FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.03.07  12:45

« Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Na okruhu je maximálka a 0-100 km naprd. Základ je dobrej podvozek a krouták na technické pasáže.
    180 koní v benzínu a origo podvozek Octavie I RS v Brně na okruhu nic neukáže. ST paket u Mondea dělá i u TDCi divy. 4 krát ročně jsem v Brně na okruhu a tvrdím v motoru to fakt není. >:D
    Je to syndrom gumové lano rovinky RS oblouk ST TDCi.
    Úprava ST 18" kola 225/40/18, pružiny -35mm, zadní náprava + 40mm.
    Škoda RS v benzínu je dobrá na letiště a prázdou dálnici jinak je k smíchu.
    S OII jsem ještě nejel.
    Nepřu se že benzín je božský ale je potřeba to posuzovat jako celek.
    Pokud s težkým smradlavým ropákem objedu OI RS v Brně po cílové rovince vnější stopou tak něco není v pořádku. 8)
    To že to jede 235 km/hod a chlemtá 98-100 oktanů fakt nepomůže.
    14 dnů jsem sedlal předváděčku BMW 335d sedan v M paketu motor technologie Variable Twin Turbo 210 kW (286 k) a n 580 Nm již při 1750 ot/min.Prům spotřeba 8l. Cenovka po slevě za 1,2 M Kč. Netvrdil bych že nafta patří do kamen :*)
  • « 00 Reagovat !

foto Jozef0351

Jozef0351 23.03.07  11:39

« Re: Re: Re: Re: Re:

No BMW je iná kategória, aj cenovo. Ale:
    ST 166 kW, 0-100 6,8 s, max: 241 km/h
    BMW325i 160 kW, 0-100 7,0 s, max: 245 km/h
    BMW330i 190 kW, 0-100 6,3 s, max: 250 km/h
    Myslím že minimálne by ST to BMW potrápil. Na okruhu by mal bavorák asi navrh ale na "rally" trati asi naopak.
    Čo sa týka Octavie tak nepochybujem že v Autosalóne na Prime by došli k jednoznačnému záveru, že ak Octaviu RS tak jedine TDI >:D . Ale výkonovo je to jednoznačné. 7,3 s vs. 8,5 s, 240 km/h (predpokladám že obmedzená ) vs. 225 km/h. Myslím že je zbytočné sa zase hádať že papierové hodnoty sú v prípade benzínu nadhodnotené a v prípade nafty podhodnotené >:D Možno sa to niekedy zmení ale zatiaľ je v tejto triede diesel len do počtu. Sú to také kvázi šporťáky.Spotreba je nepodstatná v tomto prípade.
  • « 00 Reagovat !

foto lordmystic

lordmystic 23.03.07  09:50

« Re: Re: Re: Re:

Jsem myslel že Focus se děla jen ST 170... Ale mít přes 200hp a k tomu pořádně tvrdej podvozek a samozřejmě v benzínu, tak pak by to mohlo být skoro RS :). No ale na klasické trochu nadupanější sériove trojkové BMW to stejně nemá - jak v jízdních vlastnostech, tak výkonostně...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.03.07  09:48

« Re: Re: Re: Re:

Jozef35
    Jasné že ani Octavia TDI nie je žiadny šporťák a s benzínovou verziou sa nedá porovnávať.
    Auto tip16/06 Test RS 2.0TDi a RS 2,0TSFI na okruhu Sosnová.Naprosto stejný výsledek. Závěr testu TDi v jízdní dynamice nezaostává.
    Těžší příď o 30kg. Celý okruh se dá jet na 3 stupěň bez řazení.
    Spotřeba na okruhu 21,2L/33,1l. diesel/Natural 98.
    Norm režim 6,1/8,4L. Otáčky 4 800/6 700.
    Rozdíl v základní ceně 25 000Kč.779 900Kč/754 900Kč
    Zas tak blbě bych to s tím TDi neviděl. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Jozef0351

Jozef0351 23.03.07  09:24

« Re: Re: Re:

Ale 225 HP vo Focuse by už tiež potom mohlo byť potom RS a nie ST. Aspoň si myslím že to musí jazdiť slušne. :D
  • « 00 Reagovat !

foto lordmystic

lordmystic 23.03.07  09:12

« Re: Re:

Jozef035: Jasně výkonově je na tom možná o krapet lépe, ale jsou to téměř shodná auta. Právě proto by ta Octavie neměla používat označení RS, což je označení pro sportovní auto. Myslím, že ST je nižší stupeň než RS a je to tak správně. Samozřejmě otázkou je ta cena, fakt docela úlet...
  • « 00 Reagovat !

foto Jozef0351

Jozef0351 23.03.07  09:09

« Re:

Jasné že ani Octavia TDI nie je žiadny šporťák a s benzínovou verziou sa nedá porovnávať. Ale myslím že s Mondeom je výkonovo porovnateľná.
  • « 00 Reagovat !

foto Jozef0351

Jozef0351 23.03.07  08:54

« Re:

Mám rád když sedím vysoko a u nového Mondea když chci být vysoko, tak se sedačka posune i dopředu. Když sjedu se sedačkou úplně dolů, tak odjedu i hodně dozadu a místo na nohy je. Ale jsem moc nízko.
    Keď si taký kutil prečo si neskúsiš dať sedačku vyskoko a následne ju páčkou pod sedadlom posunúť dozadu? >:D
    Ináč je pravda že aj ja som si strašne dlho hladal vhodnú polohu za volantom. Ale neviem čo máte s tým úzkym priestorom pre vodiča. Neviem o žiadnom súčasnom aute strednej triedy ktoré má miesta viac. Ja mám "problém" dotknúť sa kolenom stredového panela. Mám 186 cm / 100 kg >:D
  • 00 Reagovat !

