FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
Janerad 22.06.07 20:40
« Re: Nové Mondeo 1.8TDCI 92kW
Radši mám Monda bez displeje, než Francouze, během prvních 20 tis. třikrát v servisu s electrical failure... :-) To nemluvím o tom, co je na tom displeji vidět, když je auto rozehřátý na sluníčku cca 90°C :-) ani slavný termoreflexní sklo jim nepomůže... Sice nový mond ho už může mít taky... Ale nějak zmizelo vyhřívání předního skla??? Co o tom víte? Já v autě jezdím a nekoukám na displeje :-) -
oleowr1 22.06.07 10:46
« Re: servisní prohlídka
To Petr T: Po poslední kalibraci (věřím, že kvůli filtru + přelívání nafty bůhvíkam při výměně plováku) jsem testoval plné rozjezdy z 0-180km/h, vytáčel jsem ho do plných otáček, pod zátěží do kopce a koukal do zrcátek - kouř není, náhradní režim se taky neobjevil. Myslíš, že by mohly vstřiky ještě vydržet?
Možná blbá otázka: Jsou pro vstřiky a čerpadlo lepší větší otáčky, když jimi proteče více nafty nebo menší, když jdou víc "nasucho"? Jezdím spíš v nízkých otáčkách, při cestách do práce někdy 500km motor nevytočím nad 2200-2500ot/min. -
Vasik1 22.06.07 10:31
Petr T : jojo,přesně o tomhle jsme se bavili už asi před rokem, termín je zatím ve hvězdách, dnes jsem volal, včera se měli vrátit z nákupu, nic vhodného pro nás nebylo, přeci jenom jsme si toho navymýšleli, každopádně vydržím a budu čekat, dokud mě to nepřestane bavit :-), za tvou ůčast bych byl na vždy tvým dlužníkem, lehce by to snad šlo vykompenzovat nějakým tím litříkem slivovičky z moravy, ale i tak :-), bak bych se tedy určo ozval, a vše by jsme pořešili až při nákupu, co měnit a tak, zátím děkuji moc moc, funguje tu ještě něco jako pošta? Nebo email?Musím to tu proklikat. -
"-- skrytý --" 22.06.07 09:16
Nazdárek,
nekupoval bych zajíce v pytli.
Dej si pozor na:
1 hlučnost na volnoběh (opotřebený dvouhmotový setrvačník)
2 hluboké vibrace kolem 1500 ot (ještě starý systém kladek a napíníků, vibruje, dá se opravit levně)
3 vyrovnaný chod motoru, když se tomu šlápne na krk (při zahřátém motoru, netrápit studený) aby vozidlo nešlo do náhradního režimu, pokud ano, je nadměrný přepad paliva ze vstřikovačů
4 kouří černě - EGR v pytli nebo nadměrně oprotřebené trysky vstřikovačů
Dej vědět termín jestli se nebudu moci zůčastnit... -
"-- skrytý --" 22.06.07 07:38
« Vstřikovače
Tak jsem včera prodělal kompletní opravu vstřikovačů Delphi 11/02.
Výsledek po diagnostice malá dávka paliva a vysoký přepad u 1,2,3,4 vstřikovačů. Jinak byl špatnej jeden ty ostatní bych tam nechal ale když už jsem tam byl tak jsem to nechal komplet.
ventil sestava - 4ks, tryska - 4ks, pal. filtr, diagnostika.Výsledná cena 20 571 Kč s DPH (práce cca 6 000 Kč). Doba trvání ráno jsem přijel z Olomouce na 9.00 hod a v 16.00 hod jsem mazal domů.Se servisem Hale max. spokojenost (dostal jsem zkušební protokol a vymontovaný materiál a vše vysvětleno).Takže doufám že mi to zas 250 tis.km vydrží.
PS: Pro tunery: při opravě a kalibrací byla zachována upravená data v jednotce od Bitpoweru.(Velmi dobré, jednotka komunikuje) :-) -
cja 22.06.07 07:00
pokud je to dovoz, tak bych vyměnil provozní kapaliny - olej, brzdovku, filtry, zkontroluj brzdy a tlumiče, příp. pneu, bez ohledu na tachometrové kilometry a řekl bych i servisní knížku ! tu si nech prověřit ve Fordu, přes ten jejich systém by jsi se mohl o tom autě něco dovědět - dost strašení přeji dobrý kauf :-) -
hil 21.06.07 23:52
Pokud můžeš sebou vzít někoho kdo tomu rozumí, určitě to udělej. Kupoval jsem jednou starší a vzal jsem si sebou mechanika. Mě se auto zdálo OK a mechanik jen do toho sedl a rozjel se, tak začal jmenovat závady...
Není to ještě v záruce? Potm když si to budeš měnit sám můžeš o ni přijít.
