FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto exup

exup 01.03.07  20:54

« Re: Nic ve zlém...

Mnó, Petře T., fakt vopravdu nic ve zlém, ale mně teda DIM docela baví a nudnej, či spíš suchej jsi naopak Ty, přijde mi. Řekl bych, že DIM má nemocnej ten moderní CR motor, než že je sám, jak diagnostikuješ. Na jeho místě bych to já prožíval asi o dost silněji. Naštěstí mám ten PD TDI a než že by mi vstřiky kamsi odešly, spíš s napětím očekávám, kdy začnou mizet zaklepávajíc se do hlavy, jak jsi tuhle prorokoval.
    Chtělo by to trochu lehčího nadhledu, při čtení příspěvků druhých. Požádej DIMa, ať Tě pošle drobátko svého vtipu. On to nepozná a Tobě to možná pomůže..
  • « 00 Reagovat !

foto

01.03.07  11:09

« Re: Nic ve zlém...

Opakujeme se oba.............V záruce mě to opravili jenom jednou, podruhé, kdy jsem se začal bránit mnohem " sofistikovaněji". První věta byla jasná : vstřiky v záruce nejsou !!!
    Poprvé jsem nakonec to auto prodal tak jak bylo, takže nepojízdné a na tom jsme fakt nic pozitivního nenašel a pěkně jsem na tom prodělal....
    A celé se to táhlo asi měsíc, co jsem byl bez auta , a tak jsem si ho musel půjčit, samozřejmě za peníze........a to nasrání a bezmocnost , i když jsem si KOUPIL prodlouženou garanci..........
    Nemám moc důvodů ten motor chválit a pokud se někdo zeptá, tak mu taky tak odpovím.
    Tvoje odpověď je taky vždycky stejná : kupuj kvalitní naftu, pravidelně servisuj a nebudeš mít problém............. Já jsem to dělal, a problém stejně přišel, a to hned dvakrát.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.02.07  22:04

« Nic ve zlém...

... Dime,
    dobrej fór...
    Ale nezdá se Ti, že už jsi s těmi vstřiky nemocnej?
    A opakuješ se, už to trochu nudí...
    Nikdo tady nebrečí jako ty...
    A pokud vím, vyměnili Ti je v záruce, tak skutečně nevím, na co si pořád stěžuješ.
    Nezapomeň že sklenice je zpola plná !!!
  • 00 Reagovat !

foto martin-z

martin.z 28.02.07  18:41

« Bez nadpisu

Ja kdyt tlacim vic pri zavirani tak to prave dostanu do stavu ze se to pak neotevre, je tam pobliz toho nejakej plisek kterej tomu prekazi.
    Pak to otviram proste pres zub. Chova se mi to proste jako kdyby tam zadna zapadka nebyla, proste nema skoro zadnej vliv..
    Ale to jen tak pro zajimavost, parkuju v garazi a o naftu se nebojim
  • « 00 Reagovat !

foto impaler

impaler 28.02.07  18:28

« Re: nádrž

Chování dvířek přes hrdlo nádrže potvrzuju s tím, že to v pohodě otevřu prstem/nehtem. Spíš se mi stávalo, že sem to nedocvak při zavírání, tak teď akorát tlačím víc a lícuje to. Ale zaráží mě, že nemá zámek samotné víko nádrže, aspoň pro pocit...
  • « 00 Reagovat !

foto

28.02.07  17:27

« Re:

Já si srandu samozřejmě dělám...............ale toto se mi ještě fakt nestalo, a to už je co říct :-)
  • 00 Reagovat !

foto martin-z

martin.z 28.02.07  17:14

« nádrž

:-) Ja nevim, to vicko na me pusobi dojmem jako ze snad ani neni originalni, ale jsou na nem zevnitr ty fordi informace o husteni kol a tak..
    A co ty brzdy a opotrebeni desticek, muzu spolehat na kontrolky?
  • 00 Reagovat !

foto

28.02.07  17:02

« Bez nadpisu

Hele DIM, já si srandu nedělám. Fakt to někdy nejde. Asi mi někdo ty dvířka ťuknul nebo to poničili, když mi urvali ten zobáček když mi chtěli vysát benzín. A s tím podložením páčky to fakt jde. Když najdeš mé staré auto, tak to to na něm klidně ukážu. >:D
    Není nutné zavádět do Fordů vymoženosti o kterých píšeš, stačí co to dělá teď. 8)
  • « 00 Reagovat !

foto

28.02.07  16:12

« Re:

