FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.09.07  22:13

« Re: Tož klídek...

GOES: nějak nechápu, o co ti jde. Máme provolat 3x sláva Hondě a BMW? >:D Klidně, když ti to udělá radost.

Ale asi sotva všichni prodáme mondea a koupíme si hondy a bavoráky (i když citrus ...). Co bys nám doporučil jako finančně i užitnými vlastnostmi rovnocennou náhradu mondea? A se skvělým dieslem?

Jinak nemá cenu se tady bavit o tom, kdo vejš dočůrá :-!
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.09.07  22:05

« Nemoc

2CJA : Ty máš klasický problém s koncernem viď...no jo no, je to kapku nemoc IMHO zbytečná.Chce to bejt nad věcí...jinak CR-ko v 2,0 VW ještě nemá na trhu.Takže si to spíše popletl...a uvidíte, CR-ko od VW bude na špici, uvidíte....

Nevím proč se řeší u Hondy turbo...nemyslím že mi může do 150 000 odejít a i kdyby ,auto je v 5 let záruce a pak jde stejně z domu....
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 10.09.07  22:04

« Re: Tož klídek...

Však se taky dočkáš - né že né. :-!
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.09.07  21:55

« Tož klídek...

Tož dnes chlapy nemám moc času a aby bylo jasno, nechci se hádat, nechci provokovat, ale chci diskutovat.Jenom podotýkám, že nikomu necpu HONDU ani BMW.Jen jsem konstatoval, že jsou oboje lepší.Jinak v čem jezdím??Jak kdy, ale prozradím že mám krom jiného doma Hondu 2,2.Výborný motor...pravda BMW ho má jako komplet o kapku lepší,ale zatím jsem nejel v "točivějším" dieselu.Zbytek mám v benzínu, k naší diskuzi irelevantní...
    2Windiesel :Vzhledem k tomu , že jediné co umiš je bejt sprostý, nazíváš mě volem a chovaš se arogantně diskuze zřejmě nebude možná.Vím že o motorech víš hodně, léta to tu čtu a nejen zde.Takže vím docela dost.... tvejch najetejch 170 000 tisíc neznamená vůbec nic.Statistika není jeden.Podle jednoho auta nejde posuzovat vůbec nic ...fakt se musím smát jak tady někdo obhajuje neobhajitelné.Prostě se to "sralo" no a co , tak to přiznám a je to.Vždyť o nic nejde...Ford spoustu jiných předností..diesel to však není.

2CJA : HONDA s CR-kem problemy rozhodně nemá.. :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.09.07  21:53

« Re: Prostě tak to je...

Také jsem si toto fórum pročetl a pak jsem šel do autosalonu a Mondeo TDCi jsem si koupil. Kolik sem přispívá lidí, kolik km máme dohromady najeto a kde jsou problémy s turbem, váhou vzduchu, nadměrnou spotřebou oleje, tekoucí olej, problémy s elektrikou? Tyto všechny problémy TDCi nemá.
    A teď si GOES porovnej opravu repasovatelného vstřikovače Delphi s cenou turba, cenu náhradních dílu a práce u Mondea a Accordu.
    A když jsme tu zmínili BMW, v diskuzích o nich se vstřikovač také považuje za spotřební materiál.
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 10.09.07  21:47

To PetrT. : zjistili, že PD již nelze dále inovovat a jeho konstrukce dosáhla maxima, takže pokud chtějí jít s dobou - musel přijít přechod na CR - akorát nevím, ale mám pocit, že v novém Prasatu je už 2,0 TDI v common railu - protože, jedná známá celebrita jej dostala jako referenční vozidlo a ve 20t km ji odešly vstřiky - ale možná střílím naprázdno - konec konců je to šuma fuk :-) Hlavně pokud přejdou na CR ať jim drží vstřiky nebo se někteří z nás umlátí lehkou škodolibostí ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto g-m

g_m 10.09.07  21:08

DR má pravdu v tom, že jsme se nechali unést.
    WinDiesel uvádí pravdivé argumenty.
    Krkovička má skvělý humor
    a cja má prostě pravdu.

A za sebe můžu napsat, když o BMW už tady zazněla fundovaná odpověd', něco ohledně Hondy.
    Accord:
    a) se nenabízí jako liftback
    b) mě nepřesvědčil jízdními vlastnostmi
    c) má dražší servis
    d) nemá tak hustou servisní sít'
    e) nemá tak hezký interiér
    f) je dražší s tím 2.2 dieselem (jediný diesel)
    g) a to auto se mi vůbec nelíbí.

