FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
-
martin.z 31.08.07 22:47
« Re: mix
to tomanghia:
o airbagu jsem nic neslysel, ale at se delo cokoliv tak airbag ani jeho rizeni neni vyrobenej ve skodovce a tipnul bych si ze to sou stejny komponenty co pouzivaji i ostatni vyrobci a ze se jednalo spis o nahodu. Crash testy se opakujou kvuli nejakym selhanim kazdou chvili.
Jinak pokud vim tak mondeo ma stejne jako vsechny aktualni skodovky jen 4 hvezdy v euroncap..
a co se tyce brzd, tak rozhodne radsi jedovky nez tupenky..
jedovky jsou totiz opravdu jen o zvyku, nezpusobis si diky nim pruser, ale kdyz nedobrzdis diky tupenam tak mas jednak rozbitou drzku a jeste jsi vinik.
Kdyz zabrzdis moc prudce a je nekdo v tobe zezadu tak pokud to neni kamion tak je na tom on mnohem hur a jeste za to muze.
-
g_m 31.08.07 22:18
martin.z:
K těm errorům ŠkodoFky - Roomster a crash test... neslyšels nic? Nevystřelil airbag, test museli opakovat. To je mega průser... vadné kusy opravovat nebudou, zákazníci mají smůlu.
Jinak o těch brzdách z 04 nic nevím tak nemůžu diskutovat, mi "už" to moje 06 brzdí hezky.
Zkusils někdy nějaký novější Renault? Lagunu 2005 jsem řídil a to jsou tak nechutné jedovky... dotkneš se pedálu a to auto hned stojí. Děs. Taky nepříjemný extrém. Ale Renó to tak dělá schválně oproti Fordu s opačným problémem...
RADEK1:
Máš recht s tím chudým pal. počítačem - je fakt skoupý na údaje.
Ale já si říkám - pokud mi na Mondeu vadí tyto prkotiny, tak je vše O. K. :-)
-
martin.z 31.08.07 22:05
no vono to ani neni problem v tech fakt kritickejch situacich protoze pri panickem brzdeni se to asi diky asistentu zmakne ale pri vetsine standartnich situaci to znova a znova neprijemne prekvapi a tohle by se svetovymu vyrobci stat nemelo.
A skoda at je jaka je, tak takovyhle fatalni errory nedela, cetl sem furu diskuzi a vetsina stiznosti na skodovky sou ruzny individualni prkotiny, ktery sice naserou ale postihuji jen nejake procento aut a hlavne se netykaji zasadnich provoznich vlastnosti!
Ale ford, ten netroskari, proste nevhodne (a ja se nebojim slova spatne) naladil brzdy cele produkce jednoho modelu!
To tam jako nemaj testovaci jezdce, ktery to dopr.dele testujou davno predtim nez to nekomu prodaj??! -
RADEK1 31.08.07 21:53
Prostě řekni že je to auto pro chlapy. Já mám 05 tam by měly být brzdy vo fous citlivější ,ale pořád to není ono.Rodičové mají Xaru a ta brzdí panečku... než si zvyknu zpočítám broučky na předním skle a trochu při tom bolí čelo :-) . nezbývá než počkat na nové mondeo , ale až tam bude trochu motor alespon 2.2 bi turbo. -
martin.z 31.08.07 21:42
radek:
jo a ty brzdy u mondea 2004 sou kurevsky slaby misto! sice kazdej mi tu tvrdil, ze je to o zvyku a taky jsem si nejak zvyknul, za tu cenu ze zacinam brzdit driv a pri necekane situaci mam obcas srdce az v krku, ale jakz takz sem zvyklej.
Ale problem je ze s autem nejezdej vzdycky jen stali uzivatele, tuhle jsem to pujcil 19 lety neteri co jezdi vw sharanem a nema moc zkusenosti se stridanim aut, a kdyz pri prvni potrebe brzdeni, navic ve vesnici kde jsme jeli jen 50, temer v panice vyhrkla ze to vubec nebrzdi (vw mam totiz krasne nabrouseny brzdy, i muj passat je mel) , tak moje huhlani ve stylu ze to je jen o zvyk, pripadalo trochu trapny nejen ji ale i me, na to ze to moje mondeo novy muselo stat kolem mega...! -
RADEK1 31.08.07 21:35
Určitě jsem nechtěl říct, že škoda dělá špatná auta .Já vím ,že jsem předpojatý ,ale za to můžou všichni ti co slepě kupují fábie a O a 2, všichni redaktoři mot. magazínů kdy vytahuji škodu až do výšin. jednou je O2 skvělá v nižší střední ,,proto že je prostorná" po druhé je skvělá ve stření ,,protože je levná" atd atd. Jsem zaujatý a nemám je rád! ten P.P mají ale lepší to pravda. Ale bolí to ;-) -
martin.z 31.08.07 21:24
Radek:
no tak kazdy jsme jinak narocny, ja bych sedl i do fabie a dokonce jsem ji opravdu sedal, sluzebni 1,4 16v 74kw kombi a jezdilo se v ni dost slusne, ne ze by to bylo nejaky delo, to vubec, ve 2 lidech se zaplou klimou do mirneho kopce se to na semaforu nechtelo rozjizdet, ale zase treba variabilni elektricky servo bylo hodne dobry, razeni specielne u toho 16v motoru slo nejlip ze vsech aut co jsem kdy jezdil (krom soucasneho AT :-) a to i v konecnych 230 najetych kkm, palubni pocitace ma skoda taky lepsi, brzdy lepsi (mondeo 2004 je ma tupy jak prase)takze asi tak
Taky sedam pravidelne do mhd a jsem spokojeny taky.