Jinak je těžký dopředu říct co máš měnit. Pokud nebude servisní knížka, tak asi preventivně oleje, filtry (palivový určitě) atd...
Ve Fordu koupíš samozřejmě všechno (za peníze :-( ). -
Vasik1 21.06.07 22:06
Přeji hezký večer všem, kteří by mi prosím mohli odpovědět na mé otázky. Jsou nezaludné a jednoduché, takže můžu popřát hezký večer všem diskutujícím. Jelikož se mi blíží termín dodání Mondíka (2004 2.0 TDCi 85kW, combi) chci si udělat jasno, co vše po příjezdu domů měnit a kontrolovat,předpokládám že nebude žádný problém, a tak bych zatím do servisu nechtěl, a věci jako filtr oleje, paliva a výměnu oleje bych chtěl zvládnout sám a při tom se tak se vším seznámit. K narozkám sem dostal brožuru ,,Jak na to,, kterou už mám celou prolítlou, tak teď už jen ta praxe :O)Chtěl jsem se tedy zeptat co vše měnit, a kde veškeré díly objednat. Dají se odkoupit přímo v autorizovaném servisu Fordu? A když se ještě vrátím ke koupi, vyplatí se sebou vzít člověka problému znalého? Mluvil jsem o tom loni s Petrem T. a ten přislíbil, že by se koupě mohl zučastnit, je to potřeba?Dá se v bazaru (eurodiesel) na něco přijít? Základy na co si dát pozor, už mám tady z diskuze, tak prostě nevím, děkuji za každý příspěvek. -
oleowr1 21.06.07 15:43
« Re: převodovka
Dim2: na tišťák z vrakáče nemám čas, mám obavy, aby s ním nebyl podobný problém, který by se projevil třeba až v Chorvatsku. Se stávající palubkou se dá v pohodě jezdit, když je venkovní pod 25st.C, problém se zhoršil, když jsem vyměnil 3 spálené žárovky v osvětlení palubky, ono 4x3W=12W v uzavřeném prostoru asi hřeje dost, zvláště když se přes den svítí, na experimentování nemám už bohužel ani nervy. Snad to vyjde, palubka je objednaná a je-li v Německu do konce příštího týdne bude v Dankaru. -
lordmystic 21.06.07 08:34
« Tuning Show Blatná 06/2007
Tak konečně jsem dostříhal video z Tuning Show Blatná 06/2007 z letiště Tchořovice. Video si můžete stáhnout z mojich stránek, konkrétně zde:
[odkaz]
Jinak mám také spousty fotek (galerie dole):
[odkaz]
To video je pouze jednoduchý sestřih, nemám v poslední době moc času se s tím více piplat, navíc když je ještě tak pěkné počasí. Jo a mimochodem, na celé akci ve sprint race závodil snad jediný Ford a to ještě nějaká stará Fiesta a vedla si opravdu hodně špatně :(. Tak jsem si říkal udělat trochu propagace pro Mondeo a na další akci bych sprint race zkusil také, ať je Ford více vidět. A aby nebyla ostuda tak veliká, tak jsem konečně závazně objednán na chiptuning od Bitpoweru příští pátek, tak těch 120(125)kW a 420NM už snad bude stačit alespoň na průměrný výkon bez větší ostudy - pár tatíků s nepřečipovanýma Passatama a Octaviema bych mohl udělat :). -
cja 20.06.07 21:57
zkus ten tišťák z vrakáče a pak až se vrátíš , tak to nech udělat - záleží samo na ceně , vyměnit si to umíš sám, za zkoušku nic nedáš ;-)
jinak s tou cestou náhradních dílů do servisu máš pravdu, ale zkus Charouze, ten není pod FMC ČR a už jsem od něj loni bral tu elmag spojku do klimy - taky nahonem, dokonce jsem si pro ni sám zajel, aby se to stihlo -
oleowr1 20.06.07 16:23
To DIM: Dankar v Ostravě byl ten větší servis co potvrdil vadnou palubku, ale neměl čas, takže je teď auto v pobočce Dankaru v Havířově. Urychlit to asi nepůjde, teď jsem to znovu obvolal, vysvětlili mi to asi takto: je-li díl v centrálním skladu u nás, nebo u některého z našich dealerů přijde cca. do 2 dnů. Pokud není v republice hledá se v zahraničí po vnitřní síti dealerů se zjistí, kdo to má skladem a díl přijde třeba z Francie a je v podstatě úplně jedno u kterého dealera se objednal. Bohužel právě díly elektroniky (palubovky, řídící jednotky) většinou v republice nejsou. -
Myslíte, že můžu mezi sedačku a podlahu auta dát na šrouby distančky aby sedačka byla výš? Do auta se v pohodě vejdu když se sedačkou sjedu úplně dolů, ale sedím moc dole. Když si sedačku vyjedu nahoru, tak jede i dopředu. A pak už se nevejdu.