impaler 29.05.07 21:17
« Re: isofix
Co vím, isofix je standard od MKV, já ho v MKIV nemám. Jinak po zatím krátké zkušenosti s manipulací (následníkovi je měsíc) si chválíme homologovanou korbičku ze sady Jané Nomad (stejná jako Slalom Pro a asi i další), která se dává kolmo na směr jízdy na zadní sedadlo, dál je v sadě normální skořápka (tady v Belgii všem bez rozdílu značky říkají maxi-cosi, už to zobecnělo). Spony vycvaknem a necháme na pásech, pět vteřin. Dají se koupit i další, pokud člověk střídá auta. Věnoval jsem výběru kočárku nejmíň tolik péče, jako výběru auta, tak ťuk ťuk, ať slouží. :-) -
eda.nezbeda 29.05.07 20:51
« Re: isofix
Ja Isofix nemam (co by tam taky delal v 2001 :-) ). Sedacku mam momentalne Roemer King TS Plus a na pripevneni a manipulovani si stezovat nemuzu. Napina pas, takze sedi opravdu pevne. Isofix si myslim bude mit lepsi vysledky pri bocnim narazu. Ale ruku na srdce, chces s deckem bourat? Ja teda ne, takze vsechny co obstoji dobre v testu se daji poridit a nema moc vyznam hluboce spekulovat. Vcera sem cetl posledni test sedacek od ADACu a obecne se vsichni tak zlepsili, ze najdes na trhu jen malo nevyhovujich sedacek, Isofix neisofix. Jo a s Isofixem sou nektery az o 20% drazsi, no a to muze byt rozhodujici. -
"-- skrytý --" 29.05.07 19:13
« Re: isofix
Sklop zadni sedak a podivej se, jestli zpod operaku vycuhuji kovova oka. Je to spise vyjimka, takze si spis myslim, ze ho tam mit nebudes. Loni jsem shanel jete Mondeo s Isofixem a pak jsem koupil kombi s priplatkem "Family paket" ktery mel oproti seriovce akorat prizvednutelny zadni sedak, ale Isofix ne..
Usetri to spoustu casu tem, kteeri se sedackami casto manipuluji. -
"-- skrytý --" 29.05.07 15:23
« Re: Startování
uff. myslím, že to sem večer radši napíšu uplně přesně jako citaci.Dochází tam pri studenem startu k výrazně většímu opotřebení.Smyl vyšlapávat to má u moderních aut jen z bezpečnostního hlediska.Dříve měla některá auta pry slaby starter, tak se vyšlapávalo, aby měl menší práci a utáhl to -
"-- skrytý --" 29.05.07 12:56
« Re: Zvýšená spotřeba a pocit menšího vykonu
:-) :-).No vlastně to bylo tak, že jsem kola naopak upustil.V pneuservisu mi to nafoukal borec na 2,7 vsechny kola.Upustil jsem to na 2,5 predek a na 2,4 zadek.
Bude to urcite to turbo.Dnes jsem to zas poslouchal i se staženým oknem.Při přidání plynu to sycelo docela hustě.Do servisu jedu až za týden.Snad to vydrží -
"-- skrytý --" 29.05.07 11:29
« Aditiva VIF
Uz jste nekdo vyzkousel to asi "nejlepe" dopadnuvsi aditivum VIF v testu AutoDiesel?
O vikendu jsem jenom kvuli tomu zajel k prvni pumpe Benzina - kde normalne nikdy netankuju. V regalu byla dve aditiva VIF Letni za cca 230Kc Castrol TDA cca 240Kc.
To VIF jsem prozkoumal podrobneji a vyrobce je Rakousko. Opravdu je zajimave proc STANDA dopadl tak "spatne"? -
"-- skrytý --" 29.05.07 09:42
« Re: Nešťastná elektronika....
Mně rádio i HF funguje normálně. Jen mě pořád štvalo, že jakýkoliv dotek na klávesnici a nebo jakýkoliv signálek od telefonu vypínal rádio na pár sekund......tak jsem si změníl profil a zrušil veškeré tzóny, zvuky a tak , jen zvonění zůstalo. A teď už jsem spokojený. A přejmenoval jsem to na :Pomalu , Dime !! :-)
Studený spoj nenajdeš, to bys musel mít neuvěřitelné štěstí. Výměna palubky Tě asi nemine......a pokud ¨se nepletu, přístroje nejsou v záruce............pokud bys ji ještě měl..... Mě zatím jednou na nějakou sekundu neukazovaly budíky a vynuloval se malý počítač km.....
superkutil 29.05.07 09:30
« Re: HF Nokia CK-7W a autorádio Ford Sony MP3
Tak už je to vyřešené. Je nutné mezi HF a rádio dát galvanické oddělení. To co jsem dostal já vypadá jako relé, ale uvnitř je malé trafo (impedance každé strany cca 8ohm, údajně snad z Opla). Z HF jde totiž výstup na repro a rádio mělo problémy se stejnosměrnou složkou signálu. :-) -
superkutil 28.05.07 20:02
« HF Nokia CK-7W a autorádio Ford Sony MP3
Ahoj, máte někdo zkušenost s touto kombinací? Pokud vydá mobil jakýkoliv zvuk v rádiu nejprve 6x hlasitě lupne a pak teprve začne HF fungovat. Firma která to montovala je autorizovaný servis Nokia a tvrdí, že problém je v rádiu Sony MP3, které má moc velkou citlivost na vstupu od telefonu. -
oleowr1 28.05.07 16:49
« Nešťastná elektronika....
Tak jsem to dneska nervově nevydržel a zavezl auto do servisu, minulý týden mi opravili "nevypnutelnou" klimu, ještě jednou se mi to stalo přes víkend, krátké odpojení baterky uvedlo vše do pořádku. Problém není v klimě, ale zřejmě v palubovce, rozebral jsem jí, vyčistil od prachu, vyčistil kontakty budíků, ale nic se nezměnilo. Studené auto je O.K., jakmile stojí na slunku, nebo po delší jízdě je z palubovky vánoční stromeček, ručičky si ukazují co chtějí, nefunguje střídavě teploměr a počitadla km, občas to vypne i motor a "zakáže" vypnout klimu. Jsem zvědav co za to budou chtít....
Spojku přece zásadně vyšlapáváme...