........prostě Kutil :-)
    Dělalo to údajně u starších Mondeí..........
    Není nic dementního, naopak : vyspělá Ford Company zavedla do svých aut automatický chromatograf , který analyzuje zbytky nafty na asfaltu, které tam ulpěly při předchozích tankováních, a pokud není ta analýza OK, tak zablokuje otevření nádrže....od modelového roku 2008 už to bude posílat SMS na pult centrální ochrany FMC, kde se budou archivovat násilné penetrace do nádrže a auto se automaticky vyřadí z garance , systém objedná nové vstřiky a současně bude vyrozuměn i Petr T. .........
    Nicméně všechno možné už jsme zažil, ale do náfrže jsem se zatím dostal vždycky. :-)
  • 00 Reagovat !

foto

28.02.07  15:50

« Bez nadpisu

To martin.z: Ty dvířka nádrže jsem měl u MK II taky nefunkční. Musel jsem u řidiče podepřít páčku krabičkou sirek a potom jít dvířka otevřít šroubovákem. :)
  • 00 Reagovat !

foto martin-z

martin.z 28.02.07  13:00

« desticky, nadrz

mam 2 dotazy:
    1)ma mondeo ve vybave ghia nejakou spolehlivou indikaci sjetych brzdovych desticek? Kdyz na ne koukam tak je to narozdil od passata(kde to bylo dobre videt) nejak prekryte tou celisti, zkratka si nejsem jistej kolik te desticky zbyva..
    2)mel jste nekdo problemy s dvirkama nadrze a jejich otviranim? To tahlo z kabiny sice jazyckem hybe, ale obcas se dvirka neotevrou takze to pak musim vypacit silou pres zub i kdyz to nastesti nevyzaduje moc velkou silu, protoze to je chycene uplne na konci.
    To same pri zavirani, nejak to poradne nezacvakava resp. dvirka v zavrenem stavu nelicuji s kastli.
    Kdyz jsem zo zkoumal ve dvou z kolegou tak jsme dosli k zaveru, ze je to proste od fabriky tak mechanicky dementne udelany, ze s tim nic nesvedem..
  • « 00 Reagovat !

foto

28.02.07  12:03

« Re: Re: Životnost vznětového motoru

...pokud ovšem neřešíš problémy se vstřiky každých 70 tis km jako já už dvakrát.....
    Životnost všech technologických celků je opravdu dimenzována na předpokládaný čas v provozu a záruky. S těmi stále složitějšími motory ale taky souvisí množství emisí , které je teď téma č.1 a tak by se snad mohl diesel zase trochu upřednostnit, protože všichni apelují jen na CO2 a ne tolik na pevné mikročástice s TDI motorů.
    Já myslím, že velmi silný marketingový a psychologický moment je právě to, že když člověk přijde do autosalonu se nějaké auto prohlídnout a vezme si cenník tak ho musí napadnout, že ten siesel musí být o tolik lepší, když o tolik více stojí...tak že bych se prásknul přes kapsu...........a nebo si odpustím něco z výbavy.........a budu mít TOP motor.....
  • « 00 Reagovat !

foto Jozef0351

Jozef0351 28.02.07  10:32

« Re: Životnost vznětového motoru

Veď to je úplne jedno či to vydrží 500 tis. km alebo milión. Pokiaľ to nie je kamión samozrejme. Nemám jedno, či keď auto predám, najazdí niekomu ešte 200 tis. km alebo 700 tis.? Pre mňa je podstatné koľko musím dať do opráv pokiaľ to auto používam. A v tom sú všetky nové diesle citlivé na naftu. To mi priznali aj v servise keď som teraz kupoval nového Tranzita.
    Takže pre mňa je dvôležitejšie to či musím zaplatiť 20 - 30 tis. Sk za vstrekovače, čomu sa do 300 tis. km istotne nevyhnem, ako to že x-tému majiteľovi po mne sa rozpadne motor. Dovtedy aj tak to auto zhnije. To je ako keď niekto argumentuje že plazma tv má životnosť iba 60 tis. hodín. To že iný televízor vydrží teoreticky namiesto 20 rokov možno až 40 rokov mi je platné ako hadovi noha. Nebudem ho používať ani 20 rokov. Nezmyselný marketingový argument.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.02.07  07:04

« Životnost vznětového motoru

Nemáš pravdu, kutile.
    Nesměšuj životnost vstřikování s celkovou životností motoru.
    Z principu mají nyní vznětové přímovstřikové motory vyšší životnost než původní komůrkové, a to z důvodu jednodušší konstrukce (největší problémy dělaly právě ty komůrky).
    I proto se rázem staly z motorů, které před tím nešlo vystát (1,8TCi Ford) motory dobré, ba vynikající a držáky (1,8TDDi, 1,8TDCi).
    Obě tyto 1,8 mají jiné vstřikování a jiné případné charakteristické problémy, ale motor jako takový má životnost vynikající.
  • « 00 Reagovat !

foto hil

hil 28.02.07  01:13

« Re: Náklady a propagace dieselů.

