FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 18.06.07  11:46

« Re: servisní prohlídka

To cja: Ano, to je pravda, že při 130km/h točí 6ka 2200ot ale rychlosti na našich dálnicích už jsme řešili. ;-) OK, je mi to jasné. Výrobce chce využít i plný rozsah 6ky. To znamená maximální rychlost při maximálním výkonu. Našel jsem tabulku momentů TDCI a u té 2.2TDCI nemá cenu točit motor nad 3500ot, protože např na 5ku je pak moment na kolech menší než při stejné rychlosti na 6ku. Jinak mám najeto skoro 10000km a motor se opravdu stále zlepšuje. :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 18.06.07  11:39

« Re: Never ending story - elektronika

to hil&cja: bojim se, že z časových důvodů nenajdu nikoho kdo problém dokáže spolehlivě diagnostikovat, v práci dovolenou na lítání po servisech nedostanu, když končím v 17:00-18:00 já, končí i servisy...
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 18.06.07  11:32

To superkutil: Tabulka variant převodovek a stálých převodů škoda 120 - 136

..............120L..120LE.125L..130-13…
    I.............3,8...3,8...3,8...3,8
    II............2,12..2,12..2,12..2,12
    III...........1,41..1,41..1,41..1,41
    IV............0,96..0,93..1,08..1,08
    V..............-.....-....0,83..0,83
    R.............3,27..3,27..3,27..3,27
    Stálý převod..4,22..3,9...4,22..3,9
  • « 00 Reagovat !

foto hil

hil 18.06.07  11:23

Měli jsme tenkrát tu 5 kvaltovou škodovku v práci a není to pravda. Taky to bylo jinak odstupňovaný. Jet jenom na 4, tak jako se 4kvaltem, se nedalo.
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 18.06.07  11:16

opakovaná odpověď to kutil: 6- ka otáčky oproti 5 o něco sníží to je jasné - převody jinak složené. Je něco jiného, když ti nějaká nezávislá firma domontuje do 5 ti kvaltu 6 a když je to origo 6- ti st. převodovka. Pokud je to domontáž, tak je jasný , že ten 6 pastorek bude do rychla. Jinak co se týče dálnic - v ČR pokud se nemýlím je limit 130 , při GPS 130 - tacho 140 otáčky 2200 za min. Takže v tom problém nevidím.
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 18.06.07  11:10

napsal jsem odpověď a admine promiň někam zmizela?
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 18.06.07  10:08

To cja: O těch variátorech Audi jsem slyšel >:D Měl jsem možnost jezdit s variátorem jen v VW Brouk. Ale pokud vím, tak i Ford používá variátor v převodovce Durashift CVT. Jinak pokud si pamatuju, tak kdysi se dělala škodovka 5ti kvalt, což byla klasická 4° převodovka a přidaný 5tý ° do rychla. Myslel jsem, že 6ti kvalt je jenom pro snížení spotřeby a hluku na dálnici. A nejsem sám, kdo si to do dneška myslí. Lidem vadí, že na dálnici motor zbytečně točí, tak čekají, že 6ka otáčky motoru sníží. škoda, že se auta nedělají dieselelektrické s motorgenerátorem a elektromotory v kolech. Vím, že některé studie to používaly a spotřeba i emise byly úžasné. :-!
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 18.06.07  09:16

to Kutil: nikdy to nemůže být 5- ti kvalt s přidanou 6, vždycky jsou ty převody poskládaný jinak, takže by to nešlo - to by potom na tu šestku muselo to auto jet 250 ( pomiň nedostatek výkonu). Většinou to je tak, že jsou ty převody poskládaný s menším odstupňováním - možná se pletu - aby se lépe využily vlastnosti motoru a nikoliv aby jsi měl jenom ze 6 dálniční rychlost. A variator dělá Audi a zkus se některých majitelů zeptat , jak jsou spokojeni. :-|
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 18.06.07  09:08

jak píše Hil - co když to fakt není palubovkou - nech je diagnostikovat problém - ať to vyřeší servis, protože takhle bude z obliga(servis) - pokud to bude něčím jiným. Hodně zdaru - to psycho před dovolenou s bolavým autem znám - loni jsem odjížděl večer do Hr a den předtím odešla klima - nová el mag spojka a zjistili prasklé tělo termostatu - oprava za 25k , ale hlavně se to vysypalo měsíc po prohlídce , kterou jsem nechal udělat kvůli dovolené a jet 2000 km bez klimy při loňských 40 by byla sebevražda, takže tě chápu, i když máš problém trochu jiný ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 17.06.07  23:06

To lordmystic: Sorry, samozřejmě, že na 6ku to neroztočím protože už nemá výkon. :-) Dneska jsem to zkoušel točit na 3, 4 a 5ku co to jde a dá se to roztočit, ale je vidět, že se motoru nechce tolik jako třeba motorům TDI. Pro mě to znamená jediný problém, že když nemám výkon a podřadím, tak už má motor tak vysoké otáčky, že je moment malý. Pořád se nemohu zbavit pocitu, že rozdíl ve výkonu Mondea MK II 1.8i a Mondea MK V 2.2TDCI není takový, jak to vypadá podle parametrů. Dělal jsem si převodní tabulku momentu a výkonu na kolech a ten benzín má fakt při podřazení ten moment na kolech větší. Je to zajímavý, ale je to tak. Vždycka jsem si myslel, že TDCI je super v tom, že v nízkých otáčkách má největší moment. Jenže když se jezdí okolo 1500ot, tak se zase jezdí pod maximálním momentem. Naopak třeba na dálnici mi připadá, že 6ka točí hrozně moc. Když jsem kupoval auto s 6ti kvaltem, čekal jsem, že to bude 5ti kvalt s přidanou rychlostí. Bohužel to bylo spíše 6rychlostí umístěných v rozsahu starého 5tikvaltu. Proč tomu tak je netuším protože na dálnici opět auto točí více než je třeba a auto má zbytečně vysokou spotřebu. Řešením je asi automatická převodovka s variátorem.
  • « 00 Reagovat !

