FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.03.07  14:37

« Re: Re: Re: Re: Vadne vstriky

hil: jestli máš po přezutí na letní 18" pocit, že se s autem přetahuješ, tak ta kola fakt asi prodej a vrať se na 16". Je to zřejmě o nátuře a tom, co od auta kdo chceme. Já tomu říkám vyšší citlivost řízení, lepší ovladatelnost a skvostné jízdní vlastnosti (na danou třídu aut, s 911 to neporovnávám). Je prostě fakt, že na těchto kolech auto rovně nikdy nejede - protože žádná silnice není rovná. Přezuju na ně teď o víkendu a těším se jak malej jarda, ty 16" jsou jak bačkory a hrozně maskují, co Mondeo ve skutečnosti umí.
    Pravda, musím se pečlivěji vyhýbat dírám a kontrolovat tlak v gumách. Za tu srandu v zatáčkách mi to ale stojí. Neznám jiné auto téhle třídy a velikosti, kde jde naprosto čitelně a jednoduše plynem v zatáčce měnit vyvážení od nedotáčivého k přetáčivému.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.03.07  14:32

« Kalibrace

mrnous:
    Někdy se ze záhadných důvodů stává:
    1/ ŘJ ztratí záznam o hodnotách kalibrace (vesměs při krizových situacích jako nouzové vypnutí motoru, přechod do náhradního režimu, chcípnutí při rozjezdu...)
    2/ ŘJ nedostala správné hodnoty kalibrace nebo byly hodnoty špatně nahrány, případně zpřeházeny válce.
    Stojí za to nechat si kalibrace znovu nahrát do ŘJ. Potom se cca 100 km ještě ŘJ s novými kalibracemi srovnává, dotahuje si je, učí se...
  • « 00 Reagovat !

foto

13.03.07  14:06

« Re: Re: Re: Vadne vstriky

Jsou tady sice větší borci přes common rail, ale špatná nafta je příliš široký pojem . Buď obsahuje nějaké pevné nečistoty a ty tudíž musely projít ( pokud je nezachytí předřazený filtr ) vysokotlakým čerpadlem (a rozvodnou lištou), takže bych na čerpadlo moc nevsadil, a nebo má nafta špatné mazací schopnosti, a zdrojem abraziva je čerpadlo, které ale trpí jako první............
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.03.07  14:05

« Re:špatná nafta

Petře T. až budeš mít chvilku, prosím, specifikuj jak jsi to myslel s tou kalibrací vstřiků-mám nové všechny vstřiky a v Hale tvrdili, že je kalibrovali. Děkuju.
  • « 00 Reagovat !

foto hil

hil 13.03.07  13:17

« Re: Re: Opět pneu

Tak potom dej vědět zkušenosti.
  • « 00 Reagovat !

foto Jozef0351

Jozef0351 13.03.07  13:15

« Re: Opět pneu

Proti zimním 16 zhoršená ovladatelnost vozu. Pořád se sním přetahuju.
    Já si snad koupím i na léto 16...

Ten pocit som mal po prezutí na letné aj ja minulý rok. A to mám rovnaký rozmer ako zimné. Origoš 205/55 R16. Údajne je to normálne, že letné gumy a zvlášť Pirelli sú tvrdšie. Asi kúpim letné nové aj keď majú iba 35 tis. km lebo sa mi zdajú aj hlučné. Som zvedavý čo to spraví.
  • « 00 Reagovat !

foto lordmystic

lordmystic 13.03.07  11:53

« Re: repase vstriku

martin.z: cena za reapas střední problém by se měla vejít do 3k snad i s prací. různé diagnostiky atp. máš započteny v obou případech stejně. já platil za výměnu jednoho vstřiku ve Ford Volyně u nás cca, 11tis. kč - diagnostika, výměna, atp. Ta cena 6k vstřiku je bez daně a ještě si ho seženeš levněji, ta oprava by měla být konečná cena, ale uvidíme. Jsem přesvědčen že mi oprava vyjde na polovic co nový vstřik... tak uvidíme.
  • 00 Reagovat !

foto martin-z

martin.z 13.03.07  11:50

« repase vstriku

Ja jsem asi pesimista tak me kdyz tak opravte, ale s tou vyhodnosti repasu proti novemu dilu, tedy cca 4,5kkc versus 6kkc za novej me to zacina pripadat jako boure ve sklenici vody.
    Vzhledem k tomu ze to jsou pouze ceny dilu bez prace a tojeste navic bez dph, a ze navic budou muset urcite delat dalsi cinnosti jako celkovou prohlidku a kontrolu systemu, cisteni, kalibraci vstriku atd pricemz vsechny tyhle polozky se budou delat v obou pripadech tak se nakonec clovek dostane s cenou urcite nekam uplne jinam a nejaka uspora 2kkc bude na fakture vypadat spis smesne...
  • 00 Reagovat !

foto hil

hil 13.03.07  11:48

« Opět pneu

Tak jsem zase namontoval elektrony + letní gumy 225/40/R18 92Y CONTINENTAL a je to tu zase jako když jsem si stěžoval před zimníma.
    Proti zimním 16 zhoršená ovladatelnost vozu. Pořád se sním přetahuju.
    Já si snad koupím i na léto 16...
    A elektrony schovám až budu auto prodávat.... :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.03.07  11:45

