FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 11.05.11  21:08

« Re: Snížení spotřeba a ztráta výkonu

DIM: ŘJ si to pamatovat může a nemusí, Záleží na tom, jak program napíšeš. Třeba u starších benzínových Mondeí si pamatovala jen přechodové režimy. To je než se motor ohřeje a režim mezi volnoběhem a cca 2000ot. Mělo to být kvůli stárnutí motoru a jeho adaptaci na změnu parametrů motoru. Ale moc to nefungovalo, ŘJ si pamatovala i chybné stavy a tak se po čase musela ŘJ restartovat. U dieselů jsem to nezkoušel.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 11.05.11  11:21

Já to už dlouho nepočítal....ale PP mi ukazuje po městě vždy přes osum, tak asi nelže :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Devil666

Devil666 11.05.11  11:13

PP počítač u Fordu ukazuje podle mých zkušeností vždy menší spotřebu než je skutečná. Nejvíc se to projevuje při jízdách po městě. Mimo město to takový rozdíl není. U mýho nynějšího 2,2 TDCI je to celkem přijatelných cca 0,5L/100KM, ale u předchozího 2,5 V6 to bylo tak o 1,5L/100KM, někdy dokonce i o 2L ! To asi aby člověk z tý spotřeby u 2,5 V6 nebyl tak vyděšenej ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.05.11  17:29

To je typické pro selhání váhy vzduchu.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.05.11  15:53

urcite si to pamata, u mna na C-max na dlhych cestach ukazuje menej ako je realna spotreba na kratkych viac... a tak sa to postupne vyrovnava, viac-menej ukazuje presne
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 10.05.11  13:58

Kutile ?! To přece jako programátor ŘJ musíš vědět, že si pamatuje styl řízení ! :-) Ale zkus tu spotřebu změřit reálně . PP u těchto Mondeí mi taky hodně ujížděl směrem do pozitivna. A dokonce mám pocit, že čím déle nebyl resetován ( při servise a pod ), tím méně ukazoval......
  • 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 09.05.11  14:08

« Snížení spotřeba a ztráta výkonu

Auto mi žere stále méně, ale také je stále línější. Může to souviset? Už jsem schopný jezdit pod 4 litry, ale když to přišlápnu, tak už auto není tak živé. Může si ŘJ pamatovat můj styl jízdy a upravit parametry ŘJ?
  • « 00 Reagovat !

foto Moik

Moik 05.05.11  19:28

« Re: 2.2TDCi 129kW

Mondeo 2.2: [odkaz]

Máme od tama 10 aut a opravdu v pohodě, akorát jsme vždy kupovali do 20tis na tacho... tohle je pro mě domů...cenu mi ještě citelně srazí vzhledem k výše uvedenému. Nebo mají za stejné peníze 2.0TDCi 103kW horší výbava (to moc neřeším) ale má 136 na tacho [odkaz]

• « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 05.05.11  13:09

Moiku, tohle auto Ti mohu s klidným svědomím doporučit, nemá žádnou klasickou slabinu typu trysek, trojkombinace, Egru....alespoň s ezatím nikde nic takového obvyklého neobjevilo. Samozřejmě, že pokazit se může cokoliv, ale já bych se toho nebál. Na rozdíl od předešlého modelu, ten bych doporučit nemohl....i když také záleží na ceně...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.05.11  10:34

170 000 km za 3 roky je víceméně optimální provoz. Úplně ideální by bylo, kdybys motor vypínal jenom kvůli údržbě. Auto chce jezdit, odstavení mu dobře nedělá. Tenhle nejspíš lítal ze severu na jih Německa a zpátky po kvalitních silnicích, nic mu nebude (pokud ho někdo nerozstřelil).
  • 00 Reagovat !

foto Moik

Moik 04.05.11  21:23

« 2.2TDCi 129kW

Kupuju druhé auto do rodiny a narazil jsem na Mondeo 2.2TDCi 129kW 2008. Chci se zeptat, jakej je ten motor, co vstřiky? Máte zkušenosti? A potom... tohle Mondeo má najeto 168tis km za nějaký 3 roky v Německu. No podle mě je to samo strašně moc, ale okolí mě přesvědčuje, že na mých 15tis ročně (výhradně po dálnici a něco po městě) to bude OK... co myslíte?
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 03.05.11  14:16

« Re: Co může bouchat vpravo vzadu?

Můžou to být znova kůstky, nebo může být něco špatně utažené.... já jsem si měnil na podzim tyčky stabilizátoru vepředu a najednou mi taky začalo něco klepat (v lednu před STK), zrovna jsem jel za svým mechanikem, zvedli jsme to a levá přední byla dole na nápravě povolená... asi jsem ji sám zapomněl pořádně dotáhnout, mechanik kroutil hlavou jak se to mohlo povovlit, ale já se nepřiznal :-)
    Teď mi to klepe znova a to už vím, že pravá má zase v kloubu vůli... ujel jsem na nich cca. 7tis.km, stály asi 400,-..... budu se muset poohlídnout po dražších. Ty přední se bez rampy nebo zvedáku mění blbě, zadní u kombíku jsou v pohodě, nacouvám na práh od garáže, aby byl zadek trčící ven trochu výš tak si ještě dám pod zadní kola prkno a do hodiny to mám vyměněné, včetně převlíkání a mytí
  • « 00 Reagovat !

foto Janerad

Janerad 03.05.11  10:47

« Re: Mlhovky jak světla pro denní svícení.

a v jake poloze mas spinac? Ja mohu zapnout mlhovky vpredu pouze na dvanacte hodine a to sviti predni parkovacky, mlhovky a zadni svetla...
  • 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 02.05.11  14:34

« Co může bouchat vpravo vzadu?

Všechny ty kůstky mi před 3mi měsíci vyměnili a už tam zase něco bouchá. Není tam něco, co by mohlo bouchat a není to vidět? A při jaru mi začíná při startu auto pěkně kouřit. Vždy se po startu objeví bílý oblak.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 02.05.11  10:46

« Re: jen tak mimo mísu

Ale v Top Gearu se to auto myslím nedostalo ani do první desítky...pokud neměl STIG špatný den.....
  • « 00 Reagovat !

foto Moik

Moik 01.05.11  16:00

Trestles...tak ten chlapík musí všechno strkat do aut...stačí omrknout výroční zprávu firmy...nebo má DIM pravdu
  • 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 20.04.11  15:51

« Convers+

Zdar, v novějším Convers + je i černá barva pozadí ( místo té pískové co mám já ), a také nějaké další vylepšení ....Zkoušel se už někdo ptát , jestli se to nedá upgradovat ??
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 18.04.11  23:27

DIM: ... majiteli firmy TRESTLES, která sídlí v Dětmarovicích... do práce jezdí Bentleyem :-), na výlety jezdíval zatím Gallardem
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 18.04.11  14:39

Hmh, oleowře první, to by mě fakt zajímalo, komu ten supersport patří ! Nebyl to jen trest maželky před rozvodem ? Miláčku, ještě před tím posledním rozvodovým stáním jsem Ti udělala radost a všechny peníze z našeho účtu utratila za autíčko...plus ještě asi tak 10 mega je na leasing :-)
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 16.04.11  12:12

Tak hleď, abys ho nenaboural ale hlavně abys měl svá auta řádně pojištěna, abys nedopadl tak jako onen maník co neměl zákonné pojištění a nabouralo Ferrrrrrrrarrrrrrrri, bude ho to stát cirka 2,5 melounu... :-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…