FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
cja 05.09.07 22:13
« Re: Světla pro denní svícení
Kutil: mám trošku jinou mřížku - ST - a na takový nárazník by to byla bejkárna něco tak nevkusnýho umístit. A odpůrci denních světel říkají, že při vjezdu do tunelu( v italských Dolomitech se moc v tunelech nesvítilo - na kolech jsme museli používat blikačky)a při zhoršených světelných podmínkách řidiči zapomínají rozsvítit potkávačky(zadní světla nejsou funkční) - no a pak je zezadu někdo nakouří a je problém, takža já světla pro denní svícení dávat nebudu
- ještě drobnost - tu automatiku pro svícení dle denního světla(xenony máš tuším) lze využít jako spouštění světel bez zásahu řidiče - tj. nezapomeneš rozsvítit ,auto to vyřeší za tebe - alespoň já to tak mám nastavený -
superkutil 05.09.07 20:43
Prime vyjadreni z Hella je, ze normalni svetlo sviti do silnice, zatimco tech 6W ti sviti primo do ksichtu. Proto je vidis i z te dalky. Nekde nize jsem daval odkaz jak s nima Mondeo vypada. Akorad ted shanim nejakeho prodejce v Praze nebo levne na internetu. Zatim nejlevnejsi jsem nasel na [odkaz] Taky bych uvital kdyby mi auto nesvitilo jako stromecek a misto asi 20ti zarovek a 2 xenonu svitily jen 2 zarovky. ;-) -
oleowr1 05.09.07 20:32
To Jozef0351: Na Slovensku i v Čechách jsou homologované světla Hella (www.xenon-lights.sk). Nechápu jak můžeš napsat, "...100 % nie su homologizované...", copak sedíš ve slovenském parlamentu, nebo jsi jasnovidec? Pamatuj si jedno "myslet si znamená * vědět", ty 6W ovály lze vidět velice dobře, ale na Slovensku (mám ženu z východu a najedu tam někdy více km než v ČR) takové auto potkáš zřídka. Netvrď prosím Tě, že něco lze těžko demontovat, když jsi v ruce ještě nedržel ani šroubovák.... -
g_m 05.09.07 20:09
Krkovička:
No tak dnes za moje auto bych už asi taky nedostal více než 500k. Ale to Tvoje jak bylo nové, tak bylo asi zu teuer.
Add ta světla na Audi - myslíš ty Audi A6, co jim to svítí blízko u sebe, těsně u masky?
Taky jsem si všiml. Je to děsně in, jak praví klasik - kdo chvíli stál, již stojí opodál... no já teda bez xenonů a bez těch "tage lichtů" stojím teda kur.va daleko. :-) Naštěstí na to kálím.
Já bych si na auto nic dalšího nedával, dávat tisíc či víc Kč za světla, abych uspořil pár wattů. Bych se na to mohl..... -
"-- skrytý --" 05.09.07 19:40
No nevim jak vase, ale moje auto uz nema cenu ani pul milionu.
Odhaduju, ze ho za rok prodam tak za 370tis a jeste budu rad..
Svetla pro denni sviceni jsou modni zalezitosti.Mimoradne povedene kousky lze spatrit zejmena na vozech znacky Audi.
Jedna se o takzvany light-styling. Kdo to v dnesni dobe nema, jako by nebyl.
-
Jozef0351 05.09.07 19:00
Na kráse tie svetlá autu nepridajú ale problém vidím s políciou. 100 % nie su homologizované a sú nepriehľadnuteľné. Píšu že usporia 90 % energie ale tie 6 W je vidieť asi len po tme. Takže úspora bude možno 50 %. Možno 100 W. Takže pri výkone 90 až 114 kW a príkone ostatných elektrických zariadení v aute je to absolútne zanedbateľné. Navyše na úkor bezpečnosti. Neviem či toto je fórum majiteľov auta strednej triedy ktoré stojí takmer milión korún alebo majiteľov starých škodoviek ktorý nariekajú že zimné gumy, detské sedačky a denné svietenie ich zruinuje. -
oleowr1 05.09.07 17:23
Světla pro denní svícení si zřejmě pořídím (až bude trochu času), vadí mi nejen to, že svítím ve dne více než 100W zbytečně ale i to, že při zapnutých světlech se sníží intenzita podsvětlení tlačítka klimy a vnitřního okruhu a při slunečném počasí nevidím jestli jsou zapnuté nebo ne (klimu mám manuální). -
superkutil 05.09.07 15:44
To DR: no já tam jeden šroubek mám. Na starších světlech byla packa, ale já už tam mám šroubek s tor hlavičkou - vyfotím ti ho. Takže H1 i xenon musím měnit se šroubovákem.
A co jsem měl staré Mondeo, tak jsem vzadu za těch 6let měnil 4 zárovky a vpředu ani nepočíám. Nejhorší byly mlhovky, ale ty mi stejně 2x někdo ukradl a tak už jsem tam nové nedal.
To ALL: Co si myslíte o těch světlech pro denní svícení? [odkaz] Mám v autě automatické zapínání světel podle denního světla a rád bych ho využíval.
Kde si sa dočítal že tie svetlá majú homologizáciu pre Mondeo? Tá firma predáva aj xenóny a tie 100 % homologizáciu na každé auto nemajú. Podobne ako keď si kúpiš nejaký "tuningový" doplnok tak na 90 % je v návode malými písmenami na poslednej strane napísané že sa nesmie v aute používať. Predajú ti ho síce do auta ale aby nekonali protizákonne hneď ťa nenápadne informujú že do auta to nie je :-)
Ináč mi je jedno kto si čo do auta dá pokiaľ ma to neosvetluje. Podľa mňa je to škaredé a keď sa ti oplatí dať 3000 korún aby si za životnosť auta ušetril liter paliva a možno jednu výmenu žiaroviek tak si to kúp.
Šrobovák som v ruke držal. Keď sme mali Škodu 105 S a mal som Trabanta na chatu tak často. Teraz mám nové Mondeo takže pokiaľ by som mal odmontovávať svetlo idem s tým do servisu. Že sa to dá aj doma bez rozštelovania svetiel je možno pravda. Ale nepovažujem to za normálne aby sa kvôli žiarovke musela zhodiť maska a vymontovať svetlo. Bohužiaľ už to tak má asi väčšina áut.
PS: Nezdá sa mi že by tie svetlá na Audi bolo cez deň vidieť tak ako stretávacie svetlá. Osobne mi to pripadá ako nepodarený garážový tuning.