foto lordmystic

lordmystic 23.03.07  08:51

« Bez nadpisu

Jozef035: No je potřeba si neplést ST a RS, to je rozdíl. Ford nedělá ST jako nejostřejší verzi, ale jeko trochu sportovnější rodinné auto a tak je to třeba brát. To už si myslím, že TDI RS u Octavie je větší provar! Tam si hrajou totálně na něco co nejsou.
  • « 00 Reagovat !

foto Jozef0351

Jozef0351 23.03.07  08:49

« Re: ST TDCi

Dúfam že sa Ford konečne spamätá. 155 HP nazývať ST je na smiech. Ak niekto za to dal 1,5 mil. Sk tak musel byť buď strašne bohatý alebo zrelý na psychiatriu. Alebo veľký fanúšik Mondea :D
  • « 00 Reagovat !

foto Dong1

Dong1 22.03.07  19:43

« Re: Oprava deplhi

Kdyz tak koukam na to pise Petr T., tak zacinam litovat ze sem koupil diesel s CR Bosch...ja sem totiz myslel ze ty jediny se opravuji bez problemu. No zrejme ne... :?
  • 00 Reagovat !

foto martin-z

martin.z 22.03.07  18:12

« Oprava deplhi

to PetrT:
    Az to budou opravovat a za ty ceny o kterych se psalo tak tomu budu verit, ale zatim se ten termin vzdy odsouval..
  • « 00 Reagovat !

foto hil

hil 22.03.07  16:55

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Okamžitá spotřeba a overboost

Tak nevím, ale asi by mi tam ta červená vadila.
  • « 00 Reagovat !

foto impaler

impaler 22.03.07  16:31

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Okamžitá spotřeba a overboost

Jedno naftové ST stává někdy u nás v práci, mohu vám na požádání ještě očíhnout, kde má jakou nit. :-) Ale nevím, komu patří, ani nic dalšího.
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 22.03.07  16:10

« Re: Re: Re: Re: Re: Okamžitá spotřeba a overboost

Zdravím - už jsem měl možnost s tím jezdit - je to jen o image a podpoře prodejů ST 220 - údajně si to vyžádali zákazníci - dvojitý výfuk lze domontovat - výměna celého zadního tlumiče.
    Moje auto TitaniumX 2.2 TDCI má stejný bodykit, přední i zadní nárazník z ST( kulaté mlhovky), pouze kola mám 10 paprsků, údajně tvrdší podvozek oproti standard verzi.
    Rozdíl oproti ST TDCI - chybí červená nit , logo ST na volantu ..., Recara( i vzadu), kola, a přitvrzený podvozek(určitě + snížení).
    A po Praze jedno černý o kterém vím jezdí - kůži uvnitř taky černou. Cena je jak u Titania v plné náloži >:D - jinými slovy brutální 1 100 000,- +-
    Jinak ten článek samá chvála a pravda :D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.03.07  16:00

« ST TDCi

Misaak :
    Blbost to není, tento vůz šel cca půl roku objednat.Výbava stejná jaku u ST. Červené kožené sedačky atd.
    Řešil jsem to u Charouze 12/05 a nabízeli slevu 250 000Kč při objednání do konce 02/2006.
    Základní cena sedan 1 032 000Kč. :*)
    S doplňky 1 296 900 Kč (plná palba):twisted:
    Čučel jsem na to jako prase a čekám na nové mondeo.
    Petr T:
    Dobrá zpráva Delphi hurá >:D .
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.03.07  15:52

« Opravy vstřikovačů Delphi

Tak jsem kámové zas něco pro vás vypátral.
    Přesné datum zahájení oprav CR vstřikovačů Delphi: 26.4.2007, tři servisy (Kladno, Praha 7, Poděbrady)
    Zahájení oprav CR vstřikovačů Siemens (prosinec 2007/leden 2008).
    (motory DV4TD PSA-FORD, DW10B TED4 PSA-FORD, DW10TD PSA)
    Zahájení oprav CR vstřikovačů Denso (prosinec 2007/leden 2008).
    (Toyota, Nissan, Mazda, Opel, Ford Transit, Isuzu, Mitsubishi apod.)
    Opravy vstřikovačů CR Bosch jsou omezené, provozuje se oprava "na koleně" a dají se objednat trysky. Většina závad tkví bohužel v nadměrném přepadu ze vstřikovače (velmi podobný problém jako u Delphi, jiná příčina). Tento problém se řeší výměnou přepadového těsnění (nevím proč jej nedodává Bosch, tak se shání v Polsku, Německu, Itálii, Řecku apod., jakžtak se to dá řešit...)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.03.07  15:34

« Re: Re: Re: Re: Okamžitá spotřeba a overboost

aktivace overboost viz. pet odkazu zpet od lordmystic.
    Jinak mam takovy dotaz, co si myslite o tomhle clanku?
    [odkaz]
    Neni to nejaka blbost? :?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.03.07  15:29

« Re: Re: Re: Re: Okamžitá spotřeba a overboost

Overboost nemám ale jinak je Bitpower super. >:D
    Charakteristika využitelných otáček je úplně jiná než u origa.
    Třeba 3 a 4 stupeň funguje od 1 250 ot po 4 700 neuvadajícim tahem.
    5 tku jem zatím naučil táhnout jenom do 4 300 ot/min po rovině ale pracuju na ni. Při 4 500 ot/min to jede 224 km/hod dle GPS ale jenom z kopce po rovině to neudrží. :*)
    Origo jelo po rovině max 198km/hod - 4 000 ot/min. :*)
  • « 00 Reagovat !

foto

22.03.07  15:11

« Re: Re: Re: Okamžitá spotřeba a overboost

Kdy se vlastně ten Overboost aktivuje ??
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…