FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
« Re: Re: cena poklic
Jo, poklice jsou fakt drahé, na manžilčinu Fábii jsem raději koupil elektrony, než bych za ukradené poklice vysolil snad 3 tisíce. Na zimní plecháče jsme pakmkoupil nějaké noname, ale vím, že konkrétně na tu Fábii to byl docela problém, ne všechny se tam vešly.
Mám na Mondeu originál Ford poklice, mám je jenom na zimních, a konkrétně ta jedna byla po trefení jedné pěkné díry na cestě rozbitá, ale držela ještě asi dva roky...až teď je ji někde konec. čest její památce. -
impaler 14.02.07 09:29
« Re: cena poklic
No jo, však nejsem pyšný, jak dobře jsem koupil. :'-(
Měl jsem před rokem velmi dobrou cenu na zimní sadu disků a pneu, samozřejmě bez poklic. Než jsem se vzpamatoval, už jsem platil. Navíc pak jsem vztekle chodil po supermarketech a hledal šestnáctky, kolik jako stojí, nikde nic. Do 15 palců max, takže bych si stejně nepomoh. Upozorňuju, že malé mototechny a vůbec hodně věcí, jak jsme zvyklí, tady nejsou. Nebo je neumím hledat. Např. nejsem schopen koupit stěrače Valeo ani na webu, vidím už kvůli tomu rudě, protože snad jednou za měsíc kupuju furt něco levného (šmejd Nordauto 10 eur) nebo drahého (Bosch klasika 15 eur za jeden) a nic nestírá pořádně. Origo aero Ford kdysi taky nic moc, proto teď zkouším jiné. A nebo půjdu reklamovat ramena/pružiny, ale co mi řeknou, to teda nevím. Záruka je do léta, tak to možná zkusím. -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nové motory
Ne, vodík se nevyrábí v JE , ale jeho výroba je energeticky velmi náročná, a to bude potřebovat nějakou další jinou energii..... Čerpací stanice ?? Vodík musí být pořád pod obrovským tlakem a nízkou teplotou, jinak se odpaří a pak přichází rock and roll :-) A hlavně ho musí někdo do té garážové pumpy něčím přivézt a přečerpat......a pak kontrolovat, a chladit ......... -
Jozef0351 13.02.07 11:57
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nové motory pro
Vodík sa musí vyrábať v jadrovej elektrárni :?: :?: :?:
Niekde som čítal že niekto vyrobil prototyp vodíkovej čerpacej stanice ktorá môže byť v garáži. Samozrejme že zatiaľ je cena akéhokoľvek alternatívneho pohonu vysoká, niekedy až astronomicky, ale niečo nové bude musieť čochvíľa prísť. -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nové motory pro Nové
S tím vodíkem je to víceméně ironie. Právě proto, že kdyby chtěli zítra začít všichni jezdit na vodík, potřebovala by ČR na jeho výrobu snad 20 temelínů !!! :-) A taky by byly věčně mokré cesty, za mrazu v podstatě neustále udržovaná ledová plocha ...... Ale odpadly by vstřiky, čerpadla, filry, válce.....standové... -
lordmystic 13.02.07 10:57
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nové motory pro Nové Mon
DIM: S tim vodíkem si spousty lidí myslí, že je to ekologické. Ale když pominu děsně drahý auta, minimální hustotu čerpaček na vodík, tak i vlastní výroba paliva vodíku pro auta znečistí živ. prostředí mnohem víc, než kolik znečistí spalování klasických paliv v autech. Tady to bude ještě dlouhá cesta... -
"-- skrytý --" 12.02.07 21:58
« Opravy
Lord of Mystic:
viděl bych to na střední opravu a ta práce je již započítána (předpoklad).
Hlavně se do toho nežeň po hlavě, ať si to pořádně vyzkouší.
Ale mám pro Tebe návrh. Asi bych dokázal sehnat nové vstřikovače za cenu středně drahé opravy. Máš zájem?
Nepodařilo se mi zatím přijít na to jak nastavit topení a rozvod vzduchu.
Pozorujete taky někdo něco podobného?
Zkoušel jsem všechno možné nastavení AUTO, bez, A/C, ECCO...