-
RADEK1 31.08.07 21:08
Možná je to tím automatem , ale na 200 se dostávám docela v poho... Dál už to chce chvíli počkat, ale dočkám se. No upřímě na závodění to moc není,ale srovnávat mondeo s O 1 nebo 2 mě uráží. Asi jsem předpojat vůči ,,naší automobilce" Má žena tvrdí že by do toho nesedla :-) -
lulipin 31.08.07 21:04
« o2
drazí kolegové, jezdím služební O2 - 1.9 TDI 77 kw. Zrovna jsem dojel do Warszawy (trasa 500 km) jel jsem max 180, myslím, že by to těch 210 udělalo ale byl by to sakra hukot, snad by se i kouřilo z motoru, s tímto autem by to podle mě bylo celkem nebezpečné. Ten podvozek není tak jistý jako u fordu a lecjaký malý výmol či poryv větru by asi nezůstal bez odezvy. Jináč já mám jako své auto fofoII taky combi 1.6 TDCI 80 kw a musím říci že octávce s výše zmíněnou motorizací dám na pr*del kdykoliv se mi zlíbí. Možná i díky tomu, že jsem ve stejné třídě. -
RADEK1 31.08.07 20:50
Na popud Kutila jsem nedávno zkusil jako max. rychlostí jede 2.2 TDCI dle GPS 217km/h a dle tacho. 227km/h. Myslím ,že veškeré ztezky ,,že to nejede" jsou jen bláboly ,které tady zabírají místo k seriózní diskuzi. howk :-( A k té OII 74 kw !! Bohužel s ní jezdím v práci a 2.2 se nemůže rovnat. Pokud budu chtít tak není možné ,aby mě ukázala záda . Právě toto auto NEJEDE :no: -
-
martin.z 31.08.07 20:16
Taky se teda zapojim do diskuze o predjizdeni i kdyz jeji uroven je pro me dost vysoko.. Proste predjeti nekym je osobni urazka a degradace a proto kdo neni "mekkej" tak tomu brani vsema prostredkama, treba i tak ze najizdi predjizdejicimu do cesty nebo ho vytlacuje do skarpy, kdyz uz je ten * vedle nej.
Je totiz potreba si uvedomit, ze kdyz vas nekdo predjede tak vase auto stoji za uplny *! Bohuzel to musim napsat takhle na plno, protoze je to zcela zasadni a prioritni tema a musi to chapat kazdej nactiletej...!!! -
"-- skrytý --" 31.08.07 19:37
« rychlost
ked nemam naladu tiez ma predbehne hocico.....ale ked mam naladu na sportovu jazdu tak ma nepredbieha nikto.mam RX8....a najviac ma vie nastvat ked si idemv klude a zacne sa na mna lepit nejaky soplak na .fabii a dokazuje si ake ma on super auto. ale moje nervicky to zvycajne nevydrzia a pridam a fabia zmizne:-) -
g_m 31.08.07 18:36
Jozef0351:
Mi se taky občas stane, že mě předjede HTP - někdy i "f černým péčku". Včera jsem naopak já předjel M-B SL 55 AMG. A vokouřil jsem ho rozdílem třídy.
Akorát že asi všichni kromě Tebe pochopili, že my se tu bavíme o situacích, kdy pretekáme... čili když nemám náladu závodit, tak mě předjede kdokoliv s čímkoliv... ještě jednou a jinými slovy - pro jistotu - kdyby to Ferrari pretekalo, nepředjel bys jej...
Já mít Mondeo benzín 1.8, možná bych se těch HTP trochu bál... :-)
Mě s mým TDCi třeba předjedeš, jen když budu chtít... ale já si Tě dám XNÍDANI kdykoliv... a to je teprve debata na úrovni.
Jasná dekadence.
Dotaz na rádio Jerevan - a jaké díly na Škodovce jsou vlastně vyrobené samotnou Škodovkou? :-) "Ně mnogo ich."
No já mít Roomstera a vědět, že má nefunkční pytle, tak by mi i bylo fuk, že to není chyba Škodovky, ale dodavatele. Ta o volant rozsekaná tlama by mě s tím vědomím asi míň nebolela. :-) Škodovka za to zodpovídá, dodává to na trh. Myslím si, že postoj Škody spočívající v neochotě řešit výrobní vadu přímo ohrožující bezpečnost posádky je ojedinělý. Jiní svolávají a odstraňují vady.
Pokud ne, prosím opravte mě někdo nebo sem hod'te link na důkaz.
Mondeo má 4 *, jo, ale 4 * ve střední třídě nejsou to samé jako 4 * v nižší střední, či kam Růmstr patří. Já osobně bych radši boural v méně hvězdičkovém mamutu M-B 600 L než v pětihvězdičkovém Citroenu C1...
Jinak s těma brzdama souhlas.