FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
"-- skrytý --" 22.02.07 16:10
« Re: Syndromy
Petr T:
SVP = syndrom vysokého přepadu to asi fakt bude. Když to jede trochu déle nad 3500 ot. a přijde táhlé stoupání na dálnici tak to spadne do nouzáku a rozbliká se kontrolka žhavení. Musím zastavit vypnout a zapnout a jede se dál.Chvilku jsem to testoval jednou to udělá ve 4 500 ot. pak zase nic a pak ve 3 500ot. Pokud jedu plynule tak do 160km/hod tak nic Ol - Praha, pokud začnu různě šlapat na podlahu a v kopci tak to padá.Teď už se mi to měsíc nestalo protože to nehoním. Myslel jsem si že špatná nafta,ale dělá to i s Power Dieselem. :roll: -
"-- skrytý --" 22.02.07 16:01
« Re:
lordmystic
BitPower to dělá tak, že zálohuje upravená data i origo data a pokud chce míč člověk klid tak si může koupit speciální zálohovací zařízení, které uchová až 5 verzí. Potom se to přes zásuvku u řidiče nahraje cca 10min.
Teoreticky každý den jiný soft. Co to udělá z motorem nevím. Prakticky se dá dohodnout s technikem jak jezdí tak třeba přibrzdí na benzince v Ol a nahraje zálohu. Zdarma jestli origo nebo upravenou to už je jedno.
Při výměně vstřiků se ŘJ určitě maže cena cca 1 000 Kč. -
lordmystic 22.02.07 15:49
« Bez nadpisu
vica: To mě taky trápí. Pokud se nechá přečipovat motor - např. upravený originální sw v řídící jednotce to co dělá BitPower - a pak odejte vstřikovač, tak co s tím v servisu udělají? Půjde to toho upraveného sw jen přidat repasovaný vstřik nebo v servisu nahrajou původní soft? To je zásadní otázka z které mám také strach ještě před tím, než si to půjdu nechat přečipovat... -
"-- skrytý --" 22.02.07 15:23
« Syndromy
impaler:
To si hochu pleteš, zadřených vstřikovačů je velice málo.
Hlavní závadou by spíše bylo SVP = syndrom vysokého přepadu, to má teď i vica.
Zadřený vstřikovač je průser, to je na výměnu motoru.
Naštěstí má Delphi vynikající krizový algorytmus: jakmile zjistí ŘJ pravidelný vysoký únik paliva z railu (vstřikovač zůstává zadřený v otevřeném stavu) pomocí přepadu ze vstřikovačů okamžitě vypustí palivo z railu a motor se zastaví. Takže nedojde k vážnému poškození motoru. -
"-- skrytý --" 22.02.07 12:40
« Re: Repasy
Petr.T
Teď jde jenom o to jestli mi to měsíc ještě vydrží.Těch zaručených termínů už bylo mnoho. Jsem už rozhodnutej do té repase jít. Myslím že do tak ojetýho auta nemá už smysl dávat nové. Pokud bude kvalitní repase s diagnostikou 4 kusů stát tak kolem 20 000 Kč tak to bude dobré. Jenom mě asi vyhodí s těma upravenejma marametrama ŘJ. To se s tím pak asi nikdo nedomluví.To si radši nechám rovnonou přehrát přes zásuvku origo.Teď jsem čelt článek v Auto Tipu o testu Mondea MK III že to testujou na cca 240 000Km (prý 10let) a co potom, pak to hodit ze skály? Ale píšou,že to bude fakt posun. Fakt dobrej článek. -
impaler 22.02.07 11:52
« Re: Re: Provozní náklady
vica: Beru zpět to obvinění, že nemůžeme vědět, co to vydrží. Podle všeho máš dobrý přehled o nemalém množství konkrétních aut. Tím líp, mě to fakt zajímá klidně i víc, jak se vám to tam chová, značky, motory, cokoli. Protože jinak těch zkušeností je fakt málo. PetrT. tu a tam utrousí, že SZV (syndrom zadřeného vstřikovače) se nevyhne nikomu, ale to on nás jenom utěšuje, ať ty mondea neprodáváme. :) -
"-- skrytý --" 22.02.07 11:51
« Repasy
vica:
Jen aby jsi věděl, repasy se začnou dělat až od polovičky března.
