FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 22.02.11  18:46

« Re: Tažné zařízení - koule

ke: Příští auto musí být 4x4, mokrou louku nevyjedu, tak dokud budu mít 4x2, tak tam budu jezdit jen když bude sucho nebo mě někdo vytáhne. :-)

Devil666: Taky mám strach, že koule bude zlobit, ale je nutností. Protože ale teď kouli potřebuju, tak vezmu kouli napevno a uvidíme. A pokud jde o nové auto, tak je v plánu, ale nemám dořešené financování a tak to tak rychle nepůjde. Snad Mondeo ještě chvíli vydrží.

A opět se mi potvrdilo, že snad všichni dělají nesolidně. Nechal jsem udělat střechu na chalupě z plechu, na řemeslníky jsem měl dobré reference a zvorali co mohli. Střecha je pomačkaná, plechy jsou moc tenké, je to odfláklé. Díky tomu střecha nevydržela ani první zimu. ;-\ Tak jak mám věřit v solidnost a pečlivost lidí?
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 22.02.11  11:56

508 SW bude jistě jiná liga, jako třeba Citroen a pod. Do toho mně se ale chtít nebude. Auta jsou to určitě nádherná... ale jak říkají v Top Gearu : vyrábějí to žabožrouti :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Devil666

Devil666 21.02.11  19:17

Kutile já jsem taky přesvědčen, že ty budeš mít s tím tažným zařízením pokud si ho koupíš určitě strašné problémy. Nekvalitní materiál, odfláknutá práce montážní firmy a hlavně absolutně špatně vymyšlený a nepraktický mechanismus tažného zařízení.... Jediná možnost je aby sis ho vyrobil a namontoval sám. Jen trochu nechápu, že chceš tažné zařízení, když přece kupuješ v nejbližší době nové auto. :-O
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.02.11  18:54

Kutile, tobe se to urcite ochodi, tobe jo. Takze budes tahat lod za fordkou, takze jsi nakonec tu vlhkou louku dokazal vyject........ Znam dva IT, ani jeden nevi, co vlastne chce, kudy dal, jestli je, nebo neni z mesice, kolik stoji rohlik..... Na 1. pohled ale vypadaji normalne.........

Nabizim Ti FoMo 2,2 Hdi titanium S combi cerna 10/2008, akorat zajete - skoro 200 tis km, vse krome spotrebaku stale puvodni, bezproblemove - servis zna pouze diky servisnim intervalum, jako nove, 8 kol, nejakych 400-500 czk, Zbyde Ti treba i na kouli, zcela nove retezy najdes v kufru, kdy je vhodne vypinat ESP v navodu pro uzivatele, xenony to nema, takze pro tebe idealni......... ;-) Ted se Ti to ale teoreticky zacne sypat........:-(

Mel jsem na vikend 508 SW 2,2 Hdi biturbo. Jina liga panove. Vypada to, ze kousnu i ten automat - docela prekvapil. Zda to bude vyhledove v manualu nikdo nevi. Ma nekdo jine/vice info?
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 21.02.11  13:06

« Re: 180 tkm - tlumiče?

Asi ve 120 000, pouze zadní - lehký zadek více trpí než těžký stále zatížený předek.......
  • « 00 Reagovat !

foto sybokcz

sybokcz 21.02.11  12:49

« Re: 180 tkm - tlumiče?

Po 90tis zadní, kombi TDCi. Zadní byly téměř mrtvé.
  • 00 Reagovat !

foto Janerad

Janerad 21.02.11  11:54

« 180 tkm - tlumiče?

Ahoj, pořád řeším chování auta - od nového najeto 180 tkm... všechny části podvozku jsou podle servisu OK, jediné co nebylo, kontrola tlumičů - prý musí být +20 °C, aby byly výsledky testu tlumičů relevantní... V kolika km jste měnili tlumiče??
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 18.02.11  12:05

To znamená, že jak koule, tak zásuvka je někde pod krytem nárazníku? Kolik vystupuje koule z auta dozadu? Nemáš fotku jak to vypadá na autě? Zase se mi nechce dát za montáž nějakých 13tis.Kč. A co životnost toho odnímatelného mechanizmu? Neochodí se to?
  • « 00 Reagovat !

foto pepe-krakora

pepe krakora 18.02.11  08:44

Ahoj. Kup si originál. Mám ho tam, je výřez v nárazníku s krytkou a nemůže nic škrtat. Je to myslím tohle: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 18.02.11  06:46

« Re: PRODEJ MONDEA

Devil 666: Přesná ceníkovka byla 1 271 000,- + oddělávatelné tažné, 5 letá záruka, folie na skla, zimní hliníky 17" - já velká sleva - ono to auto má fakt vše na co lze pomyslet, navíc jak jsem psal - je tam sezení Individual a jenom to stálo asi 110t. To co píšeš je pravda - počkám a jak píši - mohu si i nechat a nadělit někomu blízkému.
  • 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 17.02.11  16:23

