cja 26.03.07 12:22
« Re: Sedačka
to kutil: pokud se jedná o šířku sedáku - není to tím, že MK5 má výraznější boční vedení ? - měl jsem MK1(předpokládám, že MK2 - facelift měl stejná sedadla - možná se pletu) a tam bylo sedadlo taky širší, ale preferuji držení těla v zatáčce, takže si myslím, že je to spíš o pocitu a prioritách - a nebo to prodej >:D a kup MK2 -
« Sedačka
Ahoj, tak jsem to oměřil. Pokud je sedačka dole, tak je hrana mezi sedákem a opěradlem 82cm daleko od palubky pod volantem. Pokud je sedačka nahoře, tak je tato vzdálenost 75cm. To ale už narážím na ovládání rádia. Vzdálenost přední hrany sedáku je při poloze dole 26cm, při poloze nahoře 30cm.
Až najdu MK II, tak změřím jak je to u něj. Včera jsem vezl známé a taky říkaly, že šířka sedáku u MK V je menší jak u MK II. Není to tedy jen můj pocit. -
"-- skrytý --" 25.03.07 11:52
oleowr1: Přesně tak, samotná výška člověka nic neříká o poměru délky nohou a zbytku trupu, což je pro prostor nad hlavou při sezení v autě podstatné. A protože v sedačce sedíte na zadku, tak lidi s velkou pr*elí budou sedět ještě o něco výš ;-) . Jediná možnost je osobně si to auto vyzkoušet, nespoléhat na to, že když tam někdo se 192cm má nad hlavou místo na klobouk, tak že já ho musím mít taky. -
oleowr1 25.03.07 11:36
Mám 188cm, sedadlo nemám ani úplně vzadu ani úplně dole a poloha mi vyhovuje. Brácha má 196cm a po posunutí sedadla dolů a dozadu vyhovuje taky. Záleží totiž nejen na výšce těla, ale i na délce nohou. Málokdo je typický "konfekční typ". U mne s bráchou, je to tak, že sedneme-li si na stejnou židli, je přesně stejně vysoký, postavíme-li se vedle sebe je o 8cm vyšší - má prostě dlouhé nohy. Když si kupuje oblek, musí mít kalhoty o číslo větší... -
martin.z 24.03.07 17:20
to lordymystic:
no neco malo fakt snizuje to stresni okno, jehoz zacatek jehoz hranice je presne nad hlavou a taky kazdy ma jine drzeni tela pri sezeni.
Zkus si sednout zadkem az uplne dozadu, nadoraz k operadlu a pater uplne naprimit podelne s operadlem, tzn. i vystrcit bederni oblouk dopredu a narovnat ramena. Hned mas hlavu o par cm vys nez pri klasickem sedu s kulatejma zadama. -
lordmystic 24.03.07 14:05
Chlapi, asi máme každej úplně jiné Mondeo... Měřím 192cm a sedačku nemám úplně dole ani úplně vzadu a jsem úplně v pohodě a úplně v pohodě se tam vejdu a hlavou se o strop nemlátím. To buď někomu fakt divně měří metr nebo máte úplně divný těla :))))))))). -
martin.z 24.03.07 07:22
« vyska
Ja merim 192 cm, proto mam sedacku take uplne dole a presto sem hlavou ve strope, normalne mi calouneni cucha vlasy.
Pritom sedim celkem nalezato a jeste mam uplne vysunuty volant ve vodorovnem smeru abych si mohl vic polozit sedacku a stale na nej dosahnout.
Taky bych uvital vic mista..
Zajimavy je ze kdyz jsem to kupoval tak jsem nad hlavou misto mel a od ty doby co jsem to vlastnil uz jsem takovou polohu nikdy nenasel.
Posledni nadeje je ze az bude tepleji a trochu casu tak mrknu pod sedadlo jestli se do mechanismu vyskoveho nastaveni nedostala nejaka prekazka a tim padem se nemuze dostat na dolni doraz ale moc tomu neverim.
Je to cele o tom jak rovne sedite a vetsina lidi se asi hrbi.
