FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.05.07  10:42

« Standa pohořel

Vypadá to na jasnou volbu do budoucna- alespoň pro mě VIF
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.05.07  10:41

« "Standa" pohořel!!

Tak jsem koupil nový AutoDiesel a byl jsem nemile překvapen z testu aditiv do nafty.
    Tolik opěvovaný Stanadyne Perf. Formula nepomohl v testovaném vzorku mazivosti ani o fous.
    Je mi jasné, že testovací procedury by mohly být ještě jiné přesnější, ale vzhledem k tomu, jak dobře dopadl co se týče mazivosti VIF Super Diesel jsem ze Standy dost zklamanej. A to ho mám v garáži ještě 3litry. Přitom jsem Standu právě kvůli deklarovanému zlepšení mazivosti užíval a užívám. Jo a korozi taky nezabrálnil-a já mu tolik věřil.
    Holt nám asi na etiketách neříkaj celou pravdu, to bych do "nich" neřekl. Aspoň, že nepoužívám Ekolube-ten dokonce dělal v testu úsady!
  • 00 Reagovat !

foto martin-z

martin.z 16.05.07  10:19

« Re: Podvozek.

to cja:
    neni proc se omlouvat, nic osobniho nevidim :-)
    No neco na tom je, vyvoj asi smeruje timto smerem, kolega ma noveho megana a taky nadava jak je to tvrdy, ale podle me to nesouvisi az tak s tuhosti kastle jako primo s tuhosti perovani.
    Kazdopadne nejsi prvni kdo mi tvrdi, ze ta vymena tlumicu stoji za to tak to beru na vedomi. Na kolik te to zhruba vyslo? Ja koukal ze predni origo stojej cca 1.900 kc/kus bez prace ale jeste tam jsou nejake drobnosti jako prachovky za dalsi treba 1 kkc.. ?
  • 00 Reagovat !

foto cja

cja 16.05.07  10:03

to martin.z: o pubertácích to není - jestli máš na mysli to, že někdo jezdí 18" a připadají mu celkem bez problémů. Je pravda, že jezdím hlavně v Mondeiích, ve firmě jsou i jiná auta VW, Opel ... ,nějaký srovnání mám , ale uvědomme si, že vývoj aut jde těžce kupředu a všichni výrobci se snáží dělat auta bezpečnější, tudíž s tvdším skeletem - z toho bych řekl, že vyplývá, že asi nelze srovnávat starší auta s novými ( Mondeo už sice není žádný mladík - nové je za dveřmi). Pneumatiky taky prodělaly nějaký vývoj a řekl bych , že i ty se podepisují na výrazném nepohodlí - pro někoho - pro jiného lepší jízdní vlastnosti. Nechci se pouště do nějakého srovnávání, ale tlumiče jsem měnil všechny 4 ve 100t a myslím, že ty ovlivňují chování auta dost zásadně. JO a to Mondeo je moje - nikdo mi náhradní díly neplatí, takže se k němu podle toho chovám a nemyslím, že bych trpěl nějak zásadně oproti 16", které vozím v zimě - je ta guma zase širší a to je taky znát. Myslím, že je to především o výběru auta a osobních prioritách. S o1 jsem jezdil , byl jsem s ní několikrát na horách, uznávám, má profilové číslo pneu 65,tak je měkčí, ale nechtěl bych jí ani zadarmo - taky názor.A netvrdím, že Ford je lepší než ostatní značky. Promiň jastli jsem se tě nějak dotkl.
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 16.05.07  09:49

PP nic moc, ale když vyřadíš , tak to jde na volnoběh a ten palivo dává - když sundáš nohu z plynu a necháš zařazeno, tak elmag tryska ( nebo co je u dieslu) přestane palivo dávat - z čehož by mělo být jasné, že při vyřazení spotřeba stoupá :-)
  • 00 Reagovat !

foto martin-z

martin.z 16.05.07  09:48

to cja:
    No ja nevim co na to napsat. Nejsem 18ti letej pubertak, uz jsem mel radu aut vlastnich i sluzebnich a mondeo je z nich proste nejhorsi, tak to vnimam ja..kazdy to muze vnimat asi subjektivne a taky zalezi na tom co jsi jezdil predtim ty, ale ja mel astru f, volvo 850, passata, sluzebni felicii, fabii, octavii I a snad krom toho volva 850 na nizkoprofilech ktere bylo taky tvrdsi je mondeo naprosto bezkonkurencni. Nedavno jsem lital sluzebni octavii I nekde na jihu, mistama byla okreska fakt hodne rozbita a to jak tim ta octavie plavne proplouvala me temer sokovalo!
    S mondeem by mi nejspis v tech mistech vybouchla vztekem tykev a tema narazama by se mozna i rozpadlo nekde neco v interieru..
    Je fakt ze by me zajimalo svezeni v nejakem jinem mondeu, jestli bych mel stejne dojmy - mam uz neco najeto a zvazuju vymenu tlumicu, ale uprimne moc neverim ze by to melo velky vliv..
  • « 00 Reagovat !

