední poloha AUTO - svítí dle světelných podmínek - nepoužívám. Máš xenony nebo natáčecí adaptivní světla?
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 09.12.09  14:31

Moik: Já jenom přišel na geniální jednoduché řešení, kdy jsem na spínač světel připojil jedno relé a s jeho pomocí používám mlhovky jako SPDS i jako mlhovky. Policajtům jsem vysvětlil, že jde o homologovanou verzi mlhovek kombinovaných se SPDS. Oni jen zkontrolovali, že se rozsvěcí společně se zapnutím zapalování a nesvítí nic jiného a byli spokojení. Mají to tak nové Oktávky. Ale na STK to asi raději odpojím. ;-)

Pořád lepší měnit halogenky než xenony. Přepínač mám na poloze "auto" a funguje to skvěle.
  • 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 09.12.09  14:10

« Hlučný posilovač řízení.

Někde jsem zachytil, že si u C-Maxů nebo kde stěžovali na hlučný posilovač řízení. Jaký hluk to mělo vydávat, nevíte někdo ??
  • 00 Reagovat !

foto Moik

Moik 09.12.09  13:20

« SPDS

Mám na Mondeu 08 aktivované ty SPDS, ale funguje to opravdu divně, vlastně pořád svítí, když mám světla na 0, tak si je musím zapínat, když se setmí a když na auto, tak zase svítí pořád i palubka jakoby byla noc.

Kutile: ty máš na Mondeu mlhovky coby SPDS? A svítí ti tam ty žárovky mlhovek nebo nějaké přidané? A co policajti, nějaká zkušenosti?
  • « 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 08.12.09  20:25

Taky bych bral raděj to forďácké pro lepší vzhled ve vozidle, ale tento model [odkaz] má rds a taky digitvtuner a anténa je v ceně. Záleží však jak bude fungovat tv za jízdy. Zatím je to úvaha a za rok to bude stát pár kaček.
  • « 00 Reagovat !

foto Moik

Moik 08.12.09  19:40

Dime, za 7000Kč si dneska pořídíš značkový notebook 10" který je rozhodně lépe provedený, než toto. A značky těch rádií jsou jen samolepky, to je asi jasné, typů bude jen pár. Proto navrhuju počkat, až to bude stát pod 5000, bude to cena k uvažování...

edit: to rádio Sony bych od tebe zvažoval :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Cico

Čičo 08.12.09  16:55

Tak ono príjem na pohybujúcu sa anténu by asi nebol bohvieaký u žiadnej značky...
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 08.12.09  14:02

[odkaz]

Ten EONON na mě působí lépe.....ale neviděl jsem ani jeden. Spíše mě zarazilo, že tam už předem v návštěvní knize varují před tím, že rádio není tady to hlavní a že tedy nehraje nic moc a že je potřeba mít alespoň aktivní anténu atd. Taky že za rychlosti větší než 20 km/h už není TV použitelná, pokud si člověk nepořídí nějaký duální systém antén..... Tak pokud je to univerzální upozornění pro všechny, tak jsem zase trochu polevil :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Moik

Moik 08.12.09  13:18

www.auknet.cz
    Je to možno vidět v Budějicích, tady jsem vybíral já.

Nekoupil jsem to havně proto, že TV, kameru a DVD nepotřebuju, nebylo to hezky provedený - jako grafika a UI celkově a hlavně proto, že IMO neumí na convers+ kreslit křižovatky, což po zkušenosti na minulém autě považuju za největší výhodu vestavěných navigací.

