FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
RADEK1 02.04.07 21:50
« Re: Re: disky
Taky se mi zdá ,že si Mondeo zaslouží širší pneumatiky (jezdím 205/50 R17) ,ale pokukuji po 225/50 R17, nebo 225/45 R 17. Snad přesvědčím pány na úřadech a vybojuji si zápis do TP. Jinak v zimě mám 205/ 55 R . 16 Jsou komfortnější ,ale auto tak nesedí jako na letních. >:D Jo a jedete někdo do Brna na tuning sraz tuto sobotu 7.4.07 ? -
« Re: disky
Obutí, Disky:
v létě jezdím 17" Ghia X 7 paprsků a super - pevný kola, dvoudílné matky - tiché, stabilní... Zimní mám 16", 17" znatelně méně vlaje, když předjíždíte ve 220 kamion v silném bočním větru...
resp. 17" je auto tuhé, s 16" to auto se zachvějě, je znát závan větru...
Ale myslím si, že na ten těžký předek bych ocenil i širší pneu než 205...
Ty jsem měl už na 16" 205/45/R16 na staré 1.6 benzín, tam to bylo na tu váhu na předku super... s 2.2 naftou to auto na tu váhu potřebuje do zatáček asi širší... já bych to ocenil, ale asi by byla větší spotřeba... -
-
"-- skrytý --" 02.04.07 17:49
« Stanadyne -STANDA - davkovani
Jak jiz tady nekdo pred casem napsal - "Nekdy davam dvojtou davku na nadrz nez doporucuje vyrobce a je to znat". Tak behem minuleho tydne jsem trikrat davkoval cca 1.5 nasobek STANDY na litr toho, co ma podle vyrobce byt a reknu vam, velke prekvapeni ! Motor je opravdu daleko vice utlumen nez pri beznem davkovani - opravdu doporucuji vyzkouset. Ac jsem mel strach, tak na doporuceni jsem zkusil opravdu jen lehce nad miru pridat a vysledky jsou naprosto evidentni a citelne !!! Pristi tyden budu mit k dispozici merak, tak dam vedet o kolik se zlepsila akustika na mnou jiz zkousenych rychlostech. Redeno bylo dvakrat Shell Diesel Extra (ten obyc.) a jednou OMV Alpin Diesel. -
-
lordmystic 02.04.07 07:25
« Bez nadpisu
kutil: Vše co jsi napsal je pravda, ale já se pozastavoval nad tím, že 77kW do 1,5 tuny těžkého auta je sakra málo... A ještě ve čtyřech lidech byl s tím autem velký problém bezpečně předjet auto jedoucí 80km/h... :(. To že dají 50kW do Fabie která váží něco přes tunu chápu, ale do nového Passata by měl být standard něco jiného... Ale chápu že trh je trh a když to prodají, tak proč ne. -
« TDI
To lordmystic: Dělám pro firmu, která kupuje jako služební auta jedině Oktávie, protože je pak po 3 letech jako hodně ojeté super prodá čechům, kteří si myslí, že české auto je nejlepší.
Ale chtěl jsme něco jiného. Mají jak TDI 81kW tak TDI PD 77kW a TDI PD 96kW přečipované na cca 130kW. 81kW točí od 2000 do 450ot. 77kW zabírá něco pod 2000ot. ale dříve vadne. A přečipovaný 96kW dělá z Oktávky vražedný stroj. Sice jede přes 230km/h ale na silnici už nesedí.
Těch 77kW je i pro Oktávku málo, ale dojede kam má a za krásných 5,5litru. Vždyť i Mondeo se dělalo s 66kW. Prostě jsou lidi, kteří nelétají, ale pohodově si jezdí. Znám hodně lidí, kteří mají Fabii 1.2 a nebo 1.4TDI (HDI nebo TDCI). Pro ně je důležité za kolik to jezdí. A je rozdíl, zda to jede za 4,5litru nebo 8 jako moje Mondeo.
Máte někdo 2.2TDCI s čipem od BitPower? Kolik Vám to žere? -
lordmystic 01.04.07 10:30
« nový passat 77kW TDI
Jsem měl možnost včera projet cca. 40km nový Passat TDI ale pouze 77kW. No řeknu vám, děs a hrůza. Auto s vahou 1498kg (pouze o 7kg lehčí než Mondeo) je absolutně mrtvý :(. Sice krásně točí do 5-ti tisíc otáček, ale např. na čtyřku v 80-ti km/h úplně mrtvé. Při předjíždění tak 3sec nic a pak se začíná pomalu rozjíždět a když se jakž takž rozjede, tak už zase vadne... Fakt nechápu pro koho takovej motor může být určen, snad pro důchodce, ale i pro ženskou je lepší větší výkon, aby se nebála předjíždět... -
oleowr1 31.03.07 09:21
« Akcelerace 2.0TDCi 96kW vs. 2.0/16v 107kW
Včera jsem se na křižovatce potkal s kolegou, stáli jsme vedle sebe a na zelenou vyrazili. Benzín má delší rychlosti, takže jsem při řazení 1-2 trochu ztratil, ale vzápětí řadil on, tak jsem ho dojel. Bohužel krátký úsek, dosáhli jsme jen cca. 80km/h, byl jsem o půl auta vzadu a můj pruh se zužoval, takže jsem přibrzdil a zařadil se za něj. Můj závěr je - akcelerace pro běžný provoz je v podstatě stejná, kdybych měl 5dv. jako on a ne kombík, byli bychom zřejmě úplně vyrovnaní. -
jack007 30.03.07 20:56
« Re: Spotřeba.
Mam to do prace 80km z toho 35km po dalnici a spotrebu mam pokud jedu do 110 mezi mesto a na dalnici 120 5.5l. Jakmile na dalnici nasadim 140km je spotreba 6l. A kdyz na to slapnu a vsude jedu kolem 160ti >:D , je spotreba 7.3l. To uz ale moc casto nedelam, protoze uz mam pul roku -3 body a druhy vyssi prestupek by znamenal odebrani ridicaku :-( Jo a mam 6ti kvalt. -
« Spotřeba.
Když jsem auto kupoval, tak mi tvrdili, že se mimo město i při ostré jízdě nedostanu nad 7litrů. Když jsem ho koupil, tak jsem jezdil za 6,5 a postupně spotřeba vylezla podle PP až na 8,2.
Po cca 3000km jsem PP vynuloval a jel cca 100km rychlostí okolo 60-90km/h. Spotřeba byla 4,9litrů. Měl jsem radost, ale ta postupně mizela, jak spotřeba lezla nahoru. Pokud jsem nevjel do města a nebo na dálnici a plyn jen lehce lechtal s otáčkama mezi 1500-2500 tak byla spotřeba 5,5-6. Jakmile jsem ale vjel do města a na dálnici, tak zase vylezla spotřeba na 7,2L.
Měl jsem možnost jezdil ve městě s S-MAX 1.8TDCI a spotřeba vycházela podle PP 6,5litru. Na to, že je to auto o 200kg těžší jak Mondeo, tak spotřeba pěkná.
Ale nedokážu si představit, že bych měl Mondeo s motorem 2.0TDCI s 85kW s 5ti kvaltem, to snad vůbec nemůže jet. -
"-- skrytý --" 30.03.07 14:01
« Re: Re: Re:
lordmystic:
příští pátek jedu na poslední doupravení křivek do Bitpoweru. Sdělím postřehy.
Jinak ta spotřeba je jednoznačně v šířce pneu. Já mám přes zimu o 0,5 litrů menší spotřebu. 225/205 mm. Dostat se v létě na 6,0l už chce lehkou nohu.