FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
"-- skrytý --" 23.02.07 10:30
« Re: Re: Zapomněl jsem zmínit ...
martin.z: máš MKIV. MK I a II jsou kulatá Mondea do roku 2000. MKIII je první velké hranaté od roku 2000 bez chromu, MKIV úpravy od podzimu 2003 (chrom), MKV poslední úpravy (poznají se snad na světlech a už nemá gumové brzdy). -
"-- skrytý --" 23.02.07 09:12
« Re: Zapomněl jsem zmínit ...
Petr T:
něco na to je, já mám takovou firemní normu 5 nádrží/5 000km za měsíc/60 000 za rok.
Ještě se mi nestalo, že by to den stálo(v servisu)-zima léto víkendy.Firemní kára musí jezdit.(min 50km denně)
Jaká bude asi časová náročnost repase?
např.Hale Praha 7
Jsem v Praze každý týden, ale nepředpokládám že to za den zvládnou.
Do Ol. Pendolinem? :roll:
Už aby to bylo.
PS: Ta nafta v ESP je ještě horší než u nás a v P nemám ani odvahu tankovat. Kupuju tam tu nejdražší co maj 1,1 EUR a stejně to hulí jako prase. Německo balzám na duši. -
lordmystic 23.02.07 09:06
« Re: Re: ŘJ, C2I, zapisování charakteristiky vstřikovačů
Tak to je výborná informace že servisu Ford při opravě/výměně vstřikovačů je jedno jaký software mám v ŘJ nahrán. Jakmile se začne s opravou v průběhu toho března tak tam jedu s mojim vadnym vstřikem. Myslíte že se vyplatí si nechat nahrát poslední software do ŘJ když už tam budu a jestli se to dělá? Slyšel jsem že je to lepší, také mi špatně ukazuje počítač spotřebu... A co to může stát? -
Jozef0351 23.02.07 09:00
« Re: Provozní náklady
Benzínové motory jdou po 300000 na generálku, u dieselových motorů jen vstřiky.
Myslím že je to jasné. Firmu by spíše položily náklady na benzín za 1,6. A tam se o jízdním komfortu a pružném zrychlení sotva dá mluvit.
A potom si sa zobudil ... >:D
Na Carisme 1,6 benzíne som najazdil vyše 300 tis. km a jediné čo som menil bol výfuk. Auto jazdí v pohode naďalej. Kamarát kúpil v bazáre benzínovú Camri a bol natešený aké má super auto. Bol nadšený aké je zachovalé, veľké atď. a potom sa dozvedel že to auto má najazdených 450 tis. km.
Poznám málo ľudí čo nemajú problémy s turbom, vstrekovačmi atď. A nepoznám nikoho kto by musel robiť generálku benzínu po 300 tis. km. Spoľahlivý diesel je hladký diesel.
Ja najazdím ročne do 50 tis. km a náklady na benzín ma nepoložia. Práve naopak. Viem si spočítať koľko by ma čo vyšlo a nemusím započítavať ani riziko že mi odídu nejaké vstreky. Potom sa už o úspore nedá hovoriť vôbec. Navyše predpokladám že rozdiel ceny v prípade Octavie 1,6 a 1,9 TDI je tak vysoký že o nejakej návratnosti diesla sa dá hovoriť ťažko.
Jeden jediný rozdiel je v tom pružnom zrýchlení. Kde by som na diesli išiel na 5, pri benzíne musím/môžem dať 4 - 3. Potom som na tom minimálne rovnako. Ale keď budem lenivý radiť tak si kúpim automat a bude mi to jedno čo radí. Vo väčšine prípadov je diesel ekonomický výhodnejší. Ale pre predajcu a výrobcu >:D -
"-- skrytý --" 23.02.07 08:47
« Re: Re: Repasy
eda:
První servisy budou instalovat potřebnou složitou technologii v průběhu března, 2. vlna bude následovat asi za 3-4 měsíce (Brno).
1. vlna:
TP spol Kladno
Hale Praha 7
Beneco Poděbrady
Autoservis Petr Rada Soběslav/ČB
Už se to blíží, zatím přidej víc aditiva a ignoruj "studené" rachocení. Pokud to rachotí i za tepla, uvažoval bych o vyndání vstřikovačů a jejich přezkoušení, aby se vědělo, jestli jsou skutečně ve špatném stavu, nebo je tam jiná příčina rachocení.
