FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
"-- skrytý --" 27.08.07 19:02
« Re: Kladka + řemen hotovo
no prave u nasich dvou aut obe stejna vyroba, stejna vybava 2.2TDCi 2005.09 a u jednoho je to po cca 65t km a druhe 75t km.
Tak jestli to bude kazdych 70t km tak to je pekny :-(. Znate nekdo oficialni cenu material + prace pokud to neni na zaruku? -
"-- skrytý --" 27.08.07 18:10
jarda.suchy: Vymena kladky a prislusenstvi zrejme bude pro jakykoli Ford servis rutinni zalezitost, takze bych se neobaval neodborneho zasahu. U benzinu se ten problem asi nevyskytuje vubec (nebo jo??) bo tam nic moc nekmita, u meho predchoziho 2.0 TDCi se jeste ani po 150kkm nic nemenilo, u soucasneho 2.2 po 100kkm rachot jako u traktoru a nutna vymena.
Tak nevim na cem to zavisi..Ze by na tlaku v pneumatikach?:) -
"-- skrytý --" 27.08.07 16:54
to martin.z: no my jsme tam presli s firmou od jinud, kde jsme nebyli spokojeni a s tim, ze jsou na Cernokostelecke velice dobre vybaveni, jak po strance technicke, tak personalni. Tak doufam, ze to nebyl krok vedle s vyberem tohoto servisu. Koukam ale, ze ta vymena kladka + remen + jeste neco (ta trojkombinace) je celkem standardni zalezitost? Muzete sem napsat ti co s tim maji zkusenost, kolikrat jiz jste toto nechali menit za zivotnost auta a jesteli se to periodicky opakuje treba po XXXtis. km. A jestli to neni jen problem u nekterych mototru myslim (2.0TDCi XXkW, 2.2TDCi). A jestli tu je teda nekdo, kdo ma najeto 200tis. km a jeste zatim tento problem nemel? -
"-- skrytý --" 27.08.07 13:58
to hil: ... a po kolika tis. najetych kilometrech jsi menil? Nas to ceka ve firme take, asi obe auta pujdou na vymenu.
S tim souvisi konkretni otazka na servis:
Mate tady nekdo zkusenosti se servisem FordCharouz Cernokostelecka v Malesicich? At negativni nebo positivni? -
"-- skrytý --" 24.08.07 13:13
« Re: Xenony - Titanium
Diky za tipy- ja tobe pomoh s gumama,ty me se zadama. Konecne se ta diskuse rozjela spravnym smerem.
Do Motola jsem uz volal, ten Kozak na me bude mit cas za ctrnact dni, tak to asi spojim s diagnostikou motoru u PetraT.- budeme pak zdravi oba- ja i Olina. Zdravi predevsim, to si pamatujte! -
"-- skrytý --" 24.08.07 12:16
« Re: Xenony - Titanium
Je to tak- ja mam kuprikladu i holici strojek co se jmenuje Titanium (xenony nema), praci prasek kupuju jedine Titan a muj nejoblibenejsi film je Souboj Titanu.
Pristi tyden jsem objednany do Tatoo salonu, kde si necham pres cely zada vytetovat Titanic.
Nevite nekdo, kde se da koupit titanove nadobi?? -
"-- skrytý --" 24.08.07 11:13
« Re: Pneutest
Zdar. Jezdim obcas po Brne a okoli, zejmena o vikendu.
Kdybych te videl tak si tveho auta urcite vsimnu (i v zrcatku:))a mozna i zastavim na kus reci.
Muzem si dat nekde dostavenicko-pokud jsi z vysociny, tak to neni problem, moje zena je z Jihlavy a ja z Drahanske vyrchoviny.
Xenony nemam, v Nemecku se to da nakonfigurovat i bez nich.
Tak dej vedet, muzeme pak udelat prima recenzi:) -
cja 24.08.07 08:51
« Re: Pneutest
Krkovička: Nevím, ale nejezdíš po Brně? Tuhle jsem tam bloudil a potkal jsem tam Titanium a jelikož jich po ČR jezdí jenom pár, tak by mě to vůbec neudivilo.Samozřejmě mě to napadlo až dle fotek , kde je RZ. A v těch recenzích někdo psal, že to máš bez xenonů - to je snad blbost - ty byly v této výbavě v základu - nebo němečtí soudruzi udělali někde chybu? Jinak za ten profil 10b. Super. -
cja 24.08.07 08:24
« Re: Ojeté pneu
to impaler: měním vždy pneu při 3 mm vzorku- v servise sice cosi říkali o zákonné hranici, ale voda je pro 18" 225/40 v kolejích nepřítel, takže vždy. A zimáky max 4mm potom dojet v létě.
A za sebe doporučuji buď Dunlop 9000 tíchá a příjemná guma cose týče hlučnosti a vlastností na mokru a nebo preferuju CSC 2 nebo 3, velmi dobrá ve všech ohledech.
Na zimu jsem zkusil Dunlop M3 205/55/16 a nemohu si stěžovat, i když u nás na Vysočině toho sněhu bývá hodně, tak zatím bez větších problémů( v nejhorším nazouvám řetězy)- velmi tichá na dálnici - ale tam toho moc nenatočím.
A chtěl jsem poděkovat všem tady zúčastněným, že se diskuze opět vrátila k zajímavým tématům. Je to fajn, jít na forum a něco se dozvědět. -
cja 24.08.07 08:13
« Re: co vadí a co prospívá...
TomanGhia: Pirelli 6000 jsem jezdil asi před 8 roky na Mon 93 2,0i stály tenkrát asi 3500,- v rozměru 185/65/14 po 14k bylo po nich tichá a měkká guma ,ale špatný kilometrový proběh - i když jak psal DR , tak se gumy vyvíjí velmi rychle, ale pro mě to tenkrát bylo velké zklamání, které ve mě vyvolalo nechuť k Pirelli - asi předsudek? :-). Je taky pravda , že jezdím 90% okresky - hrubý asfalt. Ale žádný pneu mi nevydrží více jak 20k. Bravuris jednou 24k , ale byli hlučné.
To Krkovička: Krásná Olina - máme stejnou ;-)
JInak asi to bude zaviset na namahani te trojkombinace, tz. kolisani otacek, klima, servo, alternator, to vsechno na tom visi..