Asi máš pravdu. Kdybych hleděl na provozní náklady, koupil bych si Peugeota 206, benzín :-)
  • 00 Reagovat !

foto

27.02.07  21:39

« Náklady a propagace dieselů.

Souhlasím s Josef035, že propagace dieselů v reklamě je dost veliká. Dost často se objevuje diesel za cenu benzínu apod. Navíc hodně lidí má diesely koupené v době byla nafta levná.
    Navíc z minulosti přebývá názor, že diesel má mnohem větší výdrž jak benzín. To ale už u C-R neplatí.
    Vývoj benzínů už moc dopředu nejde a žádné velké změny se nekonají.
    Naopak u dieselů nastalo za poslední dobu mnoho změn, hlavně směrem ke zvýšení výkonu a momentu. Bohužel to zvyšuje opotřebení motoru a životnost klesla.
    Trend poslední doby je snížení výrobních nákladů na nejnižší možnou míru a dodržení chodu vozu po dobu záruky.
    Kolega teď kupoval Renault Scenic a nakonec zvolil benzínový dvoulitr místo dieselu 2.2 protože diesel stál o 100tis.Kč a za celou dobu užívání vozu by se těch 100tis. nevrátilo.
    V současné době mám diesel, ale myslím, že je to můj poslední. Díky politice státu, který uvalil na naftu vyšší spotřební daň jak na benzín a díky zvýšené spotřebě nafty dopravními společnostmi se skutečně může stát, že cena nafty vyrazně převyší cenu benzínu. Navíc jsou poslední diesely stále více náročné na kvalitu nafty narozdíl od benzínových motorů které na kvalitu benzínu citlivé nejsou.
    Proto jsou celkové náklady na benzínové motory srovnatelné nebo nižší.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.02.07  21:02

« Re: Osvětlení otáčkoměru

oleowr1:
    zkusil bych poklepat plexi prstem, někdy to pomůže. Je to jenom dočasná ztáta kontaktů. Pokud ne tak bych to nechal servisu a vyměnil preventivně všechny 4 žárovky. Já to tak po 200tis udělal a je klid.
    Pokud se dá jenom jedna tak to potom svítí různě silně a vypadá to blbě.
    Dělat to sám je pakárna. :'-(
    Taky jsem si půl roku klepal ;-)
  • 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 27.02.07  17:41

« Osvětlení otáčkoměru

Přestala mi svítit pravá půlka otáčkoměru, jsem schopen si vyměnit žárovku sám, nebo musím do servisu?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.02.07  12:32

« Re: Re: Musí

DIM:
    Nebylo to nijak dramatický, ale začalo to vydávat kovový zvuk. Normálně to jelo, pouze v malé rychlosti to bylo slyšet i venku. Když jsem to pak hodil na hever tak s tím kolem šlo špatně otáčet. Asi se to už i pěkně hřálo. Už se mi to stalo jednou ve 220 tis. Navrhovali že udělají obě strany. Nechtěl jsem. Jedná se o přední nápravu. Je dobrý to moc nehrotit jinak se vyglajdá i náboj kola. :*)
    Trochu mě štve,že to nehučí - rovnou to začne skřípat a max. dojezd tak 300km.
    Možná to je důsledek sníženého podvozku, podložek a 18" kol. nevím.
    Zadní ložiska ještě drží >:D
    - Kvalitní naftu nepoznám pouze tankuji Shell a OMW nepěnící skoro čirá.
    Jednou jsem tankoval v Německu úplně čirou bílou naftuj menovalo se to nějak Ultimate diesel a fakt to jelo. Cena 1,3 EUR.
    - Ta tryska prý začne klepat, nepravidelný chod.Asi vyhodím rádio a budu poslouchat. :'-(
  • « 00 Reagovat !

foto

27.02.07  11:13

« Re: Musí

Jak se pozná ukapávající tryska ?? jak se pozná kvalitní nafta ?? Jak se rozsypalo ložisko a které ??...............JAK SE, KURŇA, POZNÁ TEN KVALITNÍ DIESEL ??
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…