"-- skrytý --" 10.05.07 12:28
« Re: opět vstřikovače
S blikající kontrolkou jsem už kamarád.Když to přijde tak se s tím dá jet souvisle 180 km/hod ale moc to nezrychluje.Většinou zastavím vypnu a zapnu motor a jede se dál.Kadence tak 1x za 2000 km.Horší by bylo kdyby se to zastavilo úplně. Na kontrolku už vím co ji vadí, náhlá změna rychlosti ve stoupání. Jinak po rovině to nic nedělá. :*) Jednou bude sranda až to nepůjde resetovat. -
"-- skrytý --" 10.05.07 09:43
« Re: opět vstřikovače
No tak jestli čekám zbytečně na repas origo vstřikovačů 11/2002 tak se na to už vykašlu a nechám to tak. 300 tis. tento rok najedu a půjde z domu.Jsem je chtěl nechat v Hale zaběhnout a pak zajít na diagnostiku a repas. A vidím,že budu dál točit 7000 km za měsíc a tvářit se že mi mírný rachot při akceleraci nevadí. :'-( -
lordmystic 10.05.07 08:46
« opět vstřikovače
VSTŘIKOVAČE:
Takže pokračujeme. Při 112k mi měnili vstřikovač č.2. Včera při 120k mi měnili vstřikovače č.3 a 4. Byli opa úplně zničený, se mi divili že jsem na to ještě dojel. Vstřikovač č.1 je prej jako novej, dokonce lepší, než č.2, kterej je starej jen 8k km! Pro vstřiky r.v. 10/2002 originální nelze použít opravu co dělají v Hale, tedy jediná možnost jen výměna! Takže jsem čekal zbytečně. Jinak cena 22k, výborná práce v Hale, kontrola čerpadla na přítomnost pilin (naštěstí v pohodě), výměna trubek k válcům, filtr, atd. Prostě kompletní oprave se vším všudy jak má být, tak jsem alespoň trochu klidnej za ty prachy...
NOVÝ SOFTWARE ŘJ:
Velice podivná věc. Je možné, že mi v servisu nahráli nejnovější sw do ŘJ a změnil se mi průběh výkonu? Chci říct, že dřív mi motor umíral dost náhle v 4200ot/min. Včera cestou domů mi točil plynule až ke 4500ot/min!!! Ale pozoruji zase jiný negativní jev. Když při akceleraci při 4 nebo 5 mám plný plyn, tak auto zrychluje solidně, ale pokud trošku plyn povolím, auto se jako by nadechne a tahne o trošku víc... To mi dřív nedělalo a je to divné. Co vy na to, je to možná takovéto změny po výměně softu? A nebo si říkám, že si auto musí sednou než si ŘJ doladí nastavení těch dvou nových vstřikovačů...
SPOTŘEBA:
Včera Praha-Strakonice. Po Praze zácpa, přes půl Prahy v kolonách spotřeba se studeným autem skoto 15l. Dálnice do Příbrami honička s Mercedesem stále160-210km/h dle provozu klesla průměrná spotřeba z těch 15l na necelých 9l. Příbram-Strakonice cca. 50km ostrá jízda honička s namachrovanou Octavii (sem jí vždy ujel a v obci mě dohnala, holt jezdím 60 - mám 5 bodů a on 90), rychlosti cca. 90-150km/h podle provozu, tak celková průměrná spotřeba ještě klesla na celkových pěkných 7.2l/100km. Před novým SW jsem při podobné jízdě nešel přes 6.6l/100km, takže mi i spotřebu ukazuje pal.poč. vyšší a reálnější. Jinak za posledních 5000km klidné jízdy ale přes zimu a jen popojezdy se studeným motorm po okreskách mám průměrnou spotřebu dle tankování 6.2l/100km.
