FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.07.07  11:46

« Re: nafta

Cim mene syry, tim vice mleko nebo jiny zdroj zivocisnych tuku.
    Jezte syry, jsou zdrave, vzdyt syr, to je to prave!
    Kdyz syr, tak jedine Harvardu.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.07.07  11:38

na stranke shell sa pise "Shell V-Power Diesel je navrhnutý tak, aby pomáhal moderným dieselovým motorom dodávať väčší výkon na dlhší čas". nebude to tak že je tato nafta kvalitnejsia a setrnejsia pre diesel?
    [odkaz]

• « 00 Reagovat !

foto lordmystic

lordmystic 09.07.07  11:08

Kafe: sýra zvyšuje mazivost a čím méně sýry, tím horší pro TDCi... to si aspoň myslím, ale třeba na tom co píšeš něco bude...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.07.07  22:06

« nafta

neviem ci sa to tu uz nahodou niekde nerozoberalo, ale skusim... mate niekto nejake skusenosti s bezsirovou naftou? pocul som nazor ze obcas je dobre natankovat bezsirovku,napr. od Shell, a vyjazdit 2-3 nadrze kazdych asi 20 tis. km.. Aky ma takato nafta vplyv na motor a jeho zivotnost resp. predchazanie poruch spojenych s TDCi?
  • « 00 Reagovat !

foto Jozef0351

Jozef0351 06.07.07  08:20

« Re: Nejnovější problémy BENZÍNOVÝCH motorů

No tak to je jasné. Ale to nie je problém benzínových motorov. Aj na u nás bol podobný problém keď na nejakej lacnej supermarketovej pumpe natankovali viacerí vodiči benzín a skončili v servise. Preto si radšej odkladám účtenky za benzín. Raz sa nám niečo podobné stalo na Avanti s naftou. Našťastie stačilo vypláchnuť nádrž. Bol to hladký diesel ktorý našťastie nie je taký chúlostivý.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.07.07  21:26

Josefe omlouvám se, pokud jsem se nesrozumitelně vyjádřil. To PRASE je řidič cisterny, který veze do Německa jedlý olej a ve stejné nevymyté cisterně veze zpět (cisternu vytěžuje) benzín.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.07.07  21:23

Ba ba, hile, tak jsem to myslel. Dnes to taky proflákli na Nově.
  • « 00 Reagovat !

foto hil

hil 04.07.07  19:54

oleowr1: Vsjo eto Taiván!
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 04.07.07  19:32

To hil: ventilátorky mě napadly taky (pár jich doma mám), napájel bych je přímo od podsvětlujících žárovek, zatím jsem vyhodil všechny 4 žárovky (celkem 12W tepla), sundal plošňák a zjistil, že na vnitřní straně je "zákeřná" papírová nálepka s datumem výroby a číslem plošňáku přelepená přes všechny kontakty integráče, po odlepení zůstaly mezi místy kontaktu s cínem černé fleky a cestičky nalepeného a spečeného prachu (důkladně jsem vyčistil benzinem), jestli je ten IO číslicový (hradlo, klopný obvod časovač), tak si dovedu představit, že ta nálepka při navlhnutí a změnách teploty dokáže rozhodit logickou 1/0. Před více než deseti lety jsem se živil montáží PC a podobné štítky se sériovým číslem jsme lepili na paměti a různé karty, počítače podivně mrzly a tak jsme štítky rychle sundávali a bylo po problémech. Myslím si ale, že vývojáři ve FMC jsou větší kapacity než já, který pracuje za necelých 1000EUR/měsíčně a má jen jeden doktorát z telekomunikační a zabezpečovací techniky....
  • « 00 Reagovat !

foto hil

hil 04.07.07  13:47

To Oleowr1. Měl sis koupit v Komputerech ventilátorky na 12 V za pár kaček a přístrojovku ofukovat. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto hil

hil 04.07.07  13:45

Já mám dojem, že Petr_T to s tím olejem tam a benzínem zpět myslel takto: Někdo vezl cisternou do Německa olej a potom do ní bez výplachu naložil benzín.

No a teď to říkali na NOVĚ!
  • « 00 Reagovat !

foto Jozef0351

Jozef0351 04.07.07  13:37

Stále fakt nechápem aké problémy majú benzínové motory. Prečo ide niekto do nemecka na olej, naspäť na benzín. 8-s Ja neviem o tom že by niekto mal problémy s benzínovým motorom ako majú TDCI s naftou. Prosil by som o vysvetlenie.
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 04.07.07  13:34

To DIM2: přístrojovka není, včera ve zboží nepřišla, pokud přijde dneska prodají mi ji i večer mimo prac. dobu a vyměním si jí sám. Moc tomu nevěřím. Na jaře asi odvezu Mondeo do AAA a budu se muset poohlédnout po autě s lepším servisním zastoupením a s pružnější dodávkou ND. Bohužel mi z toho vychází jako optimum škodovka, servis stojí za houby úplně stejně ND díly jsou do týdne....
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.07.07  10:38

OLEOWR....tak co přístrojovka ????
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.07.07  18:27

jo >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 02.07.07  15:48

přeju hodně štěstí a trpělivosti při čekání a potažmo cestě do HR :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.07.07  15:37

..tak to je jasný důkaz, že diesel je bezpečnější :-)
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 02.07.07  14:05

Nemají, zkoušel jsem i pár vrakáčů, jak na potvoru měli palubky jen na benziny (otáčkoměr do 8000ot/min).
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.07.07  13:47

Tak třeba ještě dojde......nenají tam nějakou z nějaké totálky ?
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 02.07.07  13:11

to DIM2: nafta nebo benzin, s tím, že budu mít problém se vstřiky jsem při koupi ojetého TDCi počítal a nakonec jsem stejně dojel na palubku... Od 20.6. mám auto v Dankaru a doteď palubka nepřišla. V pátek mám odjet do Chorvatska....
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…