FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
cja 30.05.07 15:45
« Re: isofix
Isofix neisofix - jakákoliv sedačka je lepší než nic - pořád vídám ty šílený matky jak drží děcka na klíně a chtěj ušetřit na pitomý sedačce. - MKV mám - isofix jsem vůbec nezkoumal, z předchozího Mondea MKIV jsem měl pro děcka 2 sedačky (Romer a nějakou italskou klasiku) a dost často sedačky vyndávám, ale uchycení mi přijde ,tak jednoduchý, že bych se isofixem vůbec nezabýval - a ne že bych chtěl na vlastních dětech šetřit(i když i to jednou přijde :-)), ale isofix sedačky jsou o trošku dražší. A při konstrukci moderních sedaček je pamatováno i na boční náraz a nebo jsou v autě boční pytle, takže bych předpokládal, že to bude celkem dost podobné. -
superkutil 30.05.07 15:38
« Re: levný okruh
To lordmystic: S dieselem na okruh? Vždyť tady někdo psal, že TDCI na závodění není. Je to dobrej tahoun, ale zrychlování a brždění, to mu moc nejde. Je to tank, není to žihadlo. 1550kg plechu udělá své. No nic, když si ho chceš ničit. Co od jízdy po okruhu očekáváš? Velké zrychlení? Ostrý průjezd zatáček? Bylo by príma, kdyby tě někdo natočil, alespoň by bylo vidět Mondeo v extrému. Mě jezdí nejlíp rovně, jakýkoliv jiný pohyb mu dělá potíže (zatáčky, zrychlování, brždění). Když jede rovně rychlostí okolo 130km/h tak je v pohodě. Na okruh si sežen Focus ST. -
"-- skrytý --" 30.05.07 14:15
« Re: levný okruh
lordmystic: Zítra 31.5.07 od 18-19 hod je otevřen automotodrom Brno.Další termíny 5.7-2.8.07. Cena za 25 min 400 Kč.Prodej vstupenek začíná od 16.30 hod. Pozn. Trať je poměrně technicky náročná. Sériový podvozek se nechytá ale ukáže limity. ;-) -
lordmystic 30.05.07 08:34
« levný okruh
Chtěl bych se zeptat, nemáte někdo náhodou zkušenost, kde by se nechalo projet s vlastním autem po nějakém okruhu? Prostě si vyzkoušet na max bez rizika nějakou technickou trať, nejlépe kdyby fungovala i přesná časomíra? A máte také případně přehled o cenách? Díky za každej tip... -
impaler 29.05.07 21:17
Co vím, isofix je standard od MKV, já ho v MKIV nemám. Jinak po zatím krátké zkušenosti s manipulací (následníkovi je měsíc) si chválíme homologovanou korbičku ze sady Jané Nomad (stejná jako Slalom Pro a asi i další), která se dává kolmo na směr jízdy na zadní sedadlo, dál je v sadě normální skořápka (tady v Belgii všem bez rozdílu značky říkají maxi-cosi, už to zobecnělo). Spony vycvaknem a necháme na pásech, pět vteřin. Dají se koupit i další, pokud člověk střídá auta. Věnoval jsem výběru kočárku nejmíň tolik péče, jako výběru auta, tak ťuk ťuk, ať slouží. :-) -
eda.nezbeda 29.05.07 20:51
Ja Isofix nemam (co by tam taky delal v 2001 :-) ). Sedacku mam momentalne Roemer King TS Plus a na pripevneni a manipulovani si stezovat nemuzu. Napina pas, takze sedi opravdu pevne. Isofix si myslim bude mit lepsi vysledky pri bocnim narazu. Ale ruku na srdce, chces s deckem bourat? Ja teda ne, takze vsechny co obstoji dobre v testu se daji poridit a nema moc vyznam hluboce spekulovat. Vcera sem cetl posledni test sedacek od ADACu a obecne se vsichni tak zlepsili, ze najdes na trhu jen malo nevyhovujich sedacek, Isofix neisofix. Jo a s Isofixem sou nektery az o 20% drazsi, no a to muze byt rozhodujici. -
"-- skrytý --" 29.05.07 19:13
Sklop zadni sedak a podivej se, jestli zpod operaku vycuhuji kovova oka. Je to spise vyjimka, takze si spis myslim, ze ho tam mit nebudes. Loni jsem shanel jete Mondeo s Isofixem a pak jsem koupil kombi s priplatkem "Family paket" ktery mel oproti seriovce akorat prizvednutelny zadni sedak, ale Isofix ne..
Usetri to spoustu casu tem, kteeri se sedackami casto manipuluji. -
"-- skrytý --" 29.05.07 15:23
« Re: Startování
uff. myslím, že to sem večer radši napíšu uplně přesně jako citaci.Dochází tam pri studenem startu k výrazně většímu opotřebení.Smyl vyšlapávat to má u moderních aut jen z bezpečnostního hlediska.Dříve měla některá auta pry slaby starter, tak se vyšlapávalo, aby měl menší práci a utáhl to
na druhou stranu Focus RS na okruh i jako druhé auto na zábavu - výborná volba ;-)