oleowr1 01.08.07 15:02
« Re: Bezp. pásy
Otočte klíček zapalování do polohy "0" nebo "I" a pás nechte nepřipoutaný
Otočte klíček zapalování do polohy "II"
Počkejte, dokud nezhasne kontrolka bezpečnostních pásů (asi 1 minutu)
Třikrát postupně připněte a odepněte bezpečnostní pás řidiče
Rozsviťte a zhasněte hlavní světlomety
Třikrát postupně připněte a odepněte bezpečnostní pás řidiče
Celý postup od zapnutí zapalování musíte stihnout do 60s
Nyní by se na 3 vteřiny měla rozsvítit kontrolka bezpečnostních pásů
Po zhasnutí kontrolky jednou připněte a odepněte bezpečnostní pás řidiče - toto vypne/zapne kontrolu připnutosti bezp. pásu
Programování se ukončí automaticky po 10 vteřinách
Diagnostický mód centrální elektronické jednotky
lordmystic 01.08.07 14:49
« Re: Pánové
GOES: No tak to bych se rád svezl v novém BMW 335d, třílitr 210kW/4400 a 580NM/1750. Z 0-100 za 6,2 a průměrnou spotřebou 7,5! S touhle zadokolkou by se dalo nádherně vyřádit a ve slušné výbavě je to auto mých snů.
vica: no to já jsem po výměně vstřiků i když ten poslední také už začal zlobit a kouří to na můj vkus dost, hlavně za studena. jinak těch 120kW je znát proti 96kW, ale je to tak návykové, že mi to stále nestačí :(. no ale už se s tím nedá nic dělat, víc to šponovat už nechci, možná časem... -
"-- skrytý --" 01.08.07 14:35
« Pánové
pokud se chcete svézt v pořádném dieselu, tak skočte do HONDY a svezte se 2,2 iCTDi a uvidíte jak krásně lze naladit dieselový motor.Jede to jak benzín s minimální prodlevou turba,t.j v celém spektru otáček neztrací výkon, fakt se tím jezdí dobře.Vím vykonově nic moc, jsou silnější auta, ale o to fakt nejde.Samozřejmě lze se svezti i v BMW, ale ti jsou cenově zas někde jinde....jinak vam přeju co nejmíň problémů s těmi ne moc povedenými vstřikovači atd.. -
"-- skrytý --" 01.08.07 14:20
« Re: Spotřeba
jsem pánům v Bitpoweru říkal že 110 kw je málo ať to trochu popustí a oni že jo.Pak jsem byl zklamán z hodnoty 115 kW viz. původní grafy. A taky to přikuřovalo při max.výkonu kolem 4 000 ot/min. Po celkové repasi vstřiků jako nové auto kouřivost zcela vymizela a výkon šel příjemně nahoru. Jinak 11/02 TDCi 280 tis najeto. -
"-- skrytý --" 01.08.07 12:00
« Re: Litrový výkon
Kutile, zase kecáš. TDCi v mondeu (model 2001-2006) je vlastní konstrukce Ford (řada Puma), ten motor je shodný s TDDI, jenom mám vysokotlaký přímý vstřik CR. Motory ze spolupráce s PSA (od 2003) jsou až v novém mondeu (2007-), taky ve fiestě/fusionu (1.4 a 1.6) a ve focusu/c-maxu (1.6 a 2.0).