PAS má k dispozici pouze nové díly, kus vstřikovače tak za 5-6 tisíc.
Repas by potom mohl vycházet tak na polovinu. Ale ne v Zábřehu, ti nemají stanici na přezkoušení vstřikovačů po opravě (musí se vygenerovat speciální "kompenzační" kód C2I popisující charakteristiku vstřikovače).
Ten kód se potom musí zadat do ŘJ. Když ne, motor nejde dobře, nepravidelně, mlátí atd.
U těch Tvých 3 dalších vstřikovačů, i když jsou stále třeba dobré, by se rozhodně měly udělat kompenzace (ty jsou od původních po 200 tis. km zcela odlišné) a zadat do ŘJ.
Budeš koukat, co to s během motoru udělá.
Zdravím. -
"-- skrytý --" 22.02.07 11:00
« Re: Provozní náklady
Petr T:jasně ja to bral jako takovou úvahu. Je fakt, že oproti 1,6 spořím 100 000 Kč za 4 roky. Tak to dám zas do oprav. Ale zas bych ten benzín tak nezatracoval máme tu 4 kousky z roku 94 nissan primera 1.6 a 450 tis. bez generálky.
No nic dám na tvou radu nebu to hrotit. Volal jsem do PASU Zábřeh.
Mám poslat faxem velký TP a čísla vstřiků a nacení mi ten repas asi všech kousků. Už to prý dělali. Dám vědět na kolik to odhadnou. -
"-- skrytý --" 22.02.07 10:35
« Provozní náklady
vica:
Víš, u vozidel s vysokým nájezdem kilometrů se uspoří skutečně velké částky za palivo.
Nic není úplně zadarmo.
Benzínové motory jdou po 300000 na generálku, u dieselových motorů jen vstřiky.
Myslím že je to jasné. Firmu by spíše položily náklady na benzín za 1,6. A tam se o jízdním komfortu a pružném zrychlení sotva dá mluvit.
Systémy Delphi jsou relativně mladé (první montáže v 2001), takže se o jejich maximální výdrži moc neví.
Bosch začal v roce 1997 takže víme mnohem více.
Myslím že by si vstřiky mohl dát aspoň na kontrolu, je možné že pojedou dál... -
"-- skrytý --" 22.02.07 10:19
« Re: Re: vstřiky
Petr T:
Nemyslím si, že se k tomu špatně chovám. Má to to nejlepší co se tomu dá dát. Ráno to nehoním, po rychlé jízdě to techám i 3 minuty dotočit. Liju tam plnou syntetiku, kvalitní paliva (bez dalších aditiv) Palivovej filtr origo po 40 000 km. A to že to občas protáhnu na tom nevidím nic špatného.
Jen mě štve,že o repasu vstřikovačů se v servisním průvodci nic nepíše a v servisu mi řeknou že se preventivně nic nedělá a že jsou Transity s 350 000 Km a jezdí bez výměny.(TDCi).
Mám na starosti firemní vozový park kde máme 10 Peugeotů 2.0 HDI.A první repasi 1 vstřiku jsme dělali v Zábřehu po 253tis. Jsou to 406-307 rv.00-03. Nevím jak moc jsou ty motory podobné, ale common-rail tam je taky (systém Bosch) a u dvou 406 co mají přes 300 tis se nic neděje. Tak nevím jesti pánové od Fordu neudělali někde chybu. :roll: Třeba ta spolupráce s PSA k něčemu bude. Ty 307 se zase serou jinde ale motory (víc žerou) ale drží. No jestli se máme připravit na celoplošnou repasi vstřiků u těchto všech vozidel (všechny mají přes 200tis.) tak to naši firmu asi položí. A to ani nevím co D5 u Volva taky už budou mít 200 tis, a Audi A6 3,0 TDi. Už vidím majitele jak řekne a dost Octavia II 1,6 benzín a bude po legraci. -
« Re: Sklápění zadních sedadel
To impaler: Samozřejmě nedělený! U MK II byla ložná plocha po sklopaní sedadel delší. Fakt musím říct, že jsem celkově z MK V hodně zklamaný. Je to auto technicky staré 6let. Jedině ten motor a cena která byla na úrovni Fiesty mě těší a jsem schopen to strávit. Ale dát za auto 970tis, tak jsem asi hodně naštvanej. Možná, že mechanická konstrukce a dílenské zpracování je dobré, ale vybavení elektronikou, design palubních přístrojů, ovládací prvky klimatizace atd. to vše je 100let za opicema. -
"-- skrytý --" 22.02.07 08:57
« Re: vstřiky
vica:
koleduješ si o zničení motoru.