VÝKON 2.2TDCi:
superkutil: Jasně, máš pravdu, u Mondea si při testování recenzenti hodně stěžovali, že má max. výkon hodně brzo, že to rozhodně není závodní průběh motoru, to by se hodilo kdy by měl max. výkon až později, přesně jak píšeš. Ale na závodění nebyl motor Mondea naladěn, tohle naladějí je absolutně ideální při jízdě povolenýma rychlostma, tedy 90 a 130 km/h, kdy se pohybuje kolem max. krouťáku i výkonu a to je super v těchto rychlostech. Navíc je tohle ideální průběh pro tahání karavanů a těžkých přívěsů, zde nemá tenhle motor s rychlým nástupem výkonu konkurenci!!! Osobně myslím, že vhodnou úpravou průběhu (chiptuning) lze protáhnout max. výkon do vyšších otáček a pak to bude hukot... -
"-- skrytý --" 10.05.07 08:08
« Re: graf průběhu výkonu 2.2TDCi
To superkutil:Potom teda nechápu proč má 2,2 v techničáku 220 km/hod. Mě to jede po rovině max 217 km/hod dle GPS.A hlavně v Německu ty 2,2 fakt fičí. Jinak pozdravuj na Jarově pana Krejsu, fakt tomu rozumí. Když bude mít dobrou náladu tak Ti výkon změří na 5 i 6tku pro porovnání za jednu cenu(1990 Kč). Minule mě trochu mrazilo jestli to ten motor vydrží. Přeci jenom točení po omezovač na 4ku(5tku) v zavřený garáži je mazec. -
superkutil 09.05.07 23:27
« Re: graf průběhu výkonu 2.2TDCi
To jack007: Motor 2.2TDCI má mnohem rychlejší pokles momentu než 2.0TDCI 85kW. Proto má 2.2TDCI max výkon jen v 3500ot a 2.0TDCI až v 4000ot. Protože má motor 2.0TDCI moment i ve vyšších otáčkách nepotřebuje 6ku. Respektive tvoje 5ka je zpřevodovaná tak, aby maximální rychlost byla při maximálním výkonu. Protože ale 2.2TDCI má tak rychlý pokles momentu, tak by na 5ku nebyl schopen již potřebného výkonu. Proto je tam 6ka, která umožní ve vyšších rychlostech využít moment v nízkých otáčkách. Potíž je v tom, že můj motor na 6ku nad 3500ot již není schopen výkonu (malý moment). Je otázkou, proč nemá motor 2.2TDCI maximální výkon až ve 4000ot nebo ještě výš. Pokud ale motor z kopce rozjedeš, tak se i s menším momentem roztočí a pak v kopci drží. Pokud ale do kopce použiju 5ku, tak se motor roztočí na 3500ot. ale moment na kolech je menší jak při zařazení 6ky. -
superkutil 09.05.07 17:23
« Re: graf průběhu výkonu 2.2TDCi
To vica: To je jednoduchý, tvůj čip udělá 370Nm/1800ot a výkon 105kW/4100ot. Moje auto má 360Nm/1800ot. ale maximální výkon jen v 3500ot. Proto je moje auto stejně silné v nízkých otáčkách, ale ve vyšších už je tvoje silnější. Proto má 2.2TDCI 6ku, ale ta zřejmě ve vyšších rychlostech nestačí. Z kopce to taky roztočím nad 3500ot. ale do kopce nechce. Nechám změřit ty křivky a uvidím. Prostě není důležitý maximální moment ale celá momentová křivka. Buďto není můj motor ještě zajetý nebo EURO IV není to pravé nebo mu něco je. Dám vědět, jak jsem dopadl na Jarově. -
"-- skrytý --" 09.05.07 16:27
« Re: graf průběhu výkonu 2.2TDCi
To superkutil:Ten tvůj motor fakt nechápu.Teď jsem se vrátil z Německa a užil jsem si jízdu z dlouhýho kopce 4700ot/ 231 km/hod dle GPS tacho 245km/hod a po rovině to drží 4300 ot/min kopec nekopec. Vše ve 4 pasažérech. Ta 2,2 musí jet ještě víc. Mám připosranou 85kw verzi s čipem s 260tis najetýma a není problém.Chci předjet tak prostě předjedu.Pořád stejná odezva.Jsem to sledoval v Německu tak 2,2 jezdí stabilně 220km/hod a pořád. Celkem jsem s něma bojoval takže to vídím na vrácení vadného kusu. Dokonce mi jedna 2,2 z kopce pouze s řidičem ujíždela, což chápu nemám 6 tku a v 4750 ot/min končím. :-O -
