FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto martin-z

martin.z 27.08.07  19:45

« Re: Kladka + řemen hotovo

cena je 8-9 kkc dohromady, prace+material. Fakturu jsem ted liny hledat. Myslim ze DIM tu psal ze to menil uz 2x, pry to vydrzi tak 20-30kkm ale doufam ze ne u me :-)
    JInak asi to bude zaviset na namahani te trojkombinace, tz. kolisani otacek, klima, servo, alternator, to vsechno na tom visi..
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.08.07  19:02

no prave u nasich dvou aut obe stejna vyroba, stejna vybava 2.2TDCi 2005.09 a u jednoho je to po cca 65t km a druhe 75t km.
    Tak jestli to bude kazdych 70t km tak to je pekny :-(. Znate nekdo oficialni cenu material + prace pokud to neni na zaruku?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.08.07  18:10

jarda.suchy: Vymena kladky a prislusenstvi zrejme bude pro jakykoli Ford servis rutinni zalezitost, takze bych se neobaval neodborneho zasahu. U benzinu se ten problem asi nevyskytuje vubec (nebo jo??) bo tam nic moc nekmita, u meho predchoziho 2.0 TDCi se jeste ani po 150kkm nic nemenilo, u soucasneho 2.2 po 100kkm rachot jako u traktoru a nutna vymena.
    Tak nevim na cem to zavisi..Ze by na tlaku v pneumatikach?:)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.08.07  16:54

to martin.z: no my jsme tam presli s firmou od jinud, kde jsme nebyli spokojeni a s tim, ze jsou na Cernokostelecke velice dobre vybaveni, jak po strance technicke, tak personalni. Tak doufam, ze to nebyl krok vedle s vyberem tohoto servisu. Koukam ale, ze ta vymena kladka + remen + jeste neco (ta trojkombinace) je celkem standardni zalezitost? Muzete sem napsat ti co s tim maji zkusenost, kolikrat jiz jste toto nechali menit za zivotnost auta a jesteli se to periodicky opakuje treba po XXXtis. km. A jestli to neni jen problem u nekterych mototru myslim (2.0TDCi XXkW, 2.2TDCi). A jestli tu je teda nekdo, kdo ma najeto 200tis. km a jeste zatim tento problem nemel?
  • « 00 Reagovat !

foto martin-z

martin.z 27.08.07  16:30

to jarda.suchy:

me tam tu trojkombinaci delali, celkem nebyl problem
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.08.07  13:58

to hil: ... a po kolika tis. najetych kilometrech jsi menil? Nas to ceka ve firme take, asi obe auta pujdou na vymenu.

S tim souvisi konkretni otazka na servis:
    Mate tady nekdo zkusenosti se servisem FordCharouz Cernokostelecka v Malesicich? At negativni nebo positivni?
  • « 00 Reagovat !

foto hil

hil 25.08.07  22:23

cja - opravuju :-) : Bridgestone Turanza typ ER300 205/55 16 palců.
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 25.08.07  18:47

« Re: Pneutest

to krkovička: až budu mít cestu určitě dám vědět - můžem probrat i to nádobí :-)
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 25.08.07  18:42

To hil: my tady píšem o Mondících a ty hned s rozměry na Zetor ;-)
  • 00 Reagovat !

foto hil

hil 24.08.07  18:41

« Kladka + řemen hotovo

Tak kladka + řemen hotovo. A je klid, i při prvním ranním startu zase jako hodinky.

No a pneu - já nedám dopustit na svoje Turanza 300/16. To jsou gumy na naše silnice.
  • 00 Reagovat !

foto lordmystic

lordmystic 24.08.07  14:12

« mimoň

No tak za chvíli odjíždím na Mimoňské války, tak kdyby tam byl někdo z vás tady, rád se s ním setkám... Budu tam ode dneška do nedělního rána. No a poznáte mě, pirátskej šátek beru sebou :).
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.08.07  13:13

« Re: Xenony - Titanium

Diky za tipy- ja tobe pomoh s gumama,ty me se zadama. Konecne se ta diskuse rozjela spravnym smerem.
    Do Motola jsem uz volal, ten Kozak na me bude mit cas za ctrnact dni, tak to asi spojim s diagnostikou motoru u PetraT.- budeme pak zdravi oba- ja i Olina. Zdravi predevsim, to si pamatujte!
  • « 00 Reagovat !