Takhle špatný vztah k autu jsem už dlouho neviděl. To co tady předvádíš, je do nebe volající.
Připrav si hodně peněz na nový motor.
Poku by jsi přece jen hodlal použít hlavu, dáš vstřiky na kontrolu do DELPHI servisu, což je PAS (neumí testovat vstřikovače), coř není Olomouc, což je Sobek ve Frýdku a AUTO ZM v Brně (ti mají stanice na vstřikovače).
Žádné vstřikovače nevydrží výrazně víc než 200000 km, Tvoje jsou na odchodu - všechny.
To, že jeden teče do přepadu je prkotina. Horší je, že budou unavené na tryskách a dříve nebo později "potečou". Budou špatně rozprašovat a než se naděješ, bude píst v čudu - to je bratru za dvacku.
Dosti dobrých rad, teď je to na Tobě. Jeden vstřikovač bych vyměnil a 3 bych nechal zrepasovat, jakmile to půjde. (Zatím pouze Praha, Kladno, Poděbrady a Soběslav). -
"-- skrytý --" 22.02.07 08:49
« Re: Re: Re: Re: PP
impaler:
absolutn souhlas.
vica si koleduje o propálení pístů (minimálně)
Při 250000 km by měly vstřiky projít minimálně kontrolou, hrozí úkap (špatné rozprašování paliva) a následně propálení pístu.
V tomto se vstřiky common rail vůbec neliší od vstřiků mechanických. -
impaler 22.02.07 08:12
« Re: Re: Re: PP
vica: na můj vkus málo čteš a hodně řveš:
1. PetrT. a jiní tady už dlouho vysvětlují, že sis nekoupil atmosférický diesel na půl milionu kilometrů. Vstřiky mají vydržet sto až dvě stě tisíc, těžko se můžeš ohánět tím, že to má být jinak, když je to relativně nová záležitost. Soused těžko poradí, je na tom maximálně stejně, prostě nevíme. Já jsem se s tím nějak smířil, čekám rozvoj nabídky oprav a doufám, že to bude spíš po těch dvou stech, než po jednom nebo dokonce těsně po záruce.
2. Narval sis do auta chip. Nekomentuju technicky, protože tomu nerozumím. I kdyby to ale bylo nevím jaké, pokud ti to tam nedá sám Henry, nemáš myslím případně moc nárok kafrat, když něco nebude mít životnost jako bez zásahu. Ale nevím, nerozumím, jenom tak laicky přemýšlím, co bys chtěl.
3. Chlubíš se tady s velkou hubou, že tomu autu dáváš imrvére čočku, Brno-Praha za hodinu a podobně. To asi taky není typické používání, na které to auto je dimenzováno.
Při tomto způsobu zacházení a uvažování tě to auto povozilo 245 000 kilometrů a teď se s tebou loučí první vstřik. Na tvém místě bych pochválil Forda a nebrblal.
Neboj se, po výměně vstřikovačů nedojde k žádné změně v ŘJ.
Nemusíš ji nechávat resetovat na původní hodnoty.
Při zapisování C2I kódu se ŘJ nemaže, pouze se jí řekne, jak vstřikovač bude fungovat. CCa po 100 km dojde potom ještě k doladění běhu motoru díky algorytmu APC.