Na youtube se dá zahlídnout, že to umí psát na convers+ názvy rádiových stanic, aspoň, ale asi jen některé modely.
  • « 00 Reagovat !

foto Moik

Moik 08.12.09  13:17

zase
  • « 00 Reagovat !

foto Moik

Moik 08.12.09  13:13

2x
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 08.12.09  11:29

[odkaz]

Akorát že staré rádio je v podstatě neprodejné. Nové stojí u dealera 25 tis kč ( Sony MP3, 6xCD...) !!!! :-)
  • « 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 07.12.09  21:21

Dim: tak si ho konečně pořiď a dáš vědět ;-) Který model Tě zajímá?
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 07.12.09  11:08

impaler: Hm, myslím, že u TomTom je vidět ten náskok ve vývoji. Garmin má sice výhodu, že má celoživotní záruku, turistickou TOPO mapu, výborné HW provedení a bohaté grafické provedení, ale TomTom nemá HW také špatný a hlavně je uživatelsky mnohem lépe provedený. Navíc má MapShare, IQ routes, pravidelné aktualizace 4x ročně (ty jsou ale placené 9,95 €/čtvrtletí. Ale vše je dostupné na hlavní obrazovce, není třeba nikam klikat.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 07.12.09  10:00

.....a najděte už konečně někoho, kdo má toho EONONA !!!! :-) Mě to láká pořád více ......
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 07.12.09  09:59

MIO signál ztratí a pak jej zase objeví, a plynule naviguje dál.....

USB vstup mám a to je fakt dobrá věc. Už žádné cédéčka všude v každé skříňce. A můžu mít s sebou plno různé muziky, i takové, které bych normálně na CD nevypaloval....
  • « 00 Reagovat !

foto impaler

impaler 07.12.09  09:10

Ja myslim, ze se spis ukazuje, ze TomTom je skvela vec. :-) Protoze ja tohle opravdu neresim uz od roku 2005, i ty uvadis, ze TT to proste umi.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 06.12.09  22:25

Tak to nechápu. No nic, ukazuje se, že propojení vestavěné navigace s rychloměrem auta je skvělá věc. :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto Dong1

Dong1 06.12.09  21:17

Fakt, vyzkouseno v rakouskych a "hrvatskych" tunelech, dokonce navigace dorazila na konec tunelu o dost pozdeji, pac tam bylo zvyseni povolene rychlosti a ja pak jel rychleji...a byla to taky 2010, ale tusim ze .1
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 06.12.09  17:47

Dong1: To je divný, byl jsem s CN 2010.20 v Norimberku a tam jsem stál na červenou pod železničním viaduktem no a než padla zelená, tak navigace nahlásila ztrátu signálu a já neviděl na mapu. Tak jsem odmáčkl OK a navigace mě poslala do špatné ulice, protože navigace snad po obnovení signálu začala trasu znovu vypočítávat a já nevěděl, kam jet.
  • « 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 06.12.09  13:03

Kutil:
    Ano, je to tam i na volant, celé jsem to nečetl, nejvíc mě ale zarazilo to rds, to už je dnes samozřejmost a u tak drahého rádia bych to očekával. Jenže ani ty dražší s podporou windows to nemají uvedené. Ty levnější čínské to mají všechny, zase není možnost ovládání pod volantem :no: :yes:

Mptrojku nepoužívám, zklamal mě ten zvuk, rozsah a volume, takže jen cd a pohodlně se ovládá. Taky bych ho ale klidně oželel, pokud by byla možnost usb nebo karty, ale bez ztráty kvality.
  • « 00 Reagovat !

foto Dong1

Dong1 05.12.09  21:10

kutil: garmin hlasi v tunelu hlasku jen s ceskymi mapami (Atlas Czech). S evropskymi (City navigator Europe) pokracoval dal nemennou rychlosti jako ten tomtom.
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 05.12.09  20:59

« Re: je to OK ?

kočkovitá šelma: bude to nejspíše nastavení vedoucí paradoxně k chlazení motoru ale teplý vzduch se vede do kabiny aby bylo rychleji dosaženo zahřátí posádky... Tak to vidím já. Zduř.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 05.12.09  20:21

štíreček1: s tím ovládáním MP3 mám stejný problém, ale mám univerzální držák a tak MP3 strkám do držáku. Ale samozřejmě ovládání z rádia by bylo lepší. Je škoda, že USB a čtečka SDHC není už standard. CD bych výměnou klidně oželel.

U popisu toho Eonu je přímo uvedeno: Nechybí ani možnost připojení originálního ovládání na volantu.

