FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
superkutil 15.06.11 10:36
« Re: 2,2TDCi 2005 cca 160tkm - kolisani otacek pri startu
Protože mi odešel EGR ve 40tis.km a pak ve 120tis.km, tak jsem se snažil pochopit, kde je chyba. A zřejmě je to konstrukční vada, do EGRu se dostane voda protože má špatně udělané těsnění a navíc se voda nasává dírkou v dolní části převodovky EGR. Tato voda se také dostane do odporového snímače polohy ventilu a snímač odejde. Problém je v tom, že sice odejde jen snímač a celý EGR i s motorkem a převodovkou je v pořádku, ale Ford není schopen dodat kryt se snímačem jako samostatný díl a tak člověk místo nějakých 300-500Kč musí zaplatit skoro 9000Kč. Zaslepení ERG u elektrické verze nejde, řídící jednotka to vyhodnotí jako nefunkční EGR. -
WinDiesel 15.06.11 10:27
Bude to EGR, v té minulé generaci stály za prd. Možná pomůže čištění, možná ne. Zkus EGR zaslepit, nevím ale jestli to ŘJ dovolí. Mám nové poznatky co se týče vlivu paliva na systém vstřikování ale musel bych mít to kam poslat, jestli bude zájem. Je to docela hustota. -
superkutil 14.06.11 14:08
WinDiesel: Mám najeto 130tis.km, jezdím většinou (80%) dálnice, plynulou jízdu, většinou 130km/h, když nespěchám, tak 100-110km/h. Jinak zbytek 10% silnice a 10% město. Motor nehoním, tak 1700 - 2200ot. Nevím, proč to tak kouří. Ale je pravda, že při šikmém stání (většinou levou stranou dolů) to má problémy se starty. Motor po nastartování bíle kouří a má nepravidelný chod. -
WinDiesel 10.06.11 19:01
Tak to bude Euro 5, s Boschem, DW12. Motor úplně nový neodzkoušený, budou tam mouchy. Konkrétně bych podezříval EGR, stálo by za to jej PŘEPROGRAMOVAT. Ale nejspíše není zrovna dokonalá palivová mapa. Ptát se po novějším SW řídící jednotky. A, nakonec, mohl by to být i krátkodobý výpadek piezočlánku vstřikovače. Rozhodně prospěje takovému autu pár dlouhých jízd. ŘJ někdy potřebuje až 500 km ustálené jízdy ke správnému načtení dynamických dat, a taky se tu jedná o záběh všech součástek. :-) -
WinDiesel 10.06.11 08:12
Mno, potíže s turbem jsi ještě neměl tak je možná na čase. :-) Třeba ti to žere olej z turba a už brzy se Ti: 1 - podělá turbo 2 - přetočí se Ti a potká motor když to pořádně blafne na olej.
Problémy s EGR jsi už měl, nevylučuji další problémy, hodně záleží na tom jakjezdíš a jaké trasy jezdíš, popiš.
F*ck Ford ČR ! :-)