FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 15.04.11  22:26

« jen tak mimo mísu

tak jsem zjistil, že si náš budoucí soused (stavím domek) koupil jeden ze čtyř supersportů Koenigsegg Agera...
  • 00 Reagovat !

foto pepek79

pepek79 14.04.11  08:41

« v

Máte někdo zkušenost s tímto dodavatelem www.vyfukovesystemy.cz ?Koukal jsem, že maj hodně dobrý ceny výfuků na naše auta a hlavně to nejsou žádný poláci, ale značový originály.Já měl nějakýho poláka a vydržel mi přesně rok a půl, tak jsem si řekl, že si připlatim za kvalitu a koukám, že tady je to skoro za tu samou cenu co jsem kupoval to šitózního polmostrowa nebo jak se to jmenovalo."
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.04.11  20:17

« Re: Mlhovky jak světla pro denní svícení.

pouze mlhova svetla: no ja to tak mam od nova rok vyroby 2005 a pouzivam to odzacatku, pokud zapnu pouze mlhova v predu, sviti pouze mlhovky a nic jineho !
  • 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 06.04.11  14:03

« Mlhovky jak světla pro denní svícení.

Tak jsem dnes viděl na Praze 10 jiné Mondeo, které mělo také předělaná mlhová světla na světla pro denní svícení (ve dne svítí pouze mlhovky, ostatní je zhasnuté). :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Devil666

Devil666 05.04.11  20:39

« Kutilovo nové auto

A jé kutil zase řeší co si koupí za auto. >:D >:D >:D Rada pro všechny co by chtěli ztrácet čas s tím, že by mu chtěli seriozně radit. Je to absolutní ztráta času. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 05.04.11  20:26

« Re: Mám najeto 130 000 km a auto je stále lepší!

Janerad: kobereček se mi pod patou prodřel taky, ale začíná se mi prodírat i loketní opěrka a to mě celkem štve....
  • « 00 Reagovat !

foto Janerad

Janerad 05.04.11  13:28

Mám najeto 190 000 km, menil jsem predni cepy a tlumice, ve 200 budu menit i zadni s autonivelaci. Jezdim s odpojenym EGR, bo blbnul. Asi ho taky budu muset koupit, cisteni svepomoci se nezadarilo (blbne stejne). Jinak pohoda. Tycky stabilizatoru drzi od nova, a to jezdim D1 sem tam :-) Taky se mi prodrel velurovy koberecek, asi taky koupim novy (stve me, ze se musi koupit cela sada).
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.04.11  12:44

Docela mě pobavilo to "Ojedinělé řešení, které v současnosti jiná automobilka nenabízí." Navigaci CarComp MirrorNavi si může pořídit každý, kdo má zájem... Už od roku 2009. Stojí to cca 300 euro, což +- odpovídá těm fordovským 7500,-
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 05.04.11  12:15

Ta navigace mě moc nepřesvědčila, je to jenom držák vedle zrcátka. Když to vypnu, tak tam bude černo.... :-)
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 05.04.11  09:34

Slavek-TDM: Co znám lidi co mají Subaru, tak chvála, ale nadávají na servis. Často a drahý. Jeden klient má Outback a říká že platí každých 12000km cca 12000Kč. Mám nabídku na 2 roky starýho Forestera za 450tis. bez DPH, tak to by už šlo.

Hledal jsem porovnání cen servisů a náhodou narazil na toto [odkaz]

A ještě jestli znáte navigaci v zrcátku [odkaz]

• « 00 Reagovat !

foto Slavek-TDM

Slavek-TDM 05.04.11  06:45

Ty zvuky cos popisoval o prispevek vys by me zajimaly..
    Nicmene, vyssi kombi je nez Forest spis Outback. Bohuzel, jeho cenovka je jeste sebevedomejsi a cena za servis bude stejna. Co jsem tak koukal na SFC na faktury od Quckliho za jeho Forester 2.0D, nejvetsi polozka z ceny je vzdy olej. Nakupem pres eshop by se dala snizit cena za servisku minimalne o tretinu. Ale to asi plati u kazdyho autorizovanyho servisu... :no:
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 04.04.11  21:57

Hoonza: Seat nemusím a Altea XL mne teda neoslovila vůbec. Chtěl bych hranatý kombi, nejbléž je Volvo XC70, jen kdyby nebylo tak drahý. :-O To vyjde levněji ten Forester. Ale tuhle kolem mne jeden jel a vydával takový rachot z převodovky nebo diferáků, fakt hrůza. Pokud bych měl jít po spolehlivosti, tak nejspíš Hyundai ix35. Jen na to jak je zvenku velký, je uvnitř malý. Proč neudělají hranatou bednu, proč dělají na karoserii tolik ohybů a prázdných dutin?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.04.11  21:35