Pokud budou vstřikovače nedobré, radši to auto odstav, aby se třeba nepropálil píst/písty, nedošlo k poškození motoru. -
martin.z 23.02.07 08:24
« model
to Kutil:
panove objevuji se tu terminy MK II, MK III, MK V (MK IV kupodivu nikoliv) a to vsechno u aut v rozmezi r.v. 2001 - 2005 :-) Ja zil v domeni ze od r. 2001 je jeden model.
Muzete mi nekdo tedy naťuknout jakej že to mam ja model? A jestli je dobrej nebo ho mam hodit ze skaly? :-)
Podrobnosti o aute viz. podpis, je to konkretne mesic 10... -
"-- skrytý --" 22.02.07 22:33
« Re: Mazání ŘJ není zapisování C2I
Petr T:
no alespoň nějaká dobrá zpráva. Ten posunutý termín repasů co tu píše eda.nezbeda není moc dobrý. Já teda zatím žádný dramatický pazvuky nepociťuji, ale už taky trpím paranojou (vyplí rádio a poslouchám).Teď mám jet dvakrát po sobě do Prahy, alespoň nebudu usínat.Teď vidím jaké jsem měl loni v létě štěstí, že jsem dojel na Algarve a zpět bez problémů.(10 000 km za 2 týdny). Měl bych to do července vyřešit jinak nevím čím bych jel. Už tam jezdím 10 let a nějaký vstřiky mě od toho neodradí. Když to zvládl Nissan Primera s 400tis bez generálky a Calibra 2.0 16V s 350tis s prdlým výfukem cestou zpět tak TDCi to jěště jednou dá.
Je to můj první diesel, tak doufám že se k těm benzínům už nevrátím.
Zatím spokojenost velká,ale obava co bude dál ještě větší. :*)
Fakt si nedovedu představit,že někde ve Španělsku to přestane jet a konec. -
eda.nezbeda 22.02.07 16:25
« Re: Repasy
Tak nevim nakolik jsou ktere informace pravdive. Ale protoze mam dojem, ze mi zase nejaky vstrik odchazi - hlucnost klapani uz prekracuje vsechny meze - tak jsem si dnes zavolal do ZM Auto a optal se na moznost repase, tak mi pan Cerny sdelil, ze se vec odklada o dalsi mesice 4 neboli, ze by mohli zacit nekdy zacatkem leta.
Doslova, takze vite nekdo ze uz se ty repase opravdu provadi? Nebo je to proste jako se vsim, "zeptejte se pristi tyden"??
:'-( -
"-- skrytý --" 22.02.07 16:21
« Re: ŘJ, C2I, zapisování charakteristiky vstřikovačů
Lord vší mystiky:
Neboj se, po výměně vstřikovačů nedojde k žádné změně v ŘJ.
Nemusíš ji nechávat resetovat na původní hodnoty.
Při zapisování C2I kódu se ŘJ nemaže, pouze se jí řekne, jak vstřikovač bude fungovat. CCa po 100 km dojde potom ještě k doladění běhu motoru díky algorytmu APC. -
"-- skrytý --" 22.02.07 16:20
« Mazání ŘJ není zapisování C2I
vica:
Neboj se, po výměně vstřikovačů nedojde k žádné změně v ŘJ.
Nemusíš ji nechávat resetovat na původní hodnoty.
Při zapisování C2I kódu se ŘJ nemaže, pouze se jí řekne, jak vstřikovač bude fungovat. CCa po 100 km dojde potom ještě k doladění běhu motoru díky algorytmu APC. -
"-- skrytý --" 22.02.07 16:10
« Re: Syndromy
Petr T:
SVP = syndrom vysokého přepadu to asi fakt bude. Když to jede trochu déle nad 3500 ot. a přijde táhlé stoupání na dálnici tak to spadne do nouzáku a rozbliká se kontrolka žhavení. Musím zastavit vypnout a zapnout a jede se dál.Chvilku jsem to testoval jednou to udělá ve 4 500 ot. pak zase nic a pak ve 3 500ot. Pokud jedu plynule tak do 160km/hod tak nic Ol - Praha, pokud začnu různě šlapat na podlahu a v kopci tak to padá.Teď už se mi to měsíc nestalo protože to nehoním. Myslel jsem si že špatná nafta,ale dělá to i s Power Dieselem. :roll: -
"-- skrytý --" 22.02.07 16:01
« Re:
lordmystic
BitPower to dělá tak, že zálohuje upravená data i origo data a pokud chce míč člověk klid tak si může koupit speciální zálohovací zařízení, které uchová až 5 verzí. Potom se to přes zásuvku u řidiče nahraje cca 10min.