foto g-m

g_m 24.08.07  12:31

Tak to máš ještě dobrý, nicméně někteří jsou "in" ještě více. :-)

Někteří frajeři mají totiž i tEtanii (třeba po tom tetování), místo plotének mají titanové destičky [odkaz] a to nádobí je tady: [odkaz]

:-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.08.07  12:16

Je to tak- ja mam kuprikladu i holici strojek co se jmenuje Titanium (xenony nema), praci prasek kupuju jedine Titan a muj nejoblibenejsi film je Souboj Titanu.
    Pristi tyden jsem objednany do Tatoo salonu, kde si necham pres cely zada vytetovat Titanic.
    Nevite nekdo, kde se da koupit titanove nadobi??
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.08.07  12:08

« Xenony - Titanium

Xenony nebyly soucasti vybavy Titanium, je to priplatkova vybava bratru za 35000,-. To si pletete s vybavou Titanium X - tam jiz byly soucasti. Neni TITANIUM jako TITANIUM :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.08.07  11:13

Zdar. Jezdim obcas po Brne a okoli, zejmena o vikendu.
    Kdybych te videl tak si tveho auta urcite vsimnu (i v zrcatku:))a mozna i zastavim na kus reci.
    Muzem si dat nekde dostavenicko-pokud jsi z vysociny, tak to neni problem, moje zena je z Jihlavy a ja z Drahanske vyrchoviny.
    Xenony nemam, v Nemecku se to da nakonfigurovat i bez nich.
    Tak dej vedet, muzeme pak udelat prima recenzi:)
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 24.08.07  08:51

Krkovička: Nevím, ale nejezdíš po Brně? Tuhle jsem tam bloudil a potkal jsem tam Titanium a jelikož jich po ČR jezdí jenom pár, tak by mě to vůbec neudivilo.Samozřejmě mě to napadlo až dle fotek , kde je RZ. A v těch recenzích někdo psal, že to máš bez xenonů - to je snad blbost - ty byly v této výbavě v základu - nebo němečtí soudruzi udělali někde chybu? Jinak za ten profil 10b. Super.
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 24.08.07  08:24

« Re: Ojeté pneu

to impaler: měním vždy pneu při 3 mm vzorku- v servise sice cosi říkali o zákonné hranici, ale voda je pro 18" 225/40 v kolejích nepřítel, takže vždy. A zimáky max 4mm potom dojet v létě.
    A za sebe doporučuji buď Dunlop 9000 tíchá a příjemná guma cose týče hlučnosti a vlastností na mokru a nebo preferuju CSC 2 nebo 3, velmi dobrá ve všech ohledech.
    Na zimu jsem zkusil Dunlop M3 205/55/16 a nemohu si stěžovat, i když u nás na Vysočině toho sněhu bývá hodně, tak zatím bez větších problémů( v nejhorším nazouvám řetězy)- velmi tichá na dálnici - ale tam toho moc nenatočím.
    A chtěl jsem poděkovat všem tady zúčastněným, že se diskuze opět vrátila k zajímavým tématům. Je to fajn, jít na forum a něco se dozvědět.
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 24.08.07  08:13

« Re: co vadí a co prospívá...

TomanGhia: Pirelli 6000 jsem jezdil asi před 8 roky na Mon 93 2,0i stály tenkrát asi 3500,- v rozměru 185/65/14 po 14k bylo po nich tichá a měkká guma ,ale špatný kilometrový proběh - i když jak psal DR , tak se gumy vyvíjí velmi rychle, ale pro mě to tenkrát bylo velké zklamání, které ve mě vyvolalo nechuť k Pirelli - asi předsudek? :-). Je taky pravda , že jezdím 90% okresky - hrubý asfalt. Ale žádný pneu mi nevydrží více jak 20k. Bravuris jednou 24k , ale byli hlučné.
    To Krkovička: Krásná Olina - máme stejnou ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.08.07  21:33

Kdyby jste někdo chtěl trochu levněji pneu mužu zařídit,někdy bereme víc sad a mame malou slevu.

např--205/55R17 95V XL PILOT PRIMACY MICHELIN :3650 Kč
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…