FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto impaler

impaler 29.05.07  21:20

« Re: Startování

Já se teda obávám, že v tomto směru jsem starý pes, kterého novým kouskům nenaučí. Úplně se při tom nácviku vidím, hop do zdi! 8-s

Spojku přece zásadně vyšlapáváme...
  • « 00 Reagovat !

foto impaler

impaler 29.05.07  21:17

« Re: isofix

Co vím, isofix je standard od MKV, já ho v MKIV nemám. Jinak po zatím krátké zkušenosti s manipulací (následníkovi je měsíc) si chválíme homologovanou korbičku ze sady Jané Nomad (stejná jako Slalom Pro a asi i další), která se dává kolmo na směr jízdy na zadní sedadlo, dál je v sadě normální skořápka (tady v Belgii všem bez rozdílu značky říkají maxi-cosi, už to zobecnělo). Spony vycvaknem a necháme na pásech, pět vteřin. Dají se koupit i další, pokud člověk střídá auta. Věnoval jsem výběru kočárku nejmíň tolik péče, jako výběru auta, tak ťuk ťuk, ať slouží. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto eda-nezbeda

eda.nezbeda 29.05.07  20:51

Ja Isofix nemam (co by tam taky delal v 2001 :-) ). Sedacku mam momentalne Roemer King TS Plus a na pripevneni a manipulovani si stezovat nemuzu. Napina pas, takze sedi opravdu pevne. Isofix si myslim bude mit lepsi vysledky pri bocnim narazu. Ale ruku na srdce, chces s deckem bourat? Ja teda ne, takze vsechny co obstoji dobre v testu se daji poridit a nema moc vyznam hluboce spekulovat. Vcera sem cetl posledni test sedacek od ADACu a obecne se vsichni tak zlepsili, ze najdes na trhu jen malo nevyhovujich sedacek, Isofix neisofix. Jo a s Isofixem sou nektery az o 20% drazsi, no a to muze byt rozhodujici.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.05.07  19:13

Sklop zadni sedak a podivej se, jestli zpod operaku vycuhuji kovova oka. Je to spise vyjimka, takze si spis myslim, ze ho tam mit nebudes. Loni jsem shanel jete Mondeo s Isofixem a pak jsem koupil kombi s priplatkem "Family paket" ktery mel oproti seriovce akorat prizvednutelny zadni sedak, ale Isofix ne..
    Usetri to spoustu casu tem, kteeri se sedackami casto manipuluji.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.05.07  16:40

« isofix

Ted me tak napadlo při vybírání autosedacky jestli ma mondeo system uchyceni detske autosedacky isofix?Ja myslím že nemá, ale je pravda , že ani nevim jak to ma vypadt
  • « 00 Reagovat !

foto hil

hil 29.05.07  16:25

Já měl Chryslera - Laser a ten bez vyšlápnutí spojky nesepnul startér...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.05.07  15:23

uff. myslím, že to sem večer radši napíšu uplně přesně jako citaci.Dochází tam pri studenem startu k výrazně většímu opotřebení.Smyl vyšlapávat to má u moderních aut jen z bezpečnostního hlediska.Dříve měla některá auta pry slaby starter, tak se vyšlapávalo, aby měl menší práci a utáhl to
  • « 00 Reagovat !

foto Dong1

Dong1 29.05.07  15:22

Ne psalo se tam o zbytecne namahanem lozisku spojky, ale presne si to nepamatuju (mam mensi sklerozu :-) ). Pamatuju si jeste ze tam psalo o tom ze dnesnim starterum nedela problem otocit i s prevodovkou.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.05.07  13:59

Asi je zároveň obchodním zástupcem prodejců autobaterií ...!! :-)
  • « 00 Reagovat !

foto eda-nezbeda

eda.nezbeda 29.05.07  13:28

.... a duvod?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.05.07  13:11

« Startování

V Autodieslu je rozhovor s odborníkem přes naftové motory.Hodně zajímavý.Taky jako já vymačkáváte pri startování spojku?On doporučuje nevyšlapávat.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.05.07  12:56

