FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
oleowr1 31.08.07 17:08
« Re: 210 s kombíkem
S kombíkem (2002/12, 96kW/5st.přev.), mírný kopec 235km/h tacho, GPS 215km/h. Otáčkoměr už šel přes 4500rpm. Na rovině lze reálně dosáhnout 210km/h-215km/h tacho, t.j. kolem 200km/h GPS. Víc od toho auta nečekám a jsem spokojen. Mimochodem včera jsem z Prahy do OV prohnal služební Fabii SDi, z kopce 181km/h podle GPS, tachometr šel přes 190km/h!!! Reálná rychlost dosažitelná na rovině je kolem 170km/h podle GPS (180km/h tachometr). To by mi taky stačilo, ale muselo by to umět ještě trochu akcelerovat. -
superkutil 31.08.07 15:28
« Re: mix
To TomanGHIA: Perfektní odpověď, díky! Rádio nechám vyměnit za jiný kus (aby nezamrzalo). Motor hodím na brzdu a když to bude vypadat normálně, tak po roce čip ob BitPower, ale jen zvýšit moment ve vyšších otáčkách, tak aby nebyla přetížená spojka. Víc už nebudu otravovat. :-) -
"-- skrytý --" 31.08.07 15:27
kutil: v recenzii je max. rychlost ktoru udava vyrobca [odkaz] /mam sedan/ a ako mam aj uvedene v technickom preukaze /teraz sa to uz vola inak/tak ako aj ine hodnoty.
Kutil ty mas preco uvedeny krutak 360Nm a vykon 114kW ked stale rozpravas ako ti to auto nejde? meral si ho? -
g_m 31.08.07 15:17
cja:
Dík za odpověd' ohledně rádia.
superkutil:
Nemusí Tě trápit, že třeba Oktávie je rychlejší. Je to lehčí a o třídu menší auto s horším komfortem, TDI - PD v ní jsou hlučné, duní a žerou olej. Mondeo je komfortní kára a je jízdním komfortem i vlastnostmi úplně jinde.
Jinak moje postřehy (mám liftback 2.0 s 96 kW, r. v. 06):
Německo dálnice - tachometrových 230 po rovině, GPS jsem ještě neměl, tudíž nevím skutečnou maximálku, ale je mi to jedno, Superby a Passaty s 96 kW (červené DI) si dávám xnídani, Oktávka 96 kW - ta starší - se mě drží, na předjetí ale nemá a to ji ti volové tlačívají i očima, Oktávie 103 kW si pro změnu dává v pohodě mě, takže bych věřil, že asi ani 2.2 TDCi jí není schopné ujet.
Nas.ralo mě ale, že Fabia RS mi za mohutného vypadnutí briket z kufru (čadila děsně - aspoň něco :-) ) jaksi ...ehm... uletěla (ženě jsem argumentoval zataženou ruční brzdou :-) , skřípal jsem zuby jaxviň). Superb 2.5 TDI mi ujede, ale na okresce jsem si jej měl možnost vychutnat, nechápal jsem jak přede mnou lítal v agónii, já bych byl schopen tu pasáž jet o 20 Km/h rychleji.
Kutile, Tvůj motor je v pořádku, neboj, ty xenony nech přeštelovat, motor netoč pod 1500 rpm., rádio sis vylepšil, tak už to auto nepitvej.
Za ty prachy (sleva kvůli výprodeji a odpočet DPH) máš to nejlepší, co můžeš mít.
Mazda 6 je sice dobrá, ale interiér vypadá IMHO příšerně. A blbě se mi v ní sedí.
Jo a dneska jsem vzal poprvé Shell V-Power diesel, cena sice 30,59 Kč/l, ale asi po 100 Km trochu ztichl motor. Opravdu. A subjektivně se ochotněji vytáčí nad 3500 rpm.
A PC po cca 100 Km o decku snížil spotřebu na 5,7 L. Stejná trat', stejná rychlost, stejný provoz, stejný řidič. To jsem nečekal. -
"-- skrytý --" 31.08.07 14:40
Bystrému člověku by pravděpodobně stačilo vědět, že je jediný, který si na výkon a průběh momentu tohoto motoru stěžuje a nepotřeboval by o tom ujišťovat pokaždé, kdy ho předjede nějaké auto.
Dneska ráno mě předjelo na Jižní spojce IVECO AS 260S45, objem 10308ccm výkon 331kW točák 2100Nm, hned jsem mu to oplatil a pak už jsem jenom ve zpětném zrcátku viděl, jak mu ujíždím. >:D
Souhlasím, že ignorace je jediné možné řešení. Kutilova dovolená byla super, škoda že byla tak krátká.
:no: -
Janerad 31.08.07 14:38
« Re: 210 s kombíkem
Na youtube jsou nějaký videa, ale zasadni poznatek:
Aerodynamika je u kombi mizerná...
S kombíkem jet 210 tacho chce opravdu dlouhou rovinku na rozjezd... Max jsem dal 225 tacho z mírného kopce s větrem v zádech...
220 tacho je u mě 208 podle PP.
Je pravdou, že kombi má mizernou akceleraci kolem 200 tacho, je to aerodynamikou...
Ale rozdíl od slabších motorů poznáš, když se jede do kopce - slabší ztrácejí dech.
Takže buď 4dv. (můj vytoužený, ale kvůli DPH zapovězený), nebo holt s náklaďákem kombíkem to chce jezdit rozumně...
