FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
superkutil 11.05.11 21:08
« Re: Snížení spotřeba a ztráta výkonu
DIM: ŘJ si to pamatovat může a nemusí, Záleží na tom, jak program napíšeš. Třeba u starších benzínových Mondeí si pamatovala jen přechodové režimy. To je než se motor ohřeje a režim mezi volnoběhem a cca 2000ot. Mělo to být kvůli stárnutí motoru a jeho adaptaci na změnu parametrů motoru. Ale moc to nefungovalo, ŘJ si pamatovala i chybné stavy a tak se po čase musela ŘJ restartovat. U dieselů jsem to nezkoušel. -
Devil666 11.05.11 11:13
PP počítač u Fordu ukazuje podle mých zkušeností vždy menší spotřebu než je skutečná. Nejvíc se to projevuje při jízdách po městě. Mimo město to takový rozdíl není. U mýho nynějšího 2,2 TDCI je to celkem přijatelných cca 0,5L/100KM, ale u předchozího 2,5 V6 to bylo tak o 1,5L/100KM, někdy dokonce i o 2L ! To asi aby člověk z tý spotřeby u 2,5 V6 nebyl tak vyděšenej ;-) -
DIM 10.05.11 13:58
Kutile ?! To přece jako programátor ŘJ musíš vědět, že si pamatuje styl řízení ! :-) Ale zkus tu spotřebu změřit reálně . PP u těchto Mondeí mi taky hodně ujížděl směrem do pozitivna. A dokonce mám pocit, že čím déle nebyl resetován ( při servise a pod ), tím méně ukazoval...... -
DIM 05.05.11 13:09
« Re: 2.2TDCi 129kW
Moiku, tohle auto Ti mohu s klidným svědomím doporučit, nemá žádnou klasickou slabinu typu trysek, trojkombinace, Egru....alespoň s ezatím nikde nic takového obvyklého neobjevilo. Samozřejmě, že pokazit se může cokoliv, ale já bych se toho nebál. Na rozdíl od předešlého modelu, ten bych doporučit nemohl....i když také záleží na ceně... -
"-- skrytý --" 05.05.11 10:34
« Re: 2.2TDCi 129kW
170 000 km za 3 roky je víceméně optimální provoz. Úplně ideální by bylo, kdybys motor vypínal jenom kvůli údržbě. Auto chce jezdit, odstavení mu dobře nedělá. Tenhle nejspíš lítal ze severu na jih Německa a zpátky po kvalitních silnicích, nic mu nebude (pokud ho někdo nerozstřelil). -
Moik 04.05.11 21:23
« 2.2TDCi 129kW
Kupuju druhé auto do rodiny a narazil jsem na Mondeo 2.2TDCi 129kW 2008. Chci se zeptat, jakej je ten motor, co vstřiky? Máte zkušenosti? A potom... tohle Mondeo má najeto 168tis km za nějaký 3 roky v Německu. No podle mě je to samo strašně moc, ale okolí mě přesvědčuje, že na mých 15tis ročně (výhradně po dálnici a něco po městě) to bude OK... co myslíte? -
oleowr1 03.05.11 14:16
« Re: Co může bouchat vpravo vzadu?
Můžou to být znova kůstky, nebo může být něco špatně utažené.... já jsem si měnil na podzim tyčky stabilizátoru vepředu a najednou mi taky začalo něco klepat (v lednu před STK), zrovna jsem jel za svým mechanikem, zvedli jsme to a levá přední byla dole na nápravě povolená... asi jsem ji sám zapomněl pořádně dotáhnout, mechanik kroutil hlavou jak se to mohlo povovlit, ale já se nepřiznal :-)
Teď mi to klepe znova a to už vím, že pravá má zase v kloubu vůli... ujel jsem na nich cca. 7tis.km, stály asi 400,-..... budu se muset poohlídnout po dražších. Ty přední se bez rampy nebo zvedáku mění blbě, zadní u kombíku jsou v pohodě, nacouvám na práh od garáže, aby byl zadek trčící ven trochu výš tak si ještě dám pod zadní kola prkno a do hodiny to mám vyměněné, včetně převlíkání a mytí -
DIM 18.04.11 14:39
« Re: jen tak mimo mísu
Hmh, oleowře první, to by mě fakt zajímalo, komu ten supersport patří ! Nebyl to jen trest maželky před rozvodem ? Miláčku, ještě před tím posledním rozvodovým stáním jsem Ti udělala radost a všechny peníze z našeho účtu utratila za autíčko...plus ještě asi tak 10 mega je na leasing :-)