« Re: Zvýšená spotřeba a pocit menšího vykonu

:-) :-).No vlastně to bylo tak, že jsem kola naopak upustil.V pneuservisu mi to nafoukal borec na 2,7 vsechny kola.Upustil jsem to na 2,5 predek a na 2,4 zadek.
    Bude to urcite to turbo.Dnes jsem to zas poslouchal i se staženým oknem.Při přidání plynu to sycelo docela hustě.Do servisu jedu až za týden.Snad to vydrží
  • « 00 Reagovat !

foto hil

hil 29.05.07  11:52

Zkus ty kola nahustit :-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.05.07  11:29

« Aditiva VIF

Uz jste nekdo vyzkousel to asi "nejlepe" dopadnuvsi aditivum VIF v testu AutoDiesel?
    O vikendu jsem jenom kvuli tomu zajel k prvni pumpe Benzina - kde normalne nikdy netankuju. V regalu byla dve aditiva VIF Letni za cca 230Kc Castrol TDA cca 240Kc.
    To VIF jsem prozkoumal podrobneji a vyrobce je Rakousko. Opravdu je zajimave proc STANDA dopadl tak "spatne"?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.05.07  10:16

« Re: repase

ja sem dal do mondea max 57litru a to mi uz pomalu vytikala nafta :-) asi mas nakou abnormalni nadrz, anomalie od vyroby nebo si cerpaci stanice pekne privydelava >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.05.07  09:42

« Re: Nešťastná elektronika....

Mně rádio i HF funguje normálně. Jen mě pořád štvalo, že jakýkoliv dotek na klávesnici a nebo jakýkoliv signálek od telefonu vypínal rádio na pár sekund......tak jsem si změníl profil a zrušil veškeré tzóny, zvuky a tak , jen zvonění zůstalo. A teď už jsem spokojený. A přejmenoval jsem to na :Pomalu , Dime !! :-)

Studený spoj nenajdeš, to bys musel mít neuvěřitelné štěstí. Výměna palubky Tě asi nemine......a pokud ¨se nepletu, přístroje nejsou v záruce............pokud bys ji ještě měl..... Mě zatím jednou na nějakou sekundu neukazovaly budíky a vynuloval se malý počítač km.....

• « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 29.05.07  09:30

« Re: HF Nokia CK-7W a autorádio Ford Sony MP3

Tak už je to vyřešené. Je nutné mezi HF a rádio dát galvanické oddělení. To co jsem dostal já vypadá jako relé, ale uvnitř je malé trafo (impedance každé strany cca 8ohm, údajně snad z Opla). Z HF jde totiž výstup na repro a rádio mělo problémy se stejnosměrnou složkou signálu. :-)
  • 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 28.05.07  20:02

« HF Nokia CK-7W a autorádio Ford Sony MP3

Ahoj, máte někdo zkušenost s touto kombinací? Pokud vydá mobil jakýkoliv zvuk v rádiu nejprve 6x hlasitě lupne a pak teprve začne HF fungovat. Firma která to montovala je autorizovaný servis Nokia a tvrdí, že problém je v rádiu Sony MP3, které má moc velkou citlivost na vstupu od telefonu.
  • 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 28.05.07  16:49

« Nešťastná elektronika....

Tak jsem to dneska nervově nevydržel a zavezl auto do servisu, minulý týden mi opravili "nevypnutelnou" klimu, ještě jednou se mi to stalo přes víkend, krátké odpojení baterky uvedlo vše do pořádku. Problém není v klimě, ale zřejmě v palubovce, rozebral jsem jí, vyčistil od prachu, vyčistil kontakty budíků, ale nic se nezměnilo. Studené auto je O.K., jakmile stojí na slunku, nebo po delší jízdě je z palubovky vánoční stromeček, ručičky si ukazují co chtějí, nefunguje střídavě teploměr a počitadla km, občas to vypne i motor a "zakáže" vypnout klimu. Jsem zvědav co za to budou chtít....
  • « 00 Reagovat !

foto lordmystic

lordmystic 28.05.07  12:01

m.leky1: jo jo přesně tak, vypadá to s trochou štěstí na načatou hadici od turba. mě to také syčelo a jelo méně, pak to syčelo hodně a nejelo vůbec :). oprava za par stokorun jestli je to tohle, tak snad jo...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…