Zkus nepsat kraviny, tvé přípěvky pak budou podstatně kratší a třeba si je i někdo přečte. -
"-- skrytý --" 01.08.07 11:18
« Spotřeba
Musím se zase po čase zapojit.Teď jsem se vrátil z dovolené na Sicílii. A celkovou průměrnou spotřebu jsem stalčil na 4,8l, váha vozidla 2 000Kg, prům. rychlost 100km/hod. Až mi je trochu líto, že 1.9. bude firemní výměna. Jinak jestli má někdo zájem tak mám volné 4 kousky Al 18" kol ST 220 s novým(nejetým) pneu za 20 klacků.A podložky 2x20 mm, sadu sportovních pružin, vzduchový filtr.můžu poslat foto.Jinak po celkové repasi vstřiků šel výkon na 122 kW. -
g_m 01.08.07 10:55
« Re: Bezp. pásy
Juros,
stačí nahmátnout místo, které na sponě pásu mačkáš, když si chceš pás odepnout. A krátce zmáčknout, jako by sis chtěl ten nezapnutý pás odepnout. A kontrolka třikrát blikne a je ticho. :-)
Anebo spolujezdcův pás zapni do své spony u řidiče - tohle mě ale ted' napadlo, tak to ber s rezervou :-) -
"-- skrytý --" 01.08.07 10:25
« Bezp. pásy
Nevím jak vás, ale strašně mě otravuje signalizace nezapnutých bezp.pásů. Neříkám, že jezdím nezaplý, ale když popojíždím po ulici, nebo od brány ke garáži, je to fakt strašná otrava. Nemáte někdo nějaké know-how, jak vypnout akustickou signalizaci? Zdá se mě, že jsem asi před půl rokem četl na bývalem cafe.auto návod, jak si to zrušit, ale ted uz se tam nedá dostat, takže bohužel. Pokud víte, napište. -
superkutil 01.08.07 09:24
« Re: Litrový výkon
To pepek: Tak náročný nejsem. Stačil by mi výkon 140kW, spotřeba 5,5litru, sedačky jako jsou v novém Mondeu, úložné prostory na tužku, doklady, blok, 1,5litrovou láhev, mapu, mobil, klimatizovanou schránku a úložné prostory pod sedačkou. >:D
Díky za tvůj humor, ale o ekonomické situaci Forda ví snad každý. Prvním a nejzázračnějším autem byl v roce 1997 Focus, který Fordu hodně pomohl a byl považován za etalon podvozku. Bohužel u mnouho zákazníků neuspěl s interiérem.
Pod těžkou kritikou vypustil Ford nové Mondeo v roce 2000 ale protože na něm moc šetřil, hlavně na interiéru, tak se moc neprodávalo. Také TDDI nebyly nejslavnější a tak se Ford spojil s PSA a na světě byl TDCI. Interiér byl tak mizerný, že nakonec Ford přetáhl konstruktéry od VW aby v roce 2003(?) udělali interiér po vzoru Passata.
Ekonomicky to ale Fordu stále nepomohlo. Fordy mám rád, protože jsem s nimi jezdil ve státech a moc jsem si je oblíbil za jejich ergonomii a útulnost a pohodlí.
Bohužel poslední americký Ford bylo Mondeo MKII a Fiesta do roku 2001. Všechny nové Fordy jsou možná technicky vyspělé a mají dobré podvozky, ale interiérově to není žádná sláva, Ford není schopen sledovat trend.
Proč jsem koupil poslední Mondeo už jsem psal, takže si to najdi někde v historii. Moje Mondeo MKII nebylo problematické technicky, ale špatnou výrobou. U MKV je jiný problém. To je vyrobené kvalitně, až na drobnosti. Narážím spíše na konstrukční nedotažení v interiéru a ergonomické umístění ovládacích prvků. :-O A hlavně už to není ten útulný a pohodlný americký Ford, ale německé auto s jeho strohostí. Posledním představitelem amerického vozu je Ford Maverick. :-! -
pepek 01.08.07 08:40
« Re: Litrový výkon
A jaképak byly všechny ty předchozí Fordy? Nebylo jich náhodou méně? A když jsou všechny tak špatné, proč je pořád kupuješ, když již několik let tvrdíš, že už Forda- potažmo Mondeo nechceš?
Již jsem několikrát napsal, že auto, které by vyhovovalo kutilovi ještě nebylo a minimálně následujících 50 let nebude vyrobeno - výkon cca 200kW, krouťák tak 500Nm s plochou křivkou od 650ot. do 7000ot., spotřeba 4,5l/100km nějakého jednoduchého paliva, sedačka z pěnové gumy vyztužené ocelovými profily o velikosti skříňové nástavby s minimálně 150 odkládacími prostory, jízdní vlastnosti vycházející z Veyronu a Humeru I, atd.
S jeho znalostmi prostředí, techniky a ekonomiky se divím, že ještě nezajistil zkrachování FMC za jejich slevovou politiku a to vysněné auto že si nevyrobil doma na koleně a nenaprogramoval mu ŘJ dle svého přání. -
superkutil 31.07.07 14:02
« Re: Litrový výkon
To hope:Vycházel jsem z údajů na [odkaz] Nejsem demagog, jen rád nazývám věci pravými jmény a nepatřím mezi ty, kteří když přijdou do autosalonu Forda, tak nemluví o jiné značce a Ford s ničím neporovnávají. Myslím, že mezi 1.5 a 1.6 je dost velký rozdíl na to, abych chválil fordí 1.6TDCI, když má stejné parametry jako Renaultí 1.5dCi, respektive myslím, že je možné pochválit Renault za parametry jeho dieselu i když mám Ford.
