FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
DIM 14.09.07 13:31
« Re: Zrychlení a maximálka
V poslední době se totiž svět nezajímá ani tak o výkon jako emise - všichni mají nějaké blue motion a eco version a green hybrid ...........
Dým v zrcátku je vidět nejeom kvůli šeru, ale ten dým i s prachenm prosvícený světly za tebou a navíc zrcadlo polarizuje a dým se zvýrazní.......... -
eda.nezbeda 14.09.07 13:21
« Re: Propojení Mondea s notebookem.
[odkaz]
tady je seznam aut a moznych konektoru, zkousenych softwaru, uspesnost spojeni a pripadne komplikace ... tvoreno uzivateli, takze bez zaruky.
superkutil:
Ve tvem pripade bude fungovat asi jakakoliv varianta OBDII nastroje s protokolem PWM, ne? -
"-- skrytý --" 14.09.07 13:18
« Vyroba nafty
Ahojte, chcel by som sa opytat. Viem od vodicov, co vozia naftu do priamo od "distributora" pre SR (takychto cerpacich miest v SR je asi 3 az 5). Rozvazaju ich po celej SR a do vsetkych cerpacich stanic.
Otazka v podstate znie, jednotlive cerpacie stanice si tuto naftu "riedia", alebo nejako inak upravuju???
A znamena to, ze tato nafta, ktoru rozvazaju priamo od distributora pre SR je "cista" teda kvalitna? Od coho zavisi kvalita nafty?
V com sa vlastne lisi napr. normalne nafta od Shell a ta Shell VPD?
-
superkutil 14.09.07 13:11
To oleowr1: Vypadá to na kabel ELM320 OBD II - PWM. Tak to vyzkouším.
To eda.nezbeda: Ptal jsem se u Forda proč nový model nemá 2.2TDCI a nebo 2.7TDCI. Bylo mi řešeno, že motor 2.0TDCI 103kW je parametricky podobný jako 2.2TDCI a má menší spotřebu. Kvůli spotřebě je v nabídce i motor 1.8TDCI 92kW s piezo vstřiky. Sice je hodně hlučný ale spotřebu má malou.
Jen že tím, že v nabídce chybí výkonný diesel, který by s Mondeem rozumně cvičil, např. ta 2.7TDCI, tak Mondeo bude propadák u většiny potenciálních majitelů (vyšší managment hledající alternativu k Passatu).
Ve většině recenzí na nové Mondeo čtu:
"V nabídce není motor, který by plně využil schopnosti podvozku." -
eda.nezbeda 14.09.07 12:56
Super ;-\
[odkaz]
priklad podobneho prodejce v Nemecku. V jednom popisu je uvedeno, ze Ford pouziva od 1996 - 2004 prevazne protokol PWM. Nabizi se, ze takove zarizeni je dostatecne univerzalni, aby to fungovalo. OBD a OBD II vypadaji prakticky stejne, ale jestli opravdu jsou to netusim. -
oleowr1 14.09.07 12:21
Na dotaz na kabel pro 96kW TDCi 12/02 mi odpověděli (mám hrozně rád spojení "by mělo být"):
Pro Váš vůz by měl být vhodný adaptér pro připojení k počítači na bázi čipu ELM327 neboť Vaše vozidlo by mělo být kompatibilní se standardem OBDII. Adaptér existuje v provedení pro připojení přes USB, sériový port či Bluetooth. Více informací o tomto produktu naleznete zde:
[odkaz]
S pozdravem,
Váš team
Motordiag
www.motordiag.cz -
eda.nezbeda 14.09.07 10:47
« Re: Zrychlení a maximálka
superkutil:
;-\ nechci strasit nebo blbe radit, a navic vim kolik si toho tu uz o svem aute popsal, ale ja s 96 kW udelam cca 215 km/h tachometrovych. Podle GPS mi to v techle rychlostech promeruje cca 10 km/h, a to je suma sumarum velmi blizko udavane maximalce tusim 205 nebo 208.
V tvem pripade by to auto melo dosahnout bez vetsiho poceni 220-230 tachometrovych.
Jezdim casto rychle, momentalne to ale samozrejme setrim, ale po oprave poslednich vstriku se planuji vratit ke svemu tradicnimu stylu, protoze tomu autu i pres vsechny dosavadni potize verim. A protoze mi to vyrazne zkracuje cas na jednu cestu, tak na tom nehodlam ani moc nic menit.