superkutil 09.05.07 15:29
« Re: graf průběhu výkonu 2.2TDCi
To lordmystic: Ten graf 2.2TDCI je nějaký divný. To vypadá jak po čipu Wolf. Má moc vysoko maximální moment. Auto jsem měl přes víkend na Šumavě a tak jsem testoval. Dobrá zpráva je, že se motor zlepšuje. Horší je, že se při každém přidání chová jinak. Jednou vyrazí, jindy nezrychlí. Jako by nějak elektronika hlídala emise a občas nedovolila zrychlit. Takže každé předjíždění je sázka do loterie a občas se člověk musí vrátit a zkusit to jindy. Nenašel jsem žádnou závislost. Vždy jsem zrychloval z cca 2000ot a na 5ku. Udělal jsem ale jinou zkušenost, podřadit nemá smysl. :o) Ten motor 2.2TDCI prostě nad 3000ot. na 5ku a 6ku nechce. Nezbyde mi nic jiného než si zajet na brzdu na Jarov, potřebuju tu momentovou křivku. Na 6ku motor točí 3000ot ve 180km/h. To je taky rychlost nad kterou to jet už nechce. Nechápu, proč má motor 2.2TDCI maximální výkon už v 3500ot když 2.0TDCI 85kW ho může mít až ve 4000ot. a hlavně většina dieselů ho má okolo 4000ot. Jinak auto jezdí dobře, na můj vkus trochu moc žere a je moc těžké. Uvidíme co s tím udělá čip. Ale kdyby se našel někdo, tak rád vyměním Mondeo za S-MAX :-) -
"-- skrytý --" 09.05.07 14:14
« Re: aditiva a test v Autodieselu + vibrace
No me se zacalo objevovat drnceni zhruba po najetych 40tis. - je pravda ze je to slyset jen lehce a kdyz mam vypnute radio a zavrena okna. Pri studenem motoru se to ozyva vice - pokud se ujede alespon 50km, tak to potom neni slyset vubec, ale chce to opravdu dukladne zahrati motoru. Dokonce jsem posledni dobou vypozoroval, ze kdyz stojim na krizovatce a dam blinkr, tak presne v intervalu kdy se rozsviti kontrolka odbocovani, se podivny zvuk jakoby zintezivni a v tech pulvterinovych intervalech kolisa i intenzita toho hluku. -
"-- skrytý --" 08.05.07 23:05
« Re: aditiva a test v Autodieselu + vibrace
Nezname vibrace pri volnobehu mi byly odstraneny pred tydnem spolecne s mohutnym rachtanim pri zapnute klimatizaci. Na vine byla napinaci kladka jejiz vymena oboji odstranila. Drnceni jakobyplastu bylo slysitelne na volnobeh ve vicemene pravidelnych intervalech, jestli myslis tohle. Vymena znackoveho dilu v neznackovem servise stala 5tis. a trvala asi 90min. -
"-- skrytý --" 08.05.07 21:31
« aditiva a test v Autodieselu + vibrace
Nekdo tady psal, ze kdosi z redaktoru v Autodieselu zjistil skodlivy ucinek nekterych aditiv. Chci se zeptat zdali nahodou mezi ne nepatril i Standa (STANADYNE)?
Dalsi ma otazka - resil se tu problem neznamych vibraci jakoby plastu pri volnovehu - prisli jste na to cim tobylo? -
"-- skrytý --" 07.05.07 21:29
« Re: V novém Mondeu už není 2,2 TDCi ????!!!!!!!
Dime, motorová paleta samozřejmě obsahuje i 2,2TDCi:
1,8TDCi - 92kW (od začátku, Siemens)
2,0TDCi - 96kW (od začátku, Siemens)
2,0TDCi - 103kW (od začátku, Siemens)
2,0TDCi - 110kW (později, Delphi)
2,2TDCi - 125kW (později, Bosch)
2,7TDCi - 150kW (později, Siemens)