foto hil

hil 17.06.07  21:40

no jo, a co když to vůbec není palubkou?
  • 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 17.06.07  21:02

« Never ending story - elektronika

Trysky vypadají O.K., zato v pátek po celodenním stání na rozpáleném parkovišti začala opět zlobit palubovka - neměří občas rychlost, km a otáčky, svítí kontrolky jak se jim zachce, občas to vypne i motor .... Nastala rozborka v garáži, vyčistil jsem všechny přístupné konektory a pojistky, je zajímavé, že i s odpojenou palubkou motor naskočí a jede bez problému. Zkoušel jsem při nastartovaném motoru "propérovávat" tišťák, nic se neobjevilo, jen tmavly krystaly v LCD displejích při tvrdším přitlačení, to je normální. Dnes odpoledne stejný problém, stačí aby venkovní teplota byla nad 25st.C. Zítra pravděpodobně objednám novou palubovku (12000,-), vyměním si jí klidně sám jen si nechám nastavit stav tachometru. Za 14 dní jedu na dovolenou, v práci mám fofr, že nemám absolutně čas s autem jezdit po servisech a jsem z toho už na prášky... Kdyby mi vyhučely všechny 4 vstřikovače i s čerpadlem byl bych asi raději, protože to jde lehce diagnostikovat a opravit.
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 16.06.07  21:37

to Kutil - dneska jsem spěchal, vzal jsem ho pod krkem a točil do 4000ot min-1 a a žádný dech mu nedocházel, ale to jsem zkusil jen abych opravdu věděl, jakej můžeš mít problém a já ho teda nemám :-! A na 6 -ku ho asi nad 3500 roztočíš jedině v D a z kopce ;-)
  • 00 Reagovat !

foto Vasik1

Vasik1 16.06.07  13:57

« A je to tu

Tak pánové, musím se pochlubit, ve čtvrtek jsme byli s přítelkyní objednat v Jihlavě v Eurodieslu, našeho nového člena rodiny. Jejda já se už tak nemůžu dočkat, čekačka na něj bude snad do 14 dnů, navymýšlli jsme si toho dost, až jim z toho šli oči šejdrem. Objednaná je 2004 combi, 85kw, stříbrono modrá metalízka, interiér v černé barvě, no prostě kokino. Byli jsme se i jedním projet, byl to tedy 96 kw, kuuua, takového výkonu, raketa, akorát ta spojka, nebyl sem schopnej, přeřadit bez cukance, no a tolik diskutovaná křivka plynu...krásný zátah od spodu řadil jsem ve 2500ot, z každého stupně krásná akcelerace, prostě boží, možná trochu idealizuju a lítám v oblascích, omlouvám se, do teďkom jsem drandil v 33 let starém žigulíku :-)
  • « 00 Reagovat !

foto lordmystic

lordmystic 16.06.07  11:38

superkutil: hm tak to bych bral také kdyby mé auto táhlo plynule a silně na pětku či šestku až do pěti tisíc, ale to je silná utopie, to bys musel mít nejméně 200kW a osm válců. to snad chápeš ne?
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 16.06.07  08:44

To cja: Mondeo už se mi po najetí 10000km rozjelo. Ale nad 3000ot se mu moc nechce. Doleze na 3500ot. ale pak už nic moc. To platí když jedu na 4,5 a 6ku. Samozřejmě na 2ku a 3ku se roztáčí i více ale jezdím většinou mezi 4-6kou, tak to mě zajímá.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.06.07  21:16

Dim2:
    tak jsem dal dvouhmoťák, spojku, koberečky, přelakovaly se různá poškození, odstranily se brumy od kladek, olej, filtry - teď se prohnu jako bych platil vstřiky >:D
    Mno, já na svém Mondeu nešetřím - ať jezdí jak nové a ono taky jo. :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 15.06.07  18:32

To DIM: A co už se rozjel? Nebo ještě nějak nejede jako Kutilovi jeho Mondeo. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 15.06.07  17:07

lanovody - Kus za 1600!!,- to přehnali - na kombi jsem je dělal a origo ve Fordu stály oba dohromady 1800,- tak se nenech ošidit a s tím nastavováním mají pravdu
    - nevytahují se lana , ale zareznou - řekl bych malá konstrukční chyba
    - na biku mám bovdeny 8 let a ještě nezarezly >:D
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 15.06.07  15:18

« Re: Zakleté auto

Dim2: rizika propálení pístu jsem si vědom, na sieře se ukapávající tryska poznala "traktorovitým" zaklepáním motoru při změně otáček, nevím jestli bych to u TDCi poznal...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…