Snad abychom měli jasno. Fordům fandím a mám je rád. Současné Mondeo je už můj 6tý Ford. Vadí mi ale, když je nové Mondeo výbavou horší jak staré a všichni od Forda dělají, že to nevidí. Pokud by řekli, ano, zaspali a máme auto zastaralé, ale budeme dělat vše pro to, aby se to zlepšilo, je vše v pořádku. Ale tvrdit, jak je Mondeo špička na trhu, jak má skvělý interiér i když chybí úložé prostorya klimatizovaná scránka, tak to je pokrytectví.
Motor 2.2TDCI není nejsilnější ve své třídě, Mondeo není nijaký zázrak, ale má dobrý a čitelný podvozek a relativně úsporný motor.
To že Ford nemá špičková auta řeší nižší cenou a tím má zajištěný slušný prodej ale ne zisky. Proto i když je na tom celkem dobře v prodejích, není to už tak dobré v ziscích. Ředitel FMC si hodně slibuje od nového Mondea a chce na něj nasadit vysoké ceny.
Je otázka, co to udělá s prodejem, protože i když bylo Mondeo se slevami, tak jich je mnoho na skladech a lidi raději kupují Passaty, Oktávky, Opely, Mazdy 6 atd. To že je plno Mondeí je hlavně způsobeno tím, že jejich cena jde rychle dolů a tak jsou jako ojetina dostupné za rozumnou cenu. -
"-- skrytý --" 31.07.07 11:42
« Re: Litrový výkon
Kutile, proč ty jsi takový demagog? Napíšu připomínku k tebou popisovanému Meganu a ty oponuješ Cliem. Teď když ti napíšu, že do Clia se sice dává 1.5 dCi, ale ne tebou popisovaná verze 78kW ale maximálně 63kW a to ještě jenom ve speciálních výbavách, tedy běžná je spíše verze 50kW. Tedy i Fiesta a Clio jsou si v nabídce motorů velmi podobné (Fiesta má jak 1,4 tak 1,6 TDCi), počítám, že vytáhneš nějaké jiné eso. -
superkutil 31.07.07 10:29
« Re: Litrový výkon
To hope: Ta 1.5dCi se dává i do Clia (srovnatelné s Fiestou). Do Fiesty se dává akorát 1.4TDCI z které se dá vytáhnout 68kW/208Nm a 1.6TDCI z které dostaneš 88kW/267Nm. Porovnáváš objem 1.5 a 1.6 a to je dost rozdíl.
Ještě k tomu Passatu, asi to byla chyba v jejich dokumentaci, teď je tam výkon jen 125kW. Je otázka, zda ždímání výkonu z malého objemu je ta správná cesta, ale je zajímavé, jaké výkony se dají získat.
Myslím, že z 2.0TDCI by se 120kW/350Nm dalo dostat. Nevíte někdo, proč u 2.OTDCI a 2.2TDCI je maximální výkon v tak nízkých otáčkách? Proč ty motory nejsou schopné mít max výkon okolo 4000ot. Je to dané technologií vstřikování nebo čím? 8-s
Jinak se snažím jezdit na spotřebu a podle předpisů, je to nuda a jsem překážkou dopravy, ale průměrnou spotřebu podle PP držím pod 6litrů. Takže to jde, ale auto je překážkou v dopravě. A to jezdím na maximálních povolených rychlostech. Ale je sranda sledovat reakci řidičů, když jedu 40km/h podle značek a ostatní tam jezdí 110km/h. Ale těch jedoucích podle předpisů je stále víc. Jenže to pak člověk nemusí mít Mondeo 2.2TDCI, ale stačilo by Mondeo 1.4TDCI protožeby po dálnici jelo těch 130km/h a pro popojíždění v kolonách by bylo lepší. :-! -
"-- skrytý --" 30.07.07 21:55
Kutil napsal:
"A jen pro zajímavost, dělá se Megan s motorem 1.5dCi s chipem 96kW/4100ot, 307Nm/1900ot a je neuvěřitelný co se z 1.5 dá vytáhnout. Takže je na čase, aby i Ford trochu přidal na výkonech."
Jenom pro zajímavost, do Focuse se dává 1,6 TDCi s čipem od Bitpoweru 101 kW 305 Nm.
Takže je na čase, aby jsi se kouknul do specifikací Fordu. ;-)