foto jack007

jack007 16.05.07  09:39

Superkutil, koukam ze objevujes objevene, chce to kouknout na strechu. Jinak ke spotrebe, nevim jaky rozdil je mezi tvym a moji 04,ale ja kdyz vyradim, tak mi PP naopak zacne spotrebu zvysovat. proste primitovnost fordiho PP je opravdu uboha.
    Jinak me podvozek prijde k vaze vozu v pohode, nemuzete to tu srovnavat s fabii, to je opravdu ulet :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.05.07  09:34

Nechci rejpat, superkutile, ale na západě již delší dobu žádné mapy nepoužívají.
    Dokonce i já mám svého Garmina a ten hezky visí na okně, žádný úložný prostor nepotřebuje, leda tak kapsu když auto opouštím... >:D
  • 00 Reagovat !

foto cja

cja 16.05.07  09:30

to martin.z : podvozek na 16" problém :-O Jezdil jsem 16(kola pitomci) 3 roky a teď jezdím 18" hlavně okresky - né Prahu - je to tvrdší, ale , že by to byla nějaká tragedie. Možná příčné nerovnosti, s tím bych souhlasil, ale jinak si myslím, můj názor, mám rodinu 2 děti a zatím si nikdo nestěžoval ( navíc je to kombi ), že má pořád Mondeo jeden z nejlepších podvozků ve třídě - kompromis mezi sportovním a pohodlným. Pokud problém, tak jsou tu přece jiná auta co fungují jako žehličky - C5 ... >:D
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 16.05.07  09:23

Schránka na brýle ve střeše, nebo Tě zase ošidili? >:D
  • 00 Reagovat !

foto martin-z

martin.z 16.05.07  09:16

to superkutil:
    Jo! Tak ted s tebou musim souhlasit, to auto je proste tvrdy jak koza a to mam nejmensi rozmer kol 16 a gumy 205/55. Me na tom aute opravdu vadily dve veci 1)tupy a gumovy brzdy - tem uz jsem prizpusobil styl jizdy, brzdim driv abych nenajizdel kazdymu az do kufru 2)tvrdost a nekomfort podvozku! Kvuli tomu jsem ufoukl vsechny gumy asi o 0,2 proti predpisovemu tlaku pri malem zatizeni, ale ma to spis placebo efekt a navic ty gumy tolik nevydrzej.
    Kdyz jedu jakoukoliv sluzebni skodovkou tak si uplne medim, i fabie zehli nerovnosti krasne proti mondeu - holt mondeo ma naladeni podvozku pro lidi co potrebujou v zatackach driftovat a jezdit 150 do prudkych zatacek..
  • 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 16.05.07  08:57

« Podvozek.

Hele, taky vám to po přejetí nerovnosti skáče jak splašená bedna a každá díra a nerovnost je cejtit v celém autě. Včera jsem jel stejnou trasu Fiestou z roku 2001 a Mondeem z roku 2007. Když Fiesta projede dírou nebo přes nerovnost, tak to bouchne v kole ale jinak pohoda. Když to projede Mondeo, tak to bouchne v kole a ještě celé auto poskočí a ráz je mnohem víc cítit. Ford mi tvrdí že zvýšil tuhost karosérie a že 3 generace bude mít ještě o více jak 50% vetší torzní tuhost. Když jsem jel starým Mondeem nebo Fiestou, tak auto plave, ale nerovnosti přejíždí v pohodě. Když jedu s kamarádovým Renaultem, tak nerovnosti přejíždí v pohodě. Ale Mondeo se chová jak auto bez pérování a tlumičů. Každá drobnost na silnici je cítit. Mám teda 17" kola a tak nižší pneu, ale na Fiestě mám také nižší a na starém Mondeu taky a tak by to tím být nemělo. Snad je to tím, že je nové (už nikdy nové auto 8-s ). Jo a mám dobrej vtip, po 3 měsících odešla roleta zavazadlového prostoru. Zasekla se a nenavíjí. :-( Proč nemá Mondeo držák na tužku, když ho má Fiesta z roku 2001 i Mondeo MK II? Ty úložný prostory u MK V to je fakt hrůza. Tam vlastně žádný nejsou. Kam si dáváte tužku a blok? Kam si dáváte brýle? Kam si dáváte mapu? U MK II jsem měl mapu mezi středním tunelem a sedačkou spolujezdce. U MK V to tak nejde, protože u MK V je vše hranaté a ostré.
  • 00 Reagovat !