Tudíž je mi šumafuk, že je Hondy diesel podle GOESe lepší. Asi je tak dobrej, že ho Honda cpe i do malého Civica... :o)))

Já jsem spokojený s Fordem a počítám s možnými riziky TDCi. Accorda bych si rozhodně nevybral.

Btw. GOESi, v čem jezdíš ty?
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 10.09.07  21:03

cja: koncern včetně Schade začíná přecházet na common rail tento podzim - Audi A4, VW Tiguan - to jsou dvoulitry a následovat budou nové common raily 1,6 TDI.
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 10.09.07  20:30

HM a tak je to se vším - kdo chvíli stál, již stojí opodál. Škoda , že s CR mají problémy všichni. I značky věhlasné, jejichž sláva hvězd se dotýká. ............ tomu říkám píchnout do vosího hnízda - určitě nějakej borec co jezdí s TDI 200 za 4,5 l nafty :-)
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 10.09.07  20:22

Hele Goesi, na to, aby jsi si hrál na machra, víš o Fordech moc málo. Usuzuješ na bázi "něco jsem někde zaslechl". Tímto způsobem se nedá na nic usuzovat. Já sám mám na Mondeu 170000, a protože s ním zacházím tak jak se má, nemám prakticky žádné problémy (kromě právě vyskleného okna zlodějěm). Takže zklidni hormon a hlavně s žádnou spotřebkou jako je Ford nesrovnávej BMW. Kdyby mohly všechny spotřebky vrazit do dieselů ty peníze co do nich vráží BMW, měly by všechny do jednoho prakticky stejně dobré diesely. Nesrovnávej nesrovnatelné.
    A až budeš mít nějaká čísla, jako počty poruch toho a onoho ve srovnání s konkurencí, ozvi se. Do té doby jsou Tvoje výroky zcela irelevantní řečeno právnicky...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.09.07  19:55

Neříkám že to bylo všechno zprasené, to ne.Ale chválit moc co nebylo.Ano CR-ko je háklivé všeobecně.Vim jak to bylo s těmi vstřikovači.Jenže ono těžko řešit že to nedělá FORD, beru to jako celek, ač chápu že FORD za to až tak nemůže...ale ono když to tady spousta lidí musela pak zacálovat, tak je pak potřeba říci , že chyba je na jeho straně.Mohl to vyřešit jinak a brát je jinde.Ale stane se...nic není dokonalé, jen to stačí přiznat.Naladěním ty motory taky nejsou žádná hitparáda. (netvrdím že jsou špatné, ale existují lepší)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.09.07  18:45

Ale pánové, nenechte prchlivost cloumat Vaším majestátem :-!

S těmi nepvedenými fordími diesly bych to já osobně neviděl až tak černobíle. Nepovedený motor byla 1.8 TD endura v první generaci mondea (1993-2000). To byl motor opravdu konstručně zprasený. U TDCi v tom byl Ford z velké části nevině, za špatnou kvalitu materiálu vstřikovacích čerpadel u prvních TDCi opravdu nemohl, to nebyl jeho výrobek. Stejně tak nemohl za to, že ve východní evropě do CR motorů spořiví koumáci lili kdeco, jen ne kvalitní naftu. On ve východní evropě je ještě dneska problém kvalitní naftu koupit za běžnou cenu u každé pumpy.

CR systémy jsou na kvalitu nafty háklivé obecně, kdybch to bral takhle paušálně, tak ani slavný mercedes nafťáky neumí, protože jemu ty CR motory odcházejí taky.

BTW, goes byl nick jednoho z adminů fóra na autorevue ...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.09.07  18:30

Nechápu proč bych tě měl poučovat.Jestli si si nevšiml, tak Ford měl prostě problematický diesely.Jestli jsi to nezaregistroval, tak sorry, s tebou se hádat nebudu.S lidma co fanděj Fordu jak fanoušek na fotbale a to se tě týká, to nemá smysl.Třeba u Hondy se zeptej, jak se dělá dobrej naftovej motor + téměř bezporuchovej..pak zkus třeba BMW.Sem si nějak nevšiml, že by Ford někdy byl v poředí, když hodnotí dieselové motory.To raději začal "nakupovat" u PSA že jo...když Ford, tak v benzínu. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 10.09.07  18:18

GOES: Ty voe, já sem nějak natvrdlej a Ty vypadáš namakanej - coto Ty voe vlastně znamená "umět" motory?
    Sím pouč mě, díkes !!!!!! :-|
  • « 00 Reagovat !

foto g-m

g_m 10.09.07  18:02

Krkovička:
    Noo hezky pane.... :o)))
    S takovým kalibrem asi nepočítal...
    Ale mám obsedantní potřebu Ti sdělit, že on to asi stejně nepochopí.
    Nechme jej tedy vyhrát jeho boj.