-
superkutil 31.08.07 14:27
To Jozef0351: Ne všechny dálnice v ČR jsou po celý den plné. :-) Jinak když jedu podle tacha 140km/h, tak podle GPS jedu 133km/h. Takže tam rozdíl může být. V žádném případě závodit nechci, většinou jezdím kolem 140km/h. Jen mi to nedalo, když jsem viděl tu Oktávii zrychlovat. Myslel jsem, že je v ní 2.0 TDI 103kW nebo 125kW. ;-) Jen mi šlo o to, že mě prodejce celou dobu vychvaloval, jak 2.2TDCI je super motor, že je nejvýkonnější ve své třídě, že je to špička atd. No prostě obchodnické žvásty. Ale i recenze na Mondeo a na motor 2.2TDCI byly velmi dobré.
Jen chci říct, že rozdíl mezi 2.0TDCI 96kW a 2.2TDCI 114kW není takový, jak Ford tvrdí, že díky nelineární závislosti rychlosti a výkonu i relativně vysoký rozdíl výkonů nemá takový vliv na zrychlení a max. rychlost.
A myslím, že na rychlost 210km/h Mondeo stavěné je. Rozdíl chování ve 100km/h nebo ve 200km/h je minimální. :yes:
To Kafe: Ta kamarádova Oktávka je nová, bez úprav. Ale samotná škodovka mi potvrdila, že motory mají většinou výkon vyšší a to o cca 10kW. Říkali, že výkon se mění podle počasí a nafty. Tohle byla asi náhoda. -
Jozef0351 31.08.07 13:21
Kutil, moja Carisma išla tacho 215, aj Fábia 1,4 74 kW dokáže ísť 200 tacho. Myslím že to zvládne väčšina áut nižšej strednej triedy s motorom 1,6 a viac. Ale žiadne zo spomínaných áut a ani Mondeo TDCI nie je na to určené. Fakt nechápem prečo ťa toto trápi. Na pretekanie si si mal kúpiť iný motor. Ani neviem kde sa dá ísť v Česku cez deň s plynom na podlahe po preplnených diaľniciach. -
"-- skrytý --" 31.08.07 13:01
kutil: ktej octavii tvojej kolegine - hovori ti nieco odchylka tachometra? to ze na nom mala 210 este neznamena ze to bola rychlost skutocna. Moj brat ma OII 1,9 a maximalka mu ukazala cca 205 a ked to meral podla GPS tak 190km/hod.
k octavii s 92kW - nekupoval ju ako jazdenku? mozno tam je nejaky cip a niekto mu to zabudol povedat
Ked som meral odchylku tachometra na Mondeo tak nad 100km/hod bola 5km/hod. Maximalku som este neskusal a neviem ci sa k tomu niekedy dostanem
>:D -
superkutil 31.08.07 12:56
Tak jinak, myslím, že 114kW v Mondeu není zase tak málo. To není o závodění. Kdybych chtěl závodit, koupím si benzín a lehčí auto. Je to o normální jízdě. ;-)
To DR: Nikdo po tobě nechce, aby jsi reagoval. Pokud mi ale řekneš, že chtít od Mondea 2.2TDCI na rovině větší rychlost jak 210km/h je blbost, tak se s tím smířím. Pokud mi ale někdo řekne, že je to blbost, že to jede víc, tak budu hledat, kde mám problém. A o tom myslím fórum je, nebo máš jiný názor? -
"-- skrytý --" 31.08.07 12:43
Už to tady chvilku vypadalo zase normálně, ale kutil se svými momenty je zpět a tak očekávejte další dlouhou debatu o prdu.
Impaler má pravdu - nereagaovat, neodpovídat, ignorovat. Protože snažit se něco vysvětlovat ...., to už i házení hrachu na zeď je užitečnější . :'-( -
superkutil 31.08.07 11:47
To Kafe: Tak jsem se by zeptat, Oktávka je standard motor 1.9TDI 77kW ale prý jí to bez problémů jede 210km/h. Asi bych ji byl dojel, ale vždy jsem musel brzdil kvůli autě před ní a když jsem chtěl zrychlit, tak to ani na 6ku ani na 5ku nechtělo, to mi ujížděla. Dojel jsem jí až když brzdila. Ale asi je výkon větší jak 77kW, vím o člověku, který u 77kW TDI naměřil 92kW. Holt někdo má štěstí. ;-)
Ale ani na delším rovném úseku v Německu mi to nejede víc jak 210km/h. Asi to ještě není zajeté nebo to šetřím. -
Janerad 31.08.07 11:05
« Re: Video Mimoň
Super práce to video,
my tatíci se na podobné akcičky už těžko dostáváme, takže aspoň video...
Osobně plánuji účast na podobných akcích jako senior s nějakým pořádným autem a párkem blondýnek :-)
Jinak mi naprášil Superb, měl tam 2,5 TDI na cestě z Benešova na Tábor, jsem jel své tempo, předjel jsem kolonu včetně ho, chytly mu saze a vydal se za mnou... S ohledem na bezpečnost provozu jsem mírně zvolnil, v zatáčkách se nechytal, pak mě ale dojížděl velkou rychlostí, kdy jsem čekal za autem na na předjetí, takže byl rozjetej a neměl jsem šanci. Tak jsem ho pak sledoval před sebou a těšil se na sprintík s letmým startem na kousku dálnice před Táborem (nesundat nohu z plynu v té zatáčce, to chce srdce), ale potvora mi před dálnicí zahnul do polí...