FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto Jozef0351

Jozef0351 13.02.07  11:57

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nové motory pro

Vodík sa musí vyrábať v jadrovej elektrárni :?: :?: :?:
    Niekde som čítal že niekto vyrobil prototyp vodíkovej čerpacej stanice ktorá môže byť v garáži. Samozrejme že zatiaľ je cena akéhokoľvek alternatívneho pohonu vysoká, niekedy až astronomicky, ale niečo nové bude musieť čochvíľa prísť.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.02.07  11:10

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nové motory pro Nové

S tím vodíkem je to víceméně ironie. Právě proto, že kdyby chtěli zítra začít všichni jezdit na vodík, potřebovala by ČR na jeho výrobu snad 20 temelínů !!! :-) A taky by byly věčně mokré cesty, za mrazu v podstatě neustále udržovaná ledová plocha ...... Ale odpadly by vstřiky, čerpadla, filry, válce.....standové...
  • « 00 Reagovat !

foto lordmystic

lordmystic 13.02.07  10:57

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nové motory pro Nové Mon

DIM: S tim vodíkem si spousty lidí myslí, že je to ekologické. Ale když pominu děsně drahý auta, minimální hustotu čerpaček na vodík, tak i vlastní výroba paliva vodíku pro auta znečistí živ. prostředí mnohem víc, než kolik znečistí spalování klasických paliv v autech. Tady to bude ještě dlouhá cesta...
  • « 00 Reagovat !

foto

13.02.07  09:54

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nové motory pro Nové Mondeo

......... to je už bez standy, to céčko ?? :-)
    Já si asi koupím něco na vodík .-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.02.07  22:54

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nové motory pro Nové Mondeo

A pro mne také ne, půjdu zpátky do benzínu. Nafta patří do kamen.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.02.07  22:07

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nové motory pro Nové Mondeo

Dim:
    pro mne také ne, uvažuji o novém Céčku kombi 2,2CDI s Delphi systémem vstřikování. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.02.07  22:01

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nové motory pro Nové Mondeo

hil:
    jo, schovávej si je, můžou se do foroty hodit... Samozřejmě budou také opravitelné.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.02.07  21:58

« Opravy

Lord of Mystic:
    viděl bych to na střední opravu a ta práce je již započítána (předpoklad).
    Hlavně se do toho nežeň po hlavě, ať si to pořádně vyzkouší.
    Ale mám pro Tebe návrh. Asi bych dokázal sehnat nové vstřikovače za cenu středně drahé opravy. Máš zájem?
  • « 00 Reagovat !

foto hil

hil 12.02.07  19:21

« Re: Re: Re: Re: Re: Nové motory pro Nové Mondeo

Petr T: Dobrá zpráva. Předpokládám, že to platí i pro dříve vyrobené...
    Mám tu v krabičkách po výměně 4 ks z Transita 2,0 TDCi.
    2 prý byly KO a 2 doporučená výměna...
  • « 00 Reagovat !

foto

12.02.07  18:28

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nové motory pro Nové Mondeo

Tak to už asi nebude pro mě, ty nové motory......teda to už jsem sice říkal před rokem a půl taky.... ale novou rubriku tohoto typu už zakládat nechci :-)
  • « 00 Reagovat !

foto lordmystic

lordmystic 12.02.07  17:13

« Re: Re: Re: Re: Re: Nové motory pro Nové Mondeo

Petr T.: Tak na tuhle informaci jsem čekal jak na smilován - doufám že je to již reálný termín. Co myslíš, kolik si vezmou navíc za práci - kolik to tedy bude stát celkem při opravě menší a větší závady?
    Jinak při velkém průtoku nafty mi to padá do nouzového režimu, čerpadlo asi neprotalčí dost paliva přidřeným vstřikem. To bude menší nebo větší oprava, co myslíš? Jinak předem díky za info.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.02.07  16:37

« Re: Re: Re: Re: Nové motory pro Nové Mondeo

hil:
    Od 15.3.2007 jsou vstřiky opravitelné. :shock:
    Cena koncový zákazník je odhadována:
    1/ střední generálka bez výměny trysky cca 2900 Kč
    2/ velká generálka s výměnou trysky cca 4500 Kč
    Jako první servisy se do toho pustí na Kladně a na Praze 7.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.02.07  16:33

