FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 13.06.11  12:03

« Re: 2,2TDCi 2005 cca 160tkm - kolisani otacek pri startu

Díky, nový software jsem také doporučoval.....předpokládám, že EGR nemá svůj vlastní prográmek......:-)
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 10.06.11  19:01

Tak to bude Euro 5, s Boschem, DW12. Motor úplně nový neodzkoušený, budou tam mouchy. Konkrétně bych podezříval EGR, stálo by za to jej PŘEPROGRAMOVAT. Ale nejspíše není zrovna dokonalá palivová mapa. Ptát se po novějším SW řídící jednotky. A, nakonec, mohl by to být i krátkodobý výpadek piezočlánku vstřikovače. Rozhodně prospěje takovému autu pár dlouhých jízd. ŘJ někdy potřebuje až 500 km ustálené jízdy ke správnému načtení dynamických dat, a taky se tu jedná o záběh všech součástek. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 10.06.11  14:43

To auto je asi měsíc staré, zadáno do výroby pokud vím, takže letošní.....
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 10.06.11  14:26

Jaky je to rocnik? Dulezite. Velke rozdily v technice.
  • « 00 Reagovat !

foto jurkoboss

jurkoboss 10.06.11  12:52

Ahoj, aj mne toto obcas robi na 2,0 TDCI.

Taktiez pri rozbehu, ale uz sa mi to stalo aj na dialnici pri konstantnej rychlosti.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 10.06.11  11:46

Co by , Wine, mohlo způsobit na úplně nové 2,2 , že občas motor při rozjezdu na cca 1500 ot na vteřinku zaváhá a jakoby vynechá ? Přesně to nevím, není to u mého auta.....
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 10.06.11  08:14

Jarda by se měl zabývat EGRem,ty zlobí. Čištění moc nepomáhá.
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 10.06.11  08:12

Mno, potíže s turbem jsi ještě neměl tak je možná na čase. :-) Třeba ti to žere olej z turba a už brzy se Ti: 1 - podělá turbo 2 - přetočí se Ti a potká motor když to pořádně blafne na olej.
    Problémy s EGR jsi už měl, nevylučuji další problémy, hodně záleží na tom jakjezdíš a jaké trasy jezdíš, popiš.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 09.06.11  08:59

To opravdu ale opravdu netuším, co by to asi tak mohlo být :-)
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 08.06.11  22:08

>:D To se mi ještě nepovedlo a doufám, že nepovede. Dnes to kouřilo už i na rovině. Takže to bude něčím jiným než náklonem.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 08.06.11  11:21

Kutile , a jak to kouří, když je to střechou dolů ?
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 08.06.11  11:20

Windiesel: já přeju Jardovi, ať prohraju já. I když dnes už by ta oprava zase nemusela být tak dramaticky nákladná.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 07.06.11  17:46

Hele, čím může být, že když auto stojí lehce nakloněné, tak po nastartování nejde motor plynule a hodně bíle kouří? Mám chalupu v kopci a není tam zatím žádná rovinka pro auto a tak jsem zkoušel nakloněné na bok i čumákem dolů i nahoru a je to vždy stejné, start je nepravidelný a bíle to kouří. Když stojím na rovině, tak to po startu nekouří. ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 07.06.11  17:21

Ještě nemáš vyhráno a jarda má pořád šanci. Tak, jak se o auto stará, my se mu skutečně nemělo nic stát, leda že by nabral párkrát naftu s vysokým podílem bia. To trysky commonrail vstřikovačů nemají rády, ani ty Tvoje, které jinak dost vydrží.....
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 07.06.11  15:15

na 2,0TDCi/96kW 2002, jsem vstřiky měnil po 150500km, ale to bylo najednou při předjíždění blikající žhavení a finito. Když to chvilku stálo, nešlo to už ani natočit, protože spadl tlak. Windiesel taky doporučil service a zatím jsem spokojený, ikdyž občas otáčky kolísají na volnoběh, ale jen při jízdě s vyřazenou rychlostí a toho jsem se prakticky nikdy nezbavil. Starty bez problémů, teda nepozoruju každý den hypochondricky jaké je při startu zbarvení obláčku u výfuku jak někteří naši drazí kolegové zde :-)
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 07.06.11  15:09

Jardo, tak dej vědět, jak jsi dopadl.

Windiesel : že já jsem se nevsadil, mohl jsem na své spritz-paranoi ještě něco trhnout :-)
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 07.06.11  11:01

........že by fakt vstřik ? :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.06.11  17:13

Tak baterka kontrolovana, je cca pred rokem vymenena (jasne mohla by to delat i kdyz je "nova") tak baterkou to neni. Ve Ford servisu kontrolovali starter a ten je v poradku. Nevedi cim by to mohlo byt. Diagnostika mlci, zadne chyby to nehazi.
    Tak jsem volal do WinDieselem doporuceneho DELPHI servisu a tam znela odpoved jasne, "S velkou pravdepodobnosti vstrik!" Chteji to samozrejme videt na vlastni oci, tak uvidime.

Aditivum leju horem dolem na kazdou nadrz, palivovy filtr menim original DELPHI vzdy s olejem kazdych v prumeru 14 - 17tkm.
    2,2TDCi Euro4 2005/10 cca 155tkm najeto od nova. Tak uvidime.
  • « 00 Reagovat !

foto pepek79

pepek79 04.06.11  23:48

« Re: Kutil - řidičský fajnšmekr....

S těma internetovejma obchodama se roztrh pytel.Ale je fakt, že je to výhodnější než v normálnim krámě nebo servisu.Souhlasim s kolegama, že Bosal stojí za starou bačkoru a některý ty polský taky.Já sázim už nějakou řádku let na osvědčenej Walker.Co jsem tak koukal na netu, tak jsou asi nejlevnější tady [odkaz] dávaj 4 roky záruku a to jsem nikde jinde nenašel.
  • 00 Reagovat !

foto pepek79

pepek79 04.06.11  23:47

« levné díly

S těma internetovejma obchodama se roztrh pytel.Ale je fakt, že je to výhodnější než v normálnim krámě nebo servisu.Souhlasim s kolegama, že Bosal stojí za starou bačkoru a některý ty polský taky.Já sázim už nějakou řádku let na osvědčenej Walker.Co jsem tak koukal na netu, tak jsou asi nejlevnější tady [odkaz] dávaj 4 roky záruku a to jsem nikde jinde nenašel.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…