FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto lordmystic

lordmystic 22.03.07  14:13

« Re: Re: Okamžitá spotřeba a overboost

Pokud chcete ještě trochu ušetřit u Bitpoweru, doporučuju vyrazit na nějaký sraz (tuning show) kde také budou (mají seznam na stránkách) a tam si s nima o tom popovídat - zodpoví také spousty dotazů. A když se tam objednáte, máte slevu 10% místo 5% při objednávce přes net... A to se vyplatí :).
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.03.07  14:11

« Re: Okamžitá spotřeba a overboost

kutil: ja sem se na to u Bitpoweru informoval a bylo mne receno, ze Overboost je zachovan. Posli jim mail, radi te budou informovat, uvidis. A jeste dostanes slevu, myslim 5%.
  • « 00 Reagovat !

foto lordmystic

lordmystic 22.03.07  12:55

« Re: Okamžitá spotřeba a overboost

Okamžitou spotřebu to nemá. OwerBoost se aktivuje jen krátkodobě a to při náhlém a plném sešlápnutí plynu nadoraz. Po chiptuningu by měl OB zůstat. U Bitpoweru si nejsem jist, ale u jiných společností jsem to viděl že to zůstává. A Bitpower je špička, tak myslím že také.
  • 00 Reagovat !

foto

22.03.07  12:48

« Okamžitá spotřeba a overboost

Ahoj, sorry, že se opakuju, ale jak je to s tou okamžitou spotřebou. V návodu k vozidlu ji mám, ale v autě není. A druhý dotaz je overboost. Myslím si, že navýšení momentu o 10% (z 360 na 400Nm) musí být znát. Ale když to rozjedu do kopce určitě na dýl jak 10sec, tak žádný pokles momentu necítím. Jak poznám, že to funguje? A pokud udělám chiptuning od BITPower (navýšení na 461Nm/1750), tak příjdu o overboost nebo ne?
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 22.03.07  09:55

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

to hil: to ovládání je taky v poho -myslel jsem jen oproti té 2,4 , že to jde krásně vše zlehka >:D , ale je jasný , že při používání v dálničním provozu je opotřebení menší (kromě brzd)
  • « 00 Reagovat !

foto hil

hil 22.03.07  09:33

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

cja: Ano, asi to tak je. Měli jsme tu 2,4 naštěstí jen jako náhradní auto. Měli jsme štěstí při koupi té naší 2,0 TDCi, že jsem šáhl po ní. Jezdíme hlavně dlouhé trasy po dálnicích.
    Tenkrát při koupi (2005) jsem se v tom ještě tak neorientoval a nikdo se neobtěžoval něco vyvětlovat.
    Máme najeto cca 105k a ovládání pořád jako nové. Možná je to tím, že 80% jízd je po dálnicích.
    Jediný problém tak byl s výměnou vstřiků + čerpadlo asi ve 40k, naštěstí v záruce.
  • « 00 Reagovat !

foto hil

hil 22.03.07  09:26

« Re:

Kutil: Máš pravdu, že je prostor řidiče asi užší, ale už jsem si zvyknul.
  • 00 Reagovat !

foto

22.03.07  09:13

« Bez nadpisu

Ahoj, tak už jsem zjistil, proč se se svými 188cm nevejdu pod volant. Mám rád když sedím vysoko a u nového Mondea když chci být vysoko, tak se sedačka posune i dopředu. Když sjedu se sedačkou úplně dolů, tak odjedu i hodně dozadu a místo na nohy je. Ale jsem moc nízko.
    Nedalo mi to a přeměřil jsem šířku sedaček a prostor od dveří ke středovému tunelu a fakt jsou sedačky i prostor u MK V užší jak u MK II.
    Prostor řidiče na šířku je u MK V srovnatelný s C-MAXem. Kamarád má Renault Scénic a díky tomu, že má sedačky přímo u sebe, tak je tam místo jak v Mondeu [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 22.03.07  08:22

