FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto Dong1

Dong1 11.03.07  12:52

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

FF ma pocitadlo dennich km, teplomer, prum. rychlost, prum. spotrebu a dojezd. Pak jeste nastavovaci menu (citlivost volantu, jazyk, zvuk. signalizace). Proto se tu porad pidim po tom servisnim menu abych se podival :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Jozef0351

Jozef0351 11.03.07  12:04

« Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Keď som kupoval Mondeo a divil som sa nad "chudobou" PP tak mi predajca tvrdil že FF2 ho už má lepší. Tak potom neviem.
    Mne viac ako tá okamžitá spotreba vadí to že PP má len jedno denné počítadlo kilometrov.
  • « 00 Reagovat !

foto Dong1

Dong1 10.03.07  22:26

« Re: Re: Re: Re: Re:

Jozef035: Ja prave mam FF2, proto sem se ptal :-)
    hil: Tak ja zkusim pohledat, ale kdyby si nekdo vzpomnel a hodil mi to treba do SZ (nebo sem), byl bych rad.
  • « 00 Reagovat !

foto hil

hil 10.03.07  21:10

« Re: Re: Re: Re:

Dong: Tak jsem to zkoušel, a dostal jsem se jen do menu na počítadle km.
    Tam jsou zajímavé snad jen otáčky, že by se dalo přesně odečíst, kolik to tedy točí při jaké rychlosti.
    Ten postup pro Focus na PP nefunguje.
  • « 00 Reagovat !

foto Jozef0351

Jozef0351 10.03.07  20:48

« Re: Re: Re: Re:

Postup je dosť krkolomný, kombináciou zapínania zapaľovania a svetliel, ale ak máš Mondeo tak okamžitú spotrebu nastaviť nedokážeš. Ten PP to nevie. Postup nájdeš niekde tu na Webe v starých diskusiách. Nepamätám sa kde lebo jediné na čo to bolo dobré bolo že sa do toho dalo fakt dostať takým krkolomným spôsobom >:D Podobne som si vypol to neustále pípanie nezapnutých pásov aj keď som išiel iba po parkovisku. Ináč s pásmi problém nemám. Musíš si kúpiť inú značku alebo FF2. >:D Predpokladám že všetky nové modely od Focusa 2 vyššie to majú. Síce v Transite ju tiež nemáme ale je to základý model s jednoduchým PP.
  • « 00 Reagovat !

foto Dong1

Dong1 10.03.07  19:53

« Re: Re: Re:

Je, ja chci taky okamzitou spotrebu...jak se leze do servisniho modu? :-)
    ...nebo plati postup jako na staryho Focuse?
  • « 00 Reagovat !

foto Jozef0351

Jozef0351 10.03.07  18:45

« Re: Re:

Ja som to skúšal, do servisného módu som sa dostal, ale okamžitá spotreba sa nastaviť na PP nedá. V novom Focuse už áno.
  • « 00 Reagovat !

foto hil

hil 10.03.07  16:26

« Re:

to kutil, na okamzitou spotrebu (a dalsi veci) se da PP prepnout do tzv. sevisniho modu. Jeste jsem to ale nezkousel.
  • « 00 Reagovat !

foto hil

hil 10.03.07  16:11

« Re: Olomouc

To PetrT: To nic, zjistil jsem, že jsem každou chvíli jezdil okolo. Tak jsem se tam jen stavil. :-)
    Kdyby to někdo v OL hledal je to kousek za OBI, Tesco, Elektroword a spol.
    Hned vedle autobazaru Žádník. U výpadovky - dálnice na Brno, přesněji stará silnice na Brno.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.03.07  14:08

« Re: Re: Re: Re: Aditiva

vica:
    no jo, bude to lepší a na rozdíl od přídavku tzv. čističe to začne uvolňovat nečistoty postupně.
    Také vliv na chod motoru je podstatný (zkoušel jsem 2násobnou dávku, super).
    Hlavní výhodou je vylepšení mazivosti nafty. Při přechodu z normální nafty s 500 ppm síry (před 2 roky) na naftu nízkosirnatou (50 ppm) se podstatně snižuje mazivost nafty. Tehdy je hrozně důležité, aby se v rafinerii přidávalo dost mazivostní přísady.
    Jenže oni tam rozhodně neplýtvají !!!
    A v distribučním řetězci nafta hrozně trpí.
    Je prostě dobré postarat se o to sám.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.03.07  14:03

« Re:

kutil:
    ceny neznám, balení je celá řada ale v ČR je myslím k dipozici balení na 2 a 4 nádrže a něke je k mání ještě i větší balení.
    Nejlepší manipulace je s nejmenším balením na dvě nádrže (120 l).
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.03.07  14:01

« Olomouc

hil:
    to mne tedy dostalo... stašně sorry že jsem Ti tak dobře poradil ... :*)
    K V-POWER diesel Shell už nic rozhodně nepřidávej.
    Standu přidávej do neznámého paliva a nešetři (Chorvatsko apod.), nejlépe je kominovat neaditivovanou naftu (Glogus, Makro) se Standou.
    Také není potřeba dávat do každé nádrže, tak jednou za 3 nádrže a budeš to mít slušně ošetřené.
  • « 00 Reagovat !

foto hil

hil 10.03.07  13:31

« Re: Re: Re: Re: Aditiva

Tak jsem v Autobenexu Olomouc byl a koukali na mě jak zjara. Nakonec zjistili, že je to "novinka" a prý tak do měsíce.
    Ale nebyl tam dnes kompetentní člověk, jen nějaký záskok...
    A nějak zapadla moje otázka:
    Když beru V-Power diesel je Stanadyne ještě potřeba přidávat?
    V-PD má obsahovat aditiva sám o sobě, ne?
  • 00 Reagovat !

foto

10.03.07  06:43

« Bez nadpisu

Ahoj, mám 2 dotazy. V jakém balení se Stanadyne prodává a za jakou cenu a jestli máte u 2.2TDCI v PP okamžitou spotřebu. V manuálu se o ní mluví, ale já ji v PP nemám.
    Dík
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.03.07  23:40

« Re: Re: Re: Aditiva

Petr T:
    dobrý dkaz,pěkne jsem si početl. Vypadá to že zhřeším proti svému manuálu 07/2002 cs. str.220. (Zákaz používání přísad a jiných prostředků k ošetření motoru do nafty) a od 250 tis. to začnu používat. Bude to mít ještě nějaký smysl? Abych to zas nějak nepřehnal. Motor nikdy nic nedostal, jenom 98% CZ naftu Shell. Myslím, že to může být jenom lepší. Dík za tip do Olomouce. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.03.07  21:36

« Re: Re: Aditiva

VIF nevím, Stanadyne: www.stanadyne.com, asi maj něco taky na stránkách www.autobenex.cz ...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.03.07  21:30

« Re: Aditiva

Zdravim
    Mozete mi poslat odkazy na stranky kde sa pise o Stanadyne a VIF, pripadne na stranku vyrobcu.
    Dakujem
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.03.07  21:29

« Re: Re: V Olomouci...

Zajeď do pobočky Autobenexu...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.03.07  21:28

« Kde koupit Standu....

.... jednoduše, na pobočkách Autobenexu ....
  • « 00 Reagovat !

foto martin-z

martin.z 09.03.07  21:20

« Re: Re:

kupoval jsem stanadyne u Černíka v Plzni. Zavolal jsem mu a poslal mi to do Prahy az do budovy kde pracuju
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…