FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
"-- skrytý --" 15.05.07 11:57
« Re: Ach ta spotreba
Ať si z CIA nebo ne, máš příspěvek s číslem 3000 !!!! To už bys mohl postavit nějakou flašku......a nebo webmaster :-)
K té spotřebě : jezdím město tak ale i neměsto, já si na spotřebu nestěžuji, jen temn počítač je VELMI optimistický, rozdíl mezi skutečností v průměrné spotřebě je až jeden litr při vyjetí jedné nádrže. Většinou se rožne oranžový nepřítel a ( neslyšitelné :-( ) pípnutí dříve, než ujedu tak 700 km. A to po natankování hlásí, že mám dojezd tak 1000 km. Asi mi někdo krade naftu.....že bych tam jednou fouknul něco z JZD, ať si taky ten parchnat užije ???? -
cja 15.05.07 11:15
« Re: 12V
To DIM: jasně, pokud máš příčníky na daný typ auta není problém, a pokud použiješ nosič, který má nějakou rozumnou specifikaci, tak se to dá, ale běda, jak dáš nosiče no name a jedeš jako bys tam nic neměl - šrouby se rády ustřihnou a pak je to velká legrace, záleží samozřejmě, taky na podmínkách - vítr, děšť ... sníh ;-) kamarád co prodává a servisuje kola, tak občas zavolá ať se stavím, že má nějakou parádu - když někomu něco ulítlo a nebyly to včely - občas je to smutný pohled - a průměrně tak 4 kola ročně - na okresní město to není zas tak málo -
superkutil 15.05.07 09:09
To cia: Příčníky jsem utáhl stejně jako na MKII, ale MKII mělo hagusy nižší a tak příčníky dosedaly nahoře i dole na větších plochách. Na novém Mondeu jsou hagusy vysoké a divně zkosené, takže na nich nahoře i dole sedí příčníky jen na malé plošce. To způsobilo, že i při dostatečném utažení se příčníky začaly posouvat dozadu až narazily na konec hagusů a tam je odřely. U MKII jsem nikdy takové problémy neměl. Mám 3 sady příčníků, jednu na 4 kola, jednu na box a jednu na katamaran, který vozím na střeše. Ten Scenic Grand má nosič chycený na kouli, opřený o zadní dveře a přitažený k horní hraně zadních dveří pevným popruhem. Ani se to nehne. Když jsme třeba jeli Votický kopec, tak byl rychlejší. Ale to moje Mondeo fakt nejelo. Teď už se to zlepšilo, zřejmě to potřebovalo zajet. Stále se motor zlepšuje a spotřeba klesá. -
cja 15.05.07 07:30
re superkutil: skoro každé auto má, když ho uvedou na trh nový druh hagusů - nechápu, jak jsi mohl jet s kolama na střeše a nemít jistotu, že se to neposune - minule jsi psal, že to nejelo víc, jak 140 - trochu šílený,
Používám nosič na 4 kola na kouli a nemám problém s tím, že je Mondeo nižší než Scenic - kola není vidět přes obrys střechy - sedla vyndávám a rodle stejně musíš pootočit - jo a kufr otevřít lze - záleží na druhu nosiče - mám sklopný, není problém. A chtěl bych ten Scenic 2,0i vidět, jak je rychlejší než 2,2 TDCI i s kolama na střeše - s kolama na střeše i na tažném se moc závodit nedá a nebo je to zvěrstvo - změna aerodynamiky, hmotnost jinak rozložená - kola ráda padají. Nějak tohle nemůžu pochopit. -
"-- skrytý --" 14.05.07 20:12
« Ach ta spotreba
DIM2:
Jazdis asi dost mesto, alebo? Ja som bol cez vikend na vychode Slovenska, v den odchodu som rano natankoval OMV + Standy (standard davka na 50l). Vseho-vsudy som nabehal 730 km a podla PP bol dojazd este realnych 240 km. 60 % dialnica (140-160) 40 % okresky (70-130). Otacky som si zvykol drzat 1500-2500, hore radim pri 2200 (ak samozrejme v tom momente nepredbieham). Subjektivne! Na zaklade osobnych skusenosti spotreba rastie proporcionalne s otackami nad 25OO.Chce to tam proste rychle nahadzat - hlavne ten zaciatok 1,2,3,4. Toto som vsak pred kupou vedel. Vdaka tomuto foru. Dakujem. Radenie je f poho - inak by som kupil automat. Rozdiel v spotrebe je markantny ak si auto vezme priatelka. Predtym sme jazdili OI 81kW a styl jej jazdy - radenia sa moc nezmenil. Ja si ju vsak vycvicim. No a TDI vs. TDCi, 1,9 vs. 2,2? Vitaz je jednoznacne Henryho produkt, na ktoreho kroutak a vyuzitelne spektrum otacok som sa rychlo adaptoval a dlhodobo mi vychadza spotreba o litrik viac ako pri octavke (pravda leto a klima je este len pred nami,ale ziadna tragedia to nebude). Kvalita-komfort jazdy mi vsak za to stoji. Tu sa vsak opakujem. Ja som z toho auta proste nadseny. Dufam, ze tie vstrekovace vydrzia. V lete mame v plane Bulharsko - autom samozrejme. Standy! Verime ti! No a potom to chce najst slusny servis. Jasne je ze takeho Petra T. nikde asi nenajdem, s vyberom si vsak dam zalezat. Octavku mi robil garazista-tu sa nemalo co pokazit, bola vzdy jeho odpoved. TDCi je rozhodne ine kafe. Myslim na cistotu prevedenia napr. vymeny palivoveho filtru - info takisto z fora. ;-)
BTW
co hokej? Hosi, nerypem len som zvedavy. Nas ste v podstate zachranili vy, tym, ze ste skoncili siedmi. Vsetci to vnimaju, ze akoze sme lepsi ako vy. Prial som si finale CR-SR. Nabuduce.