« Re: Kola, gumy...

srdce benzínu rozum naftě - jasně, ale ten benzín do něčeho na hraní a víkendy - zkrátka pro radost - jinak nafta >:D
    www.reifen.com ceny gum v D pro srovnání a u nás asi nejlevnější
    www.nejlevnejsipneu.cz - ale doporučuji servis(znám jednoho co objednal zimní pneu v říjnu a přišly v lednu) - servisy se dneska už taky snaží ,net jim s cenama zahýbal - 18" za 4000,- bez daně -CSC 3 to je slušný, ale na Mondeo po vlastní zkušenosti Dunlop 9000 tichá a komfortní, CSC po čase hlučnější, ale jinak taky výborná
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 22.03.07  08:09

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

to hil: ve firmě máme 2,4 taky a bylo nám oři prodeji a jsme to i požadovali , že je určen na těžkou práci-těžké náklady na krátké trasy - což je přesně náš případ - jel jsem s ním asi 2x na servis a byl jsem z toho vyděšenej- hluk, těžké ovládací prvky(šaltr - bez lanek, pedály, snad i bez posilovače >:D ) a naproti tomu je ve firmě Transit 2l TDI - taky hluk, ale ve srovnání s 2,4 pohoda a ovládací prvky pusobí, že jsou vychozené - oba Tr mají najeto do 60t km
  • « 00 Reagovat !

foto

22.03.07  01:10

« Re: Re: Kola, gumy...

Nevím, levnější ceny na netu jsem nehledal, kolegové z práce, co našli levnější cenu, tak nebylo zboží na skladě... nebo jim to přivezl kolík v kufru, a dvě gumy byly přestárlé, takže to stejně nevzali...
    Já dostal obutý vyvážený kola komplete, pohoda jazz...
    Ale možná jenom proto, že mám konexe :-)
    Mnoho pohody a kilometrů na CZ road přeje Janerad
  • « 00 Reagovat !

foto hil

hil 22.03.07  00:47

« Re: Kola, gumy...

No teda nic moc
    Koukal jsem trochu na ceny (zatím jen 16´ Barum) a e-pneu je suvérenně nejdrajžší na webu a to celkem o hodně....
    225/40 R18 - to samý, víc než o 1000,- víc než jinde.
  • 00 Reagovat !

foto

22.03.07  00:05

« Kola, gumy...

Pánové, omlouvám se za trochu propagace, ale:
    Na Mondeo jen ta kvalitnější kola, a ještě lepší gumy! Za ten komfort to stojí!
    Chtěl jsem šetřit, tak jsem vzal nějaké hliníky od Rialu a GY UG 7, ale byl jsem zklamán... hlučí, rezonují... Navíc se děsně zadělávají a reznou kotouče... Oproti origo 17" Ghia X 7 paprsků (letní) jsou naprosto tristní...
    Na zadním skle vozím reklamu [odkaz] :-)
    Až Vás někde předjedu, tak mě můžete problikat... Můžete s tím nesouhlasit, ale to je asi tak asi všechno, co s tím můžete dělat... :-)
    Neberte to osobně, ale co si někdo koupí na vytuzingovanou fiestu na lítání do supermarketu a do školky, na Mondeu na heavy duty (210 km/h Highway king), a rozbité okresky, to opravdu, ale oopravdu neposlouží...
    Holt na některých věcech se nevyplatí šetřit...
    To benzín/diesel flame: mám 2,2 TDCI, a radši bych měl 3.0 V6 , ale spotřeba je jasná!
    I tak si ale užiju spoustu legrace!
    Čím víc mám najeto (21.000 km) tím je diesel tišší, hladší a pružnější...
    Ale moje srdce stále patří benzínu!
  • 00 Reagovat !