« Re: Re: Vadne vstriky

To DIM: mam najeto 135tisic, auto je dovezeno z Italie, mam ho cca 10 mesicu a najel sem asi 14tisic. Tankuju na OMV v Uherskem Hradisti. Do nafty pridavam jeste aditivum Castrol TDA.
  • « 00 Reagovat !

foto lordmystic

lordmystic 13.03.07  11:40

« Re: Re: Vadne vstriky

DIMe myslím že stačí špatná nafta. Vstřiky se ti pak opotřebovávají víc a odchází. Navíc eletkronika u Forda je přecitlivělá a i relativně zachovalej vstřikovač to detekuje za vadnej. Alespoň já osobně stále doufám že mé vysokotlaké čerpadlo bude v relativním pořádku a pouze odchází vstřiky - protože kdyby bylo vysokotlaké čerpadlo špatné a měl jsem kovové špony v systému, předpokládám že by vstřikovače odešli naráz ne?
  • « 00 Reagovat !

foto

13.03.07  11:23

« Re: Vadne vstriky

Problém je v tom, že vadné vstřiky jsou spíše už důsledkem toho, že je nějaké abrazivo ve vysokotlakém systému...........
    Kolik máš najeto ?? Jsi první majitel ? Tankuješ jenom u " seriozních" pump ?
  • « 00 Reagovat !

foto lordmystic

lordmystic 13.03.07  07:26

« Re: Vadne vstriky

Dobrý den,

stále doufáme, že opravy vstřikovačů Delphi budou možné ke konci měsíce března.

Jan Mareček
    Hale s.r.o.
    777 625 999
    ----- Original Message -----
    From: xxx
    To: marecek@fordhale.cz
    Sent: Monday, March 12, 2007 4:36 PM
    Subject: Oprava vstřiků
    Dobrý den.
    Chtěl jsem se pouze zeptat, zda-li jste již zahájili opravy vstřikovačů pro TDCi motory. Vím že se doposud pouze měnili, ale dostal jsem informaci, že v průběhu března by u vás měla být možnost nechat si vadný vstřik opravit za příznivější cenu než je jeho výměna. Předem děkuji za jakoukoliv informaci.
    ...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.03.07  23:42

« Vadne vstriky

Zdravim lidicky, uz doslo i na me, mam TDCi z roku 2002, 96kW. Auto mam na diagnostice a premereni tlaku a prepadu na vstrikovacich u jednoho znameho servisaka. Celkem z jistotou jsou to vadne vstriky. No a moje otazka zni, kolik dam za novy vstrik? Nasel sem nejake lidi co o tom psali, ale ty data nejsou moc aktualni. Psal sem taky do Delphi servisu v Praze a bylo mne receno, ze jeden vstrik cca 6000,. bez DPH. Ptal sem se i na repas, i kdyz si na svych strankach vychvaluji, ze ty trysky umi repasovat, tak mne doporucili vstriky koupit nove.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.03.07  17:43

« Re: Re: špatná nafta

Petře T. v Hale mi říkali, že nové vstřikovače kalibrují-jakou kalibraci máš na mysli-měnili mi všechny vstřiky-bez řádné kalibrace by to snad nešlo, nebo se mýlím? Nicméně ono klepání či bouchání pozoruji závislé na naftě-nejméně VP diesel+2násobek Standy. Liju Standu vždy a ke každé naftě-peníze raději na litr nepočítám.
  • « 00 Reagovat !

foto lordmystic

lordmystic 12.03.07  16:30

« Re: Re: Re: PP

No ten denní režim PP u VW je návykovej, jsem pak v drtivé většině používal pouze ten pro aktuální jízdu a hodně často jen okamžitou spotřebu. U Mondea mi to dlouho chybělo, ale zvykl jsem si a nyní preferuji spíše informaci o dojezdu.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.03.07  11:15

« Re: Re: PP

Ono to tak mají VW Groep, že PP má dvě úrovně : jedna se nuluje po těch dvo hodinách, druhá zůstává a dá se nulovat jedině ručně....
    Je to v každém případě lepší, i když jsem to nijak často stejně nepotřeboval......
    Na drühou stranu maželčina Fábie, která slouží jenom na popojíždění, má s tím dvouhodinovým držením PP v pohotovosti problém , kdy v zimě to cucá baterii...........
  • « 00 Reagovat !

foto Jozef0351

Jozef0351 12.03.07  10:27

« Re: PP

No veď to je dobre že sa nenulujú automaticky. Čo keď si chceš merať spotrebu dlhodobo?
  • « 00 Reagovat !

foto jack007

jack007 12.03.07  10:16

« PP

no to ze je PP chudy uz jsem si zvykl, ale dost me rozciluje ze se udaje nenuluji dohromady natoz automaticky, treba po 2 hodinach necinnosti.
  • 00 Reagovat !

foto hil

hil 11.03.07  16:56

« Stěrače

Narazil jsem v Globusu na stěrače EVO á 179,-, jsou to ty "celoplastové jednokusové", od Valve jsou za cca 700,-.
    Jsou nějaké zkušenosti s těmito?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…