FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto cja

cja 13.09.07  21:37

« Re: dym+repro

repro pouze 4ks - a je jedno jestli je Core nebo ST :-)
  • « 00 Reagovat !

foto martin-z

martin.z 13.09.07  20:58

« dym+repro

panove mam dva dotazy
    1)mam nemeckou ghiu r.v.2004 combi s barevnou dotykovou navigaci(denso). Vzadu v kufru, po stranach od vnitrni strany 5.tych dveri jsou mrizky, ktere vypadaji jako repro, ale nehrajou...
    Otazka z ni kolik ma ghia bez nejakeho priplatku repraku? Tam vzadu byt maji nebo jen muzou?

2)uplne z jineho soudku, mam 2,0 tdci 96kw, zadne problemy s motorem, zadne svitici kontrolky, zadne vynechavani nebo vypadky tahu, ale kdyz na to hamtnu, treba pri predjizdeni tak to az neskutecne huli (motor zahraty)Ted v pul devate jsem to pozoroval i pres tmu ve zpetnem zrcatku, proste oblaka koure...s tim se nemuze merit zadnej wartburg nebo trabant, leda ze by jezdili na olej a u koncernovejch tdi sem neco takoveho nikdy nevidel.
    Dela vam to taky nebo je to vylozene abnormalni? Jezdim na topq od benziny+vif ale hulilo to uz pred delsi dobou
  • « 00 Reagovat !

foto g-m

g_m 13.09.07  20:55

« Re: Dusí se to

eda.nezbeda:
    V zahraničí jsem naftu ještě nebral (akční rádius mám na jednu nádrž asi 900 Km a většinou nejezdím za hranice moc daleko), tak nemůžu srovnat, nicméně nižší pěnivost je u nafty žádoucí, tudíž je možné, že je ta cizí nafta (aspoň v tomto parametru jistě) lepší.

A nyní se otevírá prostor pro spekulace.
    A sice toho rázu, zdali je:
    a)
    zahraniční nafta ještě lepší, než dle normy (shodná norma v celé EU) musí být a nebo
    b)
    jestli je jen dle požadavků té normy a tím pádem je ta česká - horší - normy nesplňující...

Já nevím, co je správně, (možná " c) " :-) ovšem můj názor je ten, že si nemyslím, že by např. zrovna němci dávali více aditiv, aby nabídli kvalitnější naftu, než musí dle normy být, protože by je to stálo žetony navíc za větší množství aditiv...

;-)
  • « 00 Reagovat !

foto eda-nezbeda

eda.nezbeda 13.09.07  20:17

TomanGHIA: dík :-)

akorát co se týče těch rozdílů, tak čistě podle pohledu do hrdla při tankování - kterákoliv česká nafta (i V-Power, TopQ ap.) pění jako pivíčko :-) zatímco jakákoliv německá vůbec (nepočítám bubliny) a to nemůže být dáno, podle mě, ničím jiným než vyšší aditivovaností (to je slovo :-) )

Vím samozřejmě prd, že ano, ale oko není blbec, oko vidí. A taky daleko snáz natankuju po hrdlo...
  • « 00 Reagovat !

foto eda-nezbeda

eda.nezbeda 13.09.07  15:54

« Re: Propojení Mondea s notebookem.

Ja na to uz take koukal, ale spis jen ze zvedavosti. Nasel jsem spoustu kablu a konektoru ruznych typu na eBay. Nevim ale jiste ktery typ ma nase Mondeo, takze jsem to zatim nekupoval.
    Nemecke ceny jsou ale nekde mezi 60-100 Eury podle vybavenosti a moznosti. Nekdy jsou to jen "nulovace" servisnich hlasek.

Kdyby byl zajem a nekdo mi dodal vic info, muzu klidne koupit a privezt.
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 13.09.07  12:12

« Re: Propojení Mondea s notebookem.

Sám jsem se tím zabýval, zatím vím, že kabely prodává např. [odkaz] Pokud zjistíš něco lepšího dej prosím Tě vědět.
  • 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 13.09.07  10:25

« Propojení Mondea s notebookem.

Ahoj, nemáte náhodou někdo typ, kde sehnat redukci mezi servisní konektor a USB? Kdysi mi na starém Mondeu dělal test BundaDJ, ale potřeboval bych víc veličin. Potřebuju do notebooku dostat rychlost auta. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto hil

hil 12.09.07  17:33

« Dušení

Tak jsem byl dneska měnit olej a tak (po 60000).
    Říkal jsem jim co a jak + ranní "nestartování" - dnes ráno se to chytlo zase až na podesáté.
    Dali to i na diagnostiku a prý je to čisté - nic nenašli.
    Je ale fakt, že cestou domů (cca 25km) to bylo s akcelarací OK. Večer to ještě trochu protáhnu a uvidím.
    Asi tam bouchli s kapotou, protože "dušení při akceleraci" zmizelo.
    Anebo to taky bylo tím, že mi měnili přední destičky... :-)
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 12.09.07  16:06

Jo, norma je fajn věc, jenže zisky jsou věc druhá. Když se podívám, kolik je tady u nás benzinových pump , tak to v Německu není ani náhodou. A protože se u nás navíc asi jezdí méně než v tom Německu, tak je jasné, že se ty obraty rozmělňují do toho velkého množství prodejců. A tady už je k myšlence různého pančování a pod velmi blízko..... A další věc může být technologická kázeň při převozu, skladování , čištění tanků, jejich těsnost a pod.
  • « 00 Reagovat !

foto g-m

g_m 12.09.07  13:04

eda.nezbeda:

I Ty novináři jeden...

O normách jsem psal tady v threadu už dříve, konkrétně 28. 6. :-)
    Kousek Ti okopíruju, at' to nehledáš. (Nemáš zač :-) )

......................................… /> Není pravda, že norma ČSN EN 590 je benevolentnější, než normy evropské. Evropská norma je naprosto shodná! Evropská norma EN 590 je naprosto shodná s českým ekvivalentem ČSN EN 590. Pokud se mnou nesouhlasíte, nemusíte, já vám to neberu, ale bylo by potom asi vhodné, kdyby jste sem mohl napsat tu naši benevolentnější normu, její číslo - já už si ji najdu, i její případně odlišné parametry, pokud tedy existuje... Takže prosím o důkaz.
    add b)
    Na západě mají dodavatelé dobrou vůli a proto mají výrazně kvalitnější naftu, aha...
    Je tam konkurence, která tady asi není, aha...
    Takže benzínky se tam předhánějí s nabídkou kvalitnější nafty, než jaká musí být, aha...
    A u nás ne? A co je potom to, že u nás tankuju např. TopQ Diesel nebo Shell V-power diesel? Fata morgana? Toto není konkurenční boj? U nás i neaditivovaná nafta musí mít mazivost nejhůře 460 jednotek... čili ta dodatečně aditivovaná (TopQ, V-power) ji má podstatně lepší! A to, že někdo čerpadlo zadře, je vina prodejce / distributora, ne "benevolentnější" normy.
    ......................................…
  • « 00 Reagovat !

foto eda-nezbeda

eda.nezbeda 12.09.07  12:48

DIM: >:D ... to je ale moudro ;-)

Tak sem se trochu vzdelaval (pomoci googlu a wiki samozrejme ;-) ) a zjistil jsem ze tolik opevovana nemecka nafta (na kterou jezdim nejcasteji) je dle normy DIN EN 590 - a hele nase nafta je dle normy ČSN EN 590, no neni to pekne? takze sem prohlidl co se dalo najit za hodnoty a obe uvadeji totez. Nas zajima nejvic mazivost a ta je na hodnote < 460 µm (velikost vydrene plosky na zkusebni stolici - mene je lepe).

No a ted mi reknete, proc nemecka nafta evidentne min peni a nekdy mam dojem, ze je tizsi. Moje domenka je, ze dodavatele na nemeckem trhu proste aditivuji vice a upravuji tak vice parametru nez je bezne u nas. Vetsi trh, vetsi naroky? Nevim.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 12.09.07  12:35

.....tak jsem to dělal vždycky.....tu svatou trojici....teda tehdy tam byl ještě ARAL..

To je jak s tou ideální ženskou : určitě existuje , ale nikdo ji nikdy neviděl.....pak to člověk musí nahrazovat Standou :-)
  • « 00 Reagovat !

foto g-m

g_m 12.09.07  12:07

eda.nezbeda:
    Jenže DIMovi se moc dodatečné aditivování nelíbí, proto mu radím brát jen u svaté trojice.

Jinak - najet více než 200k na origo vstřik... hm, dobrý!
  • « 00 Reagovat !

foto eda-nezbeda

eda.nezbeda 12.09.07  11:53

Ja zase jak jsem zacal pridavat aditiva, cca rok zpet, tak uz beru jen u ESSa, ktere mam kousek a ma vzdy vyrazne (nekdy i 2 Kc) levneji. Rezignoval jsem na brani u Shellu (tedy v CR), kdyz nase norma stejne ma hodnoty mazivosti se kteryma je kazdemu vstrikovaci "nedobre". A protoze vsechny paliva schvaleny UPM budou alespon dle normy tak to resim prave takto.

Jak sem uz psal 3/4 roku jezdim s vyrazne hlucnejsimi vstriky a teprve tenhle mesi zase nejakej odesel. Ale co, za uz ma odkrouceno 207 tis. a tak si zaslouzi renovaci ne? >:-[]

Proste uz sem se smiril a jedu dal, neda se sviti, priste kupuju auto asi nove nebo jen mirne jete a zajedu si ho podle svyho.
  • « 00 Reagovat !

foto g-m

g_m 12.09.07  10:36

DIM:
    Prostě Tě obdivuju, musíš se kolikrát smát, když tady mluvíme o kvalitní naftě.
    Říkáš si, že určitě existuje, jen ji Tvoje nádrž nikdy nepotkala, hm?

Drž se svaté trojice :-) (OMV, Shell a Benzina), zavěs růženec na zrcátko a jinam tankovat nejezdi, tedy pokud možno.

Add ta voda v naftě - to mi připomnělo jakýsi slogan - "plnou ParouBack".
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 12.09.07  10:31

To DIM: Voda se vstřikovala do motorů od jejich počátků, do benzínu i do nafty. Problém byl v tom, že motory zevnitř rezly a tak se před ukončením jízdy muselo jet chvíli bez vstřiku vody.

Z nafty se dá udělat emulze a ta hnát vstřikovačema.

Benzín musí být bez vody, voda se vstřikuje do sání odděleně. Vstřik vody do benzínu se používal např. za 2.svět války u letadel. :-!
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 12.09.07  10:07

Co se týče té vody, tu lili do benzínu i ve F1, možná ještě lijou.... Kromě emulgace je také nezanedbatelný fakt to, že při varu se z vody vytvoří pára s velkým expanzním potenciálem.....prostě parní stroj !! proč tam vlastně máme ty filtry na tu vodu ?? :-)

Co se týče těch pump, už beru víceméně jenom OMV, SHELL nebo Benzinu......někdy ESSO .... a taky se dost dívám na to, jestli je na stojanu nálepka garance kvality z ústavu maziv a paliv....a stejně mám vždycky při tankování takové lehké mražení v zádech..........
  • « 00 Reagovat !

foto g-m

g_m 12.09.07  09:40

eda.nezbeda:
    Proč "sorry" ?
    Dyt' to byla dobrá poznámka, já srandu miluju.
    A jestliže plechovce VIFu v ceně cca 200,- vděčím za lepší zvuk a nemusím si tedy doplácet za další reproduktory, tak to se potom VIF určitě vyplatí!!! :-)
    (Vidíš, Superkutil, takhle se dnes vylepšuje zvuk, ne jako někdo, kdo si doplácí za další bedny. :-) )

Jinak k tomu zvuku - to, co píšeš, myslím ohledně toho, že tlak z repro procházející přes hustší vzduch bude silnější, mě nenapadlo, já spíš dumal tak, že ty membrány jsou trochu vlhké, těžší a tudíž jejich pohyb (duc duc woe :-) má větší razanci.

Nevím no, tady o tom toho prd vím.
  • « 00 Reagovat !

foto eda-nezbeda

eda.nezbeda 12.09.07  09:22

:-) .. v testu to nebylo, ale VIF zlepsi i basy u repraku >:-[]

;-) sorry neslo to jinak. Ja mam dojem, ze to bude souviset s atmosferickym tlakem a hustotou vzduchu. Koneckoncu jsou to tlakove vlny a tak na tom zalezet musi. Jestli je to ale slysitelne je ciste subjektivni zalezitost. Rozdily ve frekvencnim spektru slysitelnem u kazdeho znas jsou moc velke nez aby se to dalo nejak porovnat...
  • 00 Reagovat !

foto lordmystic

lordmystic 12.09.07  08:29

« Tuning Show Blatná 7.-9.9. 2007

Pár fotek a krátké video z této akcičky:
    [odkaz]

Za vlhka to líp jede: Jo taky to musím potvrdit, hlavně spíše z pohledu kouřivosti. Co to mám prečipované tak mi to kouří trochu víc. Když v létě byla ta horka, tak jsem kouřil opravdu hodně a nyní po snížení teplot a zvýšení vlhkosti to skoro nekouří, jen vyjímečně při plné zátěži. To by mohlo být přesně to jak psal PetrT.

Dušení při akceleraci: Pozoroval jsem něco podobného když mi změnili software v řídící jednotce (před chipem). Dřív mi to točilo méně (max. 4200rpm), ale reagovalo to okamžitě na plyn. Po nahrání nejnovějšího softu mi to točilo v poho až 4500rpm, ale zase jsem tam pozoroval kraťoučkou prodlenu po sešlápnutí plynu. Stačilo lehonce ubrat a auto jako by se nadechlo. Teď po chipu zase bez problému. U mě to bylo určitě změnou software, možná to má nějakou spojitost ještě s větším snížením emisí že si to snaží omezit max. sešláplý plyn nebo fakt nevím.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…