FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 23.03.11  13:08

« Re: Zatékání do interiéru

DIM: Jo, to ho trika jsme si taky všiml. >:D Potřebuju cokoliv, co má 4x4. Včera jsem se stavil u Hyundai, nabízeli mi Santa Fe. Pěkné, 5 let záruka, ale hodně těžké, hlučné a žrout. Takže buď něco na způsob Volvo xc70 nebo Forester (mám nabídku na předváděčku za 450tis) nebo se na všechno vykašlu a nechám Mondeo. Až na těch pár dnů v roce projede všude. Pořád jsem nevyřešil, jak dostat nové auto do daní ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 23.03.11  11:15

Já bych se zaměřil na ten ohyb pod zrcátkem, tak jsem to odhadoval já....tak jsem to prodal :-) Mimochodem, co to máš za triko, Kutile, Cherokee 007 :-) To byde Tvoje příští auto ??
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 23.03.11  09:24

skoro stejně mi zatéká na pravé straně u spolujezdce, není to pravidelné, hodně záleží na tom jak auto stojí, směru deště a asi i teplotě na jakou je kastle nahřátá. Všechna gumová těsnění a hadice se snažím alespoň 1x ročně ošetřit nějakým glycerínovým nebo silikónovým prostředkem, očistit od prachu, zdá se že se to pak na chvíli zlepší, protože guma je trochu měkčí.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 22.03.11  16:33

Spíš chci tu gumu natřít barvou a sledovat její obtisk na dveřích. Mám pocit že někde nedoléhá, ale nevím jak to otestovat. Akorát vidím, že na přední části dveří (viz předchozí obrázek) je vně voda a od poloviny dolů také uvnitř gumy a pak je voda v drážce gumy dole [odkaz] [odkaz] [odkaz] všimni si jak je guma mokrá. Je možné že to protéká dovnitř někde těsně pod zrcátkem [odkaz] [odkaz] ona i ta vnější lišta se tak divně ohýbá [odkaz] . Stejný problém jsme měl u Mondea z roku 1999, kde ta horní lišta taky nebyla po celé délce stejně široká a do auta také zatékalo.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 22.03.11  10:59

Řekl bych, že to tím spíše není, tam už by se za to těsnění voda dostat neměla ....chybu bych hledal jinde.....Zkus nějakou barevnou vodu a pak to vystopovat.....mně tam teklo více, když stálo auto trochu nakloněné, když strana řidiče byla výše.........
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 21.03.11  20:11

Prostě ta těsnící guma nedosedá v plné své šířce, ale jen asi z jedné čtvrtiny. Podívej na červenou linku, to je okraj dosedání těsnící gumy [odkaz] a mám pocit, že místy nedosedá vůbec. Prostě ty dveře jsou vůči karosérii posunuté dozadu.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 21.03.11  10:40

Ten silikon, Kutile, ten řeší kde co.... ale upřímně řečeno úplně přesně tomu tvému popisu nerozumím ..........
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 20.03.11  16:48

Tak už jsem to našel. I když je těsnění dveří kolem 1,5cm, tak jsou dveře posunuté proti karosérii a tak těsnění na dveře dosedá i v šířce menší jak 0,5cm. Dokonce mám pocit, že v jednom místě dosedá ještě míň. Jenže co s tím? Dveře neposunu a abych dveře obrousil, kitem dodělal větší plochu dosednutí a znovu přelakoval, to se mi fakt nechce. Nejvíc mě štve, že jsem měl stejný problém jak s předchozím Mondeem, tak se současným. Ono v plno konstrukčních místech Ford převzal chyby z Mondea do roku 1999 do Mondea od roku 2000.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 18.03.11  12:06

To znám, Kutile, bohužel......Taky jsem nic zásadního neobjevil. Proteklo to někde kolem dveří a sloupku karoserie na úrovni venkovního zrcátka. .....zkus tam udělat z tekutého silikonu nějakou nudli, dveře něčím namaž .... a přibouchni :-)

Jak jsem rád, že už tohle nemusím řešit....tedy alespoň zatím ..:-)
  • 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 18.03.11  09:04

« Zatékání do interiéru

Ahoj, tak mi zase zatéká do dveří. Ať hledám jak hledám, nic jsem nenašel a v autě louže. [odkaz] [odkaz] [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 16.03.11  14:19

« Re: PRODEJ MONDEA

Jo, a dokonce se mi lépe lyžovalo než chodilo... :-) Přece jen, v té lyžařské botě to bylo jako v sádře :-)
  • 00 Reagovat !

foto cja

cja 16.03.11  13:36

« Re: PRODEJ MONDEA

Tak jak někteří chtěli a předpokládali - auto prodáno, nakonec z 490t bez DPH bylo 490t s DPH, ale spěchal jsem na to a dle prodejce by se dalo dostat o 50t více, kdybych nespěchal na peníze. Takže žádných 390t vč. DPH jak někteří prorokovali. Tak se pánové na foru mějte a ať vám ty Mondea fungují.

DIM: ...a ty jsi s tou Achilovkou lyžoval???, pokud ano tak smekám a odhazuji svoje lyže v dál ... >:D
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 15.03.11  13:11

« Re: Parkovací senzory

Jenže sníh už nebyl dlouho, byl jsem teď na lyžích v Alpách, a bylo sucho a slunečno....:-)
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 15.03.11  11:59

« Re: Parkovací senzory

DIM: na Mondeu senzory nemám, ale na služební fabii občas zadní senzory zablbly, když byl na nich třeba sníh.....
  • 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 15.03.11  11:41

« Parkovací senzory

Někdy mi přední senzory zmateně pípají i když nemají, začalo to až teď......nemáte s tím někdo zkušenost ?
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 14.03.11  18:47

« Re: Palivový filtr

Ahoj, to jsem nebyl přímo já ale za velmi podobnou cenu tento filtr pořídíš např. u pana Velendorfa v Říčanech www dieselpoint cz .............
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.03.11  13:19

« Palivový filtr

WinDiesel: Ahoj kdysi jsi nabízel originál palivový filtr HDF924 za 500 Kč. Je ta nabídka ještě aktuální? Dej prosím vědět tady nebo na rst@seznam.cz. Dík
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.03.11  09:26

« Re: Klepání přední nápravy

Taky můžeš mít prasklý svody. Ale to by možná bylo slyšet.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 01.03.11  22:08

Jo, ta wapka, to je dobrý nápad. :-) Snažil jsem se zalepit všechny díry mezi motorem a prostorem pro nasávání vzduchu do ventilace. Ale nepomohlo to. Taky jsem se snažil zjistit, zda se to tak chová bez nebo s uzavřeným vnitřním okruhem. Nic jsem nenašel. Jinak je Fiesta bezva, ale tohle je velký handicap.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.03.11  19:06

klepání:
    Nevyvážená kola, blbá geometrie, kulový kloub, vůle v ramenou, uložení stabilizátoru, mrtvé tlumiče?

Smrad: Když ho vezmeš vysokotlakým ostřikovačem, dostane se voda dovnitř?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…