• « 00 Reagovat !

foto cja

cja 05.12.09  20:07

co na to říct? studený to asi bude, ale na planetě Ford je všechno možný, měl jsem předchozí model 2x a tohohle jsem si nikdy nevšiml, víc říci neumím -... u nového modelu, by mě nic už nepřekvapilo
  • « 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 05.12.09  19:58

Zkoušel jsem mp3 přes aux, ale zvuk nic moc, cd mp3 mi to nebere. Navíc třeba mptrojka přes ten aux se musí ovládat ručně, třeba posun na další skladbu.
    Jinak rádio se mi líbí tohle [odkaz]
    ale nemá rds a to je dost takový nedostatek, zvlášť když cena je dost vysoká. V ceně není ani tv anténa. Výhoda by byla, že by to do auta pěkně zapadlo a bylo by to jako origoš. To ještě nevím, jestli by to fungovalo s ovládáním pod volantem...???
  • « 00 Reagovat !

foto panther

panther 05.12.09  17:13

r.v. 2007 TDCi ,ale předposlední typ. Jak ale dochlazovat po dvou km je to studený!
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 05.12.09  16:06

co máš za model Mondea? u nového bych se tomu nedivil, ale bude to asi nějaké dochlazování
  • « 00 Reagovat !

foto panther

panther 05.12.09  12:09

??? nikdo neví?
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 05.12.09  12:02

Štve mě, že to Ford Sony sice žere MP3, ale má jen AUX vstup a nemá ani USB ani čtečku SDHC karet. Ty MP3 CD už se dnes nepoužívají a mají malou kapacitu. Tak používám MP3 na SDHC kartě v navigaci s FM modulátorem, ale zvuk není nejlepší (problém naladit frskvenci, kde by nebyla žádná stanice). Teď mě napadlo, že bych mohl propojit navigaci a AUX a bylo by to lepší.

Taky jsem zjistil docela velký problém přenosných navigací a to je to, že neumí navigovat v tunelu. Zabudované umí sledovat rychlost vozu a někeré i změnu pohybu z natočení volantu. TomTom při ztrátě signálu pokračuje dál nezměněnou rychlostí a sleduje trasu. Garmin při ztrátě signálu vyhodí hlášku přes celou obrazovku a mapa je v háji. A tunelů stále přibývá. ;-\

DIM: S tím Eonem a Convers bych byl skeptický, standart CAN bus je ještě hodně nedokonalý. Dej vědět, jak jsi dopadl.
  • 00 Reagovat !

foto panther

panther 05.12.09  09:51

« je to OK ?

Je normální že po ujetí jen cca 2 km zastavím a točí se ventilátor u chladiče. Než jsem otevřel vrata u garáže tak to přestalo.
  • « 00 Reagovat !

foto RADEK1

RADEK1 04.12.09  18:21

Když jste v tom inzerování . Nechtěl by někdo na jaře mé mondo 2005 . 2,2 tdci ? při prodeji bude mít najeto cca 150 tis.
  • « 00 Reagovat !

foto Dong1

Dong1 04.12.09  18:16

Tak to mi sedet nebude, ja mam jeste predfaceliftovany model, takze radio hranate...ja chtel puvodne taky to Sony, ale oni tam meli skladovku se slusnou slevou, s CD6000 a bez cekani, tak sem si rekl ze du do toho :-)
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 04.12.09  13:16

....a nebo i když se porouchá, tak pořád vypadá , jako že jede !!! Geniální :-)

Mě to MP3 žere, má to i USB a bluethoot.....Do novějšího Focuse je to myslím stejné.

Nicméně je to zatím samozřejmě předčasné, ale čím dál tím víc fakt uvažuju o tom eononovi s canbusem..... Jen by mě zajímalo, jestli bude schopen taky generovat údaje na Ford Convers +.
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 04.12.09  12:27

DIM: jo ten reklamní slogan si pamatuji velmi dobře !!! >:D A je pravdivý !!! A když auto stojí tak se nemůže porouchat, taky pravda !!! >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Dong1

Dong1 04.12.09  12:22

dim: ja bych ho mozna bral, ale mam Fikuse, tak nevim esli to pasne...uz me to jejich CD6000 co mi tam dali, docela stve, dyt to nezere ani mp3 :-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…