Teoreticky každý den jiný soft. Co to udělá z motorem nevím. Prakticky se dá dohodnout s technikem jak jezdí tak třeba přibrzdí na benzince v Ol a nahraje zálohu. Zdarma jestli origo nebo upravenou to už je jedno.
Při výměně vstřiků se ŘJ určitě maže cena cca 1 000 Kč. -
lordmystic 22.02.07 15:49
« Bez nadpisu
vica: To mě taky trápí. Pokud se nechá přečipovat motor - např. upravený originální sw v řídící jednotce to co dělá BitPower - a pak odejte vstřikovač, tak co s tím v servisu udělají? Půjde to toho upraveného sw jen přidat repasovaný vstřik nebo v servisu nahrajou původní soft? To je zásadní otázka z které mám také strach ještě před tím, než si to půjdu nechat přečipovat... -
"-- skrytý --" 22.02.07 15:23
« Syndromy
impaler:
To si hochu pleteš, zadřených vstřikovačů je velice málo.
Hlavní závadou by spíše bylo SVP = syndrom vysokého přepadu, to má teď i vica.
Zadřený vstřikovač je průser, to je na výměnu motoru.
Naštěstí má Delphi vynikající krizový algorytmus: jakmile zjistí ŘJ pravidelný vysoký únik paliva z railu (vstřikovač zůstává zadřený v otevřeném stavu) pomocí přepadu ze vstřikovačů okamžitě vypustí palivo z railu a motor se zastaví. Takže nedojde k vážnému poškození motoru. -
"-- skrytý --" 22.02.07 12:40
« Re: Repasy
Petr.T
Teď jde jenom o to jestli mi to měsíc ještě vydrží.Těch zaručených termínů už bylo mnoho. Jsem už rozhodnutej do té repase jít. Myslím že do tak ojetýho auta nemá už smysl dávat nové. Pokud bude kvalitní repase s diagnostikou 4 kusů stát tak kolem 20 000 Kč tak to bude dobré. Jenom mě asi vyhodí s těma upravenejma marametrama ŘJ. To se s tím pak asi nikdo nedomluví.To si radši nechám rovnonou přehrát přes zásuvku origo.Teď jsem čelt článek v Auto Tipu o testu Mondea MK III že to testujou na cca 240 000Km (prý 10let) a co potom, pak to hodit ze skály? Ale píšou,že to bude fakt posun. Fakt dobrej článek. -
impaler 22.02.07 11:52
« Re: Re: Provozní náklady
vica: Beru zpět to obvinění, že nemůžeme vědět, co to vydrží. Podle všeho máš dobrý přehled o nemalém množství konkrétních aut. Tím líp, mě to fakt zajímá klidně i víc, jak se vám to tam chová, značky, motory, cokoli. Protože jinak těch zkušeností je fakt málo. PetrT. tu a tam utrousí, že SZV (syndrom zadřeného vstřikovače) se nevyhne nikomu, ale to on nás jenom utěšuje, ať ty mondea neprodáváme. :) -
"-- skrytý --" 22.02.07 11:51
« Repasy
vica:
Jen aby jsi věděl, repasy se začnou dělat až od polovičky března.
PAS má k dispozici pouze nové díly, kus vstřikovače tak za 5-6 tisíc.
Repas by potom mohl vycházet tak na polovinu. Ale ne v Zábřehu, ti nemají stanici na přezkoušení vstřikovačů po opravě (musí se vygenerovat speciální "kompenzační" kód C2I popisující charakteristiku vstřikovače).
Ten kód se potom musí zadat do ŘJ. Když ne, motor nejde dobře, nepravidelně, mlátí atd.
U těch Tvých 3 dalších vstřikovačů, i když jsou stále třeba dobré, by se rozhodně měly udělat kompenzace (ty jsou od původních po 200 tis. km zcela odlišné) a zadat do ŘJ.
Budeš koukat, co to s během motoru udělá.
Zdravím. -
"-- skrytý --" 22.02.07 11:00
« Re: Provozní náklady
Petr T:jasně ja to bral jako takovou úvahu. Je fakt, že oproti 1,6 spořím 100 000 Kč za 4 roky. Tak to dám zas do oprav. Ale zas bych ten benzín tak nezatracoval máme tu 4 kousky z roku 94 nissan primera 1.6 a 450 tis. bez generálky.
No nic dám na tvou radu nebu to hrotit. Volal jsem do PASU Zábřeh.
Mám poslat faxem velký TP a čísla vstřiků a nacení mi ten repas asi všech kousků. Už to prý dělali. Dám vědět na kolik to odhadnou.