foto jack007

jack007 21.03.07  21:59

« pro info

Cago, dneska jsem byl navstivit po pul roce nasi policii, kvuli podani vysvetleni k prestupku za rychlou jizdu (maji fotku).
    Velice me prekvapilo, ze po mem odmitnuti vypovidat, to policista "skoro" v klidu prijal s dovetkem, kdyz mame derave zakony, ono na Vas dojde. :)
    Takze jsem osobe blizke usetril 2500Kč a -3 body.
  • « 00 Reagovat !

foto hil

hil 21.03.07  21:21

« Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Jozef035: Nevím jak VW Transporter, ale ten Transit TDI (2,4, rv 2004) mě fakt překvapil.
    Rachot jako ve starým 2l Peugeotu Boxeru bez turba.
    Navíc proti našemu 2,0 TDCi (125 HP) to točilo ve 130 o 1000 víc (3500). Velice špatně zpřevodované - divil jsem se.
    Maximálka u TDI 140km/h (možná by to ještě trochu šlo, ale neměl jsem už odvahu) proti cca 170 kde zapne asi u TDCi omezovač.
  • « 00 Reagovat !

foto hil

hil 21.03.07  21:16

« Re: Nový Transit, Ducato, Boxer, Jumper

Tak: Naš, Vaš. Vsjo eto Taiwan... :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.03.07  20:58

« Nový Transit, Ducato, Boxer, Jumper

hil:
    Souhlas, dneska jelo kolem mě nové Ducato s Transiťáckým motorem 2,2 (JDT rozuměj Puma TDCi).
    Stál jsem na chodníku a vůbec jsem motor nezaslechl.
    Tomu říkám pohoda v dodávce.
    P.S. Nejnovější modely Fiatu, Citroenu a Peugeotu (dodávky) sdílí s Fordem inovovaným motor 2,2 Puma (s japonským vstřikováním Denso). 2,4 si Ford ponechal pro sebe a pro Land Rover Defender.
    Na oplátku bere Ford nové 2,2 HDI od Peugeotu do osobních vozů, MPV a SUV (Land Rover Freelander).
    A zase, Italové vyrábí Ducato, Boxer a Jumper v jedné továrně a za to berou od PSA Fordí motory (to je ale galimatyáš, co?)
  • « 00 Reagovat !

foto Jozef0351

Jozef0351 21.03.07  20:54

« Re: Re: Re: Re: Re:

Neviem čo máte proti TDI. Mám nového Transita 2,2 TDCI aj VW Transporter 2,5 TDI a nevidím rozdiel. Až na to že ten Transit je nový >:D .
    Obidve autá su slušné na to že sú to dodávky. Ešte mám Mazdu 2,2 hladký diesel a to je iný rachot. Ale to je taká plechová krabica.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.03.07  20:50

« Je ti dobře?

6969.......
    Podle Tvého nicku i obsahu příspěvku soudím, že jsi buď v žádném moderním dieselu neseděl, ale spíše že jsi nemocný a to na hlavu.
    Benzíny v otáčkách, aby se dosáhlo 200km/hod v absolutní většině ječí jako zubní vrtačky. Diesely mají o více než 1/3 nižší otáčky, a pokud máš ještě 6tku, ž do 180 km/hod neslyšíš vůbec nic, maximálně ostatní hluk provozovaný aerodynamikou a koly.
    Takže se zklidni a nějaké moderní diesely (nemyslím od VW) laskavě vyzkoušej. >:-[]
    P.S. Ano, na volnoběh a za studena může být diesel i slyšet, ale jakmile se zahřeje a jde do otáček, je skvělý (neplatí pro VW !!!)
  • « 00 Reagovat !

foto hil

hil 21.03.07  20:34

« Re: Re: Re: Re:

šestý z devíti: To jsi asi moc dieselů neviděl. TDCi je velice tichý, dokonce i v Transitu.
    Až mě překvapilo, když jsme teď na chvíli měli půjčenýho náhradního transita s TDI - to byl opravdu rachot...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…