FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.05.07  20:52

« Re: fórum, aditiva

Ale auto taky občas myješ, leštíš apod. viď, DIMe, to Ti nadbytečné npřipadá.
    Proč se starat pouzr o zevnějšek, interiér a na motor dlabat?
  • « 00 Reagovat !

foto lordmystic

lordmystic 18.05.07  18:53

Dim2: Ještě doplním - pokud to vidíš takhle, tak buď jezdi TDI s jeho charakteristikou a hlukem nebo si pořiď benzín. Ale kvalitní dieselový motor těžko čekej bezproblémovej když do něj budeš lejt "špatnou" naftu.
  • « 00 Reagovat !

foto lordmystic

lordmystic 18.05.07  18:52

Dim2: už se ti to snažilo vysvětlit hodně lidí :). Není to common railem, ale normama které má čr na naftu. To je také v tom testu aditiv napsáno. Prostě aby se nezadíralo čerpadlo a vstřikovače, je třeba určité minimální mazivosti (300). Ale české normy jsou mnohem benevolentnější a stačí jim mnohem horší mazivost (450?). A to je ten problém...
  • « 00 Reagovat !

foto pepek

pepek 18.05.07  16:06

« Re: spotřeba, aditiva

to půlkutil: Koukám, že ty jsi dělal ve "výzkumáku" snad na všem. Kdysi jsi tvrdil, jak jsi dělal na výzkumu podvozků a brzd, teď zas na řídících jednotkách a PP, ale z tvých příspěvků čiší nakonec jen holý amatérismus a neznalost. Můžeš tedy všem vysvětlit, co jsi ve "výzkumáku" na autech ještě nedělal a proč tedy, když jsi takový znalec, místo přesných rad máš jen zcestné a amatérské dotazy?
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 18.05.07  14:20

to DIM: 8-s >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.05.07  14:13

Já nic aditivovat nechci a nebudu. Já chci normálně jezdit a normálně tankovat, beze strachu a bez nutnosti vozit nějaké lahvičky a špinit si ručičky. Když to holt nejde, tak se příště na celé common rail můžu víteco, a vrátím se k benzinu. Toš tak.....
  • « 00 Reagovat !

foto Jirka

Jirka 18.05.07  13:51

v plánu je RSS pro jednotlivé diskuse, ale ještě to chvilku potrvá
  • 00 Reagovat !

foto lordmystic

lordmystic 18.05.07  13:48

« fórum, aditiva

Jirka: Jo to se stát může, ale pravdou je že tohle fórum není stabilní a spousty věcí mu chybí. Je fajn že je to hezky integrované v jednom kabátku, ale hodně mi tu chybí třeba funkce, aby mi vždy přišlo upozornění na novou zprávu v tomto vlákně. Mě to prostě nechodí.

Aditivum: Tak jsem zjišťoval kde by se nechalo koupit to nejlepší otestované aditivum VIF super diesel aditiv a vypadá to, že tahle firma je partnerem pro Benzinu a i u nás na malé pumpě Benzina ve Strakonicích mají tohle aditivum (650ml za 220Kč). Tak pokud budete shánět, zkuste nejdřív Benzinky.
  • « 00 Reagovat !

foto Jirka

Jirka 18.05.07  13:42

« Re: nezmizelo nám kus fóra?

chjo :-( … je pravda, že nepříjemnost se stala, ale bylo to snad už i někdy předtím - že by to mělo "zase uletět"? Opravdu nás mrzí, že se nám několik příspěvků zatoulalo, ale slovy klasika (před překladem do japonštiny) "toto politování hodné nedopatření se nám stává jednou za 10 let" :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Jirka

Jirka 18.05.07  13:37

tak, příspěvky z Vašeho mailu jsou zpět v této diskusi
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 18.05.07  13:24

« Re: Aditiva

Ok souhlas.
  • 00 Reagovat !

foto lordmystic

lordmystic 18.05.07  13:11

« Aditiva

No ve Ford Hale tak před rokem říkali že s aditivama opatrně. Min. týden už oba hlavní servisní technici i šéf opravářů svorně doporučovali aditivovat, ovšem asi také netušili, že Standa nebude to pravé ořechové... Opravdu si to každý asi musí přebrát sám a rozhodnout se sám jestli tam něco lejt nebo ne a kde tankovat. Každej si to platí sám ty opravy...
  • 00 Reagovat !

foto cja

cja 18.05.07  12:55

« Aditiva

Nikdy jsem žádná aditiva do nafty nedával, vstřiky odešly - lidi co aditiva dávaj - vstřiky taky na odchodu - má to vůbec smysl . není to jenom populismus a další vytahování peněz pro státní rozpočet. Dokonce ve Fordu, známý, mi doporučil, nic nedávat, že je to spíš kontraproduktivní - něčemu to pomůže a někde to zase ublíží. Asi je spíš lepší vyhýbat se naftě z JZD, jako jeden co si koupil Titanium( to není na tebe DIMe) za 1,1 mega a pak tam lil co mu kdo nechal a v 80t km mu odešly vstřiky naráz ( mě o 20 t později), a dávat naftu - kromě Shellu ?, od různých výrobců. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 18.05.07  12:46

co chceš psát, když máme všichni strach, kdy to zase uletí - sláva novému foru >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto martin-z

martin.z 18.05.07  12:42

to jack007:
    ja zas cekam az dole v zavodni jidelne nebude takovej naval, takze sem koukejte neco psat at to rychleji utika :-)
  • « 00 Reagovat !

foto jack007

jack007 18.05.07  12:37

martin.z sem na skoleni a nudim se, takze sem jim uz napsal :-)
  • « 00 Reagovat !

foto martin-z

martin.z 18.05.07  11:59

to Jirka:
    no tak vzhledem k tomu, ze v tech "ztracenych prispevcich" neni zadny odkaz nebo formular na to abych je vratil tam kam patrej, takze mailovat nekam a cosi vysvetlovat nebudu..
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.05.07  11:41

Já musím říct, že opravdu nevidím rozdíl v tom, když je plyn na podlaze a nebo jen sešlápnutý o něco. Spíš jde o to, jak rychle na něj šlápnu a není důležité, jestli jsem na podlaze nebo ne.............

Včera jsme se z nostalgie projel svou starou Octávií 1,8 T . Má přes 200 tis. pořád jako nová, a ten benzín je taková lehce šumící symfonie.....

Dnes jsem četl, že bude nové 1,8 TSI ve VW na místo toho 2,0 FSi , takže já bych to viděl tak za dva roky na Superb Combi 1,8 TSI !!!!!

Ohledně těch aditiv : a pro kterou naftu to platí ??

• « 00 Reagovat !

foto Jirka

Jirka 18.05.07  10:39

ve zmiňovaných informacích o pádu databáze je psáno, že pokud jste schopen u svých příspěvků, které spadly do [odkaz] určit, do které diskuse patří, jsme schopni je tam přesunout. Určitým vodítkem Vám může být i výpis posledních Vašich příspěvků ve Vaší kartě [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto lordmystic

lordmystic 18.05.07  10:33

superkutil: No to máš pravdu. Také se mi zdá, že s novým sw v řj mi auto lépe reaguje na méně sešláplý plyn než když ho narvu na podlahu. Ale vím, že dřív mi to takhle nedělalo, auto šlo plynuleji za plynem, ale zase umíralo o něco dřív a teď mi to točí víc... Tak nevím.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…