FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
lordmystic 18.05.07 18:52
« Re: fórum, aditiva
Dim2: už se ti to snažilo vysvětlit hodně lidí :). Není to common railem, ale normama které má čr na naftu. To je také v tom testu aditiv napsáno. Prostě aby se nezadíralo čerpadlo a vstřikovače, je třeba určité minimální mazivosti (300). Ale české normy jsou mnohem benevolentnější a stačí jim mnohem horší mazivost (450?). A to je ten problém... -
pepek 18.05.07 16:06
« Re: spotřeba, aditiva
to půlkutil: Koukám, že ty jsi dělal ve "výzkumáku" snad na všem. Kdysi jsi tvrdil, jak jsi dělal na výzkumu podvozků a brzd, teď zas na řídících jednotkách a PP, ale z tvých příspěvků čiší nakonec jen holý amatérismus a neznalost. Můžeš tedy všem vysvětlit, co jsi ve "výzkumáku" na autech ještě nedělal a proč tedy, když jsi takový znalec, místo přesných rad máš jen zcestné a amatérské dotazy? -
"-- skrytý --" 18.05.07 14:13
« Re: fórum, aditiva
Já nic aditivovat nechci a nebudu. Já chci normálně jezdit a normálně tankovat, beze strachu a bez nutnosti vozit nějaké lahvičky a špinit si ručičky. Když to holt nejde, tak se příště na celé common rail můžu víteco, a vrátím se k benzinu. Toš tak..... -
lordmystic 18.05.07 13:48
« fórum, aditiva
Jirka: Jo to se stát může, ale pravdou je že tohle fórum není stabilní a spousty věcí mu chybí. Je fajn že je to hezky integrované v jednom kabátku, ale hodně mi tu chybí třeba funkce, aby mi vždy přišlo upozornění na novou zprávu v tomto vlákně. Mě to prostě nechodí.
Aditivum: Tak jsem zjišťoval kde by se nechalo koupit to nejlepší otestované aditivum VIF super diesel aditiv a vypadá to, že tahle firma je partnerem pro Benzinu a i u nás na malé pumpě Benzina ve Strakonicích mají tohle aditivum (650ml za 220Kč). Tak pokud budete shánět, zkuste nejdřív Benzinky. -
Jirka 18.05.07 13:42
« Re: nezmizelo nám kus fóra?
chjo :-( … je pravda, že nepříjemnost se stala, ale bylo to snad už i někdy předtím - že by to mělo "zase uletět"? Opravdu nás mrzí, že se nám několik příspěvků zatoulalo, ale slovy klasika (před překladem do japonštiny) "toto politování hodné nedopatření se nám stává jednou za 10 let" :-) -
lordmystic 18.05.07 13:11
« Aditiva
No ve Ford Hale tak před rokem říkali že s aditivama opatrně. Min. týden už oba hlavní servisní technici i šéf opravářů svorně doporučovali aditivovat, ovšem asi také netušili, že Standa nebude to pravé ořechové... Opravdu si to každý asi musí přebrát sám a rozhodnout se sám jestli tam něco lejt nebo ne a kde tankovat. Každej si to platí sám ty opravy... -
cja 18.05.07 12:55
« Aditiva
Nikdy jsem žádná aditiva do nafty nedával, vstřiky odešly - lidi co aditiva dávaj - vstřiky taky na odchodu - má to vůbec smysl . není to jenom populismus a další vytahování peněz pro státní rozpočet. Dokonce ve Fordu, známý, mi doporučil, nic nedávat, že je to spíš kontraproduktivní - něčemu to pomůže a někde to zase ublíží. Asi je spíš lepší vyhýbat se naftě z JZD, jako jeden co si koupil Titanium( to není na tebe DIMe) za 1,1 mega a pak tam lil co mu kdo nechal a v 80t km mu odešly vstřiky naráz ( mě o 20 t později), a dávat naftu - kromě Shellu ?, od různých výrobců. ;-) -
"-- skrytý --" 18.05.07 11:41
Já musím říct, že opravdu nevidím rozdíl v tom, když je plyn na podlaze a nebo jen sešlápnutý o něco. Spíš jde o to, jak rychle na něj šlápnu a není důležité, jestli jsem na podlaze nebo ne.............
Včera jsme se z nostalgie projel svou starou Octávií 1,8 T . Má přes 200 tis. pořád jako nová, a ten benzín je taková lehce šumící symfonie.....
Dnes jsem četl, že bude nové 1,8 TSI ve VW na místo toho 2,0 FSi , takže já bych to viděl tak za dva roky na Superb Combi 1,8 TSI !!!!!
Ohledně těch aditiv : a pro kterou naftu to platí ??
-
lordmystic 18.05.07 10:33
superkutil: No to máš pravdu. Také se mi zdá, že s novým sw v řj mi auto lépe reaguje na méně sešláplý plyn než když ho narvu na podlahu. Ale vím, že dřív mi to takhle nedělalo, auto šlo plynuleji za plynem, ale zase umíralo o něco dřív a teď mi to točí víc... Tak nevím.
Proč se starat pouzr o zevnějšek, interiér a na motor dlabat?