FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
Jozef0351 10.03.07 20:48
« Re: Re: Re: Re:
Postup je dosť krkolomný, kombináciou zapínania zapaľovania a svetliel, ale ak máš Mondeo tak okamžitú spotrebu nastaviť nedokážeš. Ten PP to nevie. Postup nájdeš niekde tu na Webe v starých diskusiách. Nepamätám sa kde lebo jediné na čo to bolo dobré bolo že sa do toho dalo fakt dostať takým krkolomným spôsobom >:D Podobne som si vypol to neustále pípanie nezapnutých pásov aj keď som išiel iba po parkovisku. Ináč s pásmi problém nemám. Musíš si kúpiť inú značku alebo FF2. >:D Predpokladám že všetky nové modely od Focusa 2 vyššie to majú. Síce v Transite ju tiež nemáme ale je to základý model s jednoduchým PP. -
hil 10.03.07 16:11
« Re: Olomouc
To PetrT: To nic, zjistil jsem, že jsem každou chvíli jezdil okolo. Tak jsem se tam jen stavil. :-)
Kdyby to někdo v OL hledal je to kousek za OBI, Tesco, Elektroword a spol.
Hned vedle autobazaru Žádník. U výpadovky - dálnice na Brno, přesněji stará silnice na Brno. -
"-- skrytý --" 10.03.07 14:08
« Re: Re: Re: Re: Aditiva
vica:
no jo, bude to lepší a na rozdíl od přídavku tzv. čističe to začne uvolňovat nečistoty postupně.
Také vliv na chod motoru je podstatný (zkoušel jsem 2násobnou dávku, super).
Hlavní výhodou je vylepšení mazivosti nafty. Při přechodu z normální nafty s 500 ppm síry (před 2 roky) na naftu nízkosirnatou (50 ppm) se podstatně snižuje mazivost nafty. Tehdy je hrozně důležité, aby se v rafinerii přidávalo dost mazivostní přísady.
Jenže oni tam rozhodně neplýtvají !!!
A v distribučním řetězci nafta hrozně trpí.
Je prostě dobré postarat se o to sám. -
"-- skrytý --" 10.03.07 14:01
« Olomouc
hil:
to mne tedy dostalo... stašně sorry že jsem Ti tak dobře poradil ... :*)
K V-POWER diesel Shell už nic rozhodně nepřidávej.
Standu přidávej do neznámého paliva a nešetři (Chorvatsko apod.), nejlépe je kominovat neaditivovanou naftu (Glogus, Makro) se Standou.
Také není potřeba dávat do každé nádrže, tak jednou za 3 nádrže a budeš to mít slušně ošetřené. -
hil 10.03.07 13:31
« Re: Re: Re: Re: Aditiva
Tak jsem v Autobenexu Olomouc byl a koukali na mě jak zjara. Nakonec zjistili, že je to "novinka" a prý tak do měsíce.
Ale nebyl tam dnes kompetentní člověk, jen nějaký záskok...
A nějak zapadla moje otázka:
Když beru V-Power diesel je Stanadyne ještě potřeba přidávat?
V-PD má obsahovat aditiva sám o sobě, ne? -
"-- skrytý --" 09.03.07 23:40
« Re: Re: Re: Aditiva
Petr T:
dobrý dkaz,pěkne jsem si početl. Vypadá to že zhřeším proti svému manuálu 07/2002 cs. str.220. (Zákaz používání přísad a jiných prostředků k ošetření motoru do nafty) a od 250 tis. to začnu používat. Bude to mít ještě nějaký smysl? Abych to zas nějak nepřehnal. Motor nikdy nic nedostal, jenom 98% CZ naftu Shell. Myslím, že to může být jenom lepší. Dík za tip do Olomouce. >:D