FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
"-- skrytý --" 13.03.07 14:32
« Kalibrace
mrnous:
Někdy se ze záhadných důvodů stává:
1/ ŘJ ztratí záznam o hodnotách kalibrace (vesměs při krizových situacích jako nouzové vypnutí motoru, přechod do náhradního režimu, chcípnutí při rozjezdu...)
2/ ŘJ nedostala správné hodnoty kalibrace nebo byly hodnoty špatně nahrány, případně zpřeházeny válce.
Stojí za to nechat si kalibrace znovu nahrát do ŘJ. Potom se cca 100 km ještě ŘJ s novými kalibracemi srovnává, dotahuje si je, učí se... -
« Re: Re: Re: Vadne vstriky
Jsou tady sice větší borci přes common rail, ale špatná nafta je příliš široký pojem . Buď obsahuje nějaké pevné nečistoty a ty tudíž musely projít ( pokud je nezachytí předřazený filtr ) vysokotlakým čerpadlem (a rozvodnou lištou), takže bych na čerpadlo moc nevsadil, a nebo má nafta špatné mazací schopnosti, a zdrojem abraziva je čerpadlo, které ale trpí jako první............ -
Jozef0351 13.03.07 13:15
« Re: Opět pneu
Proti zimním 16 zhoršená ovladatelnost vozu. Pořád se sním přetahuju.
Já si snad koupím i na léto 16...
Ten pocit som mal po prezutí na letné aj ja minulý rok. A to mám rovnaký rozmer ako zimné. Origoš 205/55 R16. Údajne je to normálne, že letné gumy a zvlášť Pirelli sú tvrdšie. Asi kúpim letné nové aj keď majú iba 35 tis. km lebo sa mi zdajú aj hlučné. Som zvedavý čo to spraví. -
lordmystic 13.03.07 11:53
« Re: repase vstriku
martin.z: cena za reapas střední problém by se měla vejít do 3k snad i s prací. různé diagnostiky atp. máš započteny v obou případech stejně. já platil za výměnu jednoho vstřiku ve Ford Volyně u nás cca, 11tis. kč - diagnostika, výměna, atp. Ta cena 6k vstřiku je bez daně a ještě si ho seženeš levněji, ta oprava by měla být konečná cena, ale uvidíme. Jsem přesvědčen že mi oprava vyjde na polovic co nový vstřik... tak uvidíme. -
martin.z 13.03.07 11:50
« repase vstriku
Ja jsem asi pesimista tak me kdyz tak opravte, ale s tou vyhodnosti repasu proti novemu dilu, tedy cca 4,5kkc versus 6kkc za novej me to zacina pripadat jako boure ve sklenici vody.
Vzhledem k tomu ze to jsou pouze ceny dilu bez prace a tojeste navic bez dph, a ze navic budou muset urcite delat dalsi cinnosti jako celkovou prohlidku a kontrolu systemu, cisteni, kalibraci vstriku atd pricemz vsechny tyhle polozky se budou delat v obou pripadech tak se nakonec clovek dostane s cenou urcite nekam uplne jinam a nejaka uspora 2kkc bude na fakture vypadat spis smesne... -
hil 13.03.07 11:48
« Opět pneu
Tak jsem zase namontoval elektrony + letní gumy 225/40/R18 92Y CONTINENTAL a je to tu zase jako když jsem si stěžoval před zimníma.
Proti zimním 16 zhoršená ovladatelnost vozu. Pořád se sním přetahuju.
Já si snad koupím i na léto 16...
A elektrony schovám až budu auto prodávat.... :-) -
lordmystic 13.03.07 11:40
« Re: Re: Vadne vstriky
DIMe myslím že stačí špatná nafta. Vstřiky se ti pak opotřebovávají víc a odchází. Navíc eletkronika u Forda je přecitlivělá a i relativně zachovalej vstřikovač to detekuje za vadnej. Alespoň já osobně stále doufám že mé vysokotlaké čerpadlo bude v relativním pořádku a pouze odchází vstřiky - protože kdyby bylo vysokotlaké čerpadlo špatné a měl jsem kovové špony v systému, předpokládám že by vstřikovače odešli naráz ne? -
lordmystic 13.03.07 07:26
« Re: Vadne vstriky
Dobrý den,
stále doufáme, že opravy vstřikovačů Delphi budou možné ke konci měsíce března.
Jan Mareček
Hale s.r.o.
777 625 999
----- Original Message -----
From: xxx
To: marecek@fordhale.cz
Sent: Monday, March 12, 2007 4:36 PM
Subject: Oprava vstřiků
Dobrý den.
Chtěl jsem se pouze zeptat, zda-li jste již zahájili opravy vstřikovačů pro TDCi motory. Vím že se doposud pouze měnili, ale dostal jsem informaci, že v průběhu března by u vás měla být možnost nechat si vadný vstřik opravit za příznivější cenu než je jeho výměna. Předem děkuji za jakoukoliv informaci.
... -
"-- skrytý --" 12.03.07 23:42
« Vadne vstriky
Zdravim lidicky, uz doslo i na me, mam TDCi z roku 2002, 96kW. Auto mam na diagnostice a premereni tlaku a prepadu na vstrikovacich u jednoho znameho servisaka. Celkem z jistotou jsou to vadne vstriky. No a moje otazka zni, kolik dam za novy vstrik? Nasel sem nejake lidi co o tom psali, ale ty data nejsou moc aktualni. Psal sem taky do Delphi servisu v Praze a bylo mne receno, ze jeden vstrik cca 6000,. bez DPH. Ptal sem se i na repas, i kdyz si na svych strankach vychvaluji, ze ty trysky umi repasovat, tak mne doporucili vstriky koupit nove. -
"-- skrytý --" 12.03.07 17:43
« Re: Re: špatná nafta
Petře T. v Hale mi říkali, že nové vstřikovače kalibrují-jakou kalibraci máš na mysli-měnili mi všechny vstřiky-bez řádné kalibrace by to snad nešlo, nebo se mýlím? Nicméně ono klepání či bouchání pozoruji závislé na naftě-nejméně VP diesel+2násobek Standy. Liju Standu vždy a ke každé naftě-peníze raději na litr nepočítám. -
« Re: Re: PP
Ono to tak mají VW Groep, že PP má dvě úrovně : jedna se nuluje po těch dvo hodinách, druhá zůstává a dá se nulovat jedině ručně....
Je to v každém případě lepší, i když jsem to nijak často stejně nepotřeboval......
Na drühou stranu maželčina Fábie, která slouží jenom na popojíždění, má s tím dvouhodinovým držením PP v pohotovosti problém , kdy v zimě to cucá baterii...........
Pravda, musím se pečlivěji vyhýbat dírám a kontrolovat tlak v gumách. Za tu srandu v zatáčkách mi to ale stojí. Neznám jiné auto téhle třídy a velikosti, kde jde naprosto čitelně a jednoduše plynem v zatáčce měnit vyvážení od nedotáčivého k přetáčivému.