Pokud vyjedu se sedadlem nahoru tak se pod strop absolutne nevejdu, hlava by me koukala ze stresniho okna ven -
"-- skrytý --" 23.03.07 22:44
kutil:
je to nějaký divný,měřím 190 cm, mám rád nízký posaz tak mám sedačku úplně dole a mám ještě tak 8 cm vůli dozadu. V horní poloze jdu hlavou skoro do stropu ale k rádiu a palubce mám tak 8 cm >:D tak nevím.
Někdy se stane že se nevyužívá celý rozsah kolejnice a pak to nezajíždí.
Což u nového auta asi neplatí nebo právě proto. :o
Pokud se člověk v sedačce válí tak potom asi narazí. Zádům zdar. :*) -
To Jozef035: Sorry ale to že se dá sedačka posunout dopředu a dozadu ví snad každý. Napíšu to tedy ještě jednou. Když posunu po kolejnicích sedačku úplně dozadu a pak ji začnu zvedat, tak než dorazí do horní polohy, tak narazí moje kolena na palubku pod volantem a na ovládání rádia.
U Monea MK II byla kolejnice vzadu delší a sedačka se na úkor osob na zadní sedačce dala posunout dál o cca 3-6cm.
Schválně někde najdu Mondeo MK II a změřím šířku sedáku a pak ji změřím u MK V. U MK V je mezi sedačkama i mezi sedačkou a dveřmi zbytečně velká mezera.
Mám pouze jediné tlačítko na zvedání a to posouvá sedačku nahoru a současně dopředu. Zítra ti změřím o kolik to je. Určitě ale o víc jak o 2-3cm. -
Jozef0351 23.03.07 19:14
« Re: Re: Re:
Jiri: Stačí si do tých áut sadnúť a rozdiel je evidentný.
Tú páčku pod sedačou asi má >:D :
A keby ju nemal tak má ďalšie gombíky ktorými si posúva sedačku v horizontálnom smere. Ale to by asi mal tých gombíkov viac a vertikálne by si nastavoval prednú aj zadnú časť sedáka plus horizontálny posun.Predpokladám že aj Mondeo vo vyššej výbave, keď má nastavovanie full v elektrike to má. To že sa pri vertikálnom nastavovaní sedačky posúva čiastočne aj horizontálne nijako nesúvisí s tým že sa dá ešte nezávisle posunúť horizontálne. A keby si sedaču posunul úplne dozadu tak pri dvíhaní sa posunie maximálne možno o 2 - 3 cm ale nie o 10 - 15. Teda neviem aký vysoký. Ak má 230 cm tak potom možno aj tie 2 cm sú podstatné :D. Ja mám 186 a mám min. 10 cm rezervu aby som mohol sedačku posunúť ešte dozadu aj keď je v najvyššej polohe. Pochybujem že je niekto tak vysiký aby mal sedačku úplne vzadu a stále mal málo miesta na dĺžku. Jednoduchšie už nastavovanie sedačky vysvetliť nedokážem :'-( Treba si prečítať manuál, tam sú aj obrázky :D -
Jozef0351 23.03.07 17:42
V reále ten Focus širší nie je. Papierovo je širší ako Mercedes E. Ja ´mám tiež elektrické výškove nastavenie sedačky. Tiež sa posúva dopredu keď sa dvíha. Ale pozdĺžne sa dá posúvať po koľajnici dopredu a dozadu páčkou pod sedadlom. Zdvíhanie a posúvanie funguje nezávisle :!: Najskôr si ju zdvihni a potom si ju pozdĺžne posuň dozadu :D -
To Jozef035: Problém se sedačkou je v tom, že mám elektrické zvedání, které při zvedání sedačky nahoru posunuje sedačku i dopředu. A tak i když si sedačku posunu co nejvíce dozadu (páčkou pod sedačkou), tak když ji zvedám nahoru, tak se zase sune dopředu.
Také Mondeo MK II mělo taky elektrický posun sedačky, ale ta šla celá posunout dále dozadu o 6cm.
Také šířka sedáku u MK II je menší jak u MK V. Nenapadlo mě, že MK V bude uvnitř menší jak MK II. Všechno se přeci zvětšuje. Vždyť u Mondea je místo řidiče jak ve Focusu. Vždyť Focus je o 28mm širší jak Mondeo!!!
Mám 190cm/110kg. Mondeo MK II bylo v pohodě. Fiesta z roku 2001 je v pohodě.