Jinak "GOES" znamená česky "jde", "chodí".

Tak si myslím, že šel pryč. :o))
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.09.07  17:54

Jako proste..fakt je to tak a je to opravdu uplne klasicka ukazka. Mas pravdu v tomhletom s tema bazarnima zmrdama. Daji tam mizerny motor v nafte a prodavaji to jako by se nechumelilo. My to pak kupujeme, chceme jezdit a misto toho..minuly rok jsme my Fordaci usporadali soutez o nejvyssi servisni koeficient (cas straveny v servisu (min)/ujete km) Uplne nejhur z toho vysel uzivatel "WkarelW" ktery na jeden ujety kilometr potreboval ctyri sekundy v servisu. Prakticky porad pendloval mezi servisy do doby nez mu doslo, ze Ford neumi naftove motory. Bohuzel uz bylo pozde, protoze financne vykrvacel na ceste mezi Janis Olomouc a Hale Praha. Udelal jedine co mohl-prodal to do bazaru, zjistil si, ktery auto ma nejnizsi servisni koeficient a koupil si Subaru. Od te doby nebyl v servisu, ma to na mojeauto.cz a dostava samy desitky.. Joo japonci..
  • « 00 Reagovat !

foto g-m

g_m 10.09.07  17:44

GOES:

No, já osobně si myslím, že bude jedině dobře, že tvor jako ty si nikdy diesela od Forda nekoupí.

Napiš podobný příspěvek ještě vedle Focusákům, hm?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.09.07  17:24

« Prostě tak to je...

Tak jsem si to tu tak nějak přečetl(a nejen zde) a je to klasická ukázka jak FORD neumí(ěl) naftové motory.Neberte si to prosím osobně, není to žádný rejpaní, jen konstatovaní faktu.Holt ne vše se povede.....

PS - Hned je mi jasné, proč je tolik "výhodnyćh" Mondeí v naftě po bazarech. ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 10.09.07  17:23

« Re: CR sensor

radek: Mění se tlak a mění se množství paliva dodávané do railu a následně do vstřikovačů. A to vše má na starosti vysokotlaké čerpadlo a IMV ventil. Tento ventil pak musí velice rychle reagovat na podněty z řídící jednotky dle palivové mapy - ta vlastně obsahuje všechna data o provozu motoru za všech možných i nemožných podmínek. Když ventil nestíhá, je vstřikování mimo palivovou mapu a ŘJ nařídí náhradní režim, kdy vše pracuje s nižším zatížením. Typicky šlápneš na plyn a IMV se zpozdí - nedostatek tlaku v railu a BÁC!!! Náhradní režim. Nebo - vstřikovače tečou hodně z přepadů - šlápneš na plyn, IMV rychle reaguje ale už jr NA DORAZ, už nemůže napumpovat víc paliva - BÁC!!! Náhradní režim.
    Nárůst tlaku v railu je přibližně od 200 barů při startu do 1400/1600/1800 barů při přibližně 1600 ot/min lineární - potom je na stejné výši regulován asi do 3600 ot/min a potom strmě klesá.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.09.07  15:55

« otvaranie 5-tych dveri

Ahojte fordaci, mam Mondeo combi 2004 2,0 85KW s automatom, zatial uplna spokojnost, akurat sa mi uz par dni niekolkokrat po sebe otvara kufor. Otvara sa iba ak je auto odomknute, ked je zamknute tak je vsetko ok. Zo zadnych dveri pocujem tak 3x po sebe zvuk ako ked zmacknete tlacidlo na zadnych dverach a zasvieti kontrolka otvorenych dveri. Ked vystupim a dvere zabuchnem a kym sa vratim za volant, otvoria sa znovu (neotvoria sa dokoran, len sa uvolni zamok) ... takze si pripadam ako v nevydarenej komedii a beham zatvarat kufor. Skontroloval som kluc aj tlacidlo na dverach, vsetko vyzera v poho. Nema niekto podobne skusenosti?? Co s tym moze byt?? Do servisu sa mi kvoli tomu nechce, cca o 2 mesiace pojdem na vymenu oleja, takze by som to poriesil vtedy. ahoj
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…