foto martin-z

martin.z 16.05.07  08:55

« Re: Ach ta spotreba

to superkutil:
    ted si podle me sam protirecis. Proste dojezd neni pocitany ze zobrazovane prumerne spotreby jak pises, protoze potom by ti to vecer nemohlo ukazovat dojezd 150km a rano 20km - tedy pokud jsi rano ten pocitac neresetoval, ale pokud jsi ho resetoval tak by v mereni PP zase nebyl rozpor ktery popisujes, protoze rano za studeneho motoru ta spotreba po vyjeti je samozrejme mnohem vyssi a tim padem i nizsi dojezd...
    Je nanejvys pravdepodobne, ze to pocita z nejake aktualni prumerne spotreby za nejakou posledni dobu (tedy hodnoty kterou ty nevidis).
    Nechci chytracit, protoze u mondea nevim jiste jak to funguje(jen jsem si vsiml, ze obcas se mi behem jizdy napr. z kopce dojezd zvysi a pritom prum. spotreba zustane stejna - coz by svedcilo pro to co pisu) ale u koncernovych aut vw to bylo opravdu tak, ze mereni dojezdu neprobihalo z prumerne spotreby denniho pocitadla(tedy ozn. jako 1) ale pocitalo to z prum. spotreby za poslednich ujetych 50km.
    A u mondea je to jeste pravdepodobnejsi nebot nema denni a dlouhodobe pocitadlo jako koncern, ale jen jedno, ktere se nacita dokud ho uzivatel neresetuje coz nekteri jako napr. ja nedelam a je preci blbost aby ti to ukazovalo tvuj aktualni dojezd na zaklade udaju treba pul roku starych...
  • 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 16.05.07  08:23

To hil: A ty někde PP říkáš, jaké máš obutá kola? Podle mě to dojezd počítá podle průměrné spotřeby a stavu nafty v nádrži podle plováku. To znamená, že je to většinou blbost, protože když budeš mít dlouhodobě průměrnou spotřebu nízkou a pak to poženeš a budeš mít vyšší spotřebu, tak pak ti to bude tvrdit větší dojezd než je skutečnost. Mě se stalo, že večer jsem měl dojezd 150km a ráno když jsem nastartoval, tak 20km. Dnes jsem jel na spotřebu a Praha - Kralupy jsem udělal za 4,5litru (vyřazování, využívání terénu, podtáčení motoru apod). A dojezd mi to ukazovalo 1200km. Takže PP v Mondeu dost out. V elektronice se musí Ford ještě hodně učit. ;-) Snad třetí generace Mondeí je na tom už líp, má barevný display. >:D
  • 00 Reagovat !

foto hil

hil 15.05.07  22:30

No ono kolik toho ujedeš je taky závislé na kolech...
    Každá pneu má jiný obvod a to už nemluvím o 16 a 18.
    Mě při zimních 16 ukazoval PP při plné dojezd přes 800 a 18 pod 800.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 15.05.07  21:46

Kamarád má Renault Megane, ten ukazoval spotřebu o litr menší než byla skutečnost. Ne, že by to lítalo, prostě o 1litr nižší. Pak to čipnul a mimo jiné začal PP ukazovat zcela přesně. Takže spíše automobilky nastavují PP aby ukazoval méně. Co mě teda velmi zklamalo, že některá Mondea mají okamžitou spotřebu a jiná ne. A co se týče přesnosti měření, myslel jsem si, že v době CR naopak výrobci dobře vědí kolik paliva do každého válce rvou. Já když vynuluju PP, tak mi spotřeba chvilku lítá a po cca 1000km se usadí na 7,4 a víc se nehne. Z této hodnoty pak také pomocí plováku určuje dojezd. Většinou na plnou nádrž tak 800km.
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 15.05.07  19:11

Máš recht - to mě nenapadlo >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.05.07  16:19

No oni přece nemají ten komoun rejl !! To se jim to počítají kapičky, když jich tam šoupnou jen pár za jeden zdvih !!! :-)
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 15.05.07  15:35

jasně, ale proč to v jiných autech jde (nerad to zmiňuji - VW), O1 když DOT display, tak to ukazuje přesně - nebo Opel taky nebyl problém, ale jinak je to nepodstatný ;-) Možná by to nebylo složitý, kdyby kalibrovali nádrže a dle úbytku přepočítali na km -.... to nic to je spíš legrace >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.05.07  15:21

..........mimochodem, ono to je totiž technicky opravdu velmi složitý problém, spočítat ty průtoky té mlhy přes vstřikovací systém, který to tam pumpuje několikrát za jeden zdvih, a to krát 2000 otáček a to přepočíst na ujetou vzdálenost............ a to ještě když se Ti třeba občas přidře střik :-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…