superkutil 07.06.11 17:46
« Re: 2,2TDCi 2005 cca 160tkm - kolisani otacek pri startu
Hele, čím může být, že když auto stojí lehce nakloněné, tak po nastartování nejde motor plynule a hodně bíle kouří? Mám chalupu v kopci a není tam zatím žádná rovinka pro auto a tak jsem zkoušel nakloněné na bok i čumákem dolů i nahoru a je to vždy stejné, start je nepravidelný a bíle to kouří. Když stojím na rovině, tak to po startu nekouří. ;-\ -
WinDiesel 07.06.11 17:21
« Re: 2,2TDCi 2005 cca 160tkm - kolisani otacek pri startu
Ještě nemáš vyhráno a jarda má pořád šanci. Tak, jak se o auto stará, my se mu skutečně nemělo nic stát, leda že by nabral párkrát naftu s vysokým podílem bia. To trysky commonrail vstřikovačů nemají rády, ani ty Tvoje, které jinak dost vydrží..... -
oleowr1 07.06.11 15:15
« Re: 2,2TDCi 2005 cca 160tkm - kolisani otacek pri startu
na 2,0TDCi/96kW 2002, jsem vstřiky měnil po 150500km, ale to bylo najednou při předjíždění blikající žhavení a finito. Když to chvilku stálo, nešlo to už ani natočit, protože spadl tlak. Windiesel taky doporučil service a zatím jsem spokojený, ikdyž občas otáčky kolísají na volnoběh, ale jen při jízdě s vyřazenou rychlostí a toho jsem se prakticky nikdy nezbavil. Starty bez problémů, teda nepozoruju každý den hypochondricky jaké je při startu zbarvení obláčku u výfuku jak někteří naši drazí kolegové zde :-) -
"-- skrytý --" 06.06.11 17:13
« Re: 2,2TDCi 2005 cca 160tkm - kolisani otacek pri startu
Tak baterka kontrolovana, je cca pred rokem vymenena (jasne mohla by to delat i kdyz je "nova") tak baterkou to neni. Ve Ford servisu kontrolovali starter a ten je v poradku. Nevedi cim by to mohlo byt. Diagnostika mlci, zadne chyby to nehazi.
Tak jsem volal do WinDieselem doporuceneho DELPHI servisu a tam znela odpoved jasne, "S velkou pravdepodobnosti vstrik!" Chteji to samozrejme videt na vlastni oci, tak uvidime.
Aditivum leju horem dolem na kazdou nadrz, palivovy filtr menim original DELPHI vzdy s olejem kazdych v prumeru 14 - 17tkm.
2,2TDCi Euro4 2005/10 cca 155tkm najeto od nova. Tak uvidime.
pepek79 04.06.11 23:48
« Re: Kutil - řidičský fajnšmekr....
S těma internetovejma obchodama se roztrh pytel.Ale je fakt, že je to výhodnější než v normálnim krámě nebo servisu.Souhlasim s kolegama, že Bosal stojí za starou bačkoru a některý ty polský taky.Já sázim už nějakou řádku let na osvědčenej Walker.Co jsem tak koukal na netu, tak jsou asi nejlevnější tady [odkaz] dávaj 4 roky záruku a to jsem nikde jinde nenašel. -
pepek79 04.06.11 23:47
« levné díly
WinDiesel 03.06.11 14:32
« Re: Kutil - řidičský fajnšmekr....
Tak za prvé, jezdím k Chuckovi na servis a proto se nic nemuselo demonovat, namontovat atd. Za druhé - jasně, Tvoje nynější Mondeo má řízení řešeno jinak, je v něm meší zpětná vazba a více elektro. U původního Mondea to bylo řešeno mechanicky a proto silná vazba k vozovce - včetně reakce na vyjeté koleje.
Navíc i malý rozdíl v rozchodu a rozvoru může mít silný vliv na tento efekt "stahování" auta do kolejí.
U starého Mondea to chtělo na řízení chlapa, volant byl fakt tuhý. Ale na dálnici auto jelo rovně samo. GLK může řídit každý i dítě, ale na dálnici ho musím udržovat, protže podvozek jemně reaguje na sklon vozovky - jede mi to doprava. V Anglii to jelo zase doleva, takže to není problém geometrie.
Takže, akždé auto je v tomto individuál. Já jsem se snadno smířil s kolejemi a smířil jsem se i s lehkým stáčením doprava na dálnici u GLK. -
DIM 03.06.11 12:12
« Re: Kutil - řidičský fajnšmekr....
Wine, tvoje vstřikování totiž montoval Chuck Noris :-)
Ale Kutile , nechej si promazat tyč řízení !! Je tam tisícihran a protikus, je tam vstup pro mazničku a nechej to pořádně natlakovat vazelínou ! Takový ten ťuk v lehkých změnách směru nebo rychlosti jsme tam míval také, to navazelinování to řešilo solidně a na dlouho.... -
superkutil 02.06.11 15:50
« Re: Kutilovy "problémy"
Devil666: Ale tak jak to plave teď to ani dřív neplavalo. Navíc něco vpravo vpředu jako by u závěsu předních dveří cvakalo. Hlavně při změně zrychlování/zpomalování. A co je horší, tak je určitý mrtvý úhel volantu, kde to vůbec na řízení nereaguje. Takže když to táhne do strany, tak musím pootočit volantem až přes toto mrtvé pole a pak se teprve auto srovná. Ale vůle v řízení to není, to znám ze starších aut, to se projevovalo tak, že v rozsahu vůle šel volant zlehka. Ale takhle musím pořád kvedlat volantem který jde ztuha. Fakt má člověk za chvíli ruce vytahané a delší jízda je hodně únavná. Navíc mám pocit, že posilovač už přestává posilovat, protože i do zatáček musím vynaložit víc síly, abych zatočil. A nebo jsem zhýčkaný těmi "mizernými" elektrickými posilovači bez zpětné vazby. >:D -
Devil666 02.06.11 15:23
« Re: Kutil - řidičský fajnšmekr....
DIM: Jo u těch kolejí to je pravda. To se mi zdá někdy taky, že to zaplave. Ale jinak to sedí jak přišitý. A co se týče toho řízení tak se mě právě to jak je to u toho staršího typu tužší a komunikativní hrozně líbí. U toho novýho mi to přijde už trochu vyměklý, stejně tak i podvozek. Já mám limitovanou sérii Titanium X, kde je podvozek už z továrny ještě trochu sníženej. V každým případě jsem s jízdníma vlastnostma u toho Mondea co mám teď fakt hodně spokojenej a i proto si ho chci nechat co nejdýl.