A co Altea XL Freetrack? ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 04.04.11  19:58

a nemáš zvlněné kotouče?
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 04.04.11  15:41

Klepání jsem řešil. Oprava u Charouze za 11tis. Chvíli dobrý a už zase to bouchá. A zase vpravo vzadu. To klepání jsem myslel, že je od pneu, tak teď budu měnit, tak uvidím. Je to znát třeba při točení volantem, když pomalu točím volantem, tak mi kmitá v ruce. Když jedu rovně, tak nic. Ale jak přidám nebo začnu brzdit, tak se to klepe. Ale celkově je toto naftové Mondeo provozně méně nákladné jak předchozí benzínové (obě jsem kupoval nová). Nejhorší je, že když Mondeo celkem běhá, tak potřebuju 4x4 a nemůžu na nic kloudného narazit. Byl jsem se podívat minulý týden na Hyundai ix35 a Santa Fe. Jsou hezký, ale těžký a ani silný motor s nima moc necvičí. Ještě mám nabídku na Ford Kuga, ale cena a záruka nic moc a je to vysoké a těžké auto s malým prostorem uvnitř. Volvo XC70 je moc drahé a u Subaru Forester se bojím ceny servisu. A pak už zbývá jen Oktávka Scout nebo Suzuki SX4. Jenže Oktávka vychází dražší jak Forester a SX4 je hračka pro důchodce. Prostě vyšší kombi se 4x4 neexistuje, snad jedině dovézt z USA.
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 04.04.11  15:12

kutil: na klepání v nápravách si stěžuješ už dlouho a jak vidím ještě jsi to nějak neřešil. Podle mně první věc která odchází jsou tyčky stabilizátoru, ty už jsem si měnil (vzadu 2x), vepředu jednou a už mi to zase klepe, včera jsem přehazoval zimní kola a pravá tyčka je zase K.O., měl jsem asi koupit nějakou dražší, za 400.- Kč nevydržela ani 10tkm. Před koncem roku jsem měnil kulové čepy na řídících tyčích. Klepání by mohlo být ještě od tlumičů nebo ramen.

Jinak mám na 2,0TDCi 184tis.km, asi 30tkm. po výměně vstřiků, 20tkm po výměně turba a spojky. Auto jezdí skvěle, poslední dvě nádrže jsem jezdil za 5,4 a 5,3l/100km, průměr za 6let provozu 6,22l/100km. Nemám PP, takže počítáno metodou plná-plná. Za 6 let co mám Mondeo jsem se letos dostal zatím na rekordní minimum 1,42Kč/km (údržba), zato za naftu na rekordní maximum 2,12Kč/km....
  • 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 04.04.11  14:16

« Mám najeto 130 000 km a auto je stále lepší!

Teda až na ten projev ráno a než se ohřeje, ale pak jede jak hodinky. A spotřeba stále klesá. Dlouhé úseky kolem 5,5 litrů, jinak do 6,5 litru. Jen ty vůle a klepání v nápravách trochu vadí. A také vibrace předku při rozjezdu a brzdění. Ale jinak musím Mondeo chválit. Zvládá stále víc a víc. A po přežití zimy bez přihřívání chladící kapaliny je to zase paráda. Servis sice trochu nákladnější, ale u tak těžkého auta není divu. :-!
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 01.04.11  15:02

« Re: Zatékání do interiéru

Neprší a tak nezatéká. Ale včera jsem byl v myčce a už to plavalo. ale mám spíš podezření, že protéká voda dveřmi, že se asi odlepila fólie ve dveřích. Tak je o víkendu rozeberu a uvidím. ;-\

Dneska jsem zjistil, že mi někdo včera pěkně odřel bok auta, ale už to nějak neřeším. Další auto bych chtěl nějaké obouchané s bočníma lištama, žádný luxus.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 29.03.11  11:53

Copak Kutile, už neprší ?? Mně se taky samy udobřily přední senzory a pípají jak mají.....Já už bych bez těch radarů nezaparkoval ani na stadionu ..... Jak ty se mi jednou pokazí, tak asi rozbiju pražákovi plot.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 23.03.11  13:27

Dělej tak, ať se ti vejdou daně do auta !! :-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…