« Tažné zařízení - koule

Máte někdo na Mondeu kouli? Potřebuju jí namontovat, ale mám problém s výškou nad zemí. V jednom místě kde pravidelně jezdím je nájezd z vedlejší na hlavní a už teď tam škrtám krytem zadního nárazníku o zem. Bojím se, že po instalaci koule [odkaz] utrhnu na daném místě zásuvku. Nedělá se nějaké koule, která by byla víš i za cenu řezání krytu nárazníku?
  • « 00 Reagovat !

foto Devil666

Devil666 17.02.11  11:41

cja: To je právě to, že kupujících, kteří jsou ochotni zaplatit za to, že auto je v super stavu a má velkou výbavu je jen pár. Většinou to je tak, že si většinou každej jouda koupí radši pochybnej křáp levně a má pocit, že ušetřil. To že se mu to následně vymstí mu nedochází. Takže při prodeji máš jen dvě možnosti. Počkat si a doufat, že se najde někdo kdo ocení kvality auta, ale je tu riziko, že to budeš prodávat rok a pak proděláš ještě víc než kdybys rovnou slevil. Já si moje auto z toho důvodu, že je za cenu, která by odpovídala jeho kvalitě neprodejný radši ještě nějakej čas nechám. PS: Neříkej mi, že jsi to koupil za cenu 1.3 mil. To není u Mondea možný.
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 17.02.11  05:48

Devil666: sleva byla , ale cenu jsem schopen doložit, je jasné, že při prodeji bude kupující smlouvat, ale když bude nejhůř, dvě auta uživím, nakonec pro ženskou ideální vůz >:D
    ... a ta cena je s DPH
  • « 00 Reagovat !

foto Devil666

Devil666 16.02.11  21:15

cja: Myslím, že cena 575t za r.v. 2009 asi není při situaci na trhu reálná. Abys to neprodával rok a pak nemusel jít ještě níž, než za kolik bys to prodal rozumně dnes. PS: Ceně 1,3 mil. za nové nevěřím.
  • « 00 Reagovat !

foto Devil666

Devil666 16.02.11  21:08

« Re: Fiat

U superkutila jsou v případě výběru auta v podstatě pravděpodobné jen dvě možnosti, 1.urozmýšlení k smrti, 2. po dramatickém výběru, při kterém bude oscilovat na neskutečném množství zcela nesourodých možností a zabývat se absolutními nesmysly nakonec dojde ke koupi a následně bude následovat nespokojenost a hořekování nad tím proč si nekoupil něco jiného... Možnost č.3: tj. rozumný výběr na základě reálných požadavků a následná spokojenost absolutně nepřipadá v úvahu. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Nicco

Nicco 15.02.11  17:34

« Fiat

Tak co sa tyka nakupu auta a nejakych tych pouciek, ze nic na F nechcem alebo iba Japonec alebo iba Nemec, tak plati asi iba jedna vec a to je ta, ze musis mat stastnu ruku a nezalezi na znacke. Takze bud sa urozmyslas k smrti, alebo kupis srdcom. nehovorim, ze Fiat, ale ze kazdy ma to svoje, co mu lepsie vyhovuje, akurat tych kombikov a nadkombikov v nafte s AWD vela nie je.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 15.02.11  16:09

Nicco: Já ti nevím. Ty machinace automobilek v poslední době, Fiat který vypadá jak GMC, dnes mi na STK tvrdili, že Fiat chce zrušit zastoupení Fiat v ČR, zkušenosti s Fiaty z minulých i současných dob (kamarádka měla Punto). Netoužím až po tak masívním autě, stačilo by mi vyšší kombi 4x4 s trochu výkonnějším dieselem. V podstatě bych mohl volit Audi, VW, Škoda, Volvo, Subaru či nějaký SUV Hyundai, Kia, Mitsubishi, Suzuki, Ford.
  • « 00 Reagovat !

foto Nicco

Nicco 15.02.11  14:30

Ahoj superkutile. Hned som si spomenul na tvoje hladanie masivneho dieseloveho awd:
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 15.02.11  14:22

cja: Dej vědět za kolik jsi prodal. Přál bych ti, aby jsi dostal co nejvíc. Měj se! ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 15.02.11  13:06

Kutil: vidět můžeš, ale o ceně nehodlám diskutovat - snížit ano ale ne to co píšeš. Vyhledávat na netu auta je jedna věc a realita druhá. Takže sorry, vím co prodávám a počkám si. Nové bylo za 1,3 mil a to co máš na odkazu není moje auto. :-!

DIM: Budu sledovat a další auto bude zase asi Mondeo, teď holt situace šla jiným, nečekaným směrem . Naštěstí to není ekonomika, ale bohužel životní ztráta. Tak se chlapi mějte a Mondeu zdar.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…