FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
superkutil 23.03.11 13:08
« Re: Zatékání do interiéru
DIM: Jo, to ho trika jsme si taky všiml. >:D Potřebuju cokoliv, co má 4x4. Včera jsem se stavil u Hyundai, nabízeli mi Santa Fe. Pěkné, 5 let záruka, ale hodně těžké, hlučné a žrout. Takže buď něco na způsob Volvo xc70 nebo Forester (mám nabídku na předváděčku za 450tis) nebo se na všechno vykašlu a nechám Mondeo. Až na těch pár dnů v roce projede všude. Pořád jsem nevyřešil, jak dostat nové auto do daní ;-\ -
oleowr1 23.03.11 09:24
skoro stejně mi zatéká na pravé straně u spolujezdce, není to pravidelné, hodně záleží na tom jak auto stojí, směru deště a asi i teplotě na jakou je kastle nahřátá. Všechna gumová těsnění a hadice se snažím alespoň 1x ročně ošetřit nějakým glycerínovým nebo silikónovým prostředkem, očistit od prachu, zdá se že se to pak na chvíli zlepší, protože guma je trochu měkčí. -
superkutil 22.03.11 16:33
Spíš chci tu gumu natřít barvou a sledovat její obtisk na dveřích. Mám pocit že někde nedoléhá, ale nevím jak to otestovat. Akorát vidím, že na přední části dveří (viz předchozí obrázek) je vně voda a od poloviny dolů také uvnitř gumy a pak je voda v drážce gumy dole [odkaz] [odkaz] [odkaz] všimni si jak je guma mokrá. Je možné že to protéká dovnitř někde těsně pod zrcátkem [odkaz] [odkaz] ona i ta vnější lišta se tak divně ohýbá [odkaz] . Stejný problém jsme měl u Mondea z roku 1999, kde ta horní lišta taky nebyla po celé délce stejně široká a do auta také zatékalo. -
DIM 22.03.11 10:59
Řekl bych, že to tím spíše není, tam už by se za to těsnění voda dostat neměla ....chybu bych hledal jinde.....Zkus nějakou barevnou vodu a pak to vystopovat.....mně tam teklo více, když stálo auto trochu nakloněné, když strana řidiče byla výše......... -
superkutil 21.03.11 20:11
Prostě ta těsnící guma nedosedá v plné své šířce, ale jen asi z jedné čtvrtiny. Podívej na červenou linku, to je okraj dosedání těsnící gumy [odkaz] a mám pocit, že místy nedosedá vůbec. Prostě ty dveře jsou vůči karosérii posunuté dozadu. -
superkutil 20.03.11 16:48
Tak už jsem to našel. I když je těsnění dveří kolem 1,5cm, tak jsou dveře posunuté proti karosérii a tak těsnění na dveře dosedá i v šířce menší jak 0,5cm. Dokonce mám pocit, že v jednom místě dosedá ještě míň. Jenže co s tím? Dveře neposunu a abych dveře obrousil, kitem dodělal větší plochu dosednutí a znovu přelakoval, to se mi fakt nechce. Nejvíc mě štve, že jsem měl stejný problém jak s předchozím Mondeem, tak se současným. Ono v plno konstrukčních místech Ford převzal chyby z Mondea do roku 1999 do Mondea od roku 2000. -
DIM 18.03.11 12:06
To znám, Kutile, bohužel......Taky jsem nic zásadního neobjevil. Proteklo to někde kolem dveří a sloupku karoserie na úrovni venkovního zrcátka. .....zkus tam udělat z tekutého silikonu nějakou nudli, dveře něčím namaž .... a přibouchni :-)
Jak jsem rád, že už tohle nemusím řešit....tedy alespoň zatím ..:-) -
cja 16.03.11 13:36
« Re: PRODEJ MONDEA
Tak jak někteří chtěli a předpokládali - auto prodáno, nakonec z 490t bez DPH bylo 490t s DPH, ale spěchal jsem na to a dle prodejce by se dalo dostat o 50t více, kdybych nespěchal na peníze. Takže žádných 390t vč. DPH jak někteří prorokovali. Tak se pánové na foru mějte a ať vám ty Mondea fungují.
DIM: ...a ty jsi s tou Achilovkou lyžoval???, pokud ano tak smekám a odhazuji svoje lyže v dál ... >:D -
superkutil 01.03.11 22:08
« Re: Klepání přední nápravy
Jo, ta wapka, to je dobrý nápad. :-) Snažil jsem se zalepit všechny díry mezi motorem a prostorem pro nasávání vzduchu do ventilace. Ale nepomohlo to. Taky jsem se snažil zjistit, zda se to tak chová bez nebo s uzavřeným vnitřním okruhem. Nic jsem nenašel. Jinak je Fiesta bezva, ale tohle je velký handicap.