"-- skrytý --" 25.04.07 23:20
« Re: Rachoceni pri zapnute klimatitzaci
Diky za postrehy. Nepotesili jste me..Objednal jsem se do Olomouckeho servisu AMH na prohlidku. Treba to vyresi softwarovy upgrade:) Nemate nekdo s timhle servisem zkusenosti? drive jsem jezdil do Ford Atoma v Brne, ale od doby, co mi natrikrate marne spravovali klimu a odreli auto tam nemusim. Za podminek se vlastne da uplatnit zaruka? Auto jeste nema tri roky je servisovane ve Fordu ale ma 104tkm. Nikdy jsem se o to nezajimal, ale v pripade, ze by mi to usetrilo 20tis za setrvacnik, bych mozna nejakou sanci uvital. -
"-- skrytý --" 25.04.07 13:50
« Re: Rachoceni pri zapnute klimatitzaci
Zdar všem..............to víte, že vás tady nenechám bez dozoru . Jen jsem se převtělil do Dim- dvojka. Rachotí napínací kladky, měnili mi je zrovna včera, v záruce, už podruhé.......vydrží to tak rok, neboli tak 30 - 40 tis km. Stojí to údajně asi 8 tis Kč. Dělá jim to už roky, ale pro Ford je zřejmě jednodušší to měnit, než hledat nějaké řešení.. když si to navíc lidi zaplatí, když nemají záruku..... -
"-- skrytý --" 25.04.07 11:15
« Rachoceni pri zapnute klimatitzaci
Cest praci. Minuly tyden jsem prodal 2.0 TDCi a koupil si v Koelnu 2.2TDCi 11/2004 Titanium Euro3. Motor tahne dobre uz od 1300ot, podvozek ST je tvrdy jak prase ale jede jak po kolejich:)Jediny dosud zjisteny nedostatek je sverazny zvukovy projev.. Pri volnobehu to vydava divne zvuky v periodickych intervalech asi 2s (na to jsem si ostatne uz zvykl u 2.0) ale ten pravy koncert prijde az kdyz pustim klimu. Rachoti to jak stara plecka, tak ji radsi vypinam. Myslim, ze jsem tu kdysi o tom cetl (napinaci kladka, trojkombinace atd..) a tak se chci zeptat, jestli to nekdy nekdo resil, jak dlouho trvala oprava, jestli byla jenom docasne ucinna a kolik to stalo. Diky za rady S pozdravem Krkovicka-reznik, kupec a sedlak v jedne osobe -
superkutil 23.04.07 23:47
« Re: superkutil a moment
To lordmystic: čipem se dá udělat hodně, ale každý motor má své meze. Je otázkou, proč Ford tak brzo omezil u 2.2TDCI moment, že je maximální výkon už v 3500ot. Většina TD má max výkon až ve 4000ot. Může to být proto, aby motor neměl moc velkou spotřebu nebo proto aby se zamezilo vibracím motoru ve vyšších otáčkách a nebo jiný důvod. V každém případě má 2.2TDCI hodně malý rozsah otáček. Myslím, že chiptuning ukáže, jaké jsou kvality 2.2TDCI. Kolega načipoval Lagunu 2.2 diesel a je to obrovský rozdíl proti předchozímu. Má sice menší maximální moment, ale moment zůstává až do 4000ot a tak je auto živější jak 2.2TDCI. Dej vědět jak jsi dopadl. Chci dát chip až po ujetí cca 20tis.km, kdyby se náhodou objevil nějaký problém s motorem, aby nebyl problém s reklamací >:D BITPower mi nedokázal poskytnout křivku 2.2TDCI po čipu, ale zažil jsem je u jiných motorů a opravdu jsou schopni ti to upravit dle přání. Motor 2.2TDCI je dobrý, ale žádný divoch to není. Myslím, že čip mu pomůže. Motor má velké výkonové rezervy. Když může mí t 1.8TDCI 92kW a 320Nm, tak se z 2.2TDCI musí dostat víc. Já ale ještě nemůžu motor 2.2TDCI porovnávat, protože mám najeto málo a jeho vlastnosti se stále mění. V poslední době se zlepšil záběr v nízkých otáčkách a už celkově i lépe táhne. Naopak se ale kolem 1500ot ozývá hlasité klepání i při málo plynu. Čekám až se najede víc km a jak se to usadí. :-! -
cja 23.04.07 19:39
« Re: reziveni
Ohledně té záruky - na prorez kastle je 12 let při dodržení servisních prohlídek - pokud je orazítkovaná serv knížka a je to v počítači, tak můžeš být třeba šestý majitel a musí plnit, nic o 7 dnech od objevení závady jsem neslyšel a to jsem to řešil několikrát a celkem dost vysoko co se týče odpovědných osob a vždy řešili - buď oprava nebo výměna dveří - je potřeba nenechat se odbýt -
eda.nezbeda 23.04.07 16:39
« Re: antiradar
Zajimavy?! Na zminovanych strankach ve foru je clovek s A8, ktery ma pokoveny sklo a nefunguje mu to vubec. Ale mozna ty dratky u Mondea jsou v takovem rozlozeni, ze to sice ubira na ucinku, ale porad je to silny dost. A pokud jsem dobre pochopil, tak nic nebrani tomu si to za tech cca 400 "babek" poridit v US of A. Ale pridat k tomu clo a shipping, tak to uz bude trochu bliz tem 18 tis., jak ostatne pise i Admin na Antiradary.net. Nastaveni na evropu si totiz muze udelat kazdy sam podle navodu na strankach vyrobce. Ale porad to bude risk, protoze udajne neplati zaruka v Evrope? -
"-- skrytý --" 23.04.07 14:55
« Re: antiradar
Vyhřívané sklo tomu nevadí.Dříve jsem ho měl na sluneční cloně,ale tu jsem pak nemohl používat tak ho mám ve středu palubky dole. Prý se vlny lépe odráží od kapoty. Dřív jsem tam měl navigačku TOMTOM GO 910, tu jsem švihl do levého rohu. Cena je fakt vysoká ale co se dá dělat. Ani to nehlásí žádné plané poplachy a nové radary M.POLICIE to hlásí na 1 km. -
lordmystic 23.04.07 07:56
« superkutil a moment
Zajímavé vysvětlení. Více méně mi bylo jasné že takto to opravdu bude, jen jsem to neuměl tak dobře popsat jako ty. Chci jet na chiptuning a už jak vica podotýkal, chci si nechat upravit momentovou křivku tak, aby byla více plochá, tedy aby tak rychle nevadla a aby měl motor záběr i do vyšších otáček. Uvidíme jak budou chlapci od Bitpoweru šikovní a co se jim povede vyrobit... Co myslíš superkutile, lze takto opravdu vylepšit průběh momentu TDCi u našeho Mondea a tak doladit solidní motor který kazí právě toto?