« Moje doporučení

Dr. Ej:
    Bondeo se bude zavádět s motory 1,8TDCi 74kW, 1,8TDCi 92kW a 2,0TDCi 103kW. Později přijdou ostatní motory, co jsem jmenoval.
    Doporučuji 1,8TDCi s 92kW. Je to víc než mělo staré Mondeo 2,0TDCi 85kW a přitom by mohlo (i na Slovensku?) spadnout do kategorie nižšího povinného ručení.
    Vstřikování Delphi, u Focusu dost bezporuchové (tento motor se používal a používá ve Focusu) bylo nahrazeno Siemensem, který je piezo a ještě odolnější.
    Na druhou stranu, 2,0TDCi je také Siemens, takže rozhodne asi cena (1,8TDCi bude o dost levnější).
    Zdravím :D
  • « 00 Reagovat !

foto hil

hil 12.02.07  16:07

« Re: Re: Re: Nové motory pro Nové Mondeo

To Lord Mystic: Nojo, ale potom taky platíš případně 6 vstříků.... :-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.02.07  15:23

« Prubezne hlaseni

Hi,
    dnes jsem odvezl auto na vymenu vstriku. Od doby nahlaseni (pocatek 12/06) jsem ujel cca 5k, nyni mam skoro 90k. V ramci zaruky mi vymeni 4 vstriky a vycisti palivovy system vcetne nadrze.
    Dnes jsem vsak provedl zasadni reseni situace: Poridil jsem si ST220 kombi (cerna, sluzebni) a sve, ktere bude opravene za 4 dny, davam kolegovi, ktery mel predtim FF 1.6 benzin.
    I have to say you good bye, 2.2TDCi:-(
    Od priste jiz v mem podpisu budou pismena ST...
  • « 00 Reagovat !

foto

12.02.07  11:07

« Re: Re: Zpřevodování.

Tak jsem se vrátil z Rakouska, s lyžemi a plným autem spotřeba dle PP 5,6 l , jízda víceméně jenom podle předpisů....... A jelo jako nové :-) Mimochodem, jak může být , Hile, průběh rychlosti a otáček při STEJNÉM převodovém stupni NELINEÁRNÍ ??????????? Každých deset kilometrů přibude jiný počet otáček !!?? Prokluzuje Ti asi spojka :-)
  • « 00 Reagovat !

foto lordmystic

lordmystic 12.02.07  07:35

« Re: Re: Nové motory pro Nové Mondeo

No možná bych dnes při výběru nového auta s dieslem počítal i válce. Takové šestiválce jsou svou kultivovaností, spolehlivostí a parádním průběhem krouťáku velice zajímavá volba. Pokud bych měl tedy trochu kaček navíc, asi bych kupoval už jedině šestiválec...
  • « 00 Reagovat !

foto

11.02.07  18:32

« Re: Re: Re: Nové motory pro Nové Mondeo

No predpokladám, že technika pokročila od čias jedinečného TDI. Napríklad práve spomínaný (a mnou vyradený) 2,7l motor je vraj vynikajúci, ale to už je cena ktorú pri Mondeu považujem za neprimeranú. Keď si budem kupovať Jaga, tak o inom asi ani nebudem uvažovať :)
  • « 00 Reagovat !

foto Jozef0351

Jozef0351 11.02.07  14:01

« Re: Re: Nové motory pro Nové Mondeo

Tichý a bezporuchový diesel ? >:D
    Vzhľadom na "spoľahlivosť" TDCI asi ani sám Ford nevie ako to bude so spoľahlivosťou nových motorov.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.02.07  13:06

« Re: Nové motory pro Nové Mondeo

2 Petr T.: Chcem tiché pohodové auto na dlhé cesty, nové Mondeo je vážny kandidát, ale predpokladám, že rozhodujúci pre tú pohodu bude práve motor. Z viacerých Tvojich príspevkov mám pocit člvoeka, ktorý sa vyzná, poradíš mi prosím, ktorý z dieselov zvoliť? Moje kritériá - vylúčime 1,6 a 2,7 a z tých ostatných ma zaujíma ktorý je najkultivovanejší a s najmenším predpokladom k poruchám.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…