Zdravim vsetkych. A, jazdit opatrne, za to stoji (nie pre kus toho plechu pod zadkom, ale prave kvoli nemu.) -
"-- skrytý --" 14.05.07 13:59
No, že to bude na záruku jsem si vyřval a to navíc jen až v tom druhém případě........
Mimochodem : včera jsem dojížděl podle PP s dojezdem asi 17 km, natankoval jsem potom 52 litrů .... ale podle PP jsem měl mít spotřebu 5,7 l/100, reálně to ale vychází na 6,9 l/100 km. Docela rozdíl !! :-) Taky vždycky když natankuju , tak mi vyskočí dojezd tak na 1000 km a více, ale reálně tak po 700 už jsem u pumpy..... Ta česká nafta !!!!!! -
superkutil 14.05.07 09:42
« Re: 12V - nosiče na kola
Použil jsem nosiče z Mondea MKII protože mám 3 sady příčníků. Bohužel má nové mondeo mnohem mohutnější podélné lyžiny a tak mám problém příčníky uchytit. Dokonce při první jízdě se mi příčníky posunuly během jízdy dozadu (mají mnohem menší kontaktní plochu jak u MKII). Kamarád má auto vyšší (Renault Scenic a používá nosič kol připevněný na kouli. Je to super, kola mají mnohem menší odpor, lépe se sundavají. Jediný problém je nemožnost otevření kufru když je nasazený nosič. Ale jinak je se Scenicem 2.0 benzín s koly vzadu na kouli rychlejší jak já s Mondeem 2.2TDCI se 4mi koly na střeše. -
"-- skrytý --" 13.05.07 23:10
Dakujem Hile.
Je to dovoz. Ale zvlastne. Hmm... No tak budem musiet niejak rozbehat tu prednu. Apropo mam Ghiu a vyhrievanie celneho skla nemam :-( , hold dovoz z talianska. A vyhrievanie prednych sedadiel? Tiez nic. Taliani! More, slnko... Ale aj tak som nad mieru spokony. Momentalne riesim niejaky stresny nosic na bike. Viete poradit jednou vetou naco si dat pozor (co by to malo mat, ci staci kupit nieco v Lidl) >:D? A som si 100 % isty ze aj s tym nosicom to proste pojde do kopca, z kopca a tak... add "Výkon motoru", nic v zlom superkutil. -
"-- skrytý --" 13.05.07 22:36
« 12V
Zdravim vsetkych! Som pravidelnym citatelom Vasho diskusneho fora. Doteraz je auto OK. Samozrejme Standy-ho lejem aj ja (kazda 3-4 nadrz, obcas ShellVPD a OMV). Moj terajsi problem 12V zasuvka. V kombiku by tie zasuvky mali byt dve? Alebo? Kde ju mate vzadu? Odkedy mi namontovali alarm "Meta" tak ta predna obcas blbne. V batozinovom priestore je sice na pravo pod rolovacou zasterou nieco co sa opticky na 12V podoba, ale pod zaslepkou nie je nic. Je to tak aj u Vas?
Dakujem za radu.
Tak zatial :-)
S tou sptřebou máš pravdu PP je optimista, ale se špatnými informacemi- taky spotřebu neřeším, ale na 18" ukazuje spotřebu 7,2 a když tankuji do plný tak po přepočtu minimálně o 0,5 l víc - v servisu, kde jsem to zmínil, mi bylo řečeno, že je to pouze orientační údaj - asi je to všechno Tćhaiwan ;-) , to víš jsou to jen POLOvodiče