Stesk po silnejsim motoru ovsem sdilim, protoze krome toho ze mi chybi sestka (kvuli spotrebe), tak mirne vetsi "svunk" bych velmi ocenil a jelikoz bych asi necipoval, tak me velmi zarazi momentalni strategie Fordu nevyuzit ani novou 2.2 biturbo natoz 2.7 V6: Proc, proboha? ... Chteji nejspis predevsim pokryvat mainstream, ale jestli do roka neprijdou s necim silnejsim, tak o me asi Ford prijde ;-\ -
superkutil 14.09.07 09:54
Ford přišel s inteligentními jednotkami hrozně pozdě. Většinou používal jednoúčelové jednotky s vlastním protokolem. OBD2-USB od roku 2003 funguje, ale není plně kompatibilní. Měl jsem Mondeo z roku 1999 a to šlo naprogramovat (byl jsem s tím u BitPoweru), ale používalo nějaký nastandardní protokol. U toho propojení jsou důležité 2 věci:
- hardware, to znamená napěťové úrovně signálů
- software, to znamená komunikační protokol
Norma OBD2 většinou definuje jen ten HW, ale komunikační protokol se může měnit, respektive některé přikazy jsou shodné a jiné ne. -
superkutil 14.09.07 09:47
« Zrychlení a maximálka
Ahoj, tak jsem byl v Německu a pověsil jsem se tam na 407SW. Nevím co v tom měl, ale výrazně mi ujížděl. Mohl v něm být 3,0 V6 BVA, ale spíše bych to viděl na 2.0HDI nebo 2.2 benzín. Snažil jsem zjistit, kolik mi to auto maximálně jede, ale víc jak 200km/h jet nechtělo. Na brzdu jsem se ještě nedostal.
Nechci se s někým honit nebo porovnávat, jen mě překvapuje, že to nad 200km/h nejede. :-) Myslím, že chvástání Forda o tom jak je 2.2TDCI špička a jaké je to dělo je jen chvástání a že by Mondeu slušel motor 2.7TDCI nebo něco podobného, co opravdu jede. Motor 2.2TDCI určitě není špatný, ale na to jaké jsou jeho parametry (moment 400Nm), tak to není vidět při jízdě. Ale v poho, po záruce bude čip a pak už to bude dobré. -
eda.nezbeda 14.09.07 09:30
« Re: dym+repro
martin.z:
ja mam vzadu tmavou folii a pri neustalych problemech se vstrikovaci jsem to samozrejme porad pozoroval, ale prave pres tu folii a mnohdy zapraseny okno clovek akorat paranoidne sili, co ze je to zase za dym a ona je to kolikrat jen smouha. A tak sem to pozorovat prestal. Zpozornim jen kdyz si koure vsimnu i v bocni zpetnem zrcatku, to uz je moc bych rekl ;-) .
Ale jak rikas je to subjektivni a i u tech motoru to bude ruzne, i motor v poradku muze vic kourit ... -
eda.nezbeda 14.09.07 08:42
ad 1) ja bych jeste dodal, ze jsou to kryty, pres ktere se dostanes ke sroubum drzicim zadni lampy.
ad 2) mam tentyz motor, a koureni pozoruju, pri kazde prudke akceleraci, ale jakmile se srovnaji otacky, teda pomer mezi seslapnutym plynem a odpovidajicimi otackymi je mensi, to prestane a zrychluje bez koureni. Nemuzu, ale rict, ze by to bylo nejak neadekvatni. I uplne nova auta zakouri, pri prudsim seslapnuti plynu, i pres DPF. ;-\ -
superkutil 14.09.07 01:01
« Kam míří common-rail
Tak jsem dnes narazil na zajímavý článek o piezo a elmag vstřikovačích. Zajímalo mě to proto, že 2.2TDCI používá elmag. ale 1.8TDCI v novém Mondeu používá od Siemense piezo. Takže bude se zřejmě vyrábět obojí, jen stoupnou tlaky ke 2000kPa. Taky tam byla drobná zmínka, že ty piezo od Siemense se nedají opravovat a mění se za nové. Elmag prý půjdou do levnějších aut a piezo do dražších. Tak jen pro info. :-) Jo, taky psali, že piezo jsou rychlejší a tišší a to mi teda u té 1.8TDCI nepřijde, že by byl motor tišší. -
"-- skrytý --" 13.09.07 21:41
martin.z: 1) mondeo má jenom 4x repro ve dveřích, v kufru nic. To co máš asi na mysli, je bezprůvanové odvětrání interiéru - aby měl ten vzduch ,terý do uzavřeného auta natlačíš ventilátorem, kudy unikat ven. Za těmi mřižkami jsou výdechy vyvedené pod nárazníkem.
2) tohle není normální a radši bych to nechal zkouknout nějakému odborníkovi.

hele jestli fakt jedes treti vstriky tak me to prijde jako prilis velka nahoda nebo smula a mam paranoidni teorii..
Jestli jezdis do stejneho servisu a mozna i jestli ne, co kdyz ssi z tebe udelali takovej sklad nahradnich dilu - treba ti je tam dali nove a pak jindy je vymenili za nejake pruserove..to